Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-27@02:27:01 GMT

چرا ظریف جواب تلفن پمپئو را نمی‌دهد؟

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۸۸۲۹۳

اختلاف‌نظر رفع شده؛ آن‌ها به منطقه نیرو می‌فرستند؛ نه ۱۲۰ هزار نیرویی که نیویورک‌تایمز یک هفته پیش خبرش را داد؛ نه ۱۰ هزار نفری که پاتریک شاناهان، سرپرست وزارت دفاع گفت؛ بلکه هزارو ۵۰۰ نیروی نظامی. بالاخره جلسه تصمیم‌گیری در مورد اعزام نیرو برگزار شد. دونالد ترامپ که تا پیش از آن می‌گفت: نه، فکر نمی‌کنم نیاز به اعزام نیرو باشد، این‌بار اعزام هزارو ۵۰۰ نیروی نظامی به خاورمیانه را تأیید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۲۲ معامله سلاح
به گزارش شرق، اما این تمام ماجرا نیست. آن‌ها به این بهانه بدون مجوز کنگره، صادرات میلیارد‌ها دلار اسلحه به عربستان را کلید زده‌اند. به نوشته بی‌بی‌سی، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، اجازه فروش میلیارد‌ها دلار سلاح به عربستان‌سعودی را بدون کسب مجوز از کنگره و به دلیل «تهدید ایران» صادر کرده است. ترامپ به استناد یک قانون فدرال که تاکنون کمتر مورد استفاده قرار گرفته، مجوز این قرارداد هشت میلیارددلاری را بدون تأیید آن از سوی کنگره آمریکا صادر کرده است. ترامپ، تنش‌ها با ایران را یک وضعیت اضطراری اعلام کرده و با استناد به آن این قرارداد فروش سلاح را تأیید کرده است.

رویترز نوشته دولت ترامپ به کمیته‌های کنگره خبر داد که ۲۲ معامله فروش سلاح به این کشور‌ها را عملیاتی می‌کند. با اعلام وضعیت اضطراری، درواقع دولت ترامپ قادر است بدون نیاز به کسب رضایت کنگره طبق قانون «کنترل تسلیحات»، این سلاح‌ها را به عربستان و امارات تحویل دهد. کریس مورفی، سناتور دموکرات، روز چهارشنبه گفته بود: «شنیده‌ام ترامپ احتمالا از ابهامات قانون کنترل تسلیحات استفاده کرده و می‌خواهد فروش حجم چشمگیری از تسلیحات به عربستان را به‌گونه‌ای ترتیب دهد که با سد کنگره مواجه نشود، فروش بمب‌هایی که در یمن فرود می‌آیند».

پس از مورفی، روزنامه نیویورک‌تایمز نیز از قول منابعی درباره برنامه وزارت خارجه آمریکا برای دورزدن کنگره برای فروش سلاح به عربستان و امارات خبر داده بود. قبلا نمایندگان هر دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه با تصویب لایحه‌ای مشترک از ممنوعیت فروش تسلیحات به عربستان به خاطر احتمال استفاده از آن در جنگ یمن و همچنین قتل جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد سعودی حمایت کرده بودند.

تقویت سنتکام علیه ایران
بااین‌حال، به گزارش ایرنا، پاتریک شاناهان، سرپرست وزارت دفاع، روز جمعه در نامه‌ای به کنگره اعلام کرد با اعزام هزار و ۵۰۰ نیرو و توانایی‌های دفاعی به خاورمیانه به دنبال درخواست فرماندهی مرکزی غرب آسیا (سنتکام) برای افزایش آرایش نظامی نیرو‌ها موافقت کرده است.

وی اعلام کرده این اقدام برای پاسخ به تهدید‌های موثق از سوی ایران است. او مدعی شده اعزام نظامیان بیشتر آمریکایی برای تقویت نیرو‌ها «در مقابل تهدید مداوم نیرو‌های ایرانی، از جمله سپاه پاسداران و وابستگانش» انجام می‌شود. کیتی ویلبارگر دستیار سرپرست وزیر دفاع آمریکا، هم در این نشست درباره اعزام این نیرو‌ها گفت: این نیرو‌های اضافی به سوریه یا عراق اعزام نمی‌شوند، این‌ها برای تقویت نیرو‌های موجود ما در منطقه هستند.

