Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@20:45:45 GMT

حیات شهری مستلزم توجه به حقوق شهروندی است

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۹۴۴۴۷

حیات شهری مستلزم توجه به حقوق شهروندی است

عضو شورای عالی استان‌ها با تاکید بر ضرورت تحول در ساختار مدیریت شهری گفت: حیات شهری مستلزم توجه به حقوق شهروندی، سرمایه های اجتماعی، محیط زیست شهری، اقتصاد شهری، مسائل اجتماعی و فرهنگ شهری است.

به گزارش ایمنا، علی محمد اله‌یاری اظهار کرد: افزایش سطح تحصیلات و توانمندی حرفه ای، تغییر در نظام انتظارات، تحولات هویتی، شکل گیری سبک های تازه، تغییر در ساختار خانواده و افزایش آسیب های اجتماعی همه اینها باعث می شود که مدیریت شهری هم ناچارا بر ساماندهی سیاست ها، رویه ها و هنجارهای تازه ای که فراتر از هنجار های سنتی قرار می گیرند، اقدام کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: سیاست های شهری باید توامان فرصت های مناسب و برابری برای دسترسی شهروندان به فضاهای عمومی ایمن و بدون اضطراب، بازار کار، برخورداری از تسهیلات و خدمات رفاهی و فراغتی، حمل و نقل عمومی روان، برخورداری از شبکه های اجتماعی، انجمن های حرفه ای و تعاملات مناسب بین نسلی را فراهم آورد .

نماینده استان خراسان رضوی در شورای عالی استان ها شهر را به مثابه مهمترین مرکز خدمات دهی به نسل جدید و به ویژه بانوان برشمرد که مهمترین سهم در بهره گیری از خدمات عمومی شهری را دارند و افزود: ارائه خدمات حمایتی برای کودکان و سالمندان و دیگر گروه های خاص، باعث شده زندگی شهری را وارد یک بحث هم نظری و اجتماعی کند .

اله‌یاری با بیان اینکه سیاست های شهری باید با الزام های تازه زندگی اجتماعی سازگاری لازم را داشته باشد، توضیح داد: بنابراین سیاست های شهرسازی نیازمند برنامه ریزی مناسب و به روز برای فضاهای عمومی شهری است که سبب بهره برداری چند گانه از امکانات شهری از سوی شهروندان می شود. از این رو این سازماندهی نه تنها باعث رونق زندگی شهری و  روان سازی آن می شود بلکه عامل تقویت مشارکت فعال شهروندان و حس مسئولیت پذیری آنها می گردد.

به گفته وی؛ امروزه با بررسی مسائل شهری در شهرهای مختلف کشور آنچه در همان لحظات اولیه نمود پیدا می کند این است که سیاست ها و اقدامات انجام شده در فضا های شهر مناسب همه ساکنین نیست.

نماینده استان خراسان رضوی در شورای عالی استان ها با طرح سوالی مبنی بر اینکه فضاهای عمومی شهر چقدر با نیاز سالمندان، کم توانان جسمی و ذهنی ، نابینایان ، بانوان و کودکان تناسب دارد ؟ افزود: در شهر تربت حیدریه با جمعیت شهری بیش از یکصد و سی هزار نفر در حوزه سلامت اجتماعی و محیط زیست شهری لازم است اقدام های موثرتری انجام شود. آیا وجود یک پارک بانوان با امکانات محدود آن هم دور از هسته جمعیتی شهر توانسته است به نیاز زنان که حدود نیمی از جمعیت شهری را تشکیل می دهد  پاسخگو باشد؟

اله یاری بیان کرد: البته قابل ذکر است رویکرد مدیریت شهری از گذشته تاکنون خیلی متفاوت تر شده است چراکه با مدل قبلی امکان پاسخگویی به نیازها و خواسته ها و نیازهای فعلی جامعه محیا نبود.

وی با اشاره به ضرورت و تمرکز مدیریت شهری تصریح کرد: حیات شهری مستلزم توجه به حقوق شهروندی، سرمایه های اجتماعی، محیط زیست شهری، اقتصاد شهری، مسائل اجتماعی ، فرهنگ شهری و غیره  است که در پرتو رویکردها و گفتمان های تازه در حوزه مطالعات شهری تعریف می شود.

نماینده خراسان رضوی در شورای عالی استان ها فرهنگ حاکم بر فضای شهر را برای توسعه یافتگی نامناسب دانست و افزود: قبل از هر گونه برنامه ریزی برای توسعه شهر، ابتدا باید تفکر توسعه یافتگی وجود داشته باشد تا با کمک عناصر توسعه که مهمترین آن نیروی انسانی است بستر مناسب را ایجاد کند.

علی محمد اله یاری در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع رسانی شورای  عالی استان‌ها توضیح داد: تفکر توسع یافتگی یعنی" مشارکت همه آحاد جامعه در تصمیم گیری ها، توجه به منفعت عموم جامعه؛ ایجاد بستر ظهور خلاقیت و نوع آوری با پر رنگ کردن نقش جوانان احترام به حقوق دیگران، از بین بردن شکاف بین نسلی با استفاده از هنر برای پاسداشت ارزش ها فرهنگ ایثار و رشادت، اخلاق و توجه به میراث گذشته، تاریخ پر افتخار کشورمان و دوری جستن از کم کاری و تقویت روحیه درک کردن افراد به ویژه جوانان.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: حقوق شهروندی شورای عالی استانها شهرداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۹۴۴۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش؛ حلقه مفقوده در دیابت/ سن مناسب برای انجام تست دیابت

مدیر کلینیک دیابت پژوهشگاه رویان با بیان اینکه میزان شیوع دیابت در کشور زیاد است و مسؤولان باید به این امر مهم توجه کنند، اظهار کرد: بررسی وضعیت مراجعه‌کنندگان به مراکز درمانی بیانگر آن است که آموزش یک حلقه مفقوده در ارتباط با دیابت به حساب می‌آید.

