Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-27@04:53:47 GMT

آموزش عالی در باتلاق آموزش خالی!

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۹۴۸۰۲

آموزش عالی در باتلاق آموزش خالی!

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، اگر چه پژوهش و تحقیق آن‌طور که باید در مدارس و دانشگاه‌های ایران جدی گرفته نمی‌شود اما انجام آن نیز راه و روش مختص به خود را دارد. بسیاری از مسئولان وزارتخانه‌های علوم و آموزش و پرورش از لزوم توجه به مسائل پژوهشی می‌گویند.

پژوهش نیازمند ریسک است، باید ریسک کرد تا راه و روش‌های جدید را پیدا کرده و به نتیجه مطلوب رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما خانواده‌ها فرزندانشان را در یک حصار شیشه‌ای تربیت می‌کنند و گویی از مواجهه آنان با ناشناخته‌ها و اکتشاف دنیایی جدید واهمه دارند. این اقدام والدین منجر به عدم تقویت روحیه ریسک‌پذیری در دانش‌آموزان خواهد شد.

طبیعتا چنین دانش‌آموزی زمانی که وارد دانشگاه می‌شود، در زمینه امور پژوهشی و تحقیقاتی خود با مشکل مواجه خواهد شد. برای رفع این مشکلات، دروسی مانند روش تحقیق در دانشگاه‌ها تدریس می‌شود، همچنین برخی از استادان دانشگاه نیز نکات لازم را به دانشجویان آموزش می‌دهد اما تعدادشان چندان زیاد نیست. سوالی که اینجا مطرح می‌شود این است چرا دانش‌آموزان و دانشویان ما راه و روش پژوهش را نمی‌دانند؟ چرا تا موضوع تحقیق به آن‌ها داده می‌شود، امتیاز و نمره مورد نظر آن برایشان پررنگ‌تر از کیفیت تحقیق است؟ چرا بیشتر دانشجویان از اکتشاف راه‌ها و روش‌های جدید واهمه دارند و ترجیح می‌دهند در چارچوب مشخص محتوایی که برایشان تعیین شده، فعالیت کنند، مدرک بگیرند و بروند پی کارشان؟ پاسخ سوال ساده است؛ چون در دوران مدرسه و دانشگاه، شیوه انجام پژوهش را به طور صحیح فرا نگرفته‌اند. این گزارش قصد دارد به بررسی اقداماتی که دانشگاه‌های برتر جهان برای تقویت پژوهش‌های خود مد نظر قرار داده‌اند، می‌پردازیم.

آموزش تبدیل کردن پژوهش تحقیقاتی به طرح صنعتی در دانشگاه نیوکاسل

دانشگاه نیوکاسل استرالیا نیز از جمله دانشگاه‌هایی است که در زمینه آموزش چگونگی انجام پژوهش اقدامات خوبی انجام داده است. این دانشگاه در ابتدا به دانشجویان مقدمه‌‌ای کمی و کیفی بر روش‌شناسی تحقیق در حوزه آموزش و پرورش ارائه می‌دهد. گذراندن این دروس، منجر به تغییر دیدگاه دانشجویان با آموزش شیوه پژوهش خواهد شد. آنان در این دانشگاه یاد می‌گیرند چگونه مهارت‌های فردی در تنظیم کردن طرح پژوهشی پروپوزال را توسعه دهند،‌ همچنین چگونگی پاسخگویی بر سوالات پژوهش مورد نظر خود را فرا می‌گیرند.

ادبیات مناسب پژوهش و انتخاب روش‌های مناسب برای روش‌های مطالعه در دانشگاه نیوکاسل به دانشجویان آموزش داده می‌شود که شامل روش‌های مختلف جمع آوری داده‌های تحقیقاتی است. دانشجویان پس از گذراندن این دروس، چگونگی جستجو برای انتخاب موضوع، تجزیه و تحلیل مقالات پژوهشی، ادبیات نوشتن مقالات و پروپوزال را فرا می‌گیرند. همچنین می‌آموزند که چگونه سوالات تحقیق را فرمول بندی و ارزیابی کنند. دانشجویان طی این دوره، با روش‌های مختلف جمع‌آوری داده و ابزار‌های مختلف در این زمینه نیز آشنا خواهند شد.

