Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-26@12:16:48 GMT

وزیر خارجه آلمان: نجات برجام کار ساده‌ای نیست

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۸۹۴۱۷

وزیر خارجه آلمان: نجات برجام کار ساده‌ای نیست

به گزارش تسنیم، "هایکو ماس"، وزیر امور خارجه آلمان در مصاحبه ای با سایت "تی آنلاین" به تشدید مناقشات هسته‌ای بین ایران و آمریکا پرداخته و اظهار داشت: هم آمریکا و هم ایران اطمینان داده‌اند که خواهان هیچ گونه جنگی نیستند. هر دو طرف می دانند وقوع این سناریو به چه مفهوم است و می تواند به وقوع آتش سوزی در تمام منطقه تبدیل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بزرگترین خطر در حال حاضر این است که تنش ها تا این اندازه بزرگ است.

هایکو ماس تصریح کرد که شرایط به این دلیل بسیار خطرناک است که همچنین وقایع غیر قابل پیش بینی می تواند به مارپیچی از هرج و مرج تبدیل شود.

وی درباره وقوع درگیری نظامی در چنین شرایطی هشدار داده و گفت: از این رو ما تلاش می کنیم که به صورت بسیار فشرده با همه طرف ها صحبت کنیم و پیش شرط هایی را خلق کنیم که در صورت وقوع اتفاقات غیر قابل پیش بینی به سرعت کانال های ارتباطی را برقرار کنیم. این را ما از همه طرف ها انتظار داریم.

ماس درباره نفوذ سیاست خارجی اتحادیه اروپا بر چنین اختلافاتی نیز گفت: هر چقدر ما بیشتر مشترکا به عنوان اروپایی عمل کنیم به همان اندازه نیروی پیشبرد امور در ما بیشتر است و ما در توافق هسته‌ای به عنوان اتحادیه اروپا بسیار متحد هستیم. به همین دلیل ما می توانیم به صورت مشترک انتظارات آشکار خود را برای ایران به اشتراک بگذاریم مبنی بر اینکه از آنجایی که ما به ایران بی اعتمادیم ما اروپاییان در این راستا کار می کنیم تا برجام را حفظ کنیم.

ماس در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا هنوز می توان برجام را نجات داد گفت: ما باید خیلی واقع گرایانه به موضوع نگاه کنیم. یک سال بعد از خروج آمریکا از برجام طبیعتا این ساده نیست که برجام را نجات دهیم. مزایای اقتصادی که در قالب برجام به ایران وعده داده شده است بعد از خروج آمریکا از این توافق تنها به دشواری قابل تحقق است. با این حال ما همچنان برای آن مبارزه می کنیم. دنیا با این توافق امن تر است تا بدون آن. ما اروپاییان تعهدات خود در قبال برجام را برآورده می کنیم و دقیقا این انتظار را از ایران داریم.

وزیر امور خارجه آلمان همچنین تصریح کرد که خیلی درباره عدم توافق و انسجام در اتحادیه اروپا صحبت شده است اما توافق اتمی نشان داده است که اتحادیه اروپا بسیار متحد است و البته تحت شرایط بسیار دشوار این گونه است. حتی اگر برجام شکست بخورد ما می توانیم بر آن اتحاد و انسجام اروپایی را بسازیم.

هایکو ماس در بخش دیگری از این گفتگو به انتخابات اروپایی که این روزها در کشورهای مختلف اروپایی برگزار می شود اشاره کرده و گفت: اروپا پاسخی به همه چالش های بزرگ دوران ما است که هیچ کشوری به تنهایی نمی تواند آن را حل کند. ما تنها مشترکا می توانیم اقدام کنیم.

وی افزود: ما نباید اتحادیه اروپا را به ناسیونالیست ها و ایجاد کنندگان ترس واگذار کنیم. به همین دلیل من امیدوارم که بسیاری از انسان ها در این انتخابات شرکت کنند. در اینجا مسئله‌ای کمتر از آینده اتحادیه اروپا مطرح نیست.

ماس در بخش دیگری از این مصاحبه تاکید کرد که بزرگترین نگرانی من این است که احزاب ملی گرا و راست پوپولیستی در پارلمان اروپا به اندازه ای قدرتمند شوند که بتوانند شایستگی عمل پارلمان را از داخل به خطر بیاندازند.