بر اساس گزارش‌ها، پنتاگون قصد دارد در مرحله نخست، ۶۰۰ نیرو را به منطقه اعزام کند و ۹۰۰ نفر باقیمانده هم متعاقبا به آن‌ها ملحق خواهند شد. دونالد ترامپ نیز در جمع خبرنگاران گفته: «ما در خاورمیانه به حفاظت نیاز داریم. این نیرو‌ها عمدتا حفاظتی هستند». شمار نیرو‌های اعزامی «نسبتا کوچک» است. آمریکا بیش از ۵۰ هزار نیرو در منطقه دارد. بی‌بی‌سی به نقل از پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا، نوشته که نیرو‌های اعزامی به خاورمیانه شامل گردان ۶۰۰ نفره موشک‌های پاتریوت می‌شود که ویژه دفاع ضدموشکی است. باقی نیرو‌های اعزامی شامل واحد‌های اطلاعاتی، مهندسی و شناسایی، همچنین یک اسکادران جنگنده می‌شود.

ادعا درباره فجیره
ماجرای اعزام نیروی جدید آمریکایی به منطقه خلیج‌فارس از آنجا کلید خورد که برخی مقامات آمریکایی مدعی شدند تصاویری ماهواره‌ای دریافت کرده‌اند که شناور‌های ایرانی را در حال بارگیری موشک رصد کرده‌اند. اگرچه نمایندگان دو مجلس آمریکا این اطلاعات را غیرقابل استناد خواندند و خواستار اطلاعات دقیق و طبقه‌بندی شدند، اما مقامات دولتی زیر بار نرفتند و اطلاعات ویژه‌ای برای این ادعای خود ارائه نکردند.

درحالی‌که برخی منتقدان این تصمیم گفتند که این اطلاعات ممکن است جعلی باشد. ایران هم این اطلاعات را نپذیرفت و نماینده ایران در سازمان ملل آن را غیرقابل استناد خواند. بااین‌حال دولت ترامپ همان اطلاعات غیرقابل استناد را ملاک اعزام نیرو کرد و خرابکاری بر سر چند نفت‌کش سعودی در بندر فجیره نیز ماجرا را به‌سوی آنچه آمریکا و عربستان می‌خواستند هدایت کرد.

درحالی‌که اتهام این عملیات خرابکارانه به ایران نسبت داده می‌شد، روز جمعه دریابان مایکل گیلدی، از مقام‌های ستاد مشترک نیرو‌های مسلح آمریکا مدعی شد: «ما مسئولیت حمله به کشتی‌ها در فجیره را به سپاه پاسداران نسبت می‌دهیم». او مدعی شده که «این حمله با مین‌های مغناطیسی انجام شده»، اما از اظهارنظر بیشتر درباره اینکه این مین‌ها به چه شیوه‌ای منتقل شده و عمل کرده‌اند خودداری کرد. گیلدی این ادعا‌ها را در جریان نشست خبری در پنتاگون که برای تشریح برنامه آمریکا به منظور اعزام یک هزار و ۵۰۰ نیروی نظامی برگزار شد، مطرح کرد.

این در حالی است که ایران هیچ‌گاه این اتهام را نپذیرفته است. نماینده ایران در سازمان ملل در پاسخ به این اتهامات گفته که باید تحقیق شود تا اطلاعات دقیقی در مورد این حادثه به دست آید. بالاگرفتن تنش میان ایران و آمریکا، صف‌آرایی نظامی و تلاش برای فروش نفت ایران نگرانی‌ها از اقدامات غیرقابل‌پیش‌بینی بین نیرو‌های دریایی دو کشور را افزایش می‌دهد. درحالی‌که خلیج‌فارس و دریای عمان، محل تردد روزانه کشتی‌ها و ناو‌های مختلف با پرچم کشور‌های متفاوتی است، اخلال در امنیت این آبراهه می‌تواند امنیت منطقه را تحت‌الشعاع قرار دهد. در هفته‌های گذشته آمریکا ناو‌های جنگی، سیستم پاتریوت و بمب‌افکن‌های  بی-۵۲ به منطقه اعزام کرده است.

