Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اکوفارس به نقل از مهر، فرشته دستپاک ظهر شنبه در نشست کارگروه فرش دستبافت خراسان شمالی، با بیان اینکه با اخذ یارانه برای بیمه بافندگان فرش توانستیم امنیت شغلی فعالان این عرصه را تأمین کنیم، اظهار کرد: اعتبار در نظر گرفته شده تنها برای قالیبافان است و چنانچه غیر بافندگان معرفی شوند این مبلغ از دست می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دستپاک تاکید کرد: رئیس صمت و مدیرکل میراث فرهنگی خراسان شمالی نسبت به شناسایی قالیبافان واقعی اقدام کنند تا فعالان این عرصه مورد حمایت قرار گیرند.

وی در ادامه با بیان اینکه وضعیت فرش خراسان شمالی رضایت بخش نیست، تصریح کرد: جای تأسف دارد در استانی که فرش کردی و ترکمن ثبت جهانی شده اما بافندگان آن با برندهای دیگر استان‌ها اقدام به تولید فرش می‌کنند.

رئیس مرکز ملی فرش اضافه کرد: تاکنون قدمی برای رفع مشکلات فرش خراسان شمالی برداشته نشده و این همه بی توجهی نسبت به صنعتی که تأثیر بسزایی در تحول اقتصادی دارد، دردناک است.

دستپاک گفت: جمعیتی بالغ بر دو میلیون نفر در عرصه فرش دستبافت فعالیت دارند و از طرفی تنها صنعتی است که با کمترین سرمایه می‌تواند بیشترین ارزش افزوده را داشته باشد اما مورد غفلت قرار گرفته است.

وی بیان کرد: فرش دستبافت پس از نفت، زعفران و پسته بیشترین ارزش افزوده را دارد و کالای استراتژیک محسوب می‌شود اما نتوانسته‌ایم از این صنعت بهره مند بشویم.

رئیس مرکز ملی فرش اظهار کرد: بسیاری از افرادی که در حوزه فرش دستبافت فعالیت دارند ساکن روستا و حاشیه نشین هستند اما کارتی در این زمینه ندارند.

دستپاک افزود: به علت تأمین عدم امنیت شغلی روز به روز از تعداد بافندگان فرش دستبافت کاسته و این ناشی از بی برنامگی دولت و سایر مسئولان مربوطه است.

فرش دستبافت شناسنامه دوم ایران است

رئیس مرکز ملی فرش با بیان اینکه فرش دستبافت صنعت نخست ایران و شناسنامه و پرچم دوم کشور است، گفت: تمام دنیا ایران و ایرانی را بانام فرش دستبافت می‌شناسند اما متأسفانه از این صنعت مهم صیانت نمی‌کنیم.

وی ضمن اعلام اینکه با کمترین سرمایه می‌توان صنعت فرش را ایجاد کرد، افزود: صنعت فرش با سرمایه پنج الی ۱۰میلون تومانی می‌تواند ارزش‌افزوده بالایی را برای استان و کشور به همراه داشته باشد.

معاون وزیر صمت ادامه داد: متأسفانه باوجود صنعت دامداری و وجود گیاهان دارویی در طبیعت خراسان شمالی، نتوانسته‌ایم صنعت رنگرزی فرش را در این استان ایجاد کنیم.

دستپاک تصریح کرد: سالانه سه هزار تن پشم گوسفند در خراسان شمالی تولید می‌شود اما برای تأمین مواد اولیه بافت فرش با مشکل روبرو هستیم و این نشان می‌دهد در بهره مندی از داشته‌های استان درست عمل نکرده‌ایم و فرصت‌های تولید ثروت را از دست داده‌ایم.

وی با بیان اینکه پیله ابریشم جز مزیت‌های خراسان شمالی بشمار می‌رفت، اظهار کرد: جرگلان به عنوان مرکز نوغانداری مطرح بود اما چه کردیم که دیگر ترکمن نشینان دست از تولید کرم ابریشم برداشته‌اند.

رئیس مرکز ملی فرش در ادامه از نبود موزه فرش در خراسان شمالی گلایه کرد و گفت: از زمان ایجاد موزه فرش در این استان هشت سال می‌گذرد و طی این مدت فرش‌های نفیس که سرمایه این کشور بشمار می‌رود در مکانی انباشته شده باشد.

دستپاک افزود: حضور خراسان شمالی در نمایشگاه بین المللی فرش بسیار ضعیف است و این نشان می‌دهد که حال صنعت فرش استان خوب نیست.

وی موزه فرش را جز اولویت‌های خراسان شمالی اعلام کرد و گفت: در شهرستان‌های بجنورد، شیروان و اسفراین خانه فرش تشکیل تا مشکلات اقتصادی این حوزه مرتفع شود.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۸۵۴۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

والدین ثبت‌نام کُتب درسی را تا ۲۵ اردیبهشت انجام دهند

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی گفت: ثبت‌نام کتب درسی آغاز شده است و توصیه می‌کنیم والدین تا بیست‌وپنجم اردیبهشت ثبت‌نام کتب درسی دانش‌آموزان را قطعی کنند.

ابوالقاسم اکبری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در خراسان شمالی اظهار کرد: ثبت‌نام کتب درسی آغاز شده است و توصیه می‌کنیم والدین تا ۲۵ بیست‌وپنجم اردیبهشت ثبت‌نام کتب درسی دانش‌آموزان را قطعی کنند.

وی افزود: هرچه زودتر ثبت‌نام انجام شود تا محموله‌های کتاب را زودتر تحویل بگیریم و به دانش‌آموزان بدهیم.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی خاطرنشان کرد: ثبت‌نام برای پایه‌های اول، هفتم و دهم نیز از تیر آغاز می‌شود.

کد خبر 750724

دیگر خبرها

  • آغاز احداث محور ارتباطی روستا‌های شمالی دهاقان به مهیار
  • جذب حدود ۹ میلیارد ریال حمایت مالی و تشویقی از تعاونی‌های آذربایجان‌غربی
  • اختصاص زمین برای ساخت ١٤٠ هزار واحد مسکونی کارگران بخش صنعت در کشور
  • والدین ثبت‌نام کُتب درسی را تا ۲۵ اردیبهشت انجام دهند
  • میزان بارش‌های روز گذشته در خراسان شمالی اعلام شد
  • (تصاویر) تشییع پیکر عیسی قلی‌پور، آخرین بخشی خراسان شمالی
  • خراسان شمالی غرق در ماتم عزای صادق آل محمد
  • باز باران، با طراوت بهاری
  • ۱۲۶۰ زائر از خراسان شمالی به حج تمتع اعزام می‌شوند
  • مسابقات قهرمانی پرس سینه خراسان شمالی برگزار شد