Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، رادیو بین المللی چین نوشت تام نیکولاس، استاد امنیت ملی در آمریکا اخیرا در نشریه یواس‌ای تودی مطلبی منتشر کرد. او نوشت: جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا همه تلاش خود را برای رسیدن به اهدافش در کاخ سفید به کار بسته است. او به دنبال اجرای طرح خود است. سیاست خارجی آمریکا کاملا از کنترل خارج شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه این مطلب آمده است: برخی از اقدامات بولتون از زمانی که به قدرت رسیده عبارتند از: او بر وزارت دفاع فشار می‌آورد تا یک دستور نظامی را ضد ایران صادر کند. او به دنبال اجرای سیاست‌های آمریکا در ونزوئلا است و در امور داخلی این کشور دخالت می‌کند. او به بهانه‌های واهی و بی اساس از چین و روسیه انتقاد می‌کند. این اقدامات نشان می‌دهد که سیاست خارجی آمریکا تحت هدایت جان بولتون به یک اسب سرکش غیر قابل اعتماد بدل شده است.

مواضع وی را می‌توان به خوبی در تیتر مطالبی که منتشر می‌کند مشاهده کرد. از جمله تیتر مطالبی که وی منتشر کرده است می‌توان به این مورد اشاره کرد: تسلیم شدن گزینه ما نیست، چگونه باراک اوباما امنیت ملی ما را به خطر انداخت.

او خواهان تقابل است. او خواهان مذاکره نیست. زمانی که بولتون نماینده آمریکا در سازمان ملل بود اعلام کرد آمریکا خواهان آن است که این سازمان به خواست آمریکا کار کند و هر زمانی که وضع بر خلاف منافع آمریکا باشد کاری انجام ندهد. بولتون از زمانی که مشاور رئیس جمهور کنونی آمریکا شده، بار‌ها اعلام کرده است که قابلیت‌های موشکی چین تهدیدی برای روسیه است. اما زمانی که مسکو اعلام کرد آمریکا و نه چین تهدیدی برای روسیه است، او در راه رسیدن به هدف خود و ایجاد اختلاف بین چین و روسیه با شکست مواجه شد.

بولتون ماه گذشته در کاخ سفید اعلام کرد نیرو‌های امنیتی کوبا برای کمک به رئیس جمهور نیکولاس مادورو در ونزوئلا حضور دارند. اما برونو رودریگز پاریا، وزیر خارجه کوبا این موضوع را رد کرد و گفت آمریکا در رابطه با نقش کوبا در ونزوئلا دروغ پراکنی می‌کند. وزیر خارجه کوبا بولتون را یک دروغگوی تمام عیار لقب داد.

جای تعجب ندارد که برنی سندرز، نامزد انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۰ در مصاحبه با رسانه‌ها به این موضوع اشاره کرده است که جنگ عراق بر اساس دروغ به مردم آمریکا تحمیل شد. مقامات آن زمان دولت آمریکا و از جمله جان بولتون به دروغ عراق را متهم به داشتن تسلیحات کشتار جمعی کردند. بولتون جنگ را دوست دارد و به نظر می‌رسد که از جنگ با عراق درس نگرفته است.

البته جان بولتون تنها فرد تصمیم گیرنده در رابطه با سیاست خارجی آمریکا نیست. افرادی، چون مایک پمپئو و پیتر ناوارو هم از جمله افراد جنگ طلبی هستند که خواهان ادامه سلطه طلبی آمریکا در جهان هستند. آن‌ها در نقض معاهدات و دامن زدن به تنش‌ها و تخریب چهره دیگران درنگ نمی‌کنند. اما جهان امروز دچار تغییرات زیادی شده و بسیاری از تلاش‌های آن‌ها محکوم به شکست است.

