Web Analytics Made Easy - Statcounter

 
   محمد رضا سعید افخم شعرا، عضو هیئت علمی دانشگاه بیرجند در گفتگو با خبرنگار بسیج علمی خراسان جنوبیهدفش را از تولید محلول مکمل آب آبیاری کشاورزی استفاده بهینه از منابع آب در کشاورزی دانست و افزود: استفاده از مکمل آب آبیاری در حوزه کشاورزی باعث کاهش موثر بخشی از اثرات تنش های خشکی، گرما، شوری در گیاهان مختلف می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تولید این محلول را حاصل بیش از هشت سال تحقیق و بررسی‌های آزمایشگاهی دانست و آن را حاصل الگوگیری از ۱۵۶ نمونه گیاهی از گیاهان مقاوم با خشکی برشمرد؛ وی افزود: این محلول در دو نوع آبیار و آبسار تولید شده، که محلول آبیار برای گیاهان غیرمثمر و در شهرداری ها برای فضای سبز و محلول آبسار در الگو زراعی، باغی و درختان مثمر کاربرد دارد.

وی عنوان کرد: فرمول این مکمل به نحوی است که منجر به ماندگاری بیشتر رطوبت در اندام‌های گیاه و رشد طولی و قطری آن می‌شود؛ یعنی استفاده از این مکمل‌ها همراه با آبیاری امکان نگهداشت آب به مدت طولانی‌تر در اندام‌های گیاه را فراهم می‌کند که باعث افزایش طولانی‌تر آبیاری و در نتیجه کاهش میزان و هزینه آب می‌شود.

این مخترع بیرجندی با اشاره به اینکه استفاده از این مکمل منجر به کاهش ۱۵ تا ۴۰ درصدی مصرف آب آبیاری می‌شود، افزود: استفاده از این مکمل زمان نگهداری نهال در نهالستان‌ها را حداقل به یک سوم کاهش می‌دهد؛ همچنین هزینه‌هایی از قبیل استخراج آب، حمل، انرژی، سوخت، کارگری، استهلاک موتور پمپ را به حداقل می‌رساند.

سعید افخم شعرا با اشاره به تولید سالانه ۹۰۰۰۰۰ تا ۱۴۰۰۰۰۰ لیتر از این محصول به صورت نیمه صنعتی و انبوه در دو کارگاه تولیدی در بیرجند و مشهد، گفت: محلول مکمل آب آبیاری آبسار و آبیار علاوه بر خراسان جنوبی به دیگر استانها صادر شده که در باغات پسته کرمان و سیرجان، فضای سبز و نخیلات بندر لنگه و خراسان رضوی استفاده شده است.

وی با بیان اینکه برای ثبت و تولید این محصول ۲۰۰ میلیون تومان هزینه کرده است، خاطرنشان کرد: نهادهایی همچون دانشگاه بیرجند، پارک علم و فناوری و پردیس شرکت‌های دانش بنیان بسیج علمی و پژوهشی استان در زمینه اعطای تسهیلات در تولید این محصول با وی همکاری داشتند.

این مخترع بیرجندی با بیان اینکه برای اخذ مجوز با مشکلات زیادی همچون بروکراسی اداری مواجه شده است، ادامه داد: طرح مکمل آب آبیاری باعث فراهم شدن زمینه اشتغال برای سه جوان فارغ‌التحصیل دانشگاهی شده است.

سعید افخم شعرا با اشاره به درخواست از مسئولین در معرفی و خرید محصولش، گفت: شهرداری‌ها می توانند با خرید و استفاده از این محلول در فضاهای سبز هزینه آبیاری را کاهش دهند؛ همچنین بسیج سازندگی می‌تواند با معرفی این محلول به کشاورزان علاوه بر کاهش هزینه های آب و تولید محصول به رونق بیشتر تولید کمک کند.

وی عمده‌ترین مشکل پیش روی مخترعان را بازاریابی و معرفی محصولات دانست و گفت: طبیعتا برای رسیدن به رونق تولید، بازار فروش خوب نقش موثری دارد و اگر شرایط برای فروش مهیا باشد یقیا تولید ادامه دار خواهد بود و رونق پیدا می‌کند.

