Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-26@09:42:08 GMT

هشدار وزیر دفاع ترکیه به «یونان» و «قبرس»

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۸۷۱۹۵

هشدار وزیر دفاع ترکیه به «یونان» و «قبرس»

به گزارش فارس، با شدت گرفتن اتهام زنی‌های یونان و قبرس علیه ترکیه، وزیر دفاع ترکیه نیز این دو کشور را به آنچه‌که «حملات تحریک آمیز» و «صدور بیانیه‌های غیرمسئولانه» درباره وضعیت دریای اژه و مدیترانه شرقی خواند، متهم کرد.

به نوشته وبگاه «اکاثیمرینی» «حلوصی آکار» وزیر دفاع ترکیه در گفت‌وگو با خبرگزاری «آناتولی» در این زمینه گفت: «انتظار واقعی ما این است که اعمال تحریک‌آمیز و بیانیه‌های غیرمسئولانه‌ای که به حل مشکلات در دریای مدیترانه و اژه کمک نمی‌کند، صورت نپذیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

آکار در ادامه گفت: «تمایل و انتظار ما این است که حقوق و منافع ترکیه که طولانی‌ترین خط ساحلی در دریای مدیترانه را دارد و همچنین "قبرس شمالی" محترم شمرده می‌شود. از همه طرف‌ها انتظار داریم به این موارد احترام گذارند و این طبیعی‌ترین حق ماست.»

آن‌طور که «سی‌ان‌ان ترک» نیز گزارش کرده وزیر دفاع ترکیه از تداوم حفاری کشتی‌های این کشور در منطقه خبر داده است.

 


کشتی ویژه عملیات حفاری ترکیه

 

ترکیه چندی قبل برای یافتن نفت و گاز کشتی‌های حفاری خود را به سواحل غربی قبرس اعزام کرد که واکنش این کشور را به همراه  داشت به طوری‌که با هشدارهای رادیویی از کشتی‌های حفاری  ترکیه  خواست بلافاصله اقدام‌های غیر قانونی را در منطقه ویژه اقتصادی در این کشور متوقف سازند.

جزیره قبرس بیش از چهار دهه است که به دو بخش «تُرک‌نشین» در شمال و «یونانی نشین» در جنوب تقسیم شده و آنکارا روابط مناسبی با بخش یونانی‌نشین قبرس ندارد. تاکنون نیز تلاش‌هایی برای اتحاد دو قبرس صورت گرفته، اما به شکست انجامیده است.

یونان، دیگر کشور تنش‌دار با ترکیه نیز مدعی است که آنکارا با برگزاری رزمایش منطقه را نظامی کرده است. براساس توافقنامه منعقد شده بین آتن و آنکارا در سال 1988، نیروهای دو کشور نباید هیچگونه رزمایش نظامی را در دریای اژه و در فصل تابستان برگزار کنند. ترکیه به تازگی رزمایش موسوم به «گرگ دریا» را در مناطق شرقی مدیترانه، دریای اژه و دریای سیاه ادامه با شرکت  131 کشتی جنگی، 57 هواپیما و 33 بالگرد برگزار کرد.

یونان همانند قبرس از ترکیه خواسته تا حفاری‌های خود را در مدیترانه خاتمه بخشد که با واکنش منفی آنکارا مواجه شده است.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۸۷۱۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر دفاع پاکستان: هیچ مانعی نباید روند تکمیل پروژه خط لوله گاز ایران و پاکستان را متوقف کند

وزیر دفاع پاکستان به‌رغم هشدار آمریکا درباره روابط تجاری و اقتصادی با ایران در پی امضای تفاهم‌نامه‌های همکاری میان تهران و اسلام‌آباد طی سفر رییس‌جمهور ایران به پاکستان، گفت که هیچ مانعی نباید پروژه خط لوله انتقال گاز میان دو کشور را متوقف کند.

به گزارش ایسنا، "خواجه محمد آصف" وزیر دفاع پاکستان گفت که امیدوار است پروژه خط لوله انتقال گاز پاکستان-ایران تکمیل شود و هیچ مانعی نباید این روند را متوقف کند.
خبرگزاری ای‌ان‌آی گزارش داد که آصف در گفت‌وگویی با شبکه جیو نیوز با اشاره به تحولات منطقه گفت که کشورهای منطقه باید به منظور صیانت از منافع خود در میان این آشفتگی و هیاهو و مداخله رو به افزایش قدرت‌های بزرگی مانند اتحادیه اروپا و آمریکا از طریق نیروهای نیابتی‌شان، از جمله در ارتباط با رژیم صهیونیستی، بازیگران و ذی‌نفعان منطقه باید با خط مشی مشترکی متحد شوند.
اظهارات وزیر دفاع پاکستان در پی سفر "سید ابراهیم رئیسی" رییس جمهور ایران به پاکستان، دیدار او با مقامات بلندپایه این کشور و امضای تفاهم‌نامه‌های همکاری در حوزه‌های متعدد مطرح می‌شود.


او سفر رئیسی به پاکستان را "سفری موفقیت‌آمیز" و "پیشرفتی بزرگ" تلقی کرد.
سفر رئیس جمهور ایران به اسلام‌آباد، به ویژه، با توجه به خط لوله انتقال گاز میان دو کشور که به دلیل تنش‌های ژئوپولتیکی و تحریم‌های بین‌المللی متوقف شده بود، سفری مهم محسوب می‌شد.
آصف در ادامه، درباره آنچه به گفته او " فقدان ارزش‌ها" و "رفتار ریاکارانه" کشورهای غربی نسبت به رژیم صهیونیستی است، ابراز تاسف کرد.

آمریکا در پی سفر رئیسی به پاکستان، درباره هرگونه توافق کاری با ایران هشدار داده و از کشورها خواست که مراقب خطر احتمالی تحریم‌ها باشند.
با این حال، وزیر دفاع پاکستان گفت که ایران و پاکستان روابط دوستانه دیرینه‌ای دارند.


انتهای پیام

دیگر خبرها

  • وزیر دفاع: حمله ایران به اسرائیل یک هشدار محدود بود /به دنبال جنگ نیستیم
  • یونان ارائه سامانه دفاع هوایی به اوکراین را رد کرد
  • وزیر دفاع پاکستان: هیچ مانعی نباید روند تکمیل پروژه خط لوله گاز ایران و پاکستان را متوقف کند
  • اجلاس امنیتی کشور‌های عضو شانگهای با حضور وزیر دفاع
  • الحوثی: در ۲۰۲ روز، ۱۰۲ کشتی هدف قرار گرفتند
  • برخی از بناهای تاریخی در گذشته چگونه به نظر می رسیدند (عکس)
  • سفر وزیر دفاع به قزاقستان
  • خوش‌بینی پاکستان درباره تکمیل خط‌ لوله گاز با ایران به‌رغم هشدار آمریکا
  • عملیات یمن علیه ناوشکن و کشتی‌های آمریکایی و اسرائیلی
  • یمن عملیات اخیر خود علیه ناوشکن و کشتی‌های آمریکایی و اسرائیلی را تشریح کرد