Web Analytics Made Easy - Statcounter

دسترسی به انرژی پاک یکی از دغدغه‌های محققان در تمام کشور‌های دنیا است، از این رو تبدیل نورخورشید با استفاده از فناوری به انرژی خورشیدی یکی از راهکار‌هایی است که می‌تواند کمبود انرژی در کشور‌ها را جبران کند.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با توجه به گستره تابش نور خورشید استفاده از ظرفیت و پتانسیل موجود در این نعمت الهی یک راهکار اساسی برای تولید نیرو و برق است که با به کارگیری فناوری‌های روز می‌توان از این انرژی پاک و تجدید پذیر، مقدار قابل توجهی برق تولید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


با توجه به استقبالی که از انرژی‌های تجدید پذیر در دنیا شده، فعالیت‌های زیادی در جهت تولید انرژی از تجدید پذیر‌ها انجام گرفته، یکی از این تجدید پذیر‌ها انرژی خورشیدی است که با استفاده از نور و گرمای خورشید برق تولید می‌کند.

در حال حاضر و پس از انجام تحقیقات بسیار، محققان به این نتیجه رسیده اند که یکی از روش‌های اصلی کاهش تولید گاز‌های گلخانه‌ای وجلوگیری از افزایش گرمایش زمین، استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیربه خصوص انرژی خورشیدی است به همین منظور اغلب کشور‌ها تلاش بر ساخت نیروگاه‌های خورشیدی دارند.

انرژی خورشیدی یکی از منابع تولید انرژی تجدید پذیر برای تولید انرژی برق است. این درحالی است که تولید برق بدون گاز‌های گلخانه‌ای از قبیل: منو اکسید کربن CO و دی اکسید کربن CO۲ و متان یکی از پاک ترین، بی ضررترین و در دسترس‌ترین منابع تولید برق پاک است.

همه این‌ها در حالی صورت می‌گیرد که با توجه به تغییرات در اقلیم آب و هوایی، جایگزینی انرژی‌های پاک از جمله انرژی خورشیدی با سوخت‌های فسیلی یک راهکار مفید و موثربه نظر می‌رسد.

آبگرمکن‌های خورشیدی و حمام خورشیدی، گرمایش و سرمایش ساختمان و تهویه مطبوع خورشیدی، آب شیرین کن خورشیدی، خشک کن خورشیدی، اجاق‌های خورشیدی وکوره خورشیدی از جمله مواردی است که می‌توان انرژی خورشیدی را در آن‌ها کاربردی کرد.

تامین یک درصد برق دنیا از طریق انرژی خورشیدی
بر اساس آمار ارائه شده، ۴ درصد از میزان برق اتحادیه اروپا از طریق انرژی خورشیدی تامین می‌شود که با توجه به برنامه ریزی‌های انجام شده انتظار می‌رود در سال ۲۰۲۰ سایت‌های انرژی خورشیدی سه برابر بیشتر از میزان فعلی برق‌رسانی کنند و در سال ۲۰۳۰ این میزان به ۱۳ برابرهم برسد.
بنابر آمار‌ها تا پایان سال ۲۰۱۶، نیروگاه‌های خورشیدی با توان تولید ۷۸ گیگاوات تأسیس شده که این ظرفیت برابر با ظرفیت ۷۸ نیروگاه اتمی عظیم یا ۱۵۰ نیروگاه زغال‌سنگ است که این موضوع از ظرفیت‌های بالای انرژی خورشیدی خبر می‌دهد.

تولید ۷۵۰۰ مگاوات برق تا سال ۲۰۳۰ در کشور
با توجه به اینکه کشورمان از ۳۶۵ روز سال ۳۰۰ روز آفتابی را در اختیار دارد و گستره تابش خورشید در کشور ما بسیار فراگیر است باید از پتانسیل‌های موجود بهره گرفت واز ظرفیت‌های انرژی خورشیدی برای تولید گرما و برق و نیرو استفاده کرد. این در حالی است که برخی از محققان بر این باورند که ایران در صورت تجهیز مساحت بیابانی خود به سامانه‌های دریافت انرژی تابشی می‌تواند انرژی مورد نیاز بخش‌های گسترده‌ای از منطقه را نیز تأمین و در زمینه صدور انرژی برق فعال شود.