در سه دهه اخیر در نظم جهانی تغییرات زیادی ایجاد شده است. این به خاطر جهانی سازی اقتصاد و ساختار قدرت چندجانبه است. تعداد کشور‌های در حال توسعه رو به افزایش است. بازار‌های نوظهور رو به افزایش است و آن‌ها موتور اصلی رشد اقتصادی شده اند. دسامبر گذشته مرکر تحقیق و توسعه شورای دولتی چین گزارش داد تغییرات آتی می‌تواند ساختار اقتصادی جهان را تحت تاثیر خود قرار دهد و باید گزینه‌های راهبردی در نظر گرفت. بر اساس این گزارش، رشد اقتصادی کشور‌های در حال توسعه در سال ۲۰۳۵ از رشد اقتصادی کشور‌های پیشرفته بیشتر خواهد شد.

در این زمینه، روشن است که نظم سیاسی جهانی که تحت تأثیر آمریکا از زمان جنگ جهانی دوم قرار دارد، در حال تغییرات عمیق است. این موضوع قدرت‌های قدیمی را در تنگنا قرار داده است. طی چند سال گذشته، آمریکا بار‌ها و بار‌ها در جهت افزایش ارزش پول خود تلاش کرده است، در این حال این کشور از نهاد‌های بین المللی خارج می‌شود و سعی دارد قوانین جدیدی را که منافعش را تامین کنند، وضع کند.

دولت آمریکا فشار بر روسیه را به قدم به قدم افزایش می‌دهد. شرکت‌های چینی را با قدرت دولتی سرکوب می‌کند تا از توسعه علمی و فناوری چین جلوگیری کند و هنگامی که با مشکلات ساختاری در درون آمریکا مانند شکاف بین غنی و فقیر، از بین رفتن صنایع و تشدید اختلافات نژادی روبرو می‌شود آنگاه به فرافکنی روی می‌آورد. اما این اقدامات تقسیمات طبقاتی و تناقضات اجتماعی را تشدید کرده و دولت آمریکا را در گرداب بدی گرفتار کرده است.

دوران سلطه آمریکا رو به افول است و افرادی مانند جان بولتون، آمریکا را با طرح‌های نامناسب خود با مشکلات جدیدی روبرو خواهند کرد. آن‌ها موفق به درک روند اصلی توسعه جهانی نیستند و در مواجهه با تغییرات بزرگ اعتماد به نفس ندارند. آن‌ها با این اقدامات خود دیپلماسی آمریکا را به خطر می‌اندازند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آمریکا چین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۸۹۶۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رافائل گروسی میهمان ویژه همایش هسته‌ای اصفهان

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، سی امین کنفرانس ملی هسته‌ای و اولین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای از فردا و با مشارکت دانشمندانی از کشور‌های مختلف دنیا در اصفهان برگزار می‌شود.

این همایش علمی که به ابتکار انجمن هسته‌ای و با مشارکت سازمان انرژی اتمی و آژانس بین المللی انرژی اتمی برگزار می‌شود، در شرایطی به میزبانی اصفهان است که رژیم صهیونسیتی ادعا کرده بود در حملات موشکی به سایت هسته‌ای این شهر آسیب زده است.

رافائل گروسی دبیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی میهمان ویژه این کنفرانس است و قرار است از حاشیه این مراسم و پس از دیدار و مذاکره با مقامات کشورمان در نشست خبری با خبرنگاران داخلی و خارجی حضور پیدا کند. وزیر خارجه کشورمان نیز هفته گذشته پیش از سفر گروسی به ایران با جوزف بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت‌وگو کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی، بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی در کشور بدتر از تحریم خارجی است
  • مارکسیسم چه نگاهی به سیاست بین‌الملل دارد؟
  • نگاه نوآورانه واحدهای تولیدی برای ورود به عرصه رقابت خارجی
  • رافائل گروسی میهمان ویژه همایش هسته‌ای اصفهان
  • اتحادیه اروپا: تهدید دیوان بین‌المللی کیفری غیرقابل قبول است
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: اسرائیل خاورمیانه را دچار بدترین چرخه خشونت کرده است/ تلاش‌ها برای راه حل دو دولتی باید افزایش یابد
  • زاخارووا: اظهارات بورل یک اعتراف بزرگ و راه تحقق صلح است
  • بورل: هیچ همبستگی میان اروپا درباره روسیه وجود ندارد