Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، جلسه هم‌اندیشی رؤسای پژوهشگاه‌های علوم اسلامی قم به میزبانی حجت الاسلام و المسلمین دکتر نجف لک زایی رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در مرکز همایش‌های غدیر برگزار شد.

در این جلسه رؤسای پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق (ع)، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و پژوهشگاه المصطفی وابسته به جامعه‌المصطفی به همراه برخی از معاونان پژوهشی و مدیران فناوری اطلاعات پژوهشگاه‌ها حضور داشتند و به تبادل نظرات در موضوعات نحوه همکاری و تعامل با یکدیگر پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در ابتدای این دیدار حجت الاسلام و المسلمین نجف لک زایی رئیس محترم پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ضمن عرض تهنیت به مناسبت میلاد کریم اهل بیت امام حسن (ع)، به مدعوین محترم و به ویژه رؤسای محترم پژوهشگاه‌های علوم اسلامی قم گفت: در راستای تفاهم و همکاری و تقویت پژوهشگاه‌ها در رسیدن به اهداف پژوهشی، لازم است هر چند وقت یک‌بار، رؤسای پژوهشگاه‌های علوم اسلامی قم به همراه معاونان پژوهشی و مدیران خود جهت تبادل‌نظر و هم‌فکری، جلساتی را برگزار نمایند تا بتوانیم به اهداف مشترک پژوهشی برسیم و این جلسه نیز به همین منظور تشکیل شده است.


در ادامه جلسه، رؤسای پژوهشگاه‌های علوم اسلامی و معاونان پژوهشی و برخی از مدیران به دیدگاه‌های خود در مورد سامان دهی امور پژوهشی پرداختند.

در ادامه جلسه، حجت الاسلام و المسلمین حکیمیان رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه ضمن تشکر از حجت‌الاسلام والمسلمین لک‌زایی گفت: این جلسات سبب می‌شود تا در مورد مسائلی که درباره آن هدف مشترک داریم رایزنی کنیم و بتوانیم با پتانسیل‌های موجود قدم‌های بالاتری در حوزه علوم اسلامی و انسانی برداریم.


وی سپس به معرفی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و رویکردهای جدید آن پرداخت و اضافه کردند: رویکردهای خوبی را در پژوهشگاه شروع کرده و در صدد ادامه آن به قصد ایجاد تحولات جدید هستیم و خروجی برخی از فعالیت‌ها این شد که دانش اسلامی را در حدود ۵۰۰ کتاب درسی متبلور کردیم و این دانش را به طرف نیاز جامعه دانشگاهی بردیم و آن را کارآمد کنیم تا بیشتر مورد استفاده قرار گیرد؛ حدود دویست نسخه از این کتاب‌ها متن آموزشی دانشگاه‌ها قرارگرفته است، این اقبال به متون از سوی دانشگاه‌ها بدون اینکه ما تبلیغی روی آن کرده باشیم انجام گیرد که نشانگر آن است که کار ما، مقبولیت علمی در جوامع علمی و هدف داشته است.

هم‌چنین با استعانت از خداوند متعال و با عنایات حضرت ولی عصر (عج)، «مرکز مشاوره تخصصی خانواده»، وابسته به پژوهشگاه حوزه و دانشگاه را با هدف کاربردی‌سازی دانش اسلامی- روان‌شناختی حیطه خانواده، آموزش نیروی متخصص در زمینه خانواده، گسترش پژوهش‌های کاربردی و توسعه خانواده‌درمانگری با رویکرد اسلامی- روان‌شناختی، تحت اشراف گروه خانواده پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و با مدیریت مسعود جان‌بزرگی» فعال کردیم. این مرکز دارای مجوز از «سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران» و مجوز برگزاری دوره‌های آموزشی از «وزارت علوم، تحقیقات و فناوری» است و انجام پروژه‌های تحقیقاتی بنیادی و کاربردی در حیطه خانواده، تدوین کتاب‌های درسی در حوزه خانواده و روانشناسی بالینی، تدوین و انتشار برشور و کتابچه‌های کاربردی با موضوعات ازدواج و خانواده، آزمون مداخلات معنویت محور برای کمک به خانواده، برخی از فعالیت‌های این مرکز است.

