Web Analytics Made Easy - Statcounter

«قدس آنلاین» با دو تن از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی درخصوص اقدامات و برنامه‌هایی که کمیسیون بهداشت می‌تواند با همکاری نهادهای مربوطه همچون تأمین اجتماعی و مراکز بیمه‌ای برای مقابله با ناباروری و درمان زوجین نابارور داشته باشد، مصاحبه داشته که در ادامه می‌خوانید.

به گزارش گروه اجتماعی قدس آنلاین، طی چند سال اخیر کاهش باروری و درنتیجه آن کاهش رشد جمعیت، تغییرات ساختاری عمده ای را در جمعیت کشورمان بوجود آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به کهنسال شدن بخش وسیعی از جامعه و حرکت به سمت پیری جمعیت، فرزندآوری و تاکید بر سیاست های تشویقی در این زمینه اهمیت خود را بیش از پیش نشان می دهد. مقام معظم رهبری نیز سیاست‌های حمایتی از فرزندآوری و افزایش جمعیت را جزو اولویت‌های اصلی کشور دانستند و بر آن تأکید دارند. همچنین حمایت از زوجین نابارور از جمله اقدامات مهمی است که می‌توان در راستای تحقق سیاست‌های جمعیتی کشور انجام داد که آن هم از طریق اقداماتی همچون تأسیس مراکز ناباروری و افزایش پوشش خدمات بیمه‌ای برای درمان ناباروری امکان پذیر است. 

با توجه به اینکه مدیر پروژه جمعیت وزارت بهداشت به تازگی عنوان کرد تعداد زوجین نابارور در کشور به حدود سه میلیون زوج رسیده است و سالانه ۸۰ هزار زوج نیز به جمعیت زوجین نابارور اضافه می‌شود، درمان ناباروری کمک قابل توجهی به افزایش جمعیت خواهد داشت.

محمدرضا صادقی، رئیس پژوهشگاه ابن‌سینا هم در مصاحبه‌ای گفته است که پژوهشگاه ابن سینا با همکاری جهاد دانشگاهی، یک طرح پیمایش کشوری را با بررسی ۱۷ هزار زن ۲۰ تا ۴۰ ساله انجام داد که نتایج آن در سال ۱۳۹۱ منتشر و مشخص شد آمار ناباروری در کشور حدود ۲۰ درصد است. یعنی از هر پنج زوج، یک زوج با مشکل ناباروری مواجه است.

اظهارات رئیس پژوهشگاه ابن‌سینا حاکی از این است که اگر برای درمان ناباروری اقدامی صورت نگیرد، در آینده نزدیک علاوه بر معضل کاهش و پیری جمعیت باید با تبعات ناباروری زوجین و هزینه‌های اقتصادی سرسام آور آن دست و پنجه نرم کرد.

اگر بیمه‌ها به تعهدات عمل کنند، مراکز ناباروری خدمات را به بیماران ارائه می‌دهند

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفت‌وگو قدس آنلاین بر این موضوع تأکید کرد که بحث توجه به وضعیت خانواده‌ها و تشویق آنها به فرزندآوری از برنامه‌هایی است که کمیسیون بهداشت مرتب آن را دنبال می‌کند و در رأس این اقدامات حل مشکلات هزینه‌ای درمان زوجین نابارور و پوشش بیشتر خدمات بیمه‌ای است. اقدام دیگر درخصوص درمان اطفالی است که با مشکلات جسمی به دنیا می‌آیند و ممکن است درمان بیماری چنین فرزندانی برای خانواده‌ها سنگین باشد و اثرات منفی را بر سایر اعضای خانواده بگذارد.

