Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شریان»
2024-05-03@16:43:40 GMT

ولنگاری درمداحی چگونه به وجود آمد؟

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۸۹۳۴۲

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت:گلایه رهبر انقلاب در دیدار با شاعران و استادان زبان فارسی از صداوسیما به‌خاطر ولنگاری زبانی و ساخت لفظی بسیار نازل بعضی از ترانه‌ها و پخش آنها از صداوسیما در مجموعه‌های تلویزیونی، که گلایه بسیار درستی است، می‌تواند یک پیوست هم داشته باشد که مربوط به مداحی است.

به گزارش شریان نیوز،در گذشته، مداحی‌ها دارای سبک و سیاق خاصی بودند که هم از جنبه متن اشعار و هم از جنبه نوع نشستن و ایستادن و حرکات مداحان با ضوابط در خور شان مجالس و محافل مذهبی همراه بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فاخرترین اشعار با مضامین عالی برگرفته از روایات و سیره ائمه علیهم‌السلام، محور محتوائی مداحی‌ها بودند، خود مداحان با ظاهری آراسته که نشان‌دهنده وزانت آنها بود در مجالس و محافل روضه‌خوانی و عزاداری ظاهر می‌شدند، حرکات آنها و نوع قرار گرفتنشان در جایگاه، متناسب با شان این محافل وزین بود و مخاطبان و ﻣﺴﺘﻤﻌﺎﻧﺸﺎﻥ نیز به همان میزان به رعایت وزانت مجالس و محافل مقید بودند.

با چنین ویژگی‌هایی، مجالس عزاداری در ماه‌های محرم، صفر، فاطمیه و شب‌های شهادت پیشوایان دینی برگزار می‌شد و تاثیر عمیق زیادی نیز در ترویج مکتب اهل‌البیت داشت. مجالس جشن میلاد ائمه علیهم‌السلام نیز با همین ویژگی‌ها برگزار می‌شدند و شرکت‌کنندگان در این جشن‌ها ضمن بهره ‌بردن از محتوای ارزشمند اشعاری که مداحان می‌خواندند، غرق در شادی روحی و لذت معنوی می‌شدند.


در محافل مذهبی قدیم، اعم از عزاداری و جشن، همواره معارف دینی در قالب اشعار به حاضران در جلسات منتقل می‌شد و اخلاق و سبک صحیح معاشرت و حضور در مجالس مذهبی و چگونگی رفتار با دیگران نیز به صورت عملی به شرکت‌کنندگان آموزش داده می‌شد. نتیجه آن مجالس و محافل وزین در کشور ما، تربیت نسلی بود که با انقلاب اسلامی همراهی کرد.
رادیو و تلویزیون در سال‌های اول بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و تا اواسط دهه 70 به خوبی با این روش عزاداری سنتی همراهی کرد و با تکیه بر همین روش و ترویج مداحان مشترک عاشورائی و دفاع مقدس که انصافاً به روش سنتی به ارث رسیده از قدما و پیش‌کسوتان این رشته پای‌بند و ملتزم بودند نقش مهمی در گسترش معارف اهل‌بیت علیهم‌السلام ایفا کرد.

با فاصله‌گرفتن از دوران دفاع مقدس و به بهانه ضرورت تزریق شادی به جامعه، مداحانی پیدا شدند که با روی آوردن به سبک‌های مبتذل آنطرف آبی یا تقلید از آهنگ‌های ترانه‌های قبل از انقلاب، تلاش کردند مداحی‌ها را با سبک جدید ارائه نمایند. این افراد، برخلاف مداحان اصیل که هنوز هم در جامعه ما حضور دارند و وجودشان مفید و مغتنم است، از یکطرف محتوای اشعار را دچار انحراف و فاصله‌گرفتن از معارف دینی کردند و از طرف دیگر تحرکاتی از خودشان بروز دادند که هیچ تناسبی با شان محافل عزاداری مذهبی نداشت.

در جشن‌های مذهبی هم همین ولنگاری‌ها به وجود آمد بطوری که به بهانه ایجاد شادی در مردم و یا جذب آنان، نوعی حرکات خلاف شان محافل مذهبی در میان مداحان و مستمعین رواج یافت. در این روش، اشعاری خوانده می‌شود که از محتوای معارفی خالی است و به امور ظاهری و بسیار نازل و حتی گاهی انحرافی می‌پردازد. متاسفانه این روش جدید که نوعی ولنگاری در مداحی است، در دهه‌های اخیر به‌ویژه در سال‌های اخیر توسط رادیو و تلویزیون ترویج می‌شود. این مداحی‌ها بقدری نازل و انحرافی است که بسیاری از افراد با مشاهده پخش آن از تلویزیون جمهوری اسلامی، دچار حیرت و شرمندگی می‌شوند.

برچسب هامداحی‌

منبع: شریان

کلیدواژه: مداحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۸۹۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمان به نقش خود در هویت سازی دانش آموز دانش آموزان توجه کنند

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید عمران حسینی نسب در خطبه‌های نماز جمعه با اشاره به مسئله اقتصاد و معیشت و با تاکید بر الگو گرفتن مسئولان اقتصادی از عملیات نظامی وعده صادق و با بیان اینکه همانطور که ایران با حمله موشکی و پهپادی هم دشمن عربی، عبری و غربی را به زانو در آورد و البته توطئه‌های اقتصادی آنان را هم خنثی کرد، گفت: قوای سه گانه، دستگاه‌های حاکمیتی و دولتی و تیم اقتصادی دولت و بانک مرکزی باید با نقشه روشن و اقدامات نقطه زن، با کسانی که در مسکن، طلا و ارز و دلار اختلال ایجاد می‌کنند برخورد انقلابی نمایند و مشکلات معیشتی را که کام مردم را تلخ کرده، برطرف کنند.