جان بولتون ابتدای این تنش‌ها گفت که ناو لینکلن را برای مواجهه با تحرکات ایران به منطقه اعزام کرده‌اند. ناوی که از یک ماه قبل از آن، راهی خلیج فارس شده بود. واکنش جواد ظریف به تحولات اخیر به طور واقعی نشان‌دهنده وضعیت موجود است. ظریف، افزایش نیرو‌های آمریکایی در خاورمیانه را برای صلح و امنیت «بسیار خطرناک» خوانده و گفته باید «با آن برخورد شود».

ظریف، پیش از ترک اسلام‌آباد و بازگشت به تهران در گفتگو با ایرنا افزود: آمریکایی‌ها برای توجیه سیاست‌های خصمانه خود و در راستای تنش‌آفرینی در خلیج فارس چنین ادعا‌هایی می‌کند. ادعای ساختگی برای توجیه تصمیم اخیر واشنگتن برای افزایش نیرو‌های آمریکایی در منطقه درست بعد از تصمیم آمریکایی‌ها برای افزایش حضور نظامی در منطقه، عنوان شد.

حوادث مشابه سال ۲۰۱۶
دستگیری ۱۰ ملوان آمریکایی در دی ۹۴ اگرچه در یک روز حل‌وفصل شد؛ اما هنوز از یاد نرفته است. ساعت ۱۶ سه‌شنبه ۲۲ دی ۱۳۹۴ (۱۳ ژانویه ۲۰۱۶) دو فروند قایق جنگی آمریکایی حامل ۱۰ ملوان آمریکایی از سوی نیرو‌های یگان دریایی سپاه پاسداران در محدوده آب‌های سرزمینی ایران در دریای سرزمینی جزیره فارسی خلیج فارس به دلیل ورود غیرقانونی به آب‌های سرزمینی ایران دستگیر شدند. آن ماجرا کمتر از یک هفته مانده به اجرائی‌شدن برجام رخ داد؛ زمانی که ایران و آمریکا در سطح وزیر خارجه با یکدیگر در تعامل بودند.

تماس‌های جان کری و محمدجواد ظریف و رایزنی‌های وزیر خارجه ایران موجب آزادی ملوانان در زمانی کوتاه شد؛ آزادی همراه با عذرخواهی نیروی دریایی آمریکا مبنی بر ورود غیرقانونی و مسیریابی اشتباه به آب‌های سرزمینی ایران. محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در گفتگو با ایرنا، درباره اینکه آیا امکان دارد یک بحران مشابه با ورود ۱۰ ملوان آمریکایی به آب‌های سرزمینی ایران (۲۰۱۶) و آزادی آنها، به سرعت حل‌وفصل شود، اظهار کرد: نه. چگونه می‌توان آن را رفع کرد؟

خبرگزاری رویترز نیز در گزارشی به خطر تشدید سریع تنش میان ایران و آمریکا پرداخته است. رویترز نوشته وقتی چهار سال پیش دو قایق نظامی آمریکایی وارد آب‌های ایران شدند و نیرو‌های ایرانی ملوانان آمریکایی را بازداشت کردند، جان کری، وزیر خارجه وقت آمریکا و محمدجواد ظریف، همتای ایرانی او، توانستند بلافاصله با گفت‌وگوی تلفنی زمینه آزادی آن‌ها را فراهم کنند؛ اما رویترز می‌گوید آقای ظریف در مصاحبه‌ای به آن‌ها گفته دیگر چنین امکانی وجود ندارد.

پاسخ تلفنش را نمی‌دهد
ظریف احتمال گفت‌وگوی تلفنی با وزیر خارجه آمریکا را نیز رد کرد و گفت: چرا باید تماس تلفنی‌اش را پاسخ بدهم؟ ظریف افزود: پمپئو هر بار که درباره ایران صحبت می‌کند، به من بی‌احترامی می‌کند. چرا باید به تماس او جواب بدهم؟ پیش‌از‌این هم ظریف در چند توییت خطاب به مقامات آمریکایی نوشته که برای ارتباط با ایران زبان احترام را آزمایش کنید. همان‌طور که روحانی به درخواست ملاقات ترامپ در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در سال گذشته جواب منفی داد؛ چون او پیش‌تر در سخنرانی‌اش به ایران توهین کرده بود.

«مورگان اورتاگوس»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، درباره اینکه در صورت بروز بحرانی مشابه آنچه سال ۲۰۱۶ رخ داد، واشنگتن چگونه با ایران ارتباط برقرار می‌کند، پاسخی نداد؛ اما گفت: وقتی زمان گفتگو فرا برسد، یقین داریم که هر ابزاری برای انجام آن خواهیم داشت.

پمپئو نیز هفته گذشته گفته بود: راه‌های زیادی وجود دارد که می‌توانیم از طریق آن‌ها کانال ارتباطی داشته باشیم. رویترز نوشت: دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل اعلام کرده که ظریف و مایک پمپئو هرگز به طور مستقیم گفتگو نکرده‌اند. آنگوس کینگ، یکی از سناتور‌های آمریکایی، به رویترز گفته «خطر درگیری تصادفی» میان ایران و آمریکا در حال افزایش است. دونالد ترامپ گفته آماده گفت‌وگوی تلفنی با رهبران ایران است؛ اما مقام‌های ایرانی می‌گویند با سیاست فعلی دولت آمریکا با او گفتگو نخواهند کرد.

دورزدن کنگره برای فروش سلاح به عربستان
به نوشته بی‌بی‌سی، سناتور‌های آمریکایی می‌گویند دونالد ترامپ با اتکا به تهدید ادعایی از طرف ایران، برای انجام ۲۲ معامله اسلحه به ارزش هشت میلیارد دلار مجوز داده، بدون آنکه کنگره این معاملات را بررسی کند.

سناتور باب منندز، یکی از اعضای ارشد حزب دموکرات که بر چنان معاملاتی نظارت دارند، گفت: «مایه تأسف؛ اما نه شگفتی است که دولت ترامپ بار دیگر از پس حفظ اولویت دیرپای امنیت ملی و احترام به حقوق بشر برنیامده و به جای آن به کشور اقتدارگرایی مثل عربستان سعودی لطف می‌کند». چنین تصمیمی پیش‌تر از سوی جمهوری‌خواهان هم نقد شده بود. سناتور برنی سندرز، یکی از داوطلبان نامزدی ریاست‌جمهوری در حزب دموکرات، امروز گفته همان‌طور که با جنگ ویتنام و جنگ عراق مخالف بود؛ هرچه در توان دارد، انجام می‌دهد تا جلوی جنگ با ایران را بگیرد.

مایک پمپئو، وزیر امور خارجه، جوزف دانفورد، رئیس ستاد مشترک ارتش و پاتریک شاناهان، سرپرست وزارت دفاع آمریکا، روز سه‌شنبه دو جلسه غیرعلنی درباره ایران با اعضای کنگره برگزار کردند تا اعضای کنگره را درباره اطلاعات ادعایی خود توجیه کنند.

بلومبرگ در جمع‌بندی جلسه غیرعلنی مقام‌های دولت ترامپ با اعضای مجلس نمایندگان نوشت که اطلاعات پمپئو دموکرات‌ها را قانع نکرد. شاناهان بعد از این جلسه بار دیگر تأکید کرد که دولت آمریکا خواهان تشدید وضعیت در منطقه نیست؛ بلکه مسئله «بازدارندگی است، نه جنگ. ما قصد جنگ نداریم».

منبع: فردا

کلیدواژه: ظریف پمپئو آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۸۸۲۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله

بین الملل تابناک: اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران، افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز، افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان، تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله و احضار سفیر آلمان از سوی وزارت خارجه چین، از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های منطقه‌ای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.

اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران

یک رسانه غربی از اعمال تحریم‌های جدید از سوی آمریکا و انگلیس علیه ایران به بهانه‌های مختلف خبر داد.

به گزارش رویترز، وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد، آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه ایران اعمال می‌کند.

این وزارتخانه تاکید کرد که فعالیت‌های دفاعی ایران را هدف قرار داده است.

رویترز همچنین گزارش داد: انگلیس اشخاص و نهادهای مربوط به بخش دفاعی ایران را تحریم می‌کند.

وزارت امور خارجه انگلیس با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که دو شخص و چهار شرکت مرتبط با شبکه تولید پهپاد در ایران را به فهرست تحریم‌های خود افزوده است.

به نظر می‌رسد، این تحریم‌های انگلیس و آمریکا نیز مانند تحریم‌های گذشته کشورهای غربی علیه کشورمان به بهانه حمایت از جریان‌های محور مقاومت در منطقه و عملیات تنبیهی ایران علیه رژیم صهیونیستی با استفاده از موشک‌ها و پهپادهای مختلف و همچنین در راستای حمایت از رژیم کودک کش صهیونیستی صورت می‌گیرد.

افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز

دولت ارمنستان در جلسه روز پنجشنبه کابینه، بر تصمیم خود درباره افتتاح کنسولگری این کشور در تبریز تاکید کرد.

«حسین امیر عبداللهیان»، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در روزهای نخستین زمستان گذشته و در نشست خبری مشترک با «آرارات میرزویان» همتای ارمنستانی خود در ایروان گفته بود: «ارمنستان کشور دوست و همسایه خوب ماست. در دیدار با وزیر خارجه ارمنستان موافقت تهران را برای افتتاح سرکنسولگری جمهوری ارمنستان در شهر تبریز اعلام کردیم و امیدواریم، در هفته‌های آغازین سال جدید میلادی با حضور وزیر خارجه ارمنستان شاهد افتتاح رسمی این سرکنسولگری در تبریز باشیم.»

در سال ۲۰۲۲ و در دیدار «نیکول پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان و «سید ابراهیم رئیسی» رئیس‌جمهوری اسلامی ایران نیز دو طرف درباره ارتقای سطح همکاری‌های تجاری بین دو کشور و همچنین این موضوع که افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز می‌تواند بر ارتقای سطح همکاری‌های اقتصادی تاثیر مثبتی داشته باشد، به توافق رسیدند.

رسانه‌های ارمنستان نوشته‌اند، در اکتبر سال ۲۰۲۲ سرکنسولگری ایران در قاپان ارمنستان افتتاح شد و افتتاح سرکنسولگری این کشور در تبریز، این اقدام دوجانبه را تکمیل می‌کند.

آن‌ها همچنین با اشاره به اینکه استان آذربایجان شرقی ایران با استان سیونیک ارمنستان هم‌مرز است، گفته‌اند افتتاح کنسولگری در تبریز باعث توسعه بیش از پیش روابط تجاری و گردشگری خواهد شد.

امیرعبداللهیان در دیدار میرزویان همچنین گفته بود: موافقت دولت ارمنستان در ایجاد سرکنسولگری ایران در منطقه قاپان باعث شده که تردد ایرانیان و همکاری‌های ترانزیتی دو کشور تسهیل شود.

افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان

شبکه آمریکایی «سی ان ان» جزئیات تماس اخیر دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا و محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی را فاش کرد.

 این شبکه گزارش داد لیندسی گراهام، سناتور جمهوری خواه به عنوان یک کانال دیپلماتیک اصلی بین بن سلمان و دولت جو بایدن، رییس جمهور کنونی ظاهر شده است؛ کانالی که تلاش‌هایی را که در دوره ترامپ برای دستیابی به توافق عادی سازی روابط بین عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی آغاز شد، افزایش داد.

این شبکه آمریکایی افزود که در آخرین سفر گراهام به عربستان سعودی در اواخر ماه گذشته میلادی، او و بن سلمان با ترامپ تماس گرفتند. طبق این گزارش، این تماس تقریباً پنج دقیقه طول کشید.

دو فرد آگاه از این تماس به این شبکه گفتند: «مکالمه دوستانه و بیشتر شامل تبادل نظر و گفت‌وگوهای غیررسمی درباره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بود.»

یکی از این منابع گفت: «در مقطعی ترامپ آمار و ارقام نظرسنجی‌های خود را اعلام کرد»، در حالی که این دو منبع گزارش دادند، «توافق عادی‌سازی روابط حتی یک بار هم در آن تماس مطرح نشد.»

این تماس خلاصه شد به اینکه چگونه ترامپ در خصوص دستیابی به توافقی که مقامات آمریکایی، اسرائیلی و سعودی آن را برای دستیابی به «ثبات پایدار در خاورمیانه» حیاتی می‌دانند، «در افق ظاهر می‌شود.»

افراد آگاه از این موضوع به سی ان ان گفتند در حالی که رییس جمهور سابق از مذاکرات مربوط به سازش آگاه است، اما «در این مذاکرات دخالتی ندارد.»

این شبکه اشاره کرد نگرانی واقعی در میان برخی شرکت کنندگان در مذاکرات جاری وجود دارد که «ترامپ ممکن است تلاش کند هر گونه توافقی مربوط به دولت بایدن را خنثی کند، نظیر آنچه در اوایل سال جاری انجام داد و از جمهوری خواهان در کنگره خواست تا از توافقنامه مهاجرتی بین دو حزب حمایت نکنند.

