Web Analytics Made Easy - Statcounter

قائم مقام پیشین وزارت امور خارجه گفت: مسئولیت اجراییات کشور در همه شئون با دولت است و رهبری تنها چارچوب‌ها را تعیین می‌کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علیرضا شیخ‌عطار قائم مقام پیشین وزارت امور خارجه درباره سخنان اخیر رهبر معظم انقلاب در دیدار با دانشجویان درباره برجام و اقدام برخی در نسبت دادن تصویب برجام به رهبری، گفت: موقعیت رهبری در جمهوری اسلامی در قانون اساسی و عرف نظام اجرایی کشور، از ابتدای انقلاب مشخص است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چه در زمان امام راحل و چه دوران آیت‌الله خامنه‌ای، رویه هردوی آنها این بود که از دولت‌ها حمایت کنند و در مسائل اجرایی ورود نکنند زیرا سازوکار اجرایی در اختیار قوه مجریه است و سایر قوا هم تسهیل‌کننده اجراییات هستند.

وی افزود: اینکه عده‌ای بخواهند بگویند موضوع برجام در کشور برعهده ایشان است، هم خلاف منطق قانونی و هم خلاف عرف اجرایی است. جایگاه رهبری چه در زمان امام و چه دوره ایشان، مشخص کردن خطوط کلی است و خط قرمزها و مشوق‌ها را تعیین می‌کنند اما مستقیماً مذاکره نمی‌کنند، چیزی را اجرا نمی‌کنند و بخشنامه‌ها را صادر نمی‌کنند بلکه سازوکار اجرایی در اختیار دولت‌ها است و رهبری هم تا حد ممکن از دولت‌ها حمایت می‌کنند.

شیخ‌عطار خاطرنشان کرد: در زمان امام راحل، ایشان تا جایی که امکان داشت از بنی‌صدر حمایت کردند زیرا معتقد بودند دولت باید کارش را بدون دغدغه انجام دهد اما اینکه کسی بخواهد کاستی‌هایی که در یک برنامه مانند برجام است، برعهده رهبری بگذارد، یا سازوکار قانونی کشور و قانون اساسی را نمی‌فهمد یا مقاصد دیگری دارد.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه در بحث‌های اقتصادی هم به‌همین شکل است، اظهار داشت: نارسایی‌های اقتصادی در کشور زیاد است و مقام معظم رهبری تذکرات را می‌دهند و چارچوب‌ها را مشخص می‌کنند اما کاستی‌ها و ندانم‌کاری ها به مجریان قانونی برمی‌گردد. ایشان دخالتی نمی‌کنند مگر اینکه اصل نظام در خطر بیفتد. ایشان از سیاست‌های اقتصادی راضی نیستند و به مراتب بیشتر از برجام تذکراتی در مورد مسائل اقتصادی دادند اما متاسفانه به آن عمل نشد ولی موقعیت ایشان اینگونه نیست درقبال هر دستوری دادند و اجرا نشد، برخورد آشکار و علنی صورت بگیرد.

قائم مقام پیشین وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه رهبری هم در سخنرانی‌هایشان و هم در مکتوباتی که درباره مذاکرات داشتند، شروطی گذاشتند، تصریح کرد: مذاکره‌کنندگان نگفتند ما این شروط را قبول نداریم بلکه گفتند طرف مقابل این شروط را به‌این شکل قبول نمی‌کند و حتی گفتند ممکن است خطراتی کشور را تهدید کند. خطراتی که در گذشته هم بخشی از آن وجود داشت مانند قطعنامه‌های سازمان ملل یا تحریم‌های بیشتر.

سفیر اسبق جمهوری اسلامی در آلمان ادامه داد: رهبر معظم انقلاب قبل از اجرا و امضای برجام این مشکلات را متذکر شدند ولی بنا نداشتند در روند تصویب آن دخالت کنند زیرا اگر ایشان می‌گفتند برجام اجرا نشود ممکن بود عده‌ای الان بگویند مشکلات اقتصادی ناشی از عدم اجرای برجام است و به‌این شکل، ایشان فرصت را از دست معاندین گرفتند.

شیخ‌عطار با تاکید بر اینکه امروز هم آنچه در برجام رخ داده، نقض عهدی است که به‌دلیل نبود تضمین‌های حقوقی و بین‌المللی در برجام اتفاق افتاده، گفت: ابهاماتی در متن توافق بود که نه تنها شخص رهبر انقلاب بلکه سایر دلسوزان نظام که اطلاعاتی در همین موارد داشتند، تذکر داده بودند و سخنرانی‌ها و میزگردهای آن زمان همه دایر بر این مسئله بود و در نهایت شخصی مانند ترامپ علنی نقض عهد کرد.