حیدر علی عابدی اظهار داشت: بهترین کار این است که هزینه‌های ناباروری و هم چنین هزینه درمان کودکانی که به علل مختلف دچار بیماری می‌شوند، تحت پوشش بیمه قرار بگیرد. اگر ما این دو کار انجام بدهیم و راهبردمان، سیاست دوستدار کودک و فراهم کردن خدمات بیمه ای و نیز امکانات و تسهیلات رفاهی در راستای پرورش کودک و کمک به خانوده‌ها باشد، این اقدامات در مجموع  می‌تواند مشوقی برای خانواده ها در جهت فرزندآوری باشد.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی افزود: خدمات بیمه‌ای و هزینه‌های درمانی بسیاری از بیماری‍‌ها در برنامه ششم تحت عنوان پوشش بیمه سلامت آورد شده است. برخی مشکلات در خدمات دهی بیمه ها مربوط به خود ساختار بیمه هاست. البته یک سری از هزینه ها به بیمه‌ها تحمیل شد که همین عامل باعث شد بیمه‌ها نتوانند به موقع به تعهدات خود عمل کنند، اما ما سال گذشته تمام تلاش خود را به کار گرفته و بیمه سلامت را از طریق کمیسیون بهداشت تقویت کردیم که توانست بخش زیادی از بدهی‌ها را پرداخت کند.

وی ادامه داد: اگر بیمه ها به تعهدات خود عمل کنند، بیمارستان‌های خصوصی و سایر بیمارستان‌ها می‌توانند با خیال راحت خدمات مختلفی از جمله درمان ناباورری را به بیماران ارائه دهند. البته بسیاری از دانشگاه ها نیز مراکز ناباروری را برای درمان مشکلات زوجین ایجاد کرده اند.

استفاده از بیمه برای پوشش هزینه های درمان ناباروری به دوبار افزایش یافت

دیگر عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هم درباره برنامه‌های کمیسیون بهداشت مجلس برای درمان ناباروری زوجین به خبرنگار «قدس آنلاین» گفت: بحث افزایش جمعیت و آمایش سرزمینی، بحث فرا کمیسیونی است و تنها کمیسیون بهداشت در این زمینه وظیفه ندارد و بسیاری از دستگاه‌ها و وزارتخانه‌های دیگر باید اقدامات لازم را در جهت اجرای سیاست‌ های جمعیتی کشور انجام دهند.

بهروز بنیادی ادامه داد: در بحث بیمه سلامت و پوششش بیمه ای زوجین نابارور، پیش از این فقط یک مرحله این امکان بود که زوجین از پوش بیمه و خدمات آن استفاده کنند آنهم تنها در برخی از داروها و هزینه های بستری. اما اخیرا با مصوبه ای که شورای عالی بیمه تصویب کرد هزینه های تحت پوشش بیمه برای درمان ناباروری از یکبار به دوبار افزایش پیدا کرده و این می‌تواند کمک بزرگی به زوجین باشد.

نماینده مردم کاشمر در مجلس شورای اسلامی افزود: کمیسیون بهداشت مجلس در این زمینه یک طرح کلی دارد که مربوط به طرح‌های تشویقی فرزندآوری هست، گرچه این طرح سالها مطرح بوده و بخش اعظم آن نیاز به پشتیبانی مالی دارد. در فضای کنونی اقتصاد، زوج های جوان برای تشکیل خانواده باید به تامین مسکن، شغل، تهیه وسایل زندگی بپردازند که هر کدام از اینها برای خانواده ها بار هزینه‌ای دارد. فضای اقتصادی کشور به گونه ای است که بسیاری از خانواده ها توان حمایت از فرزندان را ندارند و چشم امیدشان به سمت دولت و مجلس است. در حال حاضر در چنین فضای اقتصادی نمی‌توان وعده داد که تمامی تمهیدات برای درمان ناباروری فراهم شود؛ اما به نظرم در این شرایط بایستی تلاش کنیم تا زوج هایی را که در حال حاضر هنوز جوان هستند و در کنار یکدیگر زندگی می کنند به فرزندآوری تشویق شوند. متأسفانه در شرایط کنونی اقتصاد برای حمایت از زوج های نابارور چشم انداز مناسبی ترسیم نمی‌شود.

