Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی گرامی شیرازی ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: استفاده از ظرفیت‌های داخلی برای توسعه تولید در پالایشگاه به عنوان یک اصل در دستور کار بوده و به موفقیت‌های خوبی دست یافته‌ایم.

وی از تولید روزانه ۶۰ میلیون متر مکعب گاز شیرین، ۳۷۰ تن گوگرد و ۷۲ هزار بشکه میعانات گازی در پالایشگاه دوم پارس جنوبی خبر داد و اضافه کرد: طی سال‌های گذشته مشکل خاصی در حوزه تولید نداشتیم و میزان تولید در دو مرحله به میزان ۱۰ و ۱۳ درصد افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر پالایشگاه دوم مجتمع گاز پارس جنوبی بیان کرد: بومی‌سازی قطعات را به عنوان یک برنامه و اولویت در دستور کار داریم و انواع شیرهای کنترلی، شیرهای اضطراری، قطعات کمپرسور و قطعات پمپ‌ها بومی‌سازی شده است.

وی به استفاده از ظرفیت صنایع داخلی و تولیدکنندگان بومی اشاره کرد و ادامه داد: در شرایطی که امکان تأمین برخی از قطعات را نداشتیم، با اتحاد صنعت و پالایشگاه نیازها را تأمین و مرتفع کردیم.

گرامی تصریح کرد: با کمک طراحان داخلی، شرکت‌های دانش بنیان، پارک‌های علمی و فن آوری، فن بازارها و دانشگاه‌ها هر قطعه‌ای که در فرآیند تولید پالایشگاه به آن نیاز داشتیم را تولید کردیم.

مدیر پالایشگاه دوم مجتمع گاز پارس جنوبی با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته در مسیر خودکفایی، خاطرنشان کرد: سرمایه گذاری و برنامه ریزی لازم برای تولید قطعات در داخل کشور صورت گرفته است.

عملیات توسعه پالایشگاه دوم شامل فازهای ۲و۳ میدان گازی پارس جنوبی در سال ۱۳۷۶ به شرکت توتال فرانسه واگذار شد و در شهریور سال ۸۱ با همکاری مؤثر متخصصین و نیروهای کارشناس شرکت ملی گاز به طور کامل راه اندازی و در ۲۶ بهمن ماه سال ۸۱ با حضور رئیس جمهور وقت به بهره برداری رسید.

در این گاز از دو سکوی سر چاهی برداشت و به صورت سه فازی شامل گاز، میعانات گازی و آب به وسیله دو خط لوله زیر دریایی ۳۲ اینچ به فاصله ۱۰۵ کیلومتر به خشکی منتقل می‌شود.

در ابتدا، این پالایشگاه با ظرفیت شیرین سازی ۵۰ میلیون متر مکعب گاز در روز راه اندازی شد و در سال ۱۳۸۴، پس از انجام مطالعات مهندسی و شبیه سازی، ظرفیت شیرین سازی به ۵۷ میلیون متر مکعب افزایش یافت.

این ظرفیت مجدداً مورد بررسی قرار گرفت و در سال ۱۳۹۱ به ۶۰.۵ میلیون متر مکعب در روز رسید. در حال حاضر نیز در صورت تأمین خوراک لازم، قادر خواهد بود میزان ۶۰.۵ میلیون مترمکعب گاز را به صورت روزانه شیرین سازی و به شبکه سراسری تزریق کند.

پس از جدا سازی گاز از خوراک دریافتی در واحد جداسازی، گاز H2S آن در واحد شیرین سازی گاز و رطوبت همراه آن در واحد نم زدایی جدا شده و نقطه شبنم گاز نیز در واحد تنظیم نقطه شبنم تنظیم می‌شود. مرکاپتان همراه گاز نیز به همراه فرایند تنظیم نقطه شبنم حذف می‌شود. حاصل این فرایند گاز تصفیه شده است که از طریق توربوکمپرسورها به خط سراسری تزریق می‌شوند.

پس از جدا سازی مایعات هیدروکربنی از خوراک دریافتی در واحد جداسازی، نیاز است تا فشار بخار این ترکیبات تنظیم شده و ترکیبات ناخواسته همراه نیز حذف شوند. برای این منظور میعانات گازی پس از عبور از دو واحد تثبیت میعانات گازی و جداسازی آب و ترکیبات ناخواسته آن و همچنین تنظیم فشار بخار به مخازن ذخیره سازی جهت صادرات منتقل می‌شوند.