حجت‌الاسلام والمسلمین حکیمیان در پایان به فعالیت‌های پژوهشی در عرصه بین‌الملل اشاره و اظهار امیدواری کرد و بیان داشت: تعامل علمی مناسبی با برخی از کشورها مانند عراق، ترکیه و روسیه انجام شده و در حال گسترش روابط علمی با کشورها در جهت تقویت امور بین‌الملل پژوهشگاه هستیم.

در ادامه حجت الاسلام و المسلمین نگارش رئیس پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق (ع) ضمن معرفی پژوهشگاه، خواستار اجتناب از فعالیت‌های تک‌محوری شد و پیشنهاد کرد که فعالیت‌های علمی پژوهشی به صورت اشتراکی انجام شود تا بتوانیم از ظرفیت‌های یکدیگر استفاده کنیم.

وی افزود: در صورت انجام فعالیت مشترک پژوهشی، اثرهای به سزایی در رشد کیفی کارهای پژوهشی خواهیم داشت. در همین جهت پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق (ع) آمادگی دارد جهت تأمین محتوای علمی برای نیروهای مسلح از ظرفیت پژوهشگاه‌ها استفاده نماید.

نگارش تهیه متون آموزشی نیروهای مسلح را از موضوعاتی دانست که نیاز به کمک و همیاری پژوهشگاه‌های دیگر می‌باشد و خواستار مشارکت پژوهشگاه‌ها در تهیه و تدوین متون آموزشی مورد نیاز نیروهای مسلح شدند.

لازم به یاد آوری است که پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق (ع) در سال ۱۳۵۹ با هدف تهیه متون عقیدتی و سیاسی مورد نیاز رزمندگان اسلام زیر نظر شهید محلاتی- نماینده وقت امام در سپاه پاسداران- در قم تأسیس شد. سپس مسئولیت تدوین متون آموزشی عقیدتی- سیاسی و پژوهش‌های مورد نیاز سپاه و بسیج به این نهاد واگذار و نام آن مرکز تحقیقات اسلامی شد.

این پژوهشگاه در حال حاضر دارای سه پژوهشکده الهیات، سیاسی، فرهنگی اجتماعی، مرکز متون، مرکز آموزش و تحصیلات تکمیلی، معاونت فناوری اطلاعات و تولید رسانه‌های دیجیتال، مرکز چاپ و نشر، دفتر نشریات علمی و یک اندیشکده است که بر اساس وظایف و مأموریت‌ها قابلیت افزایش پژوهشکده دفاعی- امنیتی و پژوهشکده فقه اطلاعاتی را داراست.

پژوهشکده‌ها دارای ۱۲ گروه علمی تخصصی می‌باشند و مسئولیت اجرای پروژه‌های پژوهشی توسعه‌ای، کاربردی و بنیادی را در حوزه علوم انسانی و اسلامی به عهده دارند. تا به حال قریب به ۳۰۰ پروژه مختلف به درخواست مجموعه‌های مختلف انجام گردیده است.


در ادامه جلسه، حجت الاسلام و المسلمین متقی رئیس پژوهشگاه بین المللی المصطفی ضمن معرفی پژوهشگاه به بیان دیدگاه‌های خود پرداخت. ایشان در معرفی پژوهشگاه المصطفی گفت:

پژوهشگاه بین المللی المصطفی در سال ۱۳۸۶ پس از تلفیق دو نهاد پژوهشکده سازمان مدارس خارج از کشور و پژوهشکده نور، تأسیس گردید و هم اکنون با شش پژوهشکده، مشغول به فعالیت می‌باشد.پژوهشگاه بین المللی المصطفی (ص) در راستای مأموریت بنیادین جامعه المصطفی العالمیه در تولید علم و اندیشه در حوزه علوم اسلامی و انسانی و پاسخگویی به نیازهای پژوهشی جامعه المصطفی و سایر مراکز علمی - پژوهشی در عرصه بین الملل، تأسیس گردیده است.


این پژوهشگاه دارای پنج پژوهشکده به نام‌های پژوهشکده ادیان و فرق، پژوهشکده اسلام و غرب، پژوهشکده مطالعات منطقه‌ای، پژوهشکده اسلام منطقه‌ای و پژوهشکده علوم اسلامی است.