وی در بخش دیگری از این مصاحبه به مناسبات بین آلمان و اروپا با آمریکا پرداخته و گفت: ما مانند سابق با وزارت امور خارجه آمریکا همکاری خوبی داریم. مایک پامپئو هفته آینده به برلین خواهد آمد. آمریکایی ها همچنین گاهی اوقات  تصمیماتی گرفته اند که ما آن را درست نمی دانیم. قبلا البته ما به صورت فشرده تر در این باره صحبت می کردیم.

ماس با اشاره به گذشته رابطه دو کشور گفت که قبلا مناسبات فشرده‌تری میان برلین و واشنگتن برقرار بود ولی امروز برخی از تصمیم‌گیری‌ها و رویکردهای جدید آمریکا را ما از طریق توییتر ترامپ متوجه می‌شویم. و تا حدودی هم قضیه این گونه است که نه تنها شرکای بین‌المللی آمریکا، بلکه گاه اعضای خود دولت آمریکا هم از تصمیمات آن غافلگیر و حیرت‌زده می‌شوند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۸۹۴۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم

«ودانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با خودداری از اظهارنظر درباره کانال‌های ارتباطی میان واشنگتن – تهران گفت: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم.

 «ودانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در نشستی خبری در پاسخ به پرسشی درباره برخی گزارش‌ها درباره احیای مذاکرات رفع تحریم‌ها و مذاکرات مستقیم میان تهران – واشنگتن گفت: «من در مورد راه‌های ارتباط خود با ایران اظهار نظر نمی‌کنم، اما باید بگویم ما در حال مذاکره مستقیم با ایران در نیویورک یا هر جای دیگری در مورد برجام نیستیم.»

پیش از این، یک منبع آگاه در گفتگو با ایرنا درباره برخی ادعا‌ها درخصوص مذاکرات مستقیم نمایندگان ایران و آمریکا گفت: هیچ مذاکره مستقیمی بین ایران و آمریکا برقرار نیست و تبادل پیام‌ها صرفا در چهارچوب تعریف شده در جریان می‌باشد.

وی تاکید کرد: مذاکرات رفع تحریم با کشور‌های عضو برجام توسط علی باقری کنی به عنوان مذاکره کننده ارشد هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران دنبال می‌شود.

«ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز سوم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ درخصوص وضعیت مذاکرات رفع تحریم‌ها گفت: جمهوری اسلامی ایران برای تأمین حقوق ملت، به ویژه در موضوع رفع تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ملت ایران همواره از همه ظرفیت‌های دیپلماتیک خود استفاده کرده است.

او تصریح کرد: کسی که زیر میز دیپلماسی زد، نه جمهوری اسلامی ایران، بلکه آمریکا بود. شرکای آمریکا در توافق برجام هم نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند و خلاء خروج غیر قانونی آمریکا از توافق برجام را جبران کنند.

سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت: لذا جمهوری اسلامی ایران مطابق خط مشی حکیمانه‌ای که مقام معظم رهبری تبیین و امر فرمودند، در مسیر بی اثر سازی تحریم‌ها حرکت کرده و در این مسیر توفیق‌های زیادی به دست آورده است.

کنعانی ادامه داد: موضوع رفع تحریم‌های ظالمانه در حاشیه نشست‌های بین‌المللی و در دیدار با طرف‌هایی که در موضوع برجام و مذاکرات رفع تحریم‌های ظالمانه می‌توانند ایفای نقش کنند یا نقش تعریف شده و سازمانی دارند مطرح می‌شود، دیدگاه‌ها شنیده می‌شود و دیدگاه‌های جمهوری اسلامی ایران ارائه می‌گردد.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل ایران

دیگر خبرها

  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • انتقاد امیرعبداللهیان از سرکوب دانشجویان در آمریکا
  • گفت و شنود/ به سه دلیل!
  • دست خالی غرب در برابر ایران | وقتی تیغ تحریم دیگر نمی‌بُرد!
  • بورل: شهرهای غزه بیشتر از شهرهای آلمان در جنگ جهانی دوم ویران شدند
  • دست رد سوئیس به استفاده از سود اموال مصادره شده روسیه
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • صدر اعظم آلمان خواستار تاسیس اتحادیه بانکی در اروپا شد
  • چین: آلمان دست از فریبکاری سیاسی بردارد