Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@18:11:22 GMT

شبکه اطلاعات و داده‌های محیطی دریایی توسعه یافت

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۷۹۹۳۷

شبکه اطلاعات و داده‌های محیطی دریایی توسعه یافت

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ایران با داشتن تقریباً ۵ هزار و ۸۰۰ کیلومتر مرز آبی در شمال و جنوب کشور دارای ظرفیت‌های عظیمی در توسعه صنایع دریایی است که این مساله، نیاز به وجود یک بانک اطلاعاتی دقیق از شرایط محیطی دریاهای کشور را بیش از پیش نمایان کرده است.

در این راستا، گروه دریایی ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری با هدف به عینیت رساندن تمامی ظرفیت‌های دریایی ایران، اقدام به راه اندازی یک پایگاه جامع اطلاعات محیط دریایی برای استفاده عموم کرده است که در این شبکه لینک‌های اطلاعات مختلف دریایی در دریاهای ایران از منابع داخلی و خارجی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر آن کاربران و متخصصان کشور می‌توانند «داده های مربوط به تحقیقات خود را به اشتراک بگذارند»، «سایت های جهانی را با ارائه لینک‌های مربوطه معرفی کنند» و یا «نظر خود درباره داده‌های موجود را با ارائه کامنت در پایگاه» اعلام کنند.

این پایگاه توسط گروه دریایی ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری و با مشارکت سازمان‌های عضو شبکه ملی ناوگان تحقیقات دریایی شامل پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی، سازمان نقشه برداری کشور، سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح و مؤسسه تحقیقاتی علوم شیلاتی کشور راه اندازی شده است.

این پایگاه بخش‌های مختلفی دارد که شامل «مخاطرات دریایی»، «مدل های جوی و اقیانوسی»، «داده های اقیانوسی»، «پیش بینی جوی و اقیانوسی»، «داده های ماهواره ای» و «اقلیم اقیانوسی» می‌شود.

همچنین از دیگر بخش‌های این پایگاه می‌توان به «داده های شیلاتی»، «نقشه های پویا و چند لایه ای»، «پایش بلادرنگ اقلیم»، «ژرفاسنجی و عوارض کلی»، «داده های سطحی»، «زمین شناسی دریایی»، «ایستگاه های روی سطح زمین» و «نرم افزارهای کاربردی» اشاره کرد.

کد خبر 4623384

منبع: مهر

کلیدواژه: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری صنایع دریایی ماهواره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۷۹۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اینترنت ۴G نوکیا به ماه می رود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپیس، قرار است طی ماموریت IM-۲ شرکت Inituitive Machineسخت افزاری برای یک نسخه ساده از شبکه ارتباط اینترنتی به فضا پرتاب شود و روی قطب جنوب ماه فرود بیاید.

تجهیزات نوکیا که در اصل یک جعبه شبکه ارتباطی است، لندر ماه Nova-C را با کاوشگر MAPP و ابزار جهنده Micro-Nova ساخت همین شرکت مرتبط می کند و به این ترتیب قابلیت های شبکه اینترنتی در مسافت های کوتاه و طولانی آزموده می شود.

تیری کلاین رییس Bell Labs Solutions Research در نوکیا در بیانیه ای اعلام کرد: ارتباطات نیز مانند سرپناه، غذا و تجهیزات حیاتی بخشی مهم از هر ماموریتی است که به مریخ انجام می شود. با ایجاد یک شبکه اختصاصی در فضا، ما از همان فناوری‌های پیشرفته‌ای بهره می‌بریم که میلیاردها تلفن هوشمند را روی زمین به هم متصل می‌کنند.

در سال ۲۰۲۰ میلادی ناسا قراردادهایی با ۱۴ شرکت امضا کرد تا فناوری های نوین برای پشتیبانی از برنامه آرتمیس را توسعه دهند. نوکیا ۱.۴۱ میلیون دلار دریافت کرد تا نخستین شبکه سلولی روی ماه را بسازد. این شرکت به جای توسعه فناوری های جدید، سخت افزارهای فعلی را برای محیط ماه سازگار کرد.

اگر همه چیز طبق برنامه ریزی پیش برود، شبکه ۴G/LTE نوکیا روی ماه پهنای باند بیشتری نسبت به سیستم های فرکانس بسیار بالا(UHF) فراهم می کند که برای ارتباطات فضایی توسعه یافته اند. این امر نه تنها ارتباطات بین فضانوردان بلکه برای سیستم های رباتیک خودران روی ماه را تسریع می کند. علاوه بر آن شبکه مذکور به تدریج برای مریخ سازگار می شود و در آینده به ۵G ارتقا می یابد.

کد خبر 6092059 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • برگزاری دوازدهمین كارگاه بین‌المللی تئوری اطلاعات و مخابرات با حمایت همراه اول
  • معلم‌های «شاد» ۳۰ گیگابایت اینترنت رایگان دریافت می‌کنند
  • معلمان «شاد» ۳۰ گیگابایت اینترنت رایگان دریافت می‌کنند
  • توسعه روابط ایران و تانزانیا در ارتباطات و فناوری‌اطلاعات
  • بررسی توسعه روابط ایران و تانزانیا در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • بررسی توسعه روابط ایران و تانزانیا در حوزه ارتباطات و فناوری
  • اینترنت ۴G نوکیا به ماه می رود
  • وزیر ارتباطات : جزایر سه‌گانهٔ خلیج فارس با موفقیت از طریق فیبر نوری به سرزمین اصلی متصل شدند
  • خلیج فارس دریایی راهبردی در دنیای ارتباطات است
  • بانک دی استخدام می کند (+جزئیات)