دانشجویان یا کمک آموزش های این دانشگاه یاد می‌گیرند که چگونه طرح تحقیق خود را به طرح صنعتی توسعه دهند. روش‌های آموزشی این دروس شامل طیف وسیعی از روش‌ها و طرح‌های پژوهشی است که از جمله آن می‌توان به روش‌ توصیفی، نظر‌سنجی، آزمایشگاهی، شبه آزمایشی، تاریخ زندگی و بیوگرافی، تحقیق موردی، تحقیق بومی و نظریه پایه اشاره کرد. طبیعتا دانشجویان با گذراندن این دروس تشویق می‌شوند تا پژوهش یا پروژه تحقیقاتی خود را با استفاده از ابزار مربوطه توسعه دهند.

مشاوره چگونگی انجام پروژه تحقیقاتی در کتابخانه دانشگاه تورنتو

یک کتابخانه در دانشگاه تورنتو در راستای بهبود پژوهش، کارگاه‌هایی تحت عنوان مهارت‌های ضروری پژوهش برگزار می‌کند. در کتابخانه یو‌آوتی(U of T) مجموعه‌ای از کتاب‌ها و نشریات، مقالات و داده‌ها، موضوعات آرشیوی، چند‌ رسانه‌ای وجود دارد که دانشجویان می‌توانند در انجام امور تحقیقاتی و پژوهشی خود از آن استفاده کنند.

یک کتابدار در کتابخانه دانشگاه تورنتو حقوق می‌گیرد که در ارتباط با پروژه تحقیقاتی دانشجویان، به آنان مشاوره داده و سوالات آنان را پاسخ دهد.

در کارگاه‌هایی که در این کتابخانه برگزار می‌شود، نحوه معمول پژوهش که در بسیاری از کارگاه‌های دیگر تدریس می‌شود مورد توجه نیست بلکه بر اطلاعاتی از پژوهش تمرکز می‌‌شود که به عنوان نقطه‌ ضروری آغاز پژوهش به شمار می‌رود. دانشجویان با شرکت در این کارگاه‌ها یاد می‌گیرند چگونه می‌توانند پژوهش‌های خود را بر امور اکتشافی متمرکز کنند. همچنین دانشجویان یاد می‌گیرند که چگونه سوالات تحقیق را به صورت صحیح توسعه دهند و در منابع مورد نظر جستجو کنند. در این کتابخانه، کتاب‌های بسیاری در زمینه استراتژی‌های تحقیق وجود دارد که دانشجویان می‌توانند برای انجام پژوهش‌های خود از آن استفاده کنند.

جالب آنجاست یک کتابدار در کتابخانه دانشگاه تورنتو حقوق می‌گیرد که در ارتباط با پروژه تحقیقاتی دانشجویان، به آنان مشاوره داده و سوالات آنان را پاسخ دهد.

ترویج فعالیت پژوهشی بین رشته‌ای؛ هدف مراکز تحقیقاتی دانشگاه هاروارد

برنامه تحقیقاتی-پژوهشی بین رشته‌ای در مؤسسه علوم اجتماعی از جمله اقدامات دانشگاه هاروارد است که در راستای بهبود امور پژوهشی و تحقیقاتی دانشجویان مد نظر قرار داده شده است، این طرح در تئوری و عمل، امور تحقیقاتی دانشجویان را تسهیل می‌کند.

ماموریت اولیه برنامه تحقیقاتی و پژوهشی هاروارد شامل ارائه منابع تحقیقاتی و پژوهشی به‌روز برای افزایش کیفیت آموزش و پژوهش‌های دانشجویی است. برنامه تحقیقاتی و پژوهشی یا همان PSR، منبعی مناسب برای دانشجویانی به شمار می‌رود که به روش‌ پژوهش‌های علمی علاقمند هستند. به عبارت دیگر براساس این ماموریت، دانشگاه هاروارد مکانی مشابه یک انبار اطلاعاتی است که در آن داده‌های تخصص‌های مختلف به همراه تجزیه تحلیل‌های آن موجود است.

در این فضا تبادل آکادمیک میان دانش‌آموزان، دانش‌پژوهان و کارکنان دانشگاه هاروارد تقویت خواهد شد. این تبادل آکادمیک در نهایت منجر به تقویت و ترویج فعالیت‌های پژوهشی بین رشته‌ای می‌شود.

