Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-05@20:53:01 GMT

رأی منفی مجلس به افزایش تعداد نمایندگان

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۹۱۶۵۳

رأی منفی مجلس به افزایش تعداد نمایندگان

ادامه بررسی طرح اصلاح جدول حوزه های انتخابیه مجلس شورای اسلامی موضوعی بود که در دستور کار جلسه علنی امروز قرار گرفت.

علیرضا سلیمی در مخالفت با این طرح گفت:آقای رئیس حضور قلبی نیست من چطور شروع کنم؟

لاریجانی در پاسخ به صحبت او درخواست کرد که «شما شروع کنید حضور قلب هم می‌آید.»سلیمی در نهایت صحبت‌هایش را اینگونه آغاز کرد:این طرح بارمالی دارد و اصلا قابل طرح در صحن نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت با این طرح موافقت نکرده است.

رئیس مجلس هم با بیان این نکته که «چون بحث کلیات است، موردی ندارد.» پاسخ داد: در جزئیات ممکن است ما دو شوری کنیم و راه حلی بیابیم.

نماینده مردم محلات صحبت‌هایش را با اخطار دیگر ادامه داد و گفت: این بند مخالف اصل ۱۱۰ قانون اساسی و اصل چابک سازی است. کلیات بار مالی دارد. اگر دولت پذیرفته بود ما بحثی نداشتیم. لاریجانی در پاسخ به بخش دوم صحبت های اظهار کرد: اصل ۶۴ قانون اساسی میگوید که باید تعداد نمایندگان را افزایش داد، چابک سازی برای دستگاه های اجرایی است. در همه صورت اخطار وارد نیست و اگر مخالفت دارید بفرمایید.

*سلیمی:مگر می‌خواهیم لویی جرگه درست کنیم؟
پس از این گفتگوی رفت و برگشتی میان لاریجانی و سلیمی، این نماینده مخالف طرح صحبت‌هایش را ادامه داد: چرا این مسائل را به جدا از قانون انتخابات مورد بررسی قرار دهیم؟

مشخص نیست چرا برخی عجله می‌کنند؟ فرضا تعداد نمایندگان مجلس ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر شود، آقای رئیس «یکی مرد جنگی به از صدهزار.» مگر لویی جرگه میخواهیم درست کنیم؟ بحث کیفیت مجلس است.در این اصلاحیه به بحث عدالت نمایندگان و جمعیت حوزه انتخابیه توجه نشده است. مبنای کاهش و افزایش مطرح نشده است. این اتفاق میتواند منشاء تنش های سیاسی در کشور شود. بگذارید دولت این طرح را بیاورد. مگر مشکل کشور این است؟مشکل مردم گرانی و مسائل اقتصادی است. چرا سری که درد نمی‌کند را دستمال ببندیم؟

*نقوی حسینی: ای کاش قانون اساسی اجازه افزایش ۱۰۰ نماینده را می‌داد
سیدحسین نقوی حسینی در قامت موافقت پشت تریبون رفت و گفت: ای کاش این طرح را در فضای مناسب تر مطرح کنیم چون فضای صحن آرام نیست.

نقوی حسینی پس از مخالفت لاریجانی برای موکول کردن بررسی طرح به زمانی دیگر، ادامه داد:مجلس میخواهد حقوق ملت را تصویب کند و این طرح پیگیر حق مردم است، مردم میخواهند در مجلس تریبون داشته باشند.

او خطاب به همکارانش گفت: شما به چه کسی دو میگویید؟ این حق مردم است. برخی از حوزه های انتخابیه شرایط سیاسی و جغرافیشان با جمعیت حوزه انتخابیه انطباق ندارد.خواهش میکنم بخشی فکر نکنید، موضوع ملی است. ای کاش قانون اساسی اجازه می‌داد که ۱۰۰ نماینده اضافه شود.

*کوچکی‌نژاد: این طرح به سرنوشت استانی شدن انتخابات ختم می‌شود
جبار کوچکی نژاد هم مخالف این طرح بود و با تکیه به اخطار گفت: قانون اساسی میگوید که هر ۱۰ سال ۲۰ نماینده به مجلس اضافه شود، اینکه یکباره بعد از ۲۰ سال تصمیم گرفته شد تا ۴۰ نماینده به مجلس بیایند، درست نیست.