وی اظهار داشت: درمان ناباروری نیاز کشور است زیرا کشورمان به سمت کهنسالی پیش می‌رود و طی ۱۵ سال آینده حداقل ده درصد جمیعیت‌مان کهنسال خواهد بود که همین موضوع تبعاتی را به همراه دارد. البته چند سال پیش کمیسیون بهداشت طرحی را در دستور کار قرار داده و در آن مواردی همچون مرخصی زنان، حمایت از مادران خانه دار و حمایت از بانوان در حین کار را لحاظ کرده که تمامی این موارد نیز متضمن بار مالی است. این طرح، طرح مشترک بین کمیسیون بهداشت و کمیسیون اجتماعی است و روی آن بررسی های زیادی صورت گرفته که متاسفانه اجرای آن بدلیل هزینه‌های مالی عملاً متوقف مانده است.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: بهروز بنیادی پیری جمعیت درمان ناباروری کمیسیون بهداشت و درمان مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۸۴۷۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو

آفتاب‌‌نیوز :

امین افشار، رییس هیات مدیره کانون هموفیلی ایران در پاسخ به این سوال که این کانون بار‌ها از اهمیت استفاده از شیوه‌های نوین درمان هموفیلی سخن گفته است، مشکل عمده در عدم استفاده از این روش‌ها چیست؟ گفت: متاسفانه دیدگاه جامعی نسبت به این بیماری در کشور وجود ندارد و هزینه‌هایی که برای بیماری هموفیلی می‌شود متنوع است؛ بخشی از هزینه‌های درمان بیماری هموفیلی را بیمه‌های پایه می‌دهند، بخشی دیگر را صندوق صعب العلاج می‌دهد، قسمت دیگر هم از مابه التفاوت ارزی به اسم طرح دارویار پرداخت می‌شود. برخی هزینه‌های دیگر هم از سمت بهزیستی و مراکز توانبخشی تامین می‌شود.

وی اضافه کرد: بنابراین هر ارگانی به بخش خودش نگاه می‌کند و اینگونه می‌پندارند که استفاده از دارو‌های نسل قدیمی تر، هزینه کمتری در بر دارد. درست است که در ظاهر شاید اینگونه باشد، اما در مجموع آن هزینه‌ای که می‌شود با وضعیت درمان بیماران مطابقت ندارد.

بیماران هموفیلی متولی خاصی ندارند

افشار افزود: به طور مثال سازمان غذا و دارو اعلام می‌کند داروی هملیبرا داروی بسیار خوب و اثر بخشی است، اما هزینه بسیار بالایی دارد. این در صورتی است که تنها با نگاهی به مطالعات صندوق صعب العلاج و بیمه سلامت می‌توان دریافت که نسبت به فایبا و فاکتور ۷ در مجموع مصرف هملیبرا به نفع و به صرفه است. ولی چون درگیر بخشی نگری می‌شویم و بیماران هموفیلی متولی خاصی ندارند، باعث می‌شود گا‌ها تصمیماتی گرفته شود که منطقی بر آن حاکم نباشد.

وی یادآور شد: اگر هزینه‌های درمانی، دارویی، توانبخشی و حتی هزینه‌هایی که در زمینه اجتماعی و توانمندسازی بیماران هموفیلی انجام می‌شود درست صورت گیرد، باعث می‌شود، سطح کیفیت بیمار هموفیلی خیلی بالاتر برود.

او متذکر شد: علاوه بر این موانع بحران‌های دارویی را اضافه کنید، به طور مثال در ماه‌هایی از سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بحران دارویی در کشور داشتیم. این امر باعث شد بیمارانی که سال‌ها از دارو استفاده می‌کردند و مفاصل آن‌ها سالم مانده بود، در این برهه بحران دارویی مفاصل این بیماران نیز دچار مشکل شود.

 تقویم دارویی بیماران هموفیلی را تدوین کنید

رییس هیات مدیره کانون هموفیلی ایران تاکید کرد: ما بار‌ها درخواست کرده ایم که برنامه تقویم دارویی بیماران هموفیلی را تدوین کنند تا سهمیه دریافت ماهانه داروی بیماران مشخص باشد، چرا که اگر بیمار داروی خود را به موقع دریافت نکند در بدن او خونریزی اتفاق می‌افتد و هر خونریزی اگر درمان نشود و یا دیر درمان شود مفاصل را از بین می‌برد و همه این‌ها هزینه‌ها و تبعات بدی را هم برای فرد بیمار و هم برای دولت دارند.

