Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-26@16:33:29 GMT

گرانی یا گران فروشی ؟!

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۹۰۲۰۱

گرانی یا گران فروشی ؟!

باوجود وعده‌های فراوان در باب نظارت جدی بر بازار کالاهای اساسی در ماه رمضان اما بازهم همانند سال‌های گذشته شاهد تخلفاتی در این زمینه مانند گران‌فروشی، درج نشدن قیمت بر کالاها و تقلب در طرح بازرسی ماه رمضان در اصفهان هستیم که البته بنا به گفته مسئولان "بسیاری از این موارد گرانی است نه گران‌فروشی".

به گزارش خبرنگار ایمنا، معمولاً با فرارسیدن ماه‌ مبارک رمضان، نرخ کالاهای اساسی همچون برنج، روغن، شکر، حبوبات، گوشت، خرما و برخی شیرینی‌های خاص بیش از سایر اقلام مورد توجه قرار می‌گیرد و تلاش‌ متولیان امر هم معطوف به تأمین و نظارت بر قیمت آن‌ها می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما به گفته عباس تابش، رییس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان؛ "مشکل و کمبودی در تأمین و توزیع کالاهای پر تقاضا من‌جمله شکر، گوشت مرغ و خرما وجود ندارد اما باید با تقویت نظارت، همکاری و همراهی دستگاه‌های مربوط تلاش کنیم جو روانی بر بازار غالب نشود و قیمت این کالاها افزایش نیابد. هر چند با وجود وعده‌های مسئولان مبنی برافزایش نیافتن قیمت کالاهای اساسی و موردنیاز مردم در ماه مبارک رمضان، شواهد میدانی و گفته‌های فروشندگان در این هفته‌های پایانی ماه رمضان، نشان از گرانی دارد."

در همین ارتباط جواد محمدی فشارکی، مدیر بازرسی و نظارت اصناف استان اصفهان در گفت‌وگو با ایمنا اظهار می‌کند: آغاز طرح بازرسی ماه رمضان از هفتم اردیبهشت‌ماه با وجود ۹۵ بازرس حقوق‌بگیر و ۲۴۵ بازرس افتخاری انجام شد.

به گفته این مسئول بازرسی‌ها به‌صورت ویژه و بیشتر در مورد کالاهای مورد مصرف مردم در این ماه مانند خرما، لبنیات، مواد پروتئینی، برنج، روغن، حلیم و آش، زولبیا و بامیه و واحدهای صنفی مانند کبابی و بریانی، نانوایان، میوه و سبزی، اغذیه و ساندویچ، است که تاکنون درج نشدن قیمت، گران‌فروشی، رعایت نشدن بهداشت و تقلب از بیشترین موارد تخلفات بوده است.

 وی می‌افزاید: بازرسان در صورت مشاهده هر گونه تخافی با متخلفان برخوردهای لازم را دارند به‌طوری‌که پرونده‌های تخلف این ماه بدون نوبت به اداره کل تعزیرات حکومتی استان جهت رسیدگی ارسال می‌شود ضمن آنکه  گزارش‌های تلفنی و حضوری مردم هم با جدیت پیگیری و برای متخلفان پرونده قضایی تشکیل می‌گردد.

در ادامه محمدی فشارکی از شهروندان درخواست می‌کند در صورت مشاهده هرگونه تخلف از سوی واحدهای صنفی اعم از گران‌فروشی، کم‌فروشی، عدم درج قیمت، عرضه خارج از شبکه، و عدم صدور صورت‌حساب، گزارش‌های خود را به ستاد خبری مدیریت بازرسی و نظارت اصناف استان اطلاع دهند.

بازرسان وظیفه‌ای در قبال گرانی‌ها ندارند

نکته‌ای که در این شرایط قابل‌توجه است و اخیرا بسیار هم در مورد آن تأکید می‌شود آنکه بین گرانی و گران‌فروشی فاصله بسیار است این‌گونه که شاید قبل از نوسانات نرخ ارزی و قبل از تحریم‌ها علت گران‌فروشی مربوط به تخلفات صنفی می‌شد اما اکنون ریشه بسیاری از گرانی‌ها در مبدأ و ناشی از افزایش هزینه‌های تولید در بخش‌های مختلف است، به طوری‌که رسول جهانگیری، رییس اتاق اصناف اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، می‌گوید: هرچند به‌طور موردی با گران‌فروشی‌هایی برخور می‌شود ولی آنچه بیشتر وجود دارد گرانی است که به دلیل افزایش هزینه‌های تولید، نوسانات بازار ارز، افزایش صادرات به دلیل جذابیت‌هایش در شرایط فعلی و تحریم‌ها ایجادشده و شخص فروشنده ناچار به عرضه کالای خود با نرخ بالاتر است.

این مسئول می‌افزاید: ناگفته نماند که باوجود چنین دلایلی بازهم تلاش سازمان‌های نظارتی در ایام ماه رمضان معطوف به مبارزه با متخلفانی است که اقدام به کم‌فروشی، گران‌فروشی یا اختفای کالا می‌کنند و از این حیث تدابیر ویژه‌ای در قالب گشت‌های مشترک، سامانه ۱۲۴ و استقرار پایگاه برای رسیدگی به شکایات مردم اندیشیده شده است.

وی یادآور می‌شود: در مقایسه با کل کشور بازرسان اصناف اصفهان به‌عنوان نمونه مطرح‌شده‌اند زیرا علاوه بر کنترل دقیق فروشگاه‌های سطح شهر، بیشترین رسیدگی به درخواست‌های حضوری و تلفنی مردمی را انجام می‌دهند.

جهانگیری تاکید می‌کند: به‌این‌ترتیب آنچه مشخص است این‌که سازمان و دیگر مراجع مربوطه در برابر گران‌فروشی اقدام می‌کنند نه در برابر گرانی‌ها.

بنا به ‌گفته رئیس اتاق اصناف گرانی به دلیل هزینه مازاد تحمیل‌شده به یک تولید و عرضه انجام می‌گیرد و بازرسان هم وظیفه‌ای در قبال این گرانی‌ها ندارند اما گران‌فروشی به این معنی است که افرادی خارج از چارچوب قیمتی که دولت مقرر کرده‌اند، قیمت مازادی را برای کالاها در نظر بگیرند که در برابر این تخلفات برخوردهای قانونی می‌شود.

وی یادآور می‌شود: اتفاقی که اکنون افتاده و کاملا محسوس است آنکه گرانی و گران‌فروشی دو مقوله جدا از هم است که ادغام‌شده‌اند و اگرچه سعی دولت مقابله با گران‌فروشی است ولی بازهم مشکل گرانی‌ها و درد مردم سرجای خود باقی است.

گزارش از: نفیسه زمانی نژاد- خبرنگار سرویس اقتصادی ایمنا

منبع: ایمنا

کلیدواژه: اتاق اصناف اصفهان اصناف سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان کالای اساسی گران فروشی گرانی ماه رمضان نبود نظارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۹۰۲۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمل و نقل عمومی رکورددار تورم در فروردین ۱۴۰۳/ خوراکی‌ها چقدر گران شدند؟

 با شروع سال جدید بسیاری از کالاها و خدمات مشمول قیمت‌گذاری جدید شدند. آن‌طور که داده‌های جدید مرکز آمار نشان می‌دهد، در فروردین امسال خدمات حمل و نقل عمومی در صدر تورم نقطه به نقطه نشسته تا بیشترین افزایش قیمت را در مقایسه با ماه مشابه سال گذشته به ثبت برساند. چنان‌که در این ماه شاخص نقطه‌ای قیمت مصرف‌کننده خدمات حمل و نقل عمومی 54.8 درصد رشد کرده است. 

به گزارش تجارت نیوز، به نظر می‌رسد با توجه به مجوزهای اخیر افزایش کرایه تاکسی، اتوبوس و مترو و همچنین پیک تقاضای بلیت اتوبوس، قطار و هواپیما در نوروز، این رکوردشکنی اتفاق افتاده است.

تاثیر افزایش تقاضاهای نوروزی در بخش هتل و رستوران هم مشاهده می‌شود که تورم نقطه‌ای آن در فروردین در محدوده 45.6 ثبت شد تا بین 12 گروه‌ اصلی محاسبه‌شده صدرنشین باشد. 

تورم گروه اصلی خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها در مقایسه با ماه مشابه سال گذشته 23.6 درصد ثبت شده است. اما در بخش‌های زیرمجموعه آن «ماهی‌ها و صدف‌داران» و «گوشت قرمز» به‌ترتیب با ثبت تورم 49 و 47 درصد جزو کالاهایی بوده‌اند که بیشترین افزایش قیمت را داشته‌اند. 

قیمت «روغن و چربی‌ها» که طی چند ماه گذشته روند نزولی به خود گرفته، در فروردین در مقایسه با اولین ماه سال گذشته افت 0.2 درصدی به ثبت رساند تا نقطه منفی ثبت‌شده در شروع سال 1403 باشد. 

در بین کالاها و خدمات مصرفی، تورم عیدانه در دیگر کالاهای پرتقاضای فروردین نیز مشهود بوده و گروه اصلی «پوشاک و کفش» نیز تورم نقطه‌ای 37.5 درصد به ثبت رسانده است. 

در فروردین 1403، تورم نقطه‌ای دخانیات 35 درصد و مبلمان و لوازم خانگی هم 29 درصد بوده است. 

گوشت قرمز رکورددار تورم سالانه

گرچه تورم سالانه خدمات حمل و نقل عمومی با ثبت شاخص 57.8 درصد، چشمگیر است، اما گوشت قرمز با تورم سالانه 80.7 درصد، همچون ماه‌های گذشته در فروردین نیز صدرنشین به حساب می‌آید. «ماهی‌ها و صدف‌داران» نیز با ایستادن روی شاخص 63.2 درصد بعد از گوشت قرمز قرار دارد. 

در بازه سالانه تورم پوشاک و کفش هم در محدوده 46 درصد ایستاده تا مشخص شود تورم این گروه طی 12 ماه سال جریان دارد و محدوده به یک ماه نمی‌شود. 

دخانیات نیز دیگر گروه مصرفی است که تورم آن بالای 40 درصد ثبت شده و در بازه سالانه شاخص تورم 41.5 درصد را نشان می‌دهد. 

حمل و نقل عمومی یک‌ ماه 7 درصد گران شد

نگاهی به گزارش مرکز آمار نشان می‌دهد طی فروردین حمل و نقل عمومی رشد بیش از هفت درصدی قیمت را به ثبت رسانده است. 

در بازه ماهانه تنها تورم گروه سبزی‌ها با رسیدن به 9.4 درصد بالاتر از حمل و نقل عمومی ایستاد. در گروه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها تورم دیگر زیرگروه‌ها چندان چشمگیر نیست و در بازه صفر تا 3.2 درصد قرار دارد. در جدول پایین تورم خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها در سه دوره ماهانه، سالانه و نقطه‌ای مشاهده می‌شود. 

در این ماه دخانیات 2.3 درصد و پوشاک و کفش هم 2.4 درصد افزایش قیمت پیدا کرده‌اند. تورم هتل و رستوران هم در محدوده 2.6 درصد قرار دارد. تورم مبلمان و لوازم خانگی نیز روی 2.1 درصد ایستاده‌ است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد / پیاز در مزرعه چه قیمتی دارد؟
  • محکومیت دبستان غیرانتفاعی دخترانه به علت گران فروشی خدمات آموزشی
  • کدام نهاد مسئول گرانی خودرو است؟
  • لوازم خانگی گران خواهد شد؟
  • نظارت سازمان تعزیرات بر گران‌فروشی و احتکار موثرتر می‌شود
  • (تصاویر) ماشین‌های گران‌قیمت غرق در گل‌ولای سیل دبی!
  • حمل و نقل عمومی رکورددار تورم در فروردین ۱۴۰۳/ خوراکی‌ها چقدر گران شدند؟
  • گران‌قیمت‌ترین نقل و انتقالات بازیکنان تهاجمی در تاریخ فوتبال / نیمار در صدر