امام جمعه سلطانیه به اجرای طرح نور توسط فرماندهی انتظامی در سراسر کشور اشاره کرد و با قدردانی و حمایت از سردار رادان فرمانده انتظامی کشور و نیروهای تلاشگر انتظامی که میداندار این طرح هستند، گفت: طرح نور دفاع از حریم عفاف و حجاب و حیا و کرامت زنانی است که یا به خاطر تبلیغات دروغین یا از روی غفلت از ارزش‌ها دور شده‌اند.

وی به حمایت دانشگاه‌های اروپا و آمریکا از مردم غزه اشاره کرد و با بیان اینکه حمایت دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا و اروپا ز مردم غزه ثمره دو نامه مقام معظم رهبری در سال‌های ۹۳ و ۹۴ به جوانان اروپا و آمریکاست که بعد از حدود ۱۰ سال ثمره داده، افزود: دانشگاه‌های آمریکا و اروپا با این اقدام به نماد بیداری، عدالت خواهی، ظلم ستیزی و تمدن تبدیل شده است اما در برابر آنان پلیس آمریکا و اروپا آزادی و حقوق بشر دروغین را با خشونت و دستگیری به نمایش گذاشته است.

خطیب جمعه سلطانیه با بیان اینکه حتی نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به خاطر حمایت از غزه بازداشت شده و در کلمبیا دانشجویان متحصن را گرسنه نگه داشته‌اند، گفت: در واقع پلیس آمریکا و اروپا حقوق بشر و آزادی را به توپ و گلوله بسته است و این یک ننگ و شرم برای مدعیان حقوق بشر و آزادی بیان است.

حسینی نسب با اشاره به هفته گرامیداشت مقام معلم و و با بیان اینکه تکریم معلم، تکریم علم و دانش و توجه به اهمیت تعلیم و تربیت است و حق معلم تکریم و اما تکلیف معلم تربیت صحیح است، گفت: از معلمان عزیز انتظار این است که به نقش خود در هویت سازی دانش آموز دانش آموزان توجه کنند و مسئله ایمان و امید را در آنها تقویت و دانش آموزان را به اسلام و ارزش‌ها و آرمان‌ها متوجه کنند.

وی با بیان اینکه در ایامی که هستیم متعلق به قشر زحمتکش کارگر است و کار و کارگر از منظر اسلام قابل احترام است، و چون کار ارزشمند است کارگر هم ارزشمند است، گفت: تأمین امنیت شغلی کارگر پرداخت حقوق او در زمان مقرر و از همه مهمتر پرداخت حقوق عادلانه به او بهترین راه تکریم کارگر است اما بعضاً کار را کارگر انجام می‌دهد و زحمت را او می‌کشد ولی متأسفانه حقوق بیشتر را کسی که پشت میز نشسته می‌گیرد و این بی انصافی در حق کارگر است.

امام جمعه سلطانیه با تسلیت ایام شهادت حضرت امام صادق (ع) و با بیان اینکه امام صادق (ع) توصیه می‌کند در دوران غیبت برای نجات از فتنه‌ها و حفظ ایمان و اعتقادات دعای قریق بخوانید گفت: یک راه تقویت ایمان و حفظ اعتقادات ارتباط با اهلبیت علیهم السلام و حضور در مجالس اهلبیت (ع) است.

حسینی نسب با تاکید بر برپایی دسته عزاداری شهادت امام صادق (ع) گفت: حضرت امام صادق (ع) به فضیل بن یسار که از دوستان و یاران امام صادق است می‌فرماید: ای فضیل آیا جلسه برگزار می‌کنید و پیرامون ما گفتگو می‌کنید؟ آیا هیئت‌های عزاداری تشکیل می‌دهید؟ فضیل بن یسار می‌گوید جانم به فدای شما، بله. یعنی ما در ایام عزاداری و سوگواری شما، مجالس به پا م ی‌کنیم. امام صادق (ع) می‌فرماید من این مجالس شما را دوست می دارم مجالسی که به نام و یاد ما، شما شیعیان ما تشکیل می‌دهید این مجالس مورد علاقه ما است.

کد خبر 6095654

دیگر خبرها

  • برپایی مراسم عزاداری و دسته روی در کربلای معلی
  • عادی انگاری شرب خمر توسط برخی افراد/ با مجالس گناه برخورد شود
  • معلمان به نقش خود در هویت سازی دانش آموزان توجه کنند
  • معلمان به نقش خود در هویت سازی دانش آموز دانش آموزان توجه کنند
  • مجالس شهدا میدان مقدس و اطهر حضرت فاطمه(س) است
  • ۲ کتاب مناسب مداحان و منبری‌ها در راه نمایشگاه
  • افشای نمرات تحصیلی رائفی پور؛ نمره ۱۳ در درس توسعه اقتصادی
  • افشای مدرک تحصیلی رائفی پور /نمره ۱۳ در درس توسعه اقتصادی /معدل کارشناسی چند بود؟
  • آب‌رسانی به ۴۱ روستا توسط بسیج‌ سازندگی خراسان‌ شمالی
  • خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد