Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: بررسی های ما نشان می دهد که سامانه بارش اخیر یکی از قوی ترین و پردامنه ترین سامانه های بارشی اردیبهشت ماه استان در چند دهه اخیر بوده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محسن حیدری، در گفتگو با عصرهامون، از پایان فعالیت سامانه بارشی در جنوب شرق کشور خبر داد و گفت: سامانه بارشی اخیر که از دوشنبه 24 اردیبهشت در استان فعال شد و تا روز گذشته به فعالیت خود ادامه داد، بیش از 110 ایستگاه هواشناسی و باران سنجی استان در 17 شهرستان را فرا گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: بررسی دامنه فعالیت گسترده این سامانه همرفتی و میزان ریزش های آن نشان می دهد که یکی از قوی ترین سامانه های بارشی اردیبهشت استان در سه دهه اخیر بوده است.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان اضافه کرد: در این سامانه در خاش  و نیکشهر معادل 11 برابر میانگین بارش های اردیبهشت این شهرها باران بارید و ارتفاع بارش های آنها به ترتیب در 33 و 17 سال اخیر بی سابقه بود.

حیدری ادامه داد: رکورد بارشی اردیبهشت ماه خاش که از زمان تأسیس ایستگاه هواشناسی در آن ثبت شده، 30 میلی متر بوده است. اما اردیبهشت امسال این رکورد شکسته شد و برای نخستین بار در 33 سال اخیر میزان بارش های این موقع از سال آن به 31.6 میلی متر رسید.

وی خاطرنشان کرد: در مدت فعالیت این سامانه 58 میلی متر باران در نیکشهر بارید که این میزان معادل یک سوم بارش های یک سال زراعی این شهر و بیشتر از بارش های یک سال زراعی زابل در شمال استان است.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه بارش های همرفتی این سامانه برای زاهدان نیز قابل توجه و بی سابقه در 21 سال اخیر بود، گفت: این پنجمین اردیبهشت پرباران زاهدان در 55 سال اخیر است که ارتفاع بارش به بیش از 20 میلی متر می رسد. پرباران ترین سال مربوط به 21 سال پیش یعنی 1376 است که 40 میلی متر باران در زاهدان بارید.

حیدری ادامه داد: در مدت فعالیت این سامانه در شهر راسک نیز 24 میلی متر باران بارید که این میزان باران در این موقع از سال از زمان تأسیس ایستگاه هواشناسی در این شهر بی سابقه است. ایستگاه هواشناسی راسک 10 سال پیش یعنی سال 1388 تأسیس شد.

وی در بخش دیگری با اشاره به فعالیت خفیف سامانه بارشی در پنج شهرستان شمالی استان، افزود: علی رغم اینکه میزان ریزشهای  این سامانه در شمال استان قابل توجه نبود، اما در برخی ایستگاه های ما میزان بارش ها به شش میلی متر هم رسید.

وی تصریح کرد: از 18 ایستگاه هواشناسی و بارانسنجی شمال استان گزارش بارندگی شد که میزان بارش های اکثر ایستگاه ها خفیف بوده است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۸۴۱۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هواشناسی ایران / هشدار زرد در پی فعالیت سامانه بارشی در کشور

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد نسبتاً شدید، گردوخاک و احتمال تگرگ در نقاط مستعد از جمله مخاطرات همراه این سامانه بارشی خواهد بود.

بیشتر بخوانید: هواشناسی ایران / سامانه بارشی دوشنبه وارد ایران می‌شود

این سامانه در روز یکشنبه استان‌های ایلام، لرستان، همدان، جنوب مرکزی و نوار غربی استان‌های آذربایجان غربی و کردستان، روز دوشنبه استان‌های همدان، مرکزی، قزوین، البرز، مازندران، تهران، قم، نیمه غربی اصفهان، خوزستان، چهارمحال‌وبختیاری، نیمه شمالی فارس، شمال بوشهر و روز سه‌شنبه استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، کرمانشاه، ایلام، نیمه غربی فارس، قزوین، چهارمحال‌وبختیاری، همدان، مرکزی، البرز، تهران، ارتفاعات سمنان، گیلان، مازندران، گلستان، نیمه غربی اصفهان، خراسان شمالی، خراسان رضوی و شمال خراسان جنوبی را در بر می گیرد.

برپایه این گزارش، سامانه مذکور همچنین روز چهارشنبه استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، گیلان، مازندران، گلستان، دامنه و ارتفاعات استان‌های قزوین، البرز، تهران، سمنان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، شمال خراسان جنوبی، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال‌وبختیاری، نیمه غربی فارس و شمال کرمان، روز پنجشنبه استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، سمنان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، نیمه شمالی خراسان جنوبی، دامنه و ارتفاعات استان‌های تهران و البرز و روز جمعه استان‌های اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، خراسان رضوی، دامنه و ارتفاعات استان‌های خراسان شمالی، مازندران، تهران و البرز را در برخواهد گرفت.

بنا بر اعلام سازمان هواشناسی، این سامانه احتمال آب‌گرفتگی معابر، احتمال جاری‌شدن روان آب، احتمال تگرگ، وزش باد نسبتاً شدید، لغزندگی و کاهش دید به‌ویژه در جاده‌های کوهستانی و گردنه‌ها، احتمال خسارت به سازه‌های موقت و احتمال خسارت به نهال، درختان آسیب‌پذیر و محصولات باغی و زراعی را در پی دارد.

در نتیجه به احتیاط در سفرهای بین‌شهری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها و اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی توصیه می‌شود.

کد خبر: 1229519 برچسب‌ها هواشناسی

دیگر خبرها

  • دمای هوا در شرق و جنوب شرق کاهش می‌یابد / تداوم فعالیت سامانه بارشی تا پنجشنبه
  • میزان بارندگی امروز در چهارمحال‌ و بختیاری اعلام شد
  • تداوم بارش‌ها و کاهش دما در اصفهان/ ورود سامانه بارشی به استان جدید از امروز
  • بارش‌ها تا فردا در سطح استان ادامه دارد
  • هواشناسی ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ورود سامانه بارشی جدید به ایران / هشدار بارش‌های شدید در ۱۷ استان
  • هشدار زرد هواشناسی در پی فعالیت سامانه بارشی در کشور
  • هواشناسی ایران / هشدار زرد در پی فعالیت سامانه بارشی در کشور
  • میزان بارش‌های روز گذشته در خراسان شمالی اعلام شد
  • کرمانشاه دوباره بارانی می‌شود
  • انتقال آب از سد دز به سد کرخه در بارندگی اخیر