وی به کارگروه‌های ویژه پژوهشگاه اشاره کردند و اضافه کردند که کارگروه ویژه جشنواره شیخ طوسی یکی از این کار گروه‌ها است، جشنواره بین‌المللی پژوهشی شیخ طوسی (قدس سره) جهت تبیین و تولید دانش دینی، قرآنی و توسعه نظریه‌های اسلامی در زمینه‌های گوناگون و براساس نیازها و انتظارات جهانی، همه‌ساله برگزار می‌گردد. این جشنواره همچنین خاستگاه و بستر مناسبی برای شناسایی، معرفی و تقدیر از نوآوری‌های علمی و آثار برتر پژوهشی پژوهشگران المصطفی (ص) است. از دیگر کارگروه‌های ویژه این پژوهشگاه می‌توان به دبیرخانه گفتگوی ادیان، مستندسازی زبان فارسی، کمیته علویون، تدوین متون اهل‌سنت اشاره کرد.

در ادامه جلسه، هر یک از اعضا، به بیان نظرات خود پرداخت و بر جلوگیری از پژوهش‌های موازی‌کاری تأیید کرد و در تحقق این مهم، تأکید شد تا جلسات مشترک در سطح معاونان پژوهشی پژوهشگاه‌ها و مراکز فناوری برگزار شود.

کد خبر 4624911

منبع: مهر

کلیدواژه: علوم اسلامی علوم انسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۷۹۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم توجه به فعالیت‌های پژوهشی حوزه مهدویت در دانشگاه‌ها

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالرضا پورذهبی ظهر جمعه در دیدار با قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کشور و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کردستان اظهار کرد: استان کردستان دارای ۴۰ هزار دانشجو در سطح دانشگاه‌های استان است که ۱۴ هزار دانشجو از این تعداد متعلق به دانشگاه آزاد اسلامی است.

وی با بیان اینکه در حوزه کار علمی نیاز به کارهای جدیدی است، افزود: باید هم در زمینه مسائل علمی و اعضای علمی جوان که می‌خواهند وارد عرصه شوند یک کار جدید شکل گیرد.

نماینده ولی فقیه در کردستان یادآور شد: عمده دانشجویان دانشگاه‌های استان مربوط به دانشگاه آزاد و پیام نور است و باید کارهای پژوهشی در دانشگاه‌ها افزایش یابد.

حجت‌الاسلام پورذهبی خاطرنشان کرد: در حوزه پژوهش که دایره وسیعی دارد برای اینکه موازی کاری نشود فصلنامه‌هایی در ارتباط با امام زمان (عج) وجود دارد و کتاب‌های معتبری در این زمینه چاپ شده و باید این کارها به بدنه دانشگاه و فضای دانشجویان وارد شود.

وی بر لزوم توجه به فعالیت‌های پژوهشی در زمینه مهدویت تاکید کرد و بیان داشت: کار مهدویت باید به بدنه دانشگاه تزریق شود.

نماینده ولی فقیه در کردستان اضافه کرد: اگر کار و فعالیت دانشجویی و استادی است باید در زمینه درک مهدویت و معنویت آن به دانشجویان و اساتید سرایت کند و روی کارهای پژوهشی مربوط به فقه شوافع که متعلق به مناطق کردستان و جنوب کشور است، کار شود.

کد خبر 6095758

دیگر خبرها

  • هم اندیشی بین المللی اصحاب ادیان و مساله غزه برگزار می شود
  • نشست «نسل تیک‌تاکی و خیزش دانشگاه‌های ایالات متحده» برگزار می‌شود
  • جزئیاتی از تفاهم‌نامه علمی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد مرکزی با یک واحد صنعتی
  • لزوم کاربردی کردن محصولات پژوهشی برای تبدیل علم به ثروت
  • لزوم توجه به فعالیت‌های پژوهشی حوزه مهدویت در دانشگاه‌ها
  • نشست علمی وحدت و همگرایی مسلمانان از منظر اهل‌بیت برگزار می شود
  • ظرفیت علمی و پژوهشی استادان سیستان و بلوچستان باید بالفعل شود
  • نشست هم اندیشی سازمان‌های کارگری و کارفرمایی کهگیلویه و بویراحمد
  • نشست هم اندیشی سازمان‌های کارگری و کارفرمایی استان
  • بهادری جهرمی: جهش تولید با مشارکت مردم از طریق چاره‌اندیشی محقق می‌شود