Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهره‌برداران قارچ ترافل (دنبلان) برای عرضه محصول در تنها بازار ترافل ایران در گالیکش شناسنامه‌دار می‌شوند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از نیلکوه؛ مدتی قبل مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری گلستان در شورای اداری شهرستان گالیکش با اشاره به رشد خودرو قارچ محلی در منطقه جنگلی گالیکش و شرق گلستان و ارزش غذایی بالای آن یادآور شد: در این منطقه قارچ محلی به نام ( دنبلان) و یا «ترافل» به‌صورت خودرو تولید می‌شود که در سال گذشته هر کیلو آن به مبلغ 320 هزار تومان در بازار داخلی به فروش رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عباس اغنامی افزود: بازدیدهایی توسط کارشناسان ایتالیایی از این منطقه درباره این نوع قارچ صورت گرفته و آن‌ها اذعان دارند با توجه به برداشت غیراصولی، بی‌رویه و خارج از زمان برداشت باعث می‌شود ترشحات قارچ انجام نشود و تا دو یا سه سال آینده، نسل این قارچ در منطقه نابود خواهد شد.   وی گفت: این قارچ در بازار جهانی اکسیر جوانی نام دارد و ارزش ریالی و غذایی خوبی برای صادرات محسوب می‌شود که برای کوتاه شدن دست سودجویان بنا داریم مراکز خریدوفروش شناسایی‌شده و شناسنامه‌دار شوند تا برداشت اصولی این محصول آموزش داده‌شده و افراد سودجو نتوانند در این امر سوءاستفاده کنند.   مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری گلستان افزود: به دلیل ناآشنایی مردم در برداشت غیر صحیح این محصول اگر دولت دخالت نکند این میراث گران‌بها از بین خواهد رفت.   وی در پایان خواست تا دادستانی و نیروی انتظامی با سوداگران غیرمجاز قارچ برخورد کنند.  

مجوز بهره‌برداری برای برداشت ترافل صادر می‌شود

صبح امروز اداره منابع طبیعی گالیکش با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد: کارت شناسایی (مجوز بهره‌برداری) پس از گذراندن دوره آموزشی برای بهره‌برداران قارچ دنبلان صادر می‌شود.

دارندگان کارت بهره‌برداری فقط مجاز به برداشت قارچ ترافل در سطح محدوده‌ی تعیین‌شده خواهند بود.

دست‌های پشت پرده به دنبال انحصاری کردن بازار دنبلان گلستان   نیلکوه طی گزارشی از تنها بازار خریدوفروش ترافل ایران در شهرستان گالیکش به مشکلات و مطالبات خریداران و فروشندگان ترافل مشکی پرداخته که در ادامه می‌خوانید.   فعالین این بازار به نیلکوه گفتند: این روزها هر کیلوگرم قارچ با وزن زیر 20 گرم کیلویی 70 هزار تومان و بالای 20 گرم کیلویی 250 هزار تومان در بازار ترافل ایران در گالیکش خریدوفروش می‌شود درحالی‌که پیش‌ازاین قارچ با وزن زیر 20 گرم 150 هزار تومان و بالای 20 گرم 600 هزار تومان در این بازار به فروش می‌رسیده است.   مسئولین عنوان می‌کنند جمع‌آوری و دادوستد ترافل قاچاق است چراکه باعث تخریب جنگل‌های شمال می‌شود؛ با این نگاه جلوی صادرات این محصول را گرفته‌اند و این خود باعث افت قیمت در بازار شده است.

اگر جلوی فعالیت بهره‌برداران گفته بالغ‌بر هزار بهره‌بردار این حوزه بی‌کار می‌شوند.

مشکل این است که برخی می‌خواهند بازار را انصاری کنند؛ یک نفر کل مجوزهای بهره‌برداری، خرید و صادرات را بگیرد و دیگران برای او کار کنند؛ با این سیاست بازار از رقابتی بودن خارج می‌شود و هر کاری بخواهند با بهره‌برداران انجام می‌دهند.

برای دوری از حاشیه این حوزه باید به چند نفر مجوز بهره‌برداری و صادرات بدهند تا در بازار رقابت ایجاد شود و جویندگان ترافل آسیب نبینند.

هر کیلوگرم ترافل ایران در بازارهای جهانی 120 یورو به فروش می‌رسد درحالی‌که اینجا از کشاورزان حداکثر کیلویی 250 هزار تومان خریداری می‌شود.

بازار دنبلان تحت تأثیر یک جریان انحرافی انحصارطلب تعریف‌نشده است؛ هیچ دستگاه محاسبی از جنگل اطلاع ندارد میزان برداشت ترافل مشکی از گلستان تا گیلان به چه میزان است.

کدام دستگاه متولی معلوم نیست که در حال مزایده گذشتن برداشت و صادرات ابن محصول است؛ مزایده‌ای که هیچ محاسبه دقیقی از تناژ حاصله، قیمت تمام‌شده و ماهیت شرکت‌کنندگان که آیا این‌کاره هستند یا خیر معلوم نیست.