افراد نزدیک به ترامپ می‌گویند که رییس‌جمهور سابق معتقد است که اگر بتواند به کاخ سفید بازگردد، می‌تواند در مورد توافق بهتری با سعودی‌ها مذاکره کند و همچنین به دنبال مشارکت یا کار فعالانه برای خنثی کردن هر نوع توافق عادی سازی روابط در دوران بایدن نیست.»

دو مقام آمریکایی گفتند که تماس ترامپ با محمد بن سلمان «در کاخ سفید به مذاقشان خوش نیامد» اگرچه آنها به صراحت گفتند که هیچ مدرکی دال بر تأثیر آن بر مذاکرات بین نمایندگان بایدن و همتایان سعودی آنها وجود ندارد.»

گراهام مقامات بایدن را از آن تماس مطلع کرد و گفت، آنها «درک می‌کنند که چرا او می‌خواهد ترامپ را در جریان قرار دهد.»

سناتور گراهام به سی‌ان‌ان گفت که «همه کار انجام می‌دهد تا اطمینان حاصل شود که توافق در زمان بایدن منعقد می‌شود، تا حدی به این دلیل که معتقد است بایدن شانس بیشتری برای بسیج حمایت دموکرات‌ها در کنگره خواهد داشت.»

تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله

دولت صنعا ازسرگیری مذاکرات با عربستان که رهبری ائتلاف سعودی در یمن را بر عهده دارد، تکذیب کرد و آمریکا و انگلیس را مسئول اجازه ندادن به تحقق توافق صلح دانست.

 وزارت امور خارجه دولت صنعا از زبان یک منبع رسمی که توسط خبرگزاری یمنی «سبأ» گزارش شده است، گفت: «آنچه روزنامه اماراتی (البیان) و برخی دیگر از رسانه‌ها درباره بازگشت مذاکرات منتشر کرده‌اند، تکذیب می‌کنیم. آنچه در این گزارش آمده کاملا نادرست است.»

وی ادامه داد: هنوز هیچ یک از موارد نامبرده در این گزارش به ما ارائه نشده است، بلکه سازمان ملل هرازچند گاهی اشاره‌هایی در این باره می‌کند؛ اما آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها به دلیل موضع یمن در حمایت از مظلومیت ملت فلسطین نمی‌توانند اجازه توافق در این مرحله را بدهند.

او توضیح داد، «به سازمان ملل تاکید کرده است، طرح نقشه‌ای که با طرف سعودی به آن دست یافته شده ربطی به حوادث غزه ندارد و قرار نیست ربطی به آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها داشته باشد.»

وزارت خارجه یمن در پایان گفت: به هر حال ما به موضع آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها اهمیتی نمی‌دهیم و همانطور که مشخص است با آنها درگیر هستیم.

چهارشنبه گذشته، دفتر هانس گروندبرگ، فرستاده سازمان ملل متحد اعلام کرد، در تماسی با لرد احمد از ویمبلدون، وزیر مشاور انگلیس در امور خارجه، مشترک المنافع و امور توسعه خاورمیانه داشت. وی در مورد ضرورت حفظ محیطی که از گفت‌وگوی سازنده و راه‌های دستیابی به پیشرفت در نقشه راه بین‌المللی حمایت می‌کند بحث و گفت‌وگو کرده است.

سه‌شنبه گذشته، گروندبرگ در ریاض با رشاد العلیمی، رییس شورای رهبری یمن و شایع الزندانی، وزیر امور خارجه در دولت مستعفی در مورد تلاش‌ها برای احیای روند سیاسی در یمن، تحت نظارت سازمان ملل، گفت‌وگو کرد.

نماینده سازمان ملل دوشنبه گذشته از برگزاری گفت‌وگو با «انصارالله» و مقامات عمانی خبر داد که در آن راه‌های دستیابی به پیشرفت در نقشه راه سازمان ملل برای یمن و ضرورت کاهش تنش‌ها در منطقه خاورمیانه که ناشی از درگیری رژیم صهیونیستی و فلسطینی‌ها در غزه و حملات ارتش یمن در دو دریای سرخ و عرب و خلیج عربی و خلیج فارس است، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

گروندبرگ در اواسط آوریل اعلام کرده بود که «شتاب دستیابی به توافق بین طرف‌های درگیر در یمن به دلیل تحولات نوار غزه، ضعیف و کند شده است». وی تاکید کرد که این مسائل «فضای میانجی‌گری را بسیار پیچیده کرده‌اند.»

