Web Analytics Made Easy - Statcounter

  به گزارش خبرنگار «پارسینه» به نقل از رویترز، گروه تروریستی داعش در پی از دست دادن سرزمین‌های تحت کنترل خود، از هوادارانش خواسته است به نبرد‌های چریکی روی آورند.
در هفته‌های اخیر روزنامه آنلاین «النبا» داعش دستورالعمل‌هایی را که حاوی جزئیات شیوه انجام حملات چریکی است منتشر کرده است.
در حالی که این گروه تروریستی پیش از این هم از چنین حملاتی استفاده می‌کرد، اما دستورالعمل جدید روشن می‌سازد که آن‌ها شیوه جنگ نامنمظم را به عنوان رویه عملیاتی استاندارد اتخاذ کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


تحلیل گران می‌گویند تلاش داعش برای احیای خود تا کنون موفق بوده است و آن‌ها چندین حمله را در هفته‌های اخیر در مناطقی از جهان که پیش از آن هرگز هدف نگرفته بودند، انجام داده اند.
ریتا کاتز، مدیر اجرایی «گروه اطلاعاتی سایت» که گروه‌های افراط گرا را دنبال می‌کند، گفت: «واقعیت ناراحت کننده این است که داعش هنوز خیلی خطرناک است. این گروه ابزار‌های و بنیان‌های لازم برای ایجاد شورش در سراسر جهان را دارد.»
در ویدیویی کم سابقه که شبکه فرقان داعش در ماه آوریل منتشر کرد، ابوبکر البغدادی، رهبر این گروه، پیروان خود را به ادامه نبرد و تضعیف دشمن در نبرد‌های فرسایشی تشویق کرد و تاکید کرد که خود جنگیدن بسیار مهمتر از پیروز شدن است.
در این ویدیو او روی زمین نشسته و در حالی که با سه تن از مشاورانش صحبت می‌کرد، یک مسلسل کلاشنیکوف هم به دیوار پشت سرش تکیه داده بود. این ترکیب شبیه ویدیو‌هایی بود که اسامه بن لادن، بنیانگذار القاعده، و ابومصعب زرقاوی، سلف البغدادی ضبط می‌کردند و هر دو هم تاکتیک‌های جنگ نامنظم را پیش گرفته بودند.
کاتز گفت: «او شبیه فرمانده مجاهدین سرسخت و یک گروه شورشی به نظر می‌رسید، نه رهبر نازپرورده یک خلافت ثروتمند. ظاهر او هواداران داعش را کاملا بسیج می‌کرد.»
حسن ابو هنیه، کارشناس اردنی گروه‌های بنیادگرا هم بر این باور است که داعش از تاکتیک‌های چریکی برای تسلط موقت بر شهر‌های کوچک استفاده می‌کند تا به این توجه رسانه‌ها را جلب کند، ضمن این که این بخشی از دیدگاه استراتژیک جدید آنهاست.
او می‌گوید: «این شیوه جنگ به بخشی از استراتژی این گروه تبدیل شده است. در این مرحله آن‌ها از این شیوه به عنوان یک جنگ فرسایشی استفاده می‌کنند، مانند آنچه البغدادی در سخنرانی اخیر خود گفت.»
در ماه آوریل داعش مدعی شد که به شهرک «فقها» در لیبی حمله کرده، رئیس شورای شهر را کشته و مراکز حفاظتی شهر را به آتش کشیده است. در بیانیه داعش گفته شد که اعضای آن کنترل شهر را چند ساعتی در اختیار گرفته و سپس به شکلی امن به پایگاه هایشان بازگشتند.
روزنامه «النبا» در هفته‌های اخیر یک مجموعه چهار قسمتی را با عنوان «سقوط موقت شهر‌ها به عنوان روش کاری برای مجاهدین» منتشر کرد.
در این مقاله‌ها به جنگجویان داعش تاکید شده است که از نبرد‌های رو در رو با دشمن خودداری کنند؛ شیوه‌ای که قبلا توسط داعش تشویق می‌شد.
گروگان گیری، آزادی زندانیان، و دستیابی به پول‌های دشمن از جمله اهداف نبرد‌های پارتیزانی ذکر شده است.
هدف دیگر هم «تامین نیاز‌های مبارزان» از طریق جمع آوری پول، خوراک، دارو و سلاح ذکر شده است، «به ویژه زمانی که تامین این نیاز‌ها به دلیل قرار داشتن در موضع ضعف، دشوار است.»
کاتز می‌گوید زان دستورالعمل‌های جدید مانند نمونه‌هایی است که سال‌ها پیش توسط مجله اینترنتی «البتار» القاعده استفاده می‌شد که راهکار‌های نظامی را برای هوادارانش در سراسر جهان ارائه می‌کرد.
او اضافه می‌کند که دستورالعمل‌های جدید نشان می‌دهند که داعش از نظر مالی و همچنین نیروی مبارز، در تنگنا قرار دارد.
کاتز گفت: «این گروه به لحاظ مالی، سرزمینی و نظامی بسیار ضعیف است. به همین دلیل است که رهبری داعش می‌خواهد آنچه خلافت خوانده می‌شود را به ویژه در مناطق خارج از عراق و سوریه احیا کند.»
اگرچه نمی‌توان تمام ادعا‌های داعش را تایید کرد، اما آن‌ها مسئولیت عملیات‌های گسترده‌ای را به عهده گرفته اند.
روز ۱۸ آوریل داعش مدعی شد نخستین حمله خود به جمهوری دموکراتیک کنگو را ترتیب داده است و ایجاد «ولایت آفریقای مرکزی» را اعلام کرد. پس از آن این گروه مسئولیت چندین حمله در کنگو را به گردن گرفته است.
در همان روز شبه نظامیان موتورسوار به شهرکی در شمال شرق نیجریه تاختند و به روی ساکنان محلی و نظامیان آتش گشودند. داعش بعدا مسئولیت حمله را پذیرفت.
داعش مدعی حملات بیشتری در نیجریه و ده‌ها حمله مشابه در افغانستان، نیجر، سومالی، مصر، پاکستان، چچن، سری لانکا و جا‌های دیگر شده است.
لیث الخوری، از بنیانگذاران و دبیر ارشد «فلش پوینت» که فعالیت‌های آنلاین بنیادگرایان را دنبال می‌کند، بر این باور است که داعش با حمله به مناطق مختلف در محدوده‌های دور از هم می‌خواهد خودش را تبلیغ کند و ثابت کند که می‌تواند دوباره سازمان دهی شده و استراتژی اش را اصلاح کند.
او می‌گوید جنگ چریکی راهی کم هزینه‌تر برای آسیب زدن است و داعش از آن در جا‌هایی که می‌خواهد توسعه پیدا کند استفاده می‌کند، مانند شرق افغانستان، شمال نیجریه، سومالی، شمال آفریقا، شبه جزیره هند و آسیای مرکزی.
الخوری می‌گوید: «رسانه این گروه اهمیت بخشیدن به این [موضوع]را دریافته است، نه تنها برای تقویت روحیه هوادارانش، بلکه به همان اندازه مهم، برای توسعه جغرافیایی محدوده اش- به شکلی موثر مناطق ناآرام را در سراسر جهان ایجاد می‌کند و گسترش می‌دهد.»