گاز H2S جدا شده از گاز در واحد شیرین سازی، پس از عبور از واحدهای بازیافت گوگرد از طریق فرایند Claus به گوگرد مایع تبدیل شده و در نهایت به واحد گرانول سازی منتقل و به گوگرد جامد ( بصورت دانه بندی شده) تبدیل می‌شود. این محصول از طریق کامیون به انبار گوگرد منتقل و از آنجا صادر می‌شود.

کد خبر 4626458

منبع: مهر

کلیدواژه: خودکفایی بوشهر میعانات گازی پارس جنوبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۹۳۱۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طعم شیرین افزایش تولید با کاهش فواصل بهداشتی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ خانم زمانی مدیر صدور مجوز‌های نظام مهندسی گفت: در پنج سال گذشته حدود ۳۰ درصد کل درخواست مجوز‌ها است بعلت بحث حرائم و فواصل بهداشتی رد شده است.   خانم زمانی در پاسخ به سوال خبرنگار صدا و سیما مبنی بر ضرورت بازنگری فواصل بهداشتی در حوزه کشاورزی و دامداری افزود: با عنایت به مطالبات مردمی که طی این سال‌ها داشته ایم، تقاضای رو به رشد سرمایه گذاری در بخش کشاورزی، وجود واحد‌های فعال که دارای سابقه تولید هستند و بدون مجوز، تولید می‌کنند و مهمتر از همه با عنایت به این که بعد ازیک دهه از آخرین ابلاغیه مربوط به فواصل بهداشتی گذشته، ضروری است که برای افزایش تولید ، بازنگری در فواصل و حرایم بهداشتی، که اماکن دامی با یکدیگر دارند، انجام شود.    مدیر صدور مجوز‌های نظام مهندسی تصریح کرد: بعد از آخرین ابلاغیه که درخصوص فواصل بهداشتی داشته ایم.، هم اکنون با وجود افزایش تکنولوژی و افزایش سطح بهداشت، مسئولان سازمان دامپزشکی و نظام دامپزشکی نیز احتمالاً راغب هستند که این فواصل را به نفع تولید کننده کاهش دهند.    خانم زمانی در ادامه تاکید کرد: ما نیز به عنوان متصدی بخش صدور مجوز و تسهیل در بخش صدور مجوز، ضروری است که فاصله بین واحد‌های تولیدی را کم کنیم.    وی افزود: به همین منظور باید اجرای این روند را به عوامل دیگری محول کنیم، از جمله استفاده از موازین بهداشتی، فنی و تکنولوژی‌های جدید و نیرو‌های انسانی که دامپزشک‌های محترم هستند در سازمان دامپزشکی و نظام دامپزشکی و مسئولان فنی بهداشتی که ما در مزارع تولیدی داریم، همه اینها دست به دست هم بدهند و بتوانند بهره برداران، متقاضیان طعم شیرین این تعدیل و کاهش فواصل را بچشند و مهمتر از همه ما بتوانیم این تغییر را حداقل بر روی سفر‌های مردم بیشتر حس کنیم، چون مطمئناً این تغییر منجر به افزایش تولید خواهد شد.   گفتنی است: براساس قانون تسهیل صدور مجوز‌های کسب و کار، این فاصله‌ها با هدف جذب سرمایه در بخش کشاورزی و استفاده بهینه از منابع تولیدی بخش کشاورزی، تعدیل می‌شود.   فواصل بهداشتی متراژ معینی بین واحد‌های تولید محصولات کشاورزی است که گرفتن مجوز را برای برخی‌ها سخت‌تر کرده است.   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی دستورالعمل مربوط به این فواصل نخستین بار در سال ۱۳۵۰ تدوین شده شد، اما باز نگری آن اجرایی نشد.  

دیگر خبرها

  • (عکس) مقایسه ال۹۰ با نمونه بومی‌سازی شده!
  • کاتالوگ و جزییات ال۹۰ بومی‌سازی منتشر شد +تصویر
  • (عکس) ال۹۰ هم بومی‌سازی شد!
  • افزایش ۴ میلیارد مترمکعبی تولید گاز پارس جنوبی
  • افزایش ۴ میلیارد مترمکعبی تولید گاز پارس جنوبی با کاهش دوره تعمیرات اساسی
  • ال۹۰ هم بومی‌سازی شد!/ عکس
  • افزایش ۴ میلیارد مترمکعبی تولید گاز پارس جنوبی با کاهش دوره تعمیرات اساسی 
  • طعم شیرین افزایش تولید با کاهش فواصل بهداشتی
  • واحد تولید آمونیاک سبز در بندرعباس احداث می‌شود
  • توسعه پارس جنوبی روزانه ۴۲ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور می‌افزاید