به نظر برخی می‌خواهند رانت حبابی در استان گلستان توسط دست‌های پشت پرده و عوامل قدرت اقتصادی ایجاد کنند تا سود سرشار بازار دنبلان ایران را صاحب کنند؛ قیمت را سرخود پایین می‌آید. باوجود افزایش قیمت ترافل در بازارهای جهانی در بازار ایران هرروز شاهد کاهش قیمت هستیم. دلالان و واسطه گران در این بازار متضرر نمی‌شوند؛ اما ضرر اصلی به کشاورزان دنبلان وارد می‌شود که هرروز با شرایط بد اقتصادی به امیدی به جنگل می‌رود تا درآمدی برای خانواده کسب کنند اما بدون آورده‌ای برمی‌گردد.

برخوردهای بدی با برداشت کنندگان ترافل در برخی از نقاط جنگلی گلستان شده است از کندن پلاک تا تخریب ماشین‌های آن‌ها؛ برداشت کنندگان مجبور هستند مخفیانه به نقاط جنگلی بروند، حال با پایین بودنم قیمت‌ها روزگارشان نمی‌چرخد و ناگزیر باید از این کار دست‌بردارند.

در حال حاضر حدود 500 خریدار و چند برابر آن فروشنده ترافل در تنها بازار دادوستد دنبلان مشکی ایران در شهرستان گالیکش حضور دارند.

به گزارش «نیلکوه» قارچ ترافل در گونه‌های مختلف به رنگ‌های قرمز تیره، خاکستری، سفید، بنفش و سیاه است. لذیذترین و گران‌قیمت‌ترین نوع آن دارای پوسته سیاه‌رنگ است که در نقاط جنگلی گالیکش می‌روید.

قارچ ترافل با بیش از ۱۵ نوع پروتئین و ویتامین‎ نقش مهمی در کاهش قند خون، درمان بیماری‌های چشمی، سرماخوردگی، پیشگیری از سرطان و بیماری‌های کبد دارد.

خاستگاه اصلی این قارچ کشور‌های افغانستان، هندوستان و ایران است.

انتهای پیام/

د دانلود

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۹۲۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توت فرنگی مازندران چشم انتظار صنایع تبدیلی/ کام شیرین واسطه ها

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: مازندران دومین استان تولید کننده توت فرنگی کشور محسوب می‌شود و شهرهای بابلسر و جویبار بیشترین سطح زیر کشت این محصول را به خود اختصاص داده است.

۱۷ هزار هکتار از مزارع مازندران به زیر کشت توت فرنگی تخصیص دارد و از این میزان ۳۲۰ هکتار در شهرستان جویبار واقع شده است. شرایط مطلوب جوی و اقلیمی سبب شده تا سطح زیرکشت محصول توت فرنگی امسال در مازندران روند رو به رشدی داشته باشد.

با این حال این استان همچنان از داشتن صنایع تبدیلی و تکمیلی محروم است و دسترنج کشاورزان آن در استان‌های دیگر فرآوری می‌شود. کشت توت فرنگی به روش تونل پلاستیکی در مازندران در حال رواج است و سبب می‌شود این محصول زودتر به بازارهای مصرف راه یابد.

طی سال‌های اخیر روش کشت توت فرنگی از سنتی به صنعتی در حال تغییر بوده و برای کشاورزان ارزش اقتصادی بالایی را در پی داشته است. فصل برداشت توت فرنگی در مازندران چهار تا پنج ماه از سال طول می‌کشد و کشاورزان دغدغه فروش در زمان برداشت را دارند.

اصغر قربان زاده گل محله‌ای از کشاورزان شهرستان جویبار که چند سالی است به کشت توت فرنگی مشغول بوده در گفت وگو با خبرنگار مهر با اعلام اینکه زمین‌های بخش گیلخوران سنگین و رسوبی بوده و همیشه با کمبود زمین روبرو هستیم، گفت: زمین بنده اجاره‌ای بوده و متأسفانه هزینه اجاره زمین‌ها بسیار بالا بوده است.

زمین‌های بخش گیلخوران سنگین و رسوبی بوده و همیشه با کمبود زمین روبرو هستیم وی قیمت بالای کود و سموم کشاورزی را از دیگر مشکلات تولید کنندگان توت فرنگی اعلام و افزود: خوشبختانه قیمت امسال توت فرنگی مناسب بوده اما باید بپذیریم هزینه کشت تا زمان برداشت این محصول نیز بسیار بالا بوده است.

این تولید کننده اضافه کرد: در هر هکتار به ۱۸ کارگر نیاز داریم و در ۶ ماه از پروسه تولید این محصول اشتغالزایی و درآمد خوبی برای شهرستان جویبار که دومین شهرستان تولید کننده این محصول بوده به همراه خواهد داشت.