وی افزود: در صورت برقرار نشدن آتش‌بس در غزه و متوقف نشدن کامل حملات در دریای سرخ و خلیج عدن، خطر تشدید تنش همچنان وجود دارد.

در آن زمان، فرستاده سازمان ملل نسبت به «عواقب جدی نه تنها برای یمن، بلکه برای کل منطقه، در صورت غفلت از روند سیاسی در یمن و ادامه مسیر تنش‌ها» هشدار داد و بر لزوم تصمین این مساله تاکید کرد که حل مناقشه در یمن با حل و فصل مسائل دیگر مرتبط دانسته نشود.

۲۳ دسامبر گذشته، گروندبرگ در بیانیه‌ای اعلام کرد که طرف‌های یمنی، متعهد به اجرای اقداماتی شده‌اند که شامل اجرای آتش‌بس شامل تمام یمن، اقداماتی برای بهبود شرایط زندگی و مشارکت در آماده‌سازی برای ازسرگیری یک روند سیاسی فراگیر تحت نظارت سازمان ملل می‌شود.

وی این اقدام را «گامی مهم» توصیف کرد و گفت: «با طرفین برای تهیه نقشه راه تحت نظارت سازمان ملل متحد که شامل این تعهدات باشد و از اجرای آنها حمایت کند، همکاری می‌کنم.»

احضار سفیر آلمان از سوی وزارت خارجه چین

سفیر آلمان در پکن روز (پنجشنبه) به علت طرح اتهام‌هایی از سوی برلین مبنی بر دستگیری چند جاسوس مرتبط با چین به وزارت خارجه این کشور احضار شد.     به گزارش تارنمای شبکه خبری دویچه وله، «پاتریشیا فلور» امروز پنجشنبه در حساب ایکس خود نوشت: پس از دستگیری چهار آلمانی به اتهام جاسوسی برای سرویس‌های مخفی چین، من به وزارت خارجه چین احضار شدم.   چین پیشتر اتهام فعالیت جاسوسی در آلمان را «قاطعانه» رد کرده و از برلین خواسته است که وجهه پکن را خدشه‌دار نکند.   سفارت چین در برلین روز دوشنبه اعلام کرد: ما از طرف آلمانی می‌خواهیم که بهره‌برداری از اتهام جاسوسی به منظور خدشه‌دار کردن وجهه و بدنام کردن چین را متوقف کند.   مقام‌های برلین همان روز گفتند که سه آلمانی را به ظن همکاری با سرویس مخفی چین و انتقال فناوری به پکن برای مقاصد نظامی بازداشت کرده‌اند.   «نانسی فیزر» وزیر کشور آلمان گفت که دولت تهدیدهای ناشی از جاسوسی چین در تجارت، صنعت و علم در آلمان را رصد می‌کند.   بازداشت این افراد یک هفته پس از آن انجام شد که ««اولاف شولتس» صدراعظم آلمان به چین سفر کرد تا درباره همکاری‌های تجاری چین و روسیه در بحبوحه جنگ اوکراین، مالکیت معنوی و سیاست‌های بازار آزاد گفت‌وگو کند.  

دیگر خبرها

  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • کره‌جنوبی استفاده از گوشی آمریکایی آیفون را در مراکز نظامی ممنوع کرد
  • انتقاد امیرعبداللهیان از "سرکوب دانشجویان آمریکایی"
  • وصل شدن تلفن ثابت ۲ هزار مشترک مخابرات در گنبدکاووس به همت نیرو‌های جهادی
  • جو بایدن به زودی می‌میرد | دلیل پیروزی احتمالی ترامپ مشخص شد
  • جنجالی که نماینده مشهد درباره «بمب اتم» برپا کرد؛ کریمی قدوسی کیست؟
  • آمریکا عملیات پهپادی و موشکی یمن علیه کشتی هایش را تایید کرد
  • ناقوس مرگ حضور نظامی آمریکا در ساحل
  • پخش مستند «نیمه شب ۲۴ آوریل» از شبکه دو سیما