این مخترع بیرجندی با بیان اینکه باید مسئولین ما از وعده‌ها و قول‌هایی که می‌دهند حمایت کنند، اظهار داشت: هر چه فاصله حرف و عمل کمتر باشد موفق‌تر خواهیم بود؛ اما تا زمانی که این امر برعکس باشد مردم دلسرد می‌شوند و بیشتر شاهد بروز پدیده فرار مغزها خواهیم بود؛ لذا باید به اندازه‌ای قول بدهیم که می‌توانیم عمل کنیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه بیرجند با اشاره به رابطه ضعیف صنعت و دانشگاه، افزود: تا زمانی که صنعت کشور وارداتی باشد، نیروی ما کاربر چرخ صنعت است؛ لذا باید دانشگاه ما به سمتی برود که همچون دانشگاه های جهان کارمحور باشد و اگر دانشگاهی تاسیس می شود براساس نیاز صنعتی آن منطقه باشد؛ لذا تا زمانی که در صنعت احساس نیاز شد و به آن پرداختیم یقینا صنعت پیشرفت خواهد داشت.

وی با بیان اینکه پیشرفت درحوزه صنعت و تولید نیازمند اخذ تصمیمات کلان و بهبود زیرساختها است، افزود: متاسفانه به دلیل مشکلات و موانع پیشرو مخترعان، بسیاری از ایده ها ابتر و روی کاغذ باقی می‌ماند و اگر فرد در کنار اختراع حرفه دیگری نداشته باشد، نمی‌تواند این مسیر را ادامه دهد و یقینا آن را رها می‌کند.

سعید افخم شعرا با بیان اینکه در مسیر اختراع و تولید با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم کرده است، ادامه داد: حرکت در مسیر اختراع نیازمند سرمایه و حمایت از جانب مسئولین است و فردی که تحصیلات دارد باید حتما حمایت شود نه اینکه برای شکوفا کردن استعدادهایش دست و پا بزند.

این مخترع با بیان اینکه رونق و چرخه تولید یک کلید دارد و آن بازار فروش است، تصریح کرد: تا زمانی که برای محصولات تولیدی بازار فروش باشد، چرخه  تولید کامل است؛ اما زمانی که فروش نیست چرخه تولید لنگ می‌زند.

وی با اشاره به اینکه برای رونق تولید باید فروش محصول داشته باشیم، عنوان کرد: باید تولیدکنندگان کیفیت محصول را بالا ببرند و مردم نیز کالاهای داخلی را خریداری کنند؛ اما بسیاری از مردم اجناس خارجی را بهتر از اجناس داخلی می دانند و آنها را ترجیح می‌دهند، چرا که به کیفیت توجه می‌کنند و معتقدند بعضا کیفیت برخی از اجناس خارجی از مشابه داخلی آن بسیار بهتر است.

سعید افخم شعرا با بیان اینکه هر خرید کالای جدید و داخلی کمکی است به رونق تولید، اظهار داشت: از مسئولین تقاضا دارم به تولید و رونق آن بیشتر توجه کنند و به تولیدکنندگان بها بدهند و موانع دست و پاگیر را از سر راه آنها بردارند.

وی ادامه داد: مسئولین استان می‌توانند با ایجاد فروشگاه محصولات دانش‌بنیان و اختصاص غرفه‌های متعدد با هزینه کم به نخبگان و مخترعان علاوه بر اینکه محصولات جدیدی را در اختیار مردم قرار دهند، شرایط را برای معرفی بیشتر و بهتر محصولات تولیدی فراهم کنند که علاوه بر معرفی محصول خود ضمن فروش بیشتر محصولات بر ادامه روند تولید و ماندگاری، در این مسیر امیدوارتر و با انگیزه‌تر می‌شوند.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۹۱۸۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید بیماری‌های احتمالی برای نسل آینده؛ حاصل بی‌توجهی به مامایی

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها - فاطمه کول*: یکی از مشکلات بزرگ نظام سلامت که قانونگذار را نیز تحت‌الشعاع قرار داده، تخصص گرایی و درمان محوری خدمات سلامت است در همین راستا حوزه باروری و بارداری که یک امر فیزیولوژیک است، بیش از سایر حوزه‌ها تحت تأثیر این رویکرد مدیکالیزیشن یا پزشکی سازی قرار گرفته است، به طوری که بارداری به بیماری تبدیل شده است.

تولیدمثل و بارداری نیز همچون سایر عملکردهای فیزیولوژیک بدن یک امر حیاتی و فیزیولوژیک است مانند خوردن و آشامیدن که دستگاه گوارش کار هضم و جذب را بطور طبیعی در بدن انجام می‌دهد ولی گاهی ممکن است فردی دچار سو هاضمه شود و آنگاه است که به متخصص گوارش نیاز دارد و هیچ فرد سالمی در پی جراحی آپاندیس یا معده و روده خود نیست، ولی متأسفانه در بحث بارداری و زایمان سیاست گذاری‌های وزارت بهداشت که معمولاً توسط متخصصان جراحی زنان که ماهیتش درمان بیماری‌های زنان و جراحی است، انجام می‌شود که اوج آن را می‌شود با مداخله بسیار تهاجمی و خطرناک در فرآیند فیزیولوژیک زایمان یعنی تولد ٥٦ درصد نوزادان کشور در اتاق عمل و از طریق جراحی سزارین مشاهده کرد.