ایران قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ میلادی، ۷۵۰۰ مگاوات برق از انرژی خورشیدی تولید کند که این میزان بیش از هفت برابر برق تولیدی از نیروگاه اتمی بوشهر است.

با توجه به غنی بودن ایران از نظر منابع طبیعی از جمله انرژی‌های تجدید پذیر، زمینه لازم برای تولید هرگونه انرژی پاک وجود دارد و به راحتی با استفاده از فناوری‌های روز می‌تواند میزان چشمگیری از برق و نیروی کشور را از طریق انرژی خورشیدی تولید کند.
فعالیت‌های بسیاری در زمینه تولید انرژی خورشیدی از حدود ۲۵ سال پیش انجام شده ودر حاضرمحققان توانسته اند به نتایج خوبی در این حوزه دست یابند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: انرژی خورشیدی انرژی تجدید پذیر تولید انرژی برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۸۵۵۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی نیروگاه نکا برای تامین برق در فصل گرم سال

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، مدیرعامل شرکت مدیریت تولیدبرق نکا گفت: بیش از ۵۸۷ میلیون و ۴۳۲ هزار کیلووات ساعت انرژی خالص فروردین ماه امسال در نیروگاه شهید سلیمی نکا تولید شده است.   نوراله ادبی فیروزجائی افزود: در این ماه بیش از ۶۱ درصد انرژی تولید شده در واحد‌های بخاری و حدود ۳۹ درصد در واحد‌های بلوک سیکل ترکیبی بدست آمد.

او با اشاره به ضرورت آمادگی کامل همه واحد‌های نیروگاهی برای تولید پایدار انرژی در تابستان، افزود: از ۱۴ برنامه تعمیراتی پیشبینی شده برای ارتقای میزان آمادگی واحد‌ها جهت تولید پایدار انرژی مورد نیاز شبکه در فصل تابستان، از دهم مهر تاکنون ۱۰ برنامه تعمیراتی به سرانجام رسیده است.

مدیرعامل شرکت مدیریت تولیدبرق نکا گفت: تعمیرات نیمه اساسی واحد یک و میاندور‌ه‌ای واحد ۳ بخار و لایروبی حوضچه آبگیر واحد‌های بخاری بدون وقفه در حال انجام است و پیش بینی می‌شود تا قبل از شروع روز‌های اوج مصرف با انجام همه برنامه‌های تعمیراتی و پروژه لایروبی، واحد‌ها برای تولید پایدار انرژی آماده شوند.   نیروگاه ۴۵ ساله شهیدسلیمی نکا شامل ۴ واحد بخار، ۲ واحد گازی و یک واحد بخار در بلوک سیکل ترکیبی است که با انجام برنامه‌ها و پروژه‌های بازسازی، تعمیراتی و رفع چالش‌ها و محدودیت‌های تولید می‌تواند نقش بسیار موثری در پایداری شبکه برق کشور داشته باشد.

دیگر خبرها

  • تصفیه خانه فاضلاب شهر خوی، نیازمند نیروگاه انرژی های تجدید پذیر
  • مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا (+جدول)
  • بریتانیا در یک قدمی شبکه برق بدون کربن
  • چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟
  • چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟!
  • آمادگی نیروگاه نکا برای تامین برق در فصل گرم سال
  • پنل خورشیدی چسبان ، تولید انرژی رایگان برای همه (فیلم)
  • افت شاخص عملکرد محیط‌زیست نسبت به سال‌های گذشته/ دفن تنها ۶/۶۹ درصد پسماند‌ها در سطح دنیا
  • برق خورشیدی بالکنی راهکار نوین آلمان برای انرژی سبز
  • ژاپن برق خورشیدی را از فضا تامین می‌کند