Web Analytics Made Easy - Statcounter

«آدام شیف»، «الیوت انگل» و «آدام اسمیت» رئیسان کمیته های اطلاعات، امور خارجه و نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا پیشتر در نامه ای به مایک پمپئو وزیر خارجه این کشور درباره گزارش اخیر وزارت خارجه درباره ایران ابراز نگرانی شدید کرده بودند.

رئیسان این کمیته ها با بیان اینکه این گزارش از واقعیات چشم پوشی و اطلاعات غیر واقعی ارائه کرده، تا 23 می (دوم خردادماه) به وزارت خارجه آمریکا فرصت دادند تا توضیح مفصلی درباره چگونگی تهیه این گزارش و افراد و نهادهای دخیل در آن ارائه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما وزارت خارجه آمریکا تا نیمه شب 23 می (صبح سوم خردادماه به وقت تهران) هیچ واکنش یا پاسخی به درخواست کنگره این کشور نداد.

وزارت خارجه آمریکا در گزارش سالانه خود پیرامون پایبندی کشورها به کنترل تسلیحات و عدم اشاعه که در 26 فروردین ماه در 12 صفحه به کنگره این کشور ارائه شد، با حذف برخی کشورها به شکلی غیرمتناسب بر ایران تمرکز کرده بود.

این در حالی است که به گفته رئیسان سه کمیته مجلس نمایندگان آمریکا، گزارش های مشابه در سال های 2017 و 2018 بالغ بر 45 و 54 صفحه بوده است.

وزارت خارجه آمریکا روز سه شنبه 27 فروردین نسخه ای غیر طبقه بندی شده از این گزارش منتشر و سپس آن را حذف کرد که این موضع اختلافات تشدید شده در واشنگتن را شدتی دوباره بخشید.

رهبران مجلس نمایندگان آمریکا در نامه خود گفته بودند عمیقاً نگرانند که این گزارش حاصل انتصاب های سیاسی بدون توجه به اطلاعات یا تحریف معنای اطلاعات به منظور زمینه سازی برای اقدام نظامی باشد.

در این نامه همچنین آمده بود گزارش هایی منتشر شده که حاکی است تلاش ها برای سیاسی کردن ارزیابی های معمول پیرامون ایران، منجر به اختلاف نظرهای شدیدی در وزارت خارجه آمریکا و میان این وزارتخانه و دیگر نهادهای این کشور شده است.

اعضای کنگره آمریکا همچنین با بیان اینکه گزارش سال 2019 وزارت خارجه این کشور 80 درصد خلاصه تر از گزارش های مشابه سال های پیشین بوده، نسبت به تلاش وزارت خارجه برای پنهان کردن اطلاعات از این نهاد قانونگذاری اعتراض کردند.

اعضای مجلس نمایندگان همچنین تاکید کردند که گزارش امسال وزارت خارجه آمریکا بیشتر شامل گمانه ها و نظرات شخصی بوده و شائبه سیاسی کاری در ارائه اطلاعات به کنگره را تقویت می کند.

خبرگزاری رویترز فروردین ماه گزارش کرد که اختلاف میان دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا با «گزارش انطباق و هماهنگی بین‌المللی در خصوص کنترل تسلیحات» تشدید یافت.

وزارت خارجه آمریکا در این گزارش به ادعاهای سال گذشته رژیم صهیونیستی علیه برنامه های هسته ای جمهوری اسلامی ایران پرداخته و نوشته بود که چنین تلاش هایی از سوی ایران ممکن است نقض ان پی تی به شمار رود.

این در حالی است که در این گزارش ارزیابی نهادهای اطلاعاتی و هسته ای بین المللی درباره برنامه هسته ای ایران که براساس 14 گزارش پیامی آژانس بین المللی انرژی اتمی با پایبندی کامل به برجام دنبال شده، هیچ جایی نداشت.

این موضوع در نامه رئیسان 3 کمیته مجلس نمایندگان آمریکا نیز منعکس شده و این نمایندگان انعکاس این ارزیابی ها را وظیفه دولت ترامپ براساس «قانون نظارت بر توافق هسته ای ایران» مصوب کنگره دانسته اند که در گزارش مزبور نقض شده است.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: مایک پمپئو وزارت خارجه آمریکا آژانس بین المللی انرژی اتمی ایران ایران و آمریکا واشنگتن هسته ای وزارت خارجه آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۷۶۶۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه

سومین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی در سال ۱۴۰۳ با دستور کار «بررسی آخرین وضعیت پروژه‌های اقتصادی با کشور‌های آذربایجان، ارمنستان، ازبکستان و ترکمنستان» در محل وزارت امور خارجه برگزار شد.

مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه که ریاست جلسه را برعهده داشت، ضمن تبیین اهمیت توسعه مناسبات با کشور‌های یادشده، بر لزوم همکاری کلیه دستگاه‌های ذیربط و بخش خصوصی جهت بهره گیری حداکثری از ظرفیت توسعه مراودات تجاری - اقتصادی با این کشور‌ها به ویژه در زمینه صدور خدمات فنی و مهندسی، ترانزیت، صادرات محصولات دانش بنیان، انرژی، صنعت، معدن و همچنین تبادل استاد و دانشجو تاکید کرد.

آخرین وضعیت طرح‌ها و پروژه‌های همکاری اقتصادی ایران با این کشورها، موانع و راهکار‌های رفع آنها و تسهیل روند نهایی سازی و اجرای پروژه‌ها نیز در ادامه این نشست مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

در این نشست معاونان و مدیران دستگاه‌های اجرایی عضو ستاد و نمایندگان بخش خصوصی حضور داشتند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • حمله سایبری گسترده به وزارت دفاع انگلیس/ چین متهم ردیف اول!
  • وزارت دفاع انگلیس هک شد/ نشت اطلاعات پرسنلی نظامیان
  • وزارت دفاع انگلیس هک شد
  • روسیه سفرای انگلیس و فرانسه را احضار کرد
  • برگزاری ششمین نشست کمیسیون مشترک کنسولی ایران و تاجیکستان
  • آغازِ پایان زلنسکی در اوکراین/ سرویس اطلاعات مسکو تاریخ تعیین کرد
  • سوریه:آمریکا صلاحیت اظهار نظر درباره حقوق بشر را ندارد
  • بررسی وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • سکوت هشت‌ماهه سیاستگذار ارزی خودرو
  • گزارش جدید وزارت خارجه روسیه از وضعیت دردناک حقوق بشر آمریکایی