Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، هر سال با توجه به فرا رسیدن ایام امتحانات، برخی دانشجویان و دانش‌آموزان به بهانه داشتن زمان بیشتر برای درس خواندن یا بیدار ماندن به مصرف برخی از دارو‌ها روی می‌آورند؛ دارو‌هایی که بعضا بدون اطلاع از عوارض و نحوه مصرف آن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

یکی از این دارو‌ها قرص «ریتالین» است؛ به طوری که هر چه قدر تنور امتحانات دانشگاه‌ها و مدارس داغ‌تر می‌شود، مصرف این قرص که به قرص شب امتحان معروف است، افزایش پیدا می‌کند؛ هرچند بار‌ها عوارض این قرص به وسیله مسؤولان وزارت بهداشت و کارشناسان گوشزد شده است، اما متأسفانه همچنان فروش این دارو در برخی از داروخانه‌ها و ناصرخسرو به چشم می‌خورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش‌تر ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، اعلام کرده بود که گزارشاتی وجود دارد که نشان می‌دهد، فروش این دارو در زمان برگزاری امتحانات تا ۵۰ درصد افزایش می‌یابد.

افسردگی شدید، نتیجه مصرف خودسرانه ریتالین

مهدی خواجوی متخصص مغز و اعصاب در خصوص عوارض قرص ریتالین توضیح می‌دهد: ریتالین ترکیبی آمفتامینی است که محرک مغز بوده و باعث افزایش تمرکز می‌شود. این دارو برای درمان کودکان و نوجوانان با بیش‌فعالی و کاهش تمرکز ADHD به‌کار می‌رود و آن‌ها را آرام می‌کند.

این متخصص مغز و اعصاب توضیح می‌دهد: افراد با این بیماری هرگز نسبت به اثرات این دارو مقاوم نمی‌شوند، اما افراد معمولی که این اختلال را ندارند به‌تدریج نسبت به اثر آن مقاوم شده و اگر در ماه اول مصرف مثلا با یک قرص تمرکزشان زیاد می‌شد به‌تدریج باید تعداد بیشتری قرص را برای به‌دست آوردن اثری که در روز اول از آن به دست آوردند، مصرف کنند.

وی با بیان اینکه کمترین عارضه مصرف زیاد این قرص تشنج است، می‌گوید: ریتالین ذخایر سروتونین و نوراپی نفرین مغز را به‌طور زیادی آزاد می‌کند؛ با مصرف این ذخایر حیاتی مغز، بعد از گذشت چند ماه فرد افسردگی بسیار شدیدی را تجربه کرده که نسبت به همه دارو‌های ضدافسردگی مقاوم است و فرد روز‌های سیاهی را تجربه نماید تا به‌تدریج مغز مجددا ذخایر خود را بازیابی کند.

مصرف «ریتالین» به بهانه امتحان توجیه علمی ندارد

علی اسدی معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با بیان اینکه دانش آموزان و دانشجویان نباید به بهانه امتحان و افزایش هوشیاری به مصرف دارو و موادی از این قبیل روی بیاورند، توضیح می‌دهد: چنانچه دوز مصرف ریتالین کