Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- زمان طلایی پیوند مفصل ۶ ساعت اول پس از آسیب دیدگی، سلامت روان کنترل می‌شود، ۵۰ دستگاه سانتریفیوژ بانک خون ساخته می‌شود، مراقبت؛ حلقه مفقوده سیستم بهداشت و درمان و ... گزیده‌ای از اخبار بسته سلامت امروز است.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، زمان طلایی پیوند مفصل ۶ ساعت اول پس از آسیب دیدگی، سلامت روان، پس از فشار خون کنترل می‌شود، ۵۰ دستگاه سانتریفیوژ بانک خون ساخته می‌شود، مراقبت؛ حلقه مفقوده سیستم بهداشت و درمان و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. گزیده‌ای از اخبار بسته سلامت امروز است که در ادامه می‌خوانید.
• زمان طلایی پیوند مفصل ۶ ساعت اول پس از آسیب دیدگی
عضو هیات مدیره انجمن ارتوپدی ایران گفت: زمان طلایی جراحی‌های مفصل زانو، لگن، شانه و آرنج ۶ ساعت اولیه آسیب دیدگی است تا مشکلات بعدی این جراحی کاهش یابد. فرشید باقری افزود: زمانی که جراحی در اندام تحتانی یا فوق تحتانی و ستون فقرات انجام شود، ممکن است شریان‌های حیاتی بدن اعم از عروق و اعصابی که در مجاورت استخوان وجود دارند، دچار آسیب شوند، چرا که در دسترس محل جراحی هستند. به گزارش ایرنا، وی اظهار کرد: به طور مثال زمانی که جراحی مفصل زانو، لگن، شانه یا آرنج انجام می‌شود، عروق خونی در دسترس محل جراحی ممکن است دچار آسیب شوند که معمولا این آسیب‌ها ناخواسته بوده و با ابزار جراحی به وقوع می‌پیوندد.


• سلامت روان، پس از فشار خون کنترل می‌شود
معاون وزیر بهداشت گفت: پس از برگزاری پویش کنترل فشار خون و تکمیل پرونده الکترونیک سلامت، علاوه بر تنظیم فشار خون افراد، فرم سلامت روان هم پر شده و بسیاری از موارد دیگر هم انجام می‌شود. زیرا ممکن است پایه بسیاری از مشکلات فشار خون، سلامت روان باشد. به گزارش ایرنا، علیرضا رئیسی درباره سنجش سلامت روان پس از برگزاری پویش ملی کنترل فشار خون بالا اظهار داشت: باید ابتدا تجربه پویش ملی کنترل فشار خون بالا را بکار بگیریم و پس از آن به موضوعی مانند سلامت روان وارد شویم. زیرا سلامت روان پیچیدگی‌های خاص خود را دارد و نیازمند ابزار‌های خاصی است و از طرفی موضوع وجود داشتن و در دسترس بودن افراد برای سنجش را هم باید در نظر بگیریم. به هر حال در زمینه سلامت روان، مواردی مانند ترس از انگ و ... وجود دارد.

• ۵۰ دستگاه سانتریفیوژ بانک خون ساخته می‌شود
دستیار ویژه معاون رئیس جمهور ورییس سازمان انرژی اتمی ایران گفت:۵۰ دستگاه سانتریفیوژ بانک خون برای سازمان انتقال خون ساخته می‌شود. اصغر زارعان افزود: در راستای خودکفایی ایران در طراحی و ساخت انواع سانتریفیوژ‌ها ۵۰ عدد سانتریفیوژ بانک خون قرار است توسط سازمان انرژی اتمی ایران به منظور تامین نیاز‌های بانک خون ساخته شود. به گزارش ایرنا، وی ادامه داد: با توجه به تحریم‌های ظالمانه و در اختیار قرار ندادن سانتریفیوژ‌های مورد نیاز توسط شرکت‌های خارجی به سازمان انتقال خون ایران، سازمان انرژی اتمی ایران سانتریفیوژ‌های بانک خون را طراحی و ساخت آن را به عهده گرفته است.


• مراقبت؛ حلقه مفقوده سیستم بهداشت و درمان
معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینکه هدف اصلی معاونت پرستاری ارائه مراقبت‌های با کیفیت و مقرون به صرفه به همه مردم است، گفت: امر مراقبت در نظام سلامت ما حلقه مفقوده سیستم بهداشت و درمان است. به گزارش ایسنا، مریم حضرتی افزود: آنچه در همه جوامع علمی و نظام سلامت مورد توجه قرار گرفته است، مفهوم دو کلمه "health care" است. با توجه به این دو مفهوم، سوالی که مطرح می‌شود، این است که ما چه میزان در تحقق اجرای این دو امر مهم موفق بوده‌ایم. وی اظهار داشت: اینکه اخیرا در رسانه‌ها اعلام می‌شود بیش از ۶۰ درصد مردم ما از فشار خون خود تا زمانی که مبتلا به عوارض ناتوان کننده آن نشده‌اند، اطلاع ندارند، یا اینکه بیشترین عامل مرگ‌های زودرس در ایران در سال گذشته به دلیل فشار خون بالا بوده است و موارد بسیاری از این قبیل، مستنداتی هستند که نشان می‌دهد چقدر این دو مفهوم مغفول مانده‌اند.


• درمان نوین آرتروز و سوختگی با کیت تولید داخل
مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان، از تولید یک نوع کیت برای درمان نوین آرتروز در کشور خبر داد. محمد حسین ارژنگیان، با اشاره به تولید کیت اتوکین پی آر پی در داخل کشور، گفت: پس از این دیگر اتوکین تراپی، درمان لوکس نیست. به گزارش مهر، وی با عنوان این مطلب که پس از یک سال تحقیق توانستیم سومین تولید کننده این محصول در جهان پس از آمریکا و آلمان باشیم، افزود: این محصول می‌تواند برای درمان‌های نوین بیماری آرتروز مورد استفاده قرار گیرد.


• مرگ بر اثر گرسنگی در کمین کودکان افغانستان
یونیسف، نهاد حمایت از کودکان سازمان ملل می‌گوید ۶۰۰ هزار کودک زیر پنج سال در افغانستان به خاطر سوءتغذیه مزمن در شرایط مرگبار قرار دارند. در همین رابطه کشور‌های کمک دهنده به تامین بودجه لازم برای نجات دو میلیون کودک گرسنه فراخوانده شده‌اند. یونیسف اعلام کرده است که سلامتی کودکان فقیر افغانستان، به دلیل بی پولی و عدم تامین بودجه لازم برای رفع سوءتغذیه آن‌ها در خطر است. این نهاد وابسته به سازمان ملل از کشور‌های کمک دهنده خواسته که منابع مالی لازم برای این موضوع را تامین کنند.


• ناتوانی دانشکده‌های طب سنتی در ارتقای جایگاه طب سنتی
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: با وجود راه‌افتادن دانشکده‌های طب سنتی و ایجاد زیرساخت‌هایی برای ارتقای جایگاه طب سنتی، هنوز آن‌طور که باید و شاید مردم برای رفع و جلوگیری از بیماری به این طب مراجعه نمی‌کنند. به گزارش تسنیم، محمد حسین قربانی تصریح کرد: البته با وجود راه افتادن دانشکده‌های طب سنتی و ایجاد زیر‌ساخت‌هایی برای ارتقاء جایگاه طب سنتی، هنوز آن‌طور که باید و شاید مردم برای رفع و جلوگیری از بیماری به این طب مراجعه نمی‌کنند که این مسئله ریشه در فرهنگ دارد؛ برای گسترش اهمیت تأثیرگذاری طب سنتی در زندگی کار نشده است، امروز قالب جامعه و مردم مراجعه به طب نوین و دارو‌های شیمیایی دارند و این تنها شامل کشور ما نمی‌شود. همچنین مدیرکل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه ۲۰۰ متخصص و ۳۰۰ دانشجوی طب سنتی در کشور فعال هستند، گفت: آئین‌نامه‌ای تصویب کرده ایم تا عطار‌ها و حکیمان خوشنام و با تجربه زیر نظر پزشک طبابت کرده و با ما همکاری کنند. به گزارش فارس، محمود خدادوست اشاره به برنامه‌ها و اقدامات وزارت بهداشت در گسترش طب ایرانی و سنتی در جامعه اظهار داشت: در حال حاضر وزارت بهداشت در ۱۷ دانشگاه به تربیت متخصصان طب سنتی می‌پردازد.

 

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: بسته سلامت مفصل پیوند اعضا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۸۴۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام رسمی نتایج «پیمایش ملی سلامت روان» در ابتدای تابستان


دکتر مصلحی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به بازتاب خبری گسترده افسردگی مردم ایران در رسانه‌ها گفت: گزارش‌های مختلفی مبنی بر اینکه میزان افسردگی مردم ایران ۹۹/۹ دهم درصد است یا در برخی خبر‌های دیگر به ۳۰ درصد ۴۰ درصد اشاره می‌شود که اینها حتما تحلیل درستی نیست، اما بازتاب خبری گسترده‌ای پیدا می‌کند بعد هم که ارگان منتشر کننده اصلاح می‌کند اصلاحش بازتابی پیدا نمی‌کند.
مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت گفت: در خصوص آسیب‌های سلامت روانی اجتماعی در کل دنیا ما با فشار‌ها و آسیب پذیری‌های روزافزون جوامع مواجه هستیم و آنطور که سازمان جهانی بهداشت گزارش می‌دهد ۷/۱۴ دهم درصد مردم کشور‌های توسعه یافته و با درآمد بالا مبتلا به اختلالات روان هستند و کشور‌هایی که با درآمد متوسط هستند ۵/۱۲ دهم درصد به اختلالات روان مبتلا هستند که کشور ما هم جز آنهاست و ما هم این اختلالات را داریم که مهمتریت هدف در این زمینه افزایش دسترسی به خدمات سلامت روان است که مهمترین هدف وزارت بهداشت است.
وی در واکنش به این مطلب که وقتی آمار رسمی از سوی مراجع ذی صلاح از میزان اختلالات روانی منتشر نمی‌شود، آمار‌های غلط و بی پشتوانه جای خود را در اذهان عمومی باز می‌کند گفت: مهمترین استاندارد ما پیمایش ملی سلامت روان است که ده سالی یک بار بررسی می‌شود که پژوهش بسیار سنگین و پر هزینه‌ای است که با نمونه گیری گسترده‌ای در کشور در سال ۱۴۰۱ به نتیجه رسیده است و سال ۱۴۰۲ تحلیل داده‌های آن انجام شده است و به زودی منتشر می‌شود.
وی در پاسخ به این سوال که نتایج پیمایش ملی سلامت روان چه زمانی منتشر می‌شود گفت: ما امیدوار هستیم که بتوانیم این پژوهش را اوایل تابستان به نتیجه قطعی برسانیم و، چون انتشار بین اللمللی خواهد داشت در کشور هم اعلام خواهیم کرد و با انتشار آن می‌توانیم آمار دقیق افسردگی و دیگر اختلالات روانی را به طور رسمی اعلام کنیم.
مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت افزود: آنچه را اکنون به طور قطعی می‌توان عنوان کرد این است که بار بیماری افسردگی به تنهایی دومین رتبه را در بار بیماری‌های بعد از بیماری‌های اسکلتی عضلانی در کشور دارد و وقتی بار بیماری افسردگی با اختلالات اضطرابی که در رتبه ششم بار بیماری‌های کشور است جمع شود؛ این دو بیماری در مجموع بار یک بیماری‌های روانی را در کشور به خود اختصاص می‌دهند که این موضوع نیاز به یک تمرکز ویژه دارد.
دکتر مصلحی با بیان اینکه وضعیت‌های جهانی بر اساس مرز‌های جغرافیایی و سیاسی تقسیم نمی‌شوند بلکه بر اساس فرهنگ‌ها تقسیم می‌شوند، افزود: به طور مثال در خصوص آسیب روزافزون و بسیار جدی مثل مساله خودکشی در همه کشور‌های جهان از جمله کشور ما در حال افزایش است، اما به کشور‌های اسلامی که می‌رسد ناگهان می‌بینیم که یک اختلاف معناداری در میزانش هست، رشدش شبیه هم است، اما اگر آنجا ۱۶ در صد هزار است اینجا حدود ۶ تا ۷ در صد هزار نفر است و علتش این است که اینجا باور‌های مذهبی و عقاید دینی به عنوان عامل محافظت کننده‌ای است که ممکن است فرد آرزوی پایان زندگی کند، اما اقدام را به تاخیر می‌اندازد. در منطقه‌ی ما گزارش‌ها به نحوی است که به طور جدی ما را مستثنی از کل دنیا نمی‌کند بله ما در همان مسیر حرکت می‌کنیم رشد اختلالات مان شبیه رشد آسیب پذیری مان شبیه است.
دکتر مصلحی ادامه داد: وضعیت سلامت روان ما مثل سایر کشور‌های دنیا نیاز به مداخله و ورود جدی دارد، اما در عین حال باید با شاخص‌های یکسانی کشور‌ها را با هم مقایسه کرد، چراکه ممکن است گزارشی بر اساس ملاک‌های سبک زندگی و کیفیت زندگی باشد که این یک عددی در می‌آید که باید با کشور‌های دیگر مقایسه کرد، اما ممکن است گزارشی مثل پیمایش ملی سلامت روان بر اساس اختلالات متعدد و اختلالات خفیف و شدید و متوسط باشد که داده‌های جهانی دقیقا مبتنی بر این سنجه نیست، بنابراین برای انکه ما وضعیت را به درستی بفهمیم نیاز داریم که وضعیت کشورمان را با یک مقیاس واحدی با کشور‌های مختلف دنیا بفهمیم به همین خاطر ما در این زمینه به گزارش‌های سازمان جهانی بهداشت را مورد تاکید بیشتری قرار دهیم.
مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت افزود: مسئولان کشور ما به خصوص مسئولان وزارت بهداشت باید در خصوص سلامت روان جامعه و افراد اهتمام کامل داشته باشند گفت: در چهار سطح باید از عوامل خطر سلامت روانی اجتماعی جلوگیری کرد؛ اول سطح حاکمیتی با توزیع متوازن ثروت و رفع تبعیض ها، دوم سطح مردمی با مشارکت فعال در جلوگیری از عوامل خطر، سوم در سطح خانواده با آموزش مهارت‌های زندگی و فرزند پروری و چهارم سطح فردی با انتخاب‌های بازدارنده به جای انتخاب‌های پرخطر
دکتر مصلحی با بیان اینکه وزارت بهداشت در رویکرد جدید خود؛ توجه به اهمیت سلامت روان و تحت پوشش بیمه قرار دادن خدمات این حوزه را در دستور کار قرار داده است افزود: برای نخستین بار یک روز از هفته سلامت، با هدف توجه دادن جامعه و مسئولان به اهمیت سلامت روان به نام «سلامت خانواده؛ سلامت روانی و اجتماعی» نامگذاری شد.
وی با بیان اینکه افزایش تعداد مراکز سراج به منظور افزایش دسترسی افراد به خدمات سلامت روان از جمله مهمترین برنامه‌های وزارت بهداشت است گفت: اعتبارات حوزه سلامت روان به ۵ برابر افزایش پیدا کرد ما برنامه‌ای به عنوان (سراج " سلامت روانی اجتماعی") داشتیم، مراکزی که خدمات رایگان سلامت روانی اجتماعی طولانی مدتی را ارائه می‌دهند، این مراکز در گذشته ۲۳ مرکز بودند در ۶ ماه گذشته ما تعهد ایجاد ۱۰۰ مرکز را از وزارت بهداشت داشتیم که تا الان تا ۳ برابر افزایش پیدا کرده و انشالله تا ماه‌های آینده به ۱۰۰ مرکز افزایش می‌یابد.

دیگر خبرها

  • تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها
  • دستاورد گواهی ۳۰ درصدی چه بود؟/ تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها
  • استرس یکی از مهمترین عوامل از بین رفتن آرامش در کانون خانواده است
  • پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟
  • افزایش مراکز رایگان سلامت روان در کشور
  • پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ وضعیت افسردگی در کشور
  • اعلام رسمی نتایج «پیمایش ملی سلامت روان» در ابتدای تابستان
  • تاکید بر اولویتی به نام سلامت روان