Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسن حسینی شاهرودی رئیس کمیته تنظیم بازار مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: در سال ۹۷ حدود ۱۴ میلیارد دلار ارز ترجیحی به واردات کالاهای اساسی اختصاص یافت و در سال ۹۸ نیز مجدداً همین میزان اعتبارات به دولت جهت واردات کالاهای اساسی اختصاص داده شد.

وی با بیان اینکه علی رغم اختصاص این منابع همچنان شاهد گرانی کالاهای اساسی و نابسامانی در توزیع کالاها هستیم، افزود: عدم دستیابی اقشار آسیب پذیر به کالاهای اساسی با نرخ ارز ترجیحی از مشکلات مهم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به جلسات متعدد این کمیسیون با دستگاه‌ها برای بررسی راهکارهای مقابله با گرانی‌ها، اظهار داشت: علی‌رغم برگزاری این جلسات به نتیجه‌ای دست نیافتیم.

حسینی شاهرودی تأکید کرد: دولت توان اجرای قانون بودجه در مورد تأمین کالاهای اساسی را ندارد. طبق قانون بودجه سال ۹۸ باید فرآیند ثبت سفارش، تأمین ارز، خرید کالا، انتقال کالا به داخل کشور و توزیع آن در شبکه ای دقیق برنامه ریزی شود تا این کالاها به دست جامعه هدف برسد. باید این فرآیندها و حلقه‌ها در سامانه‌ای شفاف و روشن باشد.

وی با بیان اینکه بعد از گذشت حدود دو ماه از سال ۹۸ دولت هنوز چنین سامانه‌ای را ایجاد نکرده و سامانه‌های موجود نیز به یکدیگر متصل نشده اند، تاکید کرد: دولت و مجلس نمی‌توانند مدعی شوند که ۱۰۰ درصد کالاهای اساسی که با ارز دولتی وارد شده اند به جامعه هدف رسیده است.

نماینده مردم شاهرود در مجلس اظهار داشت دولت باید در قالب کالابرگ الکترونیکی کالاهای اساسی را توزیع می‌کرد، باید سهمیه‌بندی می‌شد تا موجب سوءاستفاده و رانت نشود بعد دقیقاً به دست جامعه هدف برسد ولی عملاً این اتفاق نیفتاد.

حسینی شاهرودی ادامه داد: طبق قانون بودجه قرار بود در صورتی که این سامانه‌های شفاف ایجاد نشود دولت ما به تفاوت ارز ترجیحی و نیمایی را به صورت نقدی در اختیار جامعه هدف قرار دهد، جامعه هدف افرادی هستند که زیر خط فقر قرار دارند و تحت پوشش کمیته امداد و یا بهزیستی قرار دارند.

وی گفت: مشکل اساسی ارز دو نرخی است هرجایی که ارز دو نرخی و یا چند نرخی بود مافیاها ایجاد می‌شود و شبکه ایجاد می‌کنند و زورش بر تصمیماتی که در دولت و مجلس گرفته می‌شود می‌چربد، باید دست این رانت را قطع کرد.

رئیس کمیته تنظیم بازار مجلس تأکید کرد: وقتی که فضا برای سوءاستفاده ایجاد می‌شود مبارزه با آن سخت است دستگاه نظارتی و قوه قضائیه ما توان مبارزه با این شبکه وسیع را ندارد.

حسینی شاهرودی تصریح کرد: ایراد اصلی از دولت است که فضا و بستر ایجاد چنین شبکه ای را فراهم کرده است، برای مبارزه با این موضوع باید به چند نرخی بودن ارز پایان دهیم.

کد خبر 4624012

منبع: مهر

کلیدواژه: ارز مجلس شورای اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۹۰۰۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت چغندر علوفه‌ای در مازندران تامین کننده خوراک دام کشور

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، علیرضامهاجر امروز دربازدید از موسسات تحقیقات گاودشت بابل گفت. بر اساس کاری که محققان کشورمثل دکتر فضایلی وهمکاران درموسسه چغندرقند و نیز موسسه اصلاح بذرونهال ومجموعه کارشناسان دامپروری در وزارت جهادکشاورزی انجام دادند باید نوید دادکه بدون اینکه حتی یک متر غیر از اب باران استفاده شود دراستان‌های گیلان مازندران وگلستان می‌توان صد‌ها هزارتن نیازکشور درباره علوفه را درداخل تولید وتامین کرد.

وی تصریح کرد: چغندر علوفه‌ای بدون نیازبه هیچگونه آبیاری قابل تولید است و بعد از برداشت برنج از زمین‌های کشاورزی می‌توان چغندر غلوفه‌ای کشت کرد

مهاجر تاکید کرد:با کشت این محصول بیشتر از ۱۰۰ تن درهکتار محصول تولید می‌شود وبرای خوراک دام‌ها قابل استفاده است واین نوع چغندر  بیشتر از ۸ درصد قند داردومی تواند جایگزین جو زرت. یونجه وکنجاله سویا وخیلی از محصولاتی که مجبور به واردات آن از خارج هستیم جایگزین بشود ومی تواند بهتر از خوراک های دیگر، تغذیه دام سنگین وسبک راتامین کرد.

دیگر خبرها

  • قیمت کالاهای اساسی؛ گوشت چند شد؟ +جدول
  • دهقان کیا: دولت و مجلس به دنبال حال خوب برای بازنشستگان تأمین اجتماعی نیستند/ حال خوب با پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی
  • این دو کالای اساسی مشمول ارز ترجیجی شد
  • ۲ کالای اساسی برنج و روغن مشمول ارز ترجیجی شد
  • ذخیره‌سازی ۱۵۰۰ تن مرغ منجمد در لرستان
  • ذخیره سازی ۱۵۲۰ تن گوشت و مرغ منجمد در لرستان
  • نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس و اساسنامه‌های دولت + جزئیات
  • پایش و نظارت۱۴۴ فروشگاه کالای اساسی در عباس آباد
  • کشت چغندر علوفه‌ای در مازندران تامین کننده خوراک دام کشور
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است