مسؤول ترویج و آموزش جهاد کشاورزی شهرستان جویبار سطح زیر کشت محصول توت فرنگی در این شهرستان را بسیار خوب ارزیابی کرد و گفت: کلاس‌های آموزشی و ترویجی در راستای تولید محصول سالم برگزار می‌شود.

سیده سمانه هاشمی با اشاره به اینکه کشت توت فرنگی بر روی مالچ های پلاستیکی به منظور کاهش مصرف علف کش‌ها، تولید محصول سالم و جلوگیری از تبخیر سریع آب در سال‌های اخیر رواج زیادی یافته است، اظهار کرد: از کشاورزان در خواست داریم با حضور در کلاس‌های آموزشی و به تبع آن استفاده کمتر از سموم و کودها در تولید محصول سالم گام بردارند.

سالانه سه هزار تن محصول توت فرنگی در جویبار تولید می‌شود و این محصول در باغات با قیمت‌های ناچیزی از کشاورزان خریداری و به قیمت کیلویی بیش از ۱۰۰ هزار تومان به مصرف کننده عرضه می‌شود.

تولید بیش از ۳ هزار تن محصول توت فرنگی در جویبار

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جویبار سطح زیر کشت محصول توت فرنگی در سال جاری را حدود ۳۳۹ هکتار بیان کرد و گفت: پیش بینی می‌شود ۳ هزار و ۲۲۰ تن محصول توت فرنگی تولید و به بازار عرضه شود.

عبدالله رحیمی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اعلام اینکه توت فرنگی اولین میوه‌ای است که در فصل بهار به بازار عرضه می‌شود اظهار کرد: استان مازندران رتبه دوم سطح زیرکشت این محصول را به خود اختصاص داده است و شهرستان جویبار نیز در تولید این محصول رتبه دوم استان را کسب کرده است.

وی تعداد بهره برداران فعال در کشت این محصول را بالغ بر ۵۱۸ نفر اعلام کرد و افزود: برداشت آن از ۲۰ اسفند آغاز و هزینه‌های مازاد این محصول با عرضه نوبرانه آن به بازار قابل جبران خواهد بود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جویبار به اهمیت تولید سالم محصول توت فرنگی تاکید و اظهار کرد: روش‌های استفاده از ارقام تجاری و اصلاح شده به جای ارقام محلی، استفاده از نشاهای سالم و عاری از ویروس، استفاده از روش‌های نوین کشت به جای کشت سنتی، هزینه بهینه عناصر غذایی براساس آزمون خاک و برگزاری کلاس‌های آموزشی به منظور ارتقا دانش فن بهره برداران را در تولید محصول سالم دانست.

شهرستان بابلسر نیز رتبه اول تولید محصول توت فرنگی در مازندران را دارا است و پیش بینی می‌شود بیش از ۲۱ هزار تن محصول امسال در این شهرستان تولید شود.

پیش بینی برداشت ۲۱ هزار تن توت فرنگی از ۸۰۰ هکتار مزارع بابلسر

نصرالله پورحسین باقری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بابلسر با اشاره به آغاز برداشت توت فرنگی در این شهرستان، سطح زیر کشت توت فرنگی بابلسر را ۸۰۰ هکتار اعلام کرد و گفت: با توجه به وضعیت مناسب آب و هوایی، محصول دهی توت فرنگی بسیار مطلوب است و پیش بینی می‌شود ۲۱ هزار تن محصول تولید و روانه بازار مصرف شود.

وی تعداد بهره برداران توت فرنگی در این شهرستان را یکهزار و ۳۳۷ نفر عنوان کرد و افزود: برداشت این محصول که بیشترین رقم کشت شده آن کاماراسو است از اواسط اسفند ماه شروع و تا اواخر خرداد ماه ادامه دارد.

به گفته کشاورزان اکنون بیشتر فراینده فروش توسط دلال‌ها و واسطه‌ها صورت می‌گیرد و پای آنان در میان است. اکنون محصول توت فرنگی مازندران توسط واسطه‌ها به استان‌های مختلف کشور نظیر اردبیل، تبریز و تهران و غیره ارسال می‌شود و کام آنان را شیرین می‌کند.

کد خبر 6096778

دیگر خبرها

  • رتبه نخست شهرستان گرمسار در طرح زراعت چوب
  • افزایش دبی آب در شبکه آبیاری دشت قزوین
  • جوابیه آب منطقه‌ای آذربایجان غربی در خصوص برداشت غیرمجاز از حق آبه دریاچه ارومیه
  • برگزاری انتخابات اتحادیه‌های صنفی دامپروری و باغبانی در مهریز
  • ابلاغ سرفصل‌های دوره توانمندسازی بهره‌برداران بوم‌گردی
  • ابلاغ سرفصل‌های دوره توانمندسازی بهره‌برداران بوم گردی
  • توت فرنگی مازندران چشم انتظار صنایع تبدیلی/ کام شیرین واسطه ها
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های خوزستان از دست رفت
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت خوزستان از دست رفت
  • تخریب جاده‌های بین مزارع و عشایری شهرستان آبدانان بر اثر سیلاب