وی افزود: اگر ترامپ هم بر سر کار نمی‌آمد، نقطه ضعف‌های برجام موجب سوء استفاده دولت آمریکا -چه دموکرات و چه جمهوریخواه- می‌شد. بنابراین باید بدانیم مسئولیت اجراییات کشور در همه شئون با دولت است و رهبری چارچوب‌ها را تعیین می‌کنند و حتی دولت‌ها اگر عمداً و سهواً تخطی کردند، دأب رهبری برخورد علنی و صریح با کوتاهی‌ها نیست بلکه رهبری زمانی شخصاً وارد امر می‌شوند که اصل و پایه نظام به خطر بیفتد لذا خوب است کسانی که چنین سوالاتی را مطرح می‌کنند مراجعه‌ای هم به قانون اساسی و هم به تاریخ معاصر کشور و رویه امام و آیت‌الله خامنه‌ای داشته باشند.

منبع: تسنیم

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۷۶۷۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار اسحاق جهانگیری درباره مهاجرت رتبه های اول کنکور از ایران / عزا می گیرم وقتی می بینم مردم ما خود را با کشورهای منطقه مقایسه می کنند نه اروپا

جهانگیری گفت: چرا هنرمند ما امروز مایوس است؟ رتبه‌های اول کنکور دارند از ایران می‌روند! الان دارند می‌گویند که پرستار، پزشک، کارگر فنی از ایران می‌روند، خب نباید بگذاریم اینها بروند! این افراد را اینجا مایوس کرده‌ایم.   اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهوری در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، در گفت‌وگو با سالنامه «اعتماد» گریزی به دوره مدیریت خود در دولت گذشته زده و شرایط این روزهای ایران را هم بررسی‌ کرده است.   در ادامه بخش‌هایی از این گفت‌وگو را می‌خوانید؛   * دولتی که نتواند حقوق کارمندش را خودش تامین کند، یا نتواند پول آب و برقش را تامین کند، استقلالش کجاست؟   * مجلس در اموری که نباید دخالت کند، دخالت می‌کند. این آشفتگی‌ها باید برطرف شود، الان آشکارترین موضوع آن، بحث برنامه است و بودجه.   * این مجلسی‌ها مگر همان‌هایی نبودند که می‌گفتند ما یک خیزش هستیم که می‌خواهیم مسائل اقتصادی کشور را حل کنیم، مسائل اقتصادی حل شد؟ الان چهار سال تمام شد. تورم را کنترل کردید؟ اجازه ندادید سفره مردم کوچک شود؟   * اینکه آدم صدایش را بلند کند، اینکه به پشتوانه یک جایی که از آدم حمایت می‌کند بیاید و به هر پستی که می‌خواهد برسد، این دلیلی بر شایستگی نیست. من معتقدم وقتی در سال ۸۴ دولت را تحویل می‌دادیم خودروسازی ایران از خودروسازی ترکیه و چین جلوتر بود   * به نظرم دولت احمدی‌نژاد بنایی گذاشت که کشور از ریل توسعه خارج شد. یکی از بی‌اعتمادی‌ها در اثر بی‌حرمتی‌ به انسانیت اتفاق افتاد.   * چرا هنرمند ما امروز مایوس است؟ رتبه‌های اول کنکور دارند از ایران می‌روند! الان دارند می‌گویند که پرستار، پزشک، کارگر فنی از ایران می‌روند، خب نباید بگذاریم اینها بروند! این افراد را اینجا مایوس کرده‌ایم.   * این واقعا خیلی بد است که کشور بگوید من ۲ و نیم میلیارد دلار برای دارو گذاشته‌ام، بعد به بچه‌ای که شیرخشک می‌خورد بگویند شما سهمیه شیرخشک دارید. مردم می‌گویند پول شیرخشک نبوده اما چطور برای چایی این مقدار داده شده است.   * خدا شاهد است که وقتی می‌شنوم مردم ایران دیگر خود را با کشورهای منطقه مقایسه می‌کنند، عزا می‌گیرم. مردم ایران خود را با اروپا مقایسه می‌کردند، نه نهایت با ژاپن و کره مقایسه می‌کردند. کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: صالحی امیری: ۶۰ درصد جامعه تمایل زیاد به مهاجرت دارند! (فیلم) بازار سیاه مهاجرت با ویزای جعلی

دیگر خبرها

  • وحدت رویه ملی و جهانی علیه رژیم منحوس صهیونیستی
  • چین: هیچ کشوری حق دخالت در روابط مسکو و پکن را ندارد
  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور
  • هشدار اسحاق جهانگیری درباره مهاجرت رتبه های اول کنکور از ایران / عزا می گیرم وقتی می بینم مردم ما خود را با کشورهای منطقه مقایسه می کنند نه اروپا
  • هشدار اسحاق جهانگیری درباره مهاجرت رتبه‌های اول کنکور از ایران
  • لزوم اتحاد بین دستگاه‌های اجرایی برای تحقق توسعه لرستان
  • رویکرد ما در لرستان اتحاد خدمت‌رسانی حول محور برنامه است
  • راهکارهای بهبود شرایط صنایع دارویی؛ وزیر صنعت از دخالت‌های غیرقانونی در پارلمان بخش خصوصی دست بردارد
  • بهبود شرایط صنایع دارویی در گرو برچیدن بساط ارز چند نرخی
  • راهکارهای بهبود شرایط صنایع دارویی کشور/ برچیدن بساط ارز چند نرخی