نوزادانی که با سزارین متولد می‌شوند، معمولاً نه تنها از حق زندگی داخل‌رحمی کامل محروم می‌شوند و زودتر از موعد به‌دنیا می آیند و بیشتر نوزادان بستری در بخش‌های مراقبت ویژه نوزادی را تشکیل می‌دهند بلکه خود بخود امکان دارد در معرض بیماری‌هایی نظیر آسم و آلرژی، دیابت، اوتیسم، بیش فعالی، چاقی و حتی اسکیزوفرنی قرار بگیرند.

روند افزایشی سزارین در کشور حاصل بی‌توجهی و به حاشیه راندن حرفه مامایی است. در تمامی دنیا عامل اصلی زایمان طبیعی و مراقبت‌های دوران بارداری ماما است و جراح زنان تنها در حاملگی‌های پرخطر و بیماری‌های زنان وارد عمل می‌شود و در کشور ما نیز بیش از ۷۰ درصد زایمان‌های طبیعی را ماماها انجام می‌دهند.

بی‌توجهی به وضعیت ماماهای کشور سبب شده است تا ما در حال تولید بیماری‌های احتمالی برای نسل آینده و ایجاد عارضه برای مادران باشیم و هزینه‌های زیادی از صندوق‌های بیمه و از جیب مردم صرف درمان عوارض و بیماری‌های غیر واگیر ناشی از تولد به روش سزارین شود. به عبارتی مداخله‌های غیر ضروری در روند بارداری و زایمان و بی توجهی به بهره برداری از پتانسیل‌های مامایی کشور سبب شده تا نظام سلامت خود در حال تولید بیماری‌های غیر واگیر باشد.

از این رو سازمان بهداشت جهانی و کنفدراسیون بین‌المللی مامایی در سال ۱۸۹۰، پنجم می را به عنوان روز جهانی مامایی انتخاب کردند و این نام‌گذاری از سال ۱۹۹۲ رسمی شد. جهان هر ساله این روز را گرامی می‌دارد و آن را بهانه‌ای می‌داند برای توجه بیشتر به این حرفه و البته فرصتی برای واکاوی نقطه‌ای که در آن ایستاده به طور معمول بسیاری واژه ماما را برابر با زایمان طبیعی می‌دانند ولی حقیقت این است که مامایی ترکیبی است از علم و هنر که فراتر از زایمان، برای هر جامعه‌ای از جمله ایران مهم است.

اهمیت این حرفه را از شعارهایی که هر ساله برای این روز انتخاب می‌شود می‌توان فهمید. «ماماها، مدافع حقوق زنان»، «سرمایه‌گذاری بر روی ماماها، بهبود کیفیت شاخص‌ها» «دنبال کردن جزئیات، سرمایه‌گذاری روی ماماها»، بخشی از شعارهای این سال‌ها است که نقش پررنگ مامایی در شاخصه‌های سلامت یک جامعه و در نهایت پیشرفت آن را نشان می‌دهند.

بی‌شک همه دست‌اندکاران امر سلامت شهادت می‌دهند که ماماها نقش مؤثری در کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان دارند.

فعال اجتماعی و کادر درمان

کد خبر 6096269

دیگر خبرها

  • ۵۰ درصد پروژه‌های وزارت جهاد کشاورزی مربوط به آب و خاک است
  • امحای ۹۰ هکتار از مزارع آبیاری شده با فاضلاب در شیراز آغاز شد
  • مزارع کشاورزی که با فاضلاب خام و پساب آبیاری شوند، معدوم خواهند شد/چرخه تصفیه خانه‌ها باید تکمیل شود
  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند
  • توصیه های هواشناسی کشاورزی
  • رهاسازی آب سد سفیدرود برای آبیاری شالیزار‌های گیلان از امروز
  • سد کنجانچم دشت مهران پرآب شد
  • سد کنجانچم دشت مهران را آبیاری می‌کند
  • تولید بیماری‌های احتمالی برای نسل آینده؛ حاصل بی‌توجهی به مامایی
  • رها سازی آب سد سفیدرود از فردا در گیلان