ایجاد تعادل فکری بین روش‌شناسان، متخصصان بررسی، مصرف‌کنندگان و دانشمندان علوم اجتماعی از جمله ماموریت‌های اصلی این دانشگاه به‌شمار می‌رود. هاروارد از برگزاری کنفرانس‌ها و کارگاه‌های آموزشی حمایت می‌کند که متشکل از محققان و پژوهشگران در بخش‌های رسانه‌ای، دولتی و تجاری است. در این انبار اطلاعاتی، منابع مختلفی برای دانش آموزان و دانش‌پژوهان علاقه‌مند به روش‌های تحقیق علمی در نظر گرفته شده است که از جمله آن می‌توان به دوره‌ها، کارگاه‌های کوتاه و مشاوره در مورد طراحی، مدیریت و تجزیه و تحلیل اشاره کرد.

پژوهش‌های ما؛ پژوهش‌های آن‌ها

بیایید با خودمان صادق باشیم، من هم مانند شما زمانی دانشجو بودم. در دانشگاه‌های کشور نهایتا می‌گویند چگونه باید پایان‌نامه‌ات را بنویسی، شاید هم چندین منبع برای انجام پژوهش معرفی کنند اما هیچ وقت نیاموختیم چگونه مهارت‌های فردی خود را در تنظیم کردن طرح پژوهشی پروپوزال توسعه دهیم،‌ به ما آموزش ندادند چگونه باید به سوالات پژوهش خود پاسخ دهیم.

بعید می‌دانم در کتابخانه دانشگاه‌های ما،‌ فردی در کتابخانه‌ها حقوق بگیرد تا تنها راه و چاه انجام طرح‌های پژوهشی را به دانشجویان نشان دهد و به پاسخگوی سوالات آنان باشد. هیچ وقت یاد نگرفتیم اگر بخواهیم روزی طرح تحقیقاتی خود را به صنعت ارائه دهیم، باید از کجا شروع کنیم، چگونه باید پژوهش خود را توسعه دهیم. شاید دلیل موفقیت‌های مکرر دانشگاه‌های جهان در امور پژوهشی را بتوان به جدی گرفتن شیوه انجام تحقیق در آن‌ها نسبت داد، شیوه‌‌هایی که خلاءهای آن در دانشگاه‌های کشور به خوبی مشهود است.

انتهای پیام/

31 / 31 آموزش پژوهش طرح تحقیقاتی نیوکاسل

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: آموزش پژوهش طرح تحقیقاتی نیوکاسل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۹۴۸۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران/ لوگوی نود سالگی دانشگاه تهران منتشر شد

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، پیشنهاد منضم نمودن سابقه ۹۰ ساله دانشگاه تهران با قدمت بیش از ۱۷ قرن آموزش عالی در ایران و برگزاری بزرگداشت ۱۷۵۷ سال قدمت آموزش عالی در ایران به عنوان یک فخر ملی، در سال ۱۴۰۲ از سوی دکتر سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شد و این پیشنهاد در اسفند ماه ۱۴۰۲ در شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید. در نهایت، اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه ۸۹۸ این شورا که ۲۸ فروردین ماه ۱۴۰۳ به ریاست آیت‌الله دکتر سید ابراهیم رئیسی برگزار شد، واگذاری مأموریت بزرگداشت سنت دانشگاهی به دانشگاه تهران را تصویب کردند.

بیشتر بخوانید:

کار سخت بسیج برای رفاقت با وزیر/ زلفی‌گل از پس مطالبات بسیج دانشجویی بر می‌آید؟

«ایران آغازگر سنت دانشگاهی ۱۷۵۷ ساله در جهان و دانشگاه تهران نماد این فخر ملی در ۹۰ سالگی» به عنوان شعار آیین‌های دانشگاه تهران در نود سالگی، بر پس زمینه صفحات روزشمار تاریخی دانشگاه تهران در سال ۱۴۰۳ نقش بسته است.