دکتر اعظم کوه‌کن در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه جامعه نسبت به بیماری دیابت آگاهی کافی و لازم ندارد،  گفت: بسیاری از افراد جامعه نمی‌دانند که بهترین سن و زمان مناسب برای انجام تست دیابت  چه موقع است. با توجه به شیوع روزافزون دیابت و براساس دستورالعمل های جهانی، تست غربالگری قند خون از  ۴۵ سالگی به ۳۵ سالگی تقلیل یافته، به همین دلیل، افراد بالای ۳۵ سال باید نسبت به انجام تست قند خون اقدام کنند.

وی با اشاره به برگزاری پویش «سلامت غربالگری دیابت و فشار خون بالا» طی سال گذشته از سوی وزارت بهداشت، افزود: با توجه به اینکه میزان شیوع دیابت در کشور زیاد است، مسئولان باید به این امر مهم توجه کنند. نتایج حاصل از اجرای این پویش می‌تواند برای برنامه‌ریزی‌های آینده به کار گرفته شود. قدم اول برای کنترل و پیشگیری از چاقی، دیابت و فشار خون در جامعه، برنامه‌ریزی صحیح کشوری در حوزه سلامت و تغییر سبک زندگی آحاد جامعه است.

کوه‌کن ادامه داد: همچنین اطلاع‌رسانی وآگاهی‌بخشی به مخاطبان  از اهمیت و اعتبار فراوانی برخوردار است. در این خصوص افراد مستعد دیابت که شامل افراد با تغذیه نادرست، زندگی کم تحرک، خویشاوندان درجه اول مبتلا به دیابت باید نسبت به انجام تست قند خون تشویق شوند و در این زمینه باید اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی از طریق «رسانه‌های عمومی» و «آموزش و پرورش» در مجامع عمومی صورت گیرد و این باور که چاقی یک بیماری است و سلامتی را تهدید می‌کند، در ذهن جامعه نهادینه شود. در این راستا لازم است برنامه‌ریزی‌های مناسب برای پیشگیری و کنترل فراهم شود؛ به نحوی که مراکز آموزشی معتبر درباره دیابت و برای بیماران دیابتی و خانواده‌ها در تمام شهرها وجود داشته باشد.  

وی درباره ضرورت برنامه‌ریزی برای بیماران دیابتی گفت: به طور کلی می‌توان گفت اقدامات لازم جهت پیشگیری و کنترل بیماری دیابت را در ۳ بخش می‌توان متمرکز کرد؛ گام اول، آموزش همگانی و مردمی و روز آمد کردن دانش پزشکان و گام دوم، دسترسی به تجهیزات، داروها و فناوری روز حوزه دیابت و سومین قدم، اقدامات موثر است؛ منظور این است که مراکز درمانی به صورت جامع‌نگر به درمان چاقی و دیابت توجه کنند؛ یعنی فقط دارو تجویز نکنند بلکه باید با مشاوره رو در رو با افراد دیابتی و خانواده‌ها بار تحمیل بر جامعه و کشور را کاهش داد. مشاوره‌های لازم با بیماران از جمله سیاست‌های تاثیرگذار مثبت است که پذیرش بیماری برای بیماران و اطرافیان را فراهم می‌کند. اجرای این برنامه‌ها به پشتیبانی وزارت بهداشت و دولت نیاز دارد.  

این متخصص با بیان اینکه بررسی وضعیت مراجعه‌کنندگان به مراکز درمانی بیانگر این است که آموزش یک حلقه مفقوده در ارتباط با دیابت به حساب می‌آید، افزود: به طور مثال، برخی از افرادی که به دیابت مبتلا هستند اطلاعی درباره میزان قند ناشتا یا قند ۲ ساعته ندارند؛ مشاهده می‌شود در پاره‌ای موارد حتی افراد تحصیل‌کرده نسبت به میزان قند خون خود بی‌اطلاع هستند. برنامه‌های مربوط به دیابت باید به صورت فصلی یا ماهانه انجام شود؛ به نحوی که عموم مردم نسبت به بیماری دیابت آگاهی داشته باشند. هنگامی که مردم نسبت به دیابت آگاهی داشته باشند، دانش عمومی افزیش می‌یابد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مناسب سازی ورودی ادارات دولتی و محیط شهری برای معلولان و جانبازان
  • حضور ۲۴ تیم در نخستین رویداد فناورانه مدیریت شهری و فرهنگ شهروندی قم
  • در برگزاری این رویداد مشارکت دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و اندیشکده‌ها بسیار قابل قبول بود
  • شهرداری قزوین به مطالبه شورا برای ساماندهی معابر شهری توجه کند
  • شهرداری قزوین اقدام عملی برای مناسب‌سازی شهر انجام نداد
  • شهرداری قزوین قدمی برای مناسب‌سازی شهر برنداشت
  • حیات یک کشور وابسته به معلمان است
  • ۶ پرونده نقض حقوق شهروندی در مازندران بررسی شد
  • چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟
  • آموزش؛ حلقه مفقوده در دیابت/ سن مناسب برای انجام تست دیابت