منبع: پارسینه

کلیدواژه: داعش تروریسم جنگ چریکی جنگ نامنظم جنگ پارتیزانی آفریقا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۸۶۱۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کار سختی در جام کافا داریم/ملی پوشان تاکتیک پذیر هستند

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از سایت رسمی فدراسیون فوتبال، اردوی آماده سازی تیم ملی فوتبال دختران نونهال از ۱۲ اردیبهشت ماه در مرکز ملی فوتبال زیر نظر پروانه کران خسروی، سرمربی در حال برگزاری است.

به همین منظور و با اعلام کادر فنی ملی پوشان امروز (دوشنبه ۱۷ اردیبهشت) در یک دیدار درون اردویی از ساعت ۱۷ به مصاف تیم هیات فوتبال شمیران می روند.

به گزارش خبرنگار مهر، پروانه کران خسروی سرمربی تیم فوتبال نونهالان، درخصوص آخرین وضعیت شاگردانش برای حضور در مسابقات جام کافا اظهار داشت: اردوهای تیم ملی دختران نونهالان از اسفند ۱۴۰۲ با حضور ۵۰ بازیکن از سراسر کشور آغاز شد تا در نهایت ما ۲۶ بازیکن را به اردوی فروردین و اردیبهشت دعوت کردیم. البته از این تعداد باز ریزش خواهیم داشت چون در نهایت فقط می‌توانیم ۲۰ بازیکن را به جام کافا ببریم.

وی در مورد گروه بندی ایران در رقابت‌های جام کافا گفت: رقبای سختی داریم. امسال با تیم‌های ازبکستان، تاجیکستان و قرقیزستان همگروه هستیم که اتفاقا سال گذشته هم با این تیم‌ها بازی داشتیم. دوره گذشته موفق شدیم عنوان قهرمانی را به دست بیاوریم قطعا برای حفظ این عنوان باید تلاش بیشتری داشته باشیم.

کران خسروی افزود: یک بازی دوستانه در نظر گرفتیم و در این اردو هم بیشتر روی تاکتیک‌های دفاعی کار کردیم. خوشبختانه این رده سنی تاکتیک پذیر است و در رسیدن به اهداف‌مان به ما کمک زیادی می‌کند.

کد خبر 6098312

دیگر خبرها

  • آرایش جنگی تانک‌های اسرائیل در ۲۰۰ متری گذرگاه رفح
  • کار سختی در جام کافا داریم/ملی پوشان تاکتیک پذیر هستند
  • تاکتیک جالب امیر تتلو برای فرار از مجازات
  • چه مواد غذایی از آسیب های آلودگی هوا محافظت می‌کند
  • روزنامه جمهوری اسلامی: طالبان مشغول پاکسازی قومی و شیعه‌کشی است؛ ایران هم سکوت می‌کند
  • گروگان‌های طالبان که درباره‌شان نشنیده‌اید / چرا آمریکا ۸۰۰ پایگاه نظامی در سرتاسر دنیا دارد؟ / چرا کشور‌ها به جنگ با یکدیگر می‌روند؟ / چگونه داعش به وجود آمد؟
  • اطلاعات تازه رادیو ارتش اسرائیل از شب حمله ایران به اسرائیل
  • تدوین برنامه مراقبت از راه دور نوزادان نارس بعد ازترخیص در اصفهان
  • داعش در افغانستان به طور جدی سرکوب شده است
  • طالبان: حضور داعش در افغانستان به صفر نزدیک شده است