بررسی سیر تکامل نمادهای آموزش عالی ایران را می‌توان به پنج دوره شامل (۱) تاسیس دانشگاه جندی شاپور در سال ۲۷۱ میلادی، (۲) تاسیس نظامیه‌ها در سال ۱۰۶۵ میلادی، (۳) تاسیس ربع رشیدی در سال ۱۲۷۵ میلادی، (۴) تاسیس دارالفنون در دسامبر سال ۱۸۱۴ میلادی و (۵) شکل‌گیری دانشگاه نوین، دانشگاه تهران در سال ۱۹۳۴ میلادی تقسیم‌بندی نمود. بنابراین استفاده از این ظرفیت‌های تاریخی ملی که موجبات غرور ملی و امیدآفرینی را فراهم می‌سازد، نقطه عزیمت دانشگاه تهران در انتخاب شعار «ایران آغازگر سنت دانشگاهی ۱۷۵۷ ساله در جهان و دانشگاه تهران نماد این فخر ملی در ۹۰ سالگی» بود.

در سی و نهمین اجلاس کنفرانس عمومی یونسکو که در نوامبر سال ۲۰۱۷ میلادی (آذر ماه ۱۳۹۶ خورشیدی) برگزار شد، سابقه طولانی دانش و آموزش در تمدن ایران باستان مورد توجه قرار گرفت. یونسکو در این اجلاس، قدمت تاسیس دانشگاه جندی شاپور را ۱۷۵۰ سال ثبت و آن را کهن‌ترین دانشگاه جهان اعلام کرد. پیش از این رویداد، دانشگاه‌های بزرگ و نام‌آشنایی چون بولونیا، آکسفورد، کمبریج و سوربون، با قدمت نزدیک به ۱۲۰۰ سال را آغازگر سنت دانشگاهی در جهان می‌دانستند. ثبت پیشینه تاریخی جندی شاپور، بر قدمت آموزش عالی در جهان افزود و کانون آن را از مغرب زمین به مشرق و دیار کهن ایران انتقال داد.

معرفی جندی شاپور به عنوان قدیمی‌ترین دانشگاه جهان افتخاری است که نصیب کشور ایران شده است و این امر سابقه طولانی و قدیمی آموزش و علم‌اندوزی در کشور را به همگان اثبات می‌کند لذا اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی با تصویب «واگذاری مأموریت بزرگداشت سنت دانشگاهی و نظام آموزش عالی ایران به دانشگاه تهران» ماموریتی خطیر به دانشگاه تهران نماد آموزش عالی ایران واگذار کرد.

رهبر فرزانه انقلاب اسلامی از دانشگاه تهران به عنوان دانشگاه مادر و نماد آموزش عالی ایران یاد می‌کنند و در دیدار با دانشگاهیان در سیزدهم بهمن ماه ۱۳۸۸ فرمودند: «در واقع باید گفت دانشگاه تهران، دانشگاه ایران است و همیشه الهام‌بخش و پیشرو بوده و بیش از این هم ان‌شاءاللَّه باید باشد.» لذا بر اساس این تاریخچه ارزشمند نمادهای آموزش عالی در ایران و نقش‌آفرینی دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی ایران در دوره کنونی که از تکامل تاریخی جندی شاپور، نظامیه، ربع رشیدی و دارالفنون شکل گرفته و میراث‌دار این تاریخ کهن است و بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، آیین بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» در خرداد ماه ۱۴۰۳ افتتاح و در طول این سال دنبال می‌شود تا از طریق این رویدادها، ضمن معرفی پیشینه فرهنگی و علمی تمدن ایرانی- اسلامی به جهانیان، به تبیین نقش دانشگاه تمدن‌ساز پرداخته شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1228420 برچسب‌ها دانشگاه تهران

دیگر خبرها

  • رونمایی از نشان نود سالگی دانشگاه تهران
  • تفاهم‌نامۀ همکاری دانشگاه سلمان فارسی کازرون و انجمن علمی تحقیق و تصحیح نسخه‌های خطی ایران امضا شد
  • بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران/ لوگوی نود سالگی دانشگاه تهران منتشر شد
  • موزه‌ها باید پاسخگوی مشکلات امروز جامعه باشند
  • لوگوی نود سالگی دانشگاه تهران منتشر شد
  • آغاز آزمون سراسری دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی در کرمانشاه
  • لوگوی ۹۰ سالگی دانشگاه تهران منتشر شد
  • لوگوی نود سالگی دانشگاه تهران منتشر شد /بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران
  • پژوهش موتور محرک توسعه کشور و آزمایشگاه موتور محرک پژوهش است
  • بیش از ۱۰۰ هزار دانشجو در مراکز آموزش عالی سیستان و بلوچستان مشغول به تحصیل هستند