Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دفتر مدیریت خطر بلایای وزارت بهداشت گفت: با اقدامات انجام شده در تمامی سطوح از جمله توسط کارشناسان بهداشت، شاهد هیچ‌گونه شیوع بیماری واگیردار در مناطق درگیر سیل نبوده‌ایم.

به گزارش ایسنا، دکتر محمدحسین مطلق در جلسه مدیریت بحران دانشگاه‌ها و دانشکده‌های قطب جنوب غرب کشور که در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: بر اساس مطالعات انجام شده در خصوص نسبت وقوع مخاطرات در ایران طی سال‌های ۱۹۷۰ تا ۲۰۱۰، سیل با ۶۱ درصد و زلزله با ۲۸ درصد بیشترین مخاطرات رخ‌داده بوده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: ایران طی سال‌های ۱۹۹۴ تا ۲۰۱۳ جزو ۱۰ کشور نخست از نظر تعداد جمعیت تحت تأثیر مخاطرات طبیعی بوده و در سال ۲۰۰۹ از نظر مرگ ناشی از بلایا دارای سطح خطر، دارای رتبه هشت از ۱۰ بوده است.

مطلق افزود: در بلایای طبیعی بیشترین صدمه به مناطق محروم و افراد دارای وضعیت اقتصادی اجتماعی پایین وارد می‌شود. همچنین گروه‌های آسیب‌پذیر در بلایا شامل مادران باردار، کودکان، سالمندان، معلولین و بیماران مبتلا به بیماری‌های خاص هستند.

مدیرکل دفتر مدیریت خطر بلایای وزارت بهداشت گفت: بررسی مقایسه مرگ و میر زلزله بم و مرگ و میر عادی پنج ساله این شهرستان نشان می‌دهد که موارد مرگ در زمان زلزله نسبت به موارد مرگ پنج ساله، بیش از پنج برابر افزایش در کل موارد مرگ، و موارد مرگ زنان باردار افزایش ۱۰ برابری داشته است. به همین ترتیب این افزایش در مورد کودکان زیر پنج سال بم نیز صدق می‌کند که افزایشی در حدود ۱۶۰ درصدی داشته است.

مطلق به آمار تلفات و آسیب‌های جسمی وارده به جمعیت آسیب‌دیده در سیل اخیر در کشور اشاره کرد و گفت: در این حادثه ۲ هزار و ۱۹۳ نفر مصدوم شده و ۸۵ نفر فوت کرده‌اند. همچنین در این حادثه در بخش سلامت به یک هزار و ۳۴۰ خانه بهداشت و مرکز بهداشتی درمانی آسیب وارد شده که جمع خسارت وارده، بدون در نظر گرفتن هزینه‌های مربوط به دارو، پرسنل و موارد دیگر بالغ بر ۱۶۴ میلیارد تومان بوده است.

وی با اشاره به مهمترین وظایف دفتر مدیریت خطر بلایا وزارت بهداشت گفت: ارتقای ایمنی سازه‌ای و غیرسازه‌ای واحدهای بهداشتی، تقویت سامانه‌های پشتیبانی عملیات پاسخ در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، تقویت زیرساخت‌های ژئوانفورماتیک مدیریت خطر بلایا، اجرای کشوری سامانه ثبت وقوع و پیامدهای بلایا و تدوین و اجرای برنامه مانورهای میدانی و دورمیزی از مهمترین وظایف این اداره‌کل است.

مدیرکل دفتر مدیریت خطر بلایا وزارت بهداشت در پایان به اقدامات حوزه‌های مختلف عملیاتی بخش بهداشت از جمله سلامت روان، سلامت محیط و کار، جمعیت و سلامت خانواده، تغذیه و پیشگیری از بیماری‌ها اشاره کرد و گفت: خوشبختانه با اقدامات انجام شده در تمامی سطوح از جمله توسط کارشناسان بهداشت، شاهد هیچ‌گونه شیوع بیماری واگیردار در مناطق درگیر سیل نبوده‌ایم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بهداشت سلامت سیل منطقه خوزستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۸۱۱۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک همه‌گیری دیگر در راه است!

آفتاب‌‌نیوز :

بحران شیوع آنفلوآنزای پرندگان- که به عنوان H۵N۱ شناخته می‌شود- در مزارع لبنی نشان از این واقعیت دارد که سازمان‌های سلامتی و بهداشت عمومی از همه‌گیری کرونا درس نگرفته‌اند- یا حداقل این که نتوانسته‌اند درس‌های کووید را جذب و هضم کنند.

شیوع آنفولانزای پرندگان در مزارع، مرغداری‌ها و گاوداری‌های ایالات متحده هم‌چنان با سرعت ادامه دارد و به گفته دانشمندانی که از سرعت و روند این شیوع شگفت‌زده شده‌اند، این روز‌ها این موضوع به مرحله هشداردهنده رسیده است.

هفته گذشته وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا بالاخره تأیید کرد که H۵N۱ نه تنها از پرندگان به پرندگان یا از پرندگان به گله‌های دام سرایت می‌کند، بلکه در بین گاو‌ها نیز شروع به انتقال کرده است. این در حالی است که گزارش‌های رسانه‌ها حکایت از این می‌کند که در تعداد بسیاری از گاو‌ها انتقال و ابتلا به آنفلوآنزای پرندگان بدون علامت خاصی روی می‌دهد.

اگرچه هنوز خطر ابتلا به این بیماری برای انسان‌ها زیاد نیست، اما واضح است که برای این که مسیر و شیوه انتقال این ویروس کنترل شود، کار‌های بسیار بیشتری باید انجام گیرد.

این امر مستلزم آن است که سازمان غذا و داروی آمریکا و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها از لاک خود بیرون آمده و مسیر درستی پیش بگیرند. در واقع این روز‌ها ناامیدی محسوسی در میان متخصصان بیماری‌های عفونی وجود دارد که آژانس‌های بهداشتی و سلامتی بیش از حد لازم از اطلاعات مهم محافظت می‌کنند و در نظارت بر ویروس و روش‌های انتقال آن بسیار محافظه‌کار و ترسو هستند. به عنوان مثال، تاکنون در زمینه مقابله با آنفلوآنزای پرندگان تعداد و روند آزمایش‌ها محدود بوده است و تا همین روز‌های اخیر به رغم شیوع محسوس بیماری در بین پرندگان و دام‌ها، اما، تنها تعداد انگشت‌شماری از توالی‌های ویروسی به صورت عمومی به اشتراک گذاشته شده بود- که می‌تواند رویکردی نگران‌کننده و هشدارآمیز به شمار آید.

منبع: شفقنا

دیگر خبرها

  • مدیران درگیر بحران‌های تصنعی نشوند/ از مطالبه‌گران منصف استقبال می‌کنیم
  • بیشترین موارد ابتلا به مالاریا در سیستان‌و بلوچستان بوده‌است
  • اختلال در ریشه کنی مالاریا در ایران
  • هپاتیت و مننژیت در حال شیوع در میان فلسطینیان است
  • هشدار وزارت بهداشت غزه درباره شیوع بیماری‌های واگیردار
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • احتمال بالای شیوع آفت زنگ زرد در مزارع گندم و جو
  • ایرلند: ۱۰۰ درصد فلسطینیان غزه با شبح قحطی مواجه هستند
  • ارائه بیش از ۳۵ میلیون خدمت رایگان در نقاط محروم و صعب‌العبور برای مدیریت بیماری‌های دامی