لاریجانی این اخطار را رد کرد و کوچکی نژاد مخالفت را اینگونه توضیح داد: اگر این طرح با چنین عجله ای بخواهد تصویب شود، به سرنوشت استانی شدن انتخابات ختم می‌شود که در نهایت شورای نگهبان تمام آن را مورد ایراد قرار داد. دوستانی که می‌خواهند این را سریع تصویب کنند، بدانند که این به مجلس یازدهم نمی‌رسد. در این شرایط سخت اقتصادی، نظام نیاز به وحدت دارد اما این طرح نظام را دچار تشدد می‌کنند و با روح و روان مردم بازی می‌کند.

آخرین موافق، سید تقی کبیری نماینده مردم خوی بود. او در حمایت از این طرح گفت: گفتن کلمه«دو،دو» فرصت توضیح را می‌گیرد و از رئیس مجلس می‌خواهم تذکر دهند تا دوستان از سر احساسات به این موضوع رأی ندهند.

این نماینده مجلس با بیان اینکه که دولت موافق افزایش تعداد نمایندگان است، افزود: در مورد افزایش تعداد نمایندگان دولت نظر موافق دارد اما بر سر کیفیت بحث دارد. این طرح در سال ۹۴ در مجلس نهم اگر رد شد براساس یک سری انتخاب هایی بود که در حوزه‌های انتخابیه روش بی عدالتی را پیشه گرفته بودند، در طرح جدید این مسئله مرتفع شده است. آیا حق مردم نیست که تریبون بیشتری برای گرفتن حقشان داشته باشند. نماینده دولت هم با کلیات این طرح مخالفت و کمیسیون موافقت کرد.

پس از بیان نظرات مخالف و موافق ، علی لاریجانی چون ایراداتی در مورد بار مالی گرفتند، با اعضای هیئت رئیسه مشورت کردیم که اگر این کلیات رای آورد، این طرح را به کمیسیون ارجاع می‌دهیم تا مشکلات رفع شود.
در نهایت نمایندگان به کلیات این موضوع رأی ندادند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: مجلس نمایندگان افزایش تعداد نمایندگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۹۱۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست انتخاباتی عضو دفتر رهبری از مردم /انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مهدی فضائلی عضو دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی، درباره اهمیت حضور مردم در دور دوم انتخابات مجلس اظهار داشت: انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی از نظر اهمیت تفاوتی با انتخابات دور اول آن ندارد و همه آن مواردی که باعث اهمیت حضور و مشارکت در انتخابات دور اول مجلس بود، در این دوره نیز به همان اندازه تاثیرگذار است.

وی در گفتگو با ایرنا، افزود: مشارکت و حضور در انتخابات مجلس شورای اسلامی به دلیل جایگاه مجلس و نقشی که نمایندگان مردم می‌توانند به واسطه بهبود روند قانونگذاری در کشور و نیز نظارت بهتر و دقیق‌تر بر اجرای قوانین داشته باشند، بسیار حائز اهمیت است و این موارد در دور دوم انتخابات نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم مانند دور اول انتخابات نمایندگان وجود دارد.

این فعال سیاسی بیان کرد: البته نمایندگان بسیاری از حوزه‌های انتخاباتی در همان دور اول با کسب اکثریت آرا، مشخص شدند اما در تعدادی از حوزه‌ها از جمله در تهران، انتخابات به دور دوم کشیده شد که امید است مردم در این دور از انتخابات نیز مشارکت جدی داشته باشند.

هر چقدر مجلس در امر قانونگذاری بهتر عمل کند دستگاه‌ها مسیر دقیق‌تری خواهند داشت

فضائلی یادآور شد: باید امیدوار باشیم که در شهرهایی که انتخابات مجلس به دور دوم کشیده شده است، مردم انقلابی، فهیم و همیشه در صحنه با درک بالای خود و با اهتمام لازم و مشارکت بالا پای صندوق‌های اخذ رأی حاضر شوند.

وی با اشاره به اینکه مشارکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی از دو بُعد حائز اهمیت است، عنوان کرد: در بُعد اول، این اهمیت مربوط به مجلس شورای اسلامی و جایگاه اصلی آن در حوزه قانونگذاری است که وظیفه تقنین قوانین کشور و ریل‌گذاری را بر عهده دارد و در حقیقت این مجلس است که مسیر اجرایی و آینده کشور را ترسیم می‌کند.

این فعال رسانه‌ای تاکید کرد: بنابراین هر چقدر مجلس شورای اسلامی در امر قانونگذاری بهتر عمل کند و قوانین مصوب آن دقیق‌تر و ناظر بر اولویت‌های کشور باشد، به طور طبیعی می‌توانیم امیدوار باشیم مسیری که دستگاه‌های اجرایی در آینده بر اساس آن قوانین طی می‌کنند، دقیق‌تر و معطوف به اهداف جامعه باشد.

فضائلی گفت: در بُعد دوم، اهمیت مجلس شورای اسلامی به بحث نظارت آن بر اجرای صحیح قوانین بازمی‌گردد که این امر توسط نمایندگان مجلس انجام می‌شود و این نظارت هر چه دقیق‌تر و سالم‌تر انجام شود، می‌تواند در اجرای قوانین و در اینکه دستگاه‌های اجرایی وظایف‌شان را بهتر و دقیق‌تر انجام دهند، بسیار موثر باشد.

قانونگذاری و نظارت بر اجرای قوانین در راس وظایف نمایندگان است

وی افزود: البته نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حوزه‌های دیگر هم نقش‌آفرینی دارند اما قانونگذاری و نظارت بر اجرای قوانین، در رأس اموری است که باید در آن نقش‌آفرینی داشته باشند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر مشارکت مردم در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی یک پیام بسیار مهم به همراه خواهد داشت و آن پیام این است که نشاط اجتماعی و سیاسی در جامعه ایران وجود دارد.

تحلیلگر سیاسی بیان کرد: ابراز و به نمایش گذاشتن این نشاط اجتماعی و سیاسی هم می‌تواند برای مردم ایران و هم برای کسانی که از بیرون مسائل کشور ما را تحلیل می‌کنند و بر اساس آن تحلیل‌ها، تصمیم‌هایی در خصوص نحوه تعامل با جمهوری اسلامی اتخاذ می‌کنند، موثر باشد.

فضائلی یادآورشد: این نشاط اجتماعی و سیاسی می‌تواند یک پیام به همراه داشته باشد و در مقابل کسانی که نگاه منفی به کشور ما داشته و رفتارهای خصمانه از خود بروز می‌دهند، نقش بازدارندگی خواهد داشت.

انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود

فضائلی گفت: مشارکت بالای مردم در انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی برای دوستان کشور ما در سراسر دنیا هم یک پیام امیدوارکننده و خوشحال‌کننده را به همراه خواهد داشت و نشاط اجتماعی و سیاسی مردم ایران را در مقابل چشمان آنها به نمایش خواهد گذاشت.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا با توجه به تعداد بیشتر نمایندگان تهرانی نسبت به نمایندگان شهرستانی، آنها هیات رئیسه مجلس دوازدهم را تعیین خواهند کرد، گفت: به عقیده من انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود.

این فعال سیاسی خاطرنشان کرد: البته نمایندگان تهران به لحاظ تعداد، در مجلس دوازدهم تعیین‌کننده هستند و تاثیرگذاری‌شان زیاد است ولی این طور نخواهد بود که مجلس دوازدهم و انتخاب هیات رئیسه آن، در انحصار آنها باشد.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902976

دیگر خبرها

  • حضور پرشکوه مردم در آزمون بزرگ انتخابات
  • درخواست انتخاباتی یک نماینده مجلس از مردم
  • درخواست انتخاباتی عضو دفتر رهبری از مردم /انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود
  • روش‌های عجیب برخی کاندیداها برای رأی آوردن
  • مسیر اجرایی با انتخاب نماینده اصلح ترسیم می‌شود/نمایش نشاط عمومی با مشارکت مردم
  • لزوم توجه نمایندگان مجلس به نقش دانشگاه در توسعه مازندران
  • نشست هم‌اندیشی نمایندگان مجلس با هیات رییسه دانشگاه مازندران
  • ویژگی‌های یک نماینده شایسته در مجلس چیست؟
  • با نمایندگان مجلس در بروجرد و کوهدشت+گزارش
  • ذکی زاده: امنا مخالف دیکته شدن ریاست مجلس از سوی جریانات بیرونی است/ همه نمایندگان باید در اداره مجلس نقش داشته باشند