کم توجهی به دارو‌های جدید هموفیلی

رییس هیات مدیره کانون هموفیلی ایران درباره حمایت‌های بیمه‌ای از بیماری هموفیلی اظهار کرد: طبق قانون، ۵ بیماری خاص که هموفیلی هم یکی از آن‌ها است، پوشش بیمه‌ای بالایی دارند. ما در این خصوص قدردان دولت هستیم، جمهوری اسلامی ایران با توجه به نگاه معنوی که به حیات انسان‌ها دارد، تا جای ممکن خدمات به بیماران ارائه کرده است و تا جای ممکن هزینه این خدمات رایگان بوده است.

وی افزود: متاسفانه در مورد دارو‌های نوین هموفیلی که وارد بازار می‌شود، سازمان غذا و دارو و شورای عالی بیمه مقداری توجه کمتری نشان داده اند. این دارو‌های جدید که اثر بخشی آن‌ها هم مطالعه شده است و نسبت به دارو‌های قبلی اثربخشی بهتری دارد، تحت پوشش بیمه قرار گرفته نشده است و بیمار مجبور است فرانشیزی را پرداخت کند.

۶۰ درصد بیماران هموفیلی دهک یک تا پنج جامعه هستند

او همچنین بیان کرد: طبق آماری که از اداره وزارت کار داریم، ۶۰ درصد بیماران هموفیلی دهک یک تا پنج جامعه هستند و این افراد توانایی پرداخت فرانشیز دارویی را ندارند. ۱۰۰ میلیون تنها هزینه پایه‌ای است که برای این بیماری می‌شود، اما گا‌ها هزینه‌های این بیماری به میلیارد‌ها تومان نیز می‌رسد.

وی خاطر نشان کرد: ما به شوارای عالی بیمه نامه‌ای نوشتیم و درخواست کردیم که دارو‌های نوین را جزء لیست بیمه قرار دهند. البته منظور این نیست که دارو‌های قدیمی اثر بخشی ندارند. بلکه بیماری هموفیلی بیماری است که باید دارو در تنوع بالایی در اختیار بیماران باشد.

شرایط توزیع دارو در استان‌ها

افشار تصریح کرد: شعار امسال فدراسیون جهانی هموفیلی که کانون هموفیلی ایران هم عضو آن است، دسترسی عادلانه به دارو و درمان برای همه بود. در کشور ما دارو به صورت عادلانه توزیع نمی‌شود.

وی ادامه داد: هر کسی که به پایتخت نزدیک است، می‌تواند از خدمات دارویی و درمانی بهتری بهرمند شود. در استان‌ها هم آن‌هایی که به مرکز استان نزدیک‌تر هستند دسترسی بهتری به دارو دارند. همین رفت و آمد‌ها برای دریافت دارو می‌تواند بیمار هموفیلی را با تبعات خطرناکی روبه رو کند.

او در پایان تاکید کرد: دولت می‌تواند طرحی را برنامه ریزی کند که بیمار هموفیلی در خانه بماند و دارو را در خانه تحویل بگیرد. به این روش می‌توان مصرف بهینه دارو گفت.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • درمان رایگان کودک مشروط بر داشتن بیمه پایه
  • درمان رایگان کودک با داشتن بیمه پایه
  • خدمات درمانی رایگان برای کودکان؛ نمایش یا واقعی؟
  • این مورد جزو خدمات درمان رایگان کودکان نیست | ۲ سامانه برای ثبت شکایت از بیمارستان‌ ها 
  • مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو
  • جزییات درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال/ کدام هزینه‌ها سهم دولت است
  • جزییات درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال/ کدام هزینه ها سهم دولت است؟
  • جزییات درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال/ کدام هزینه ها سهم دولت است
  • شناسایی ۶ هزار زوج نابارور در لرستان
  • افزایش هزینه‌های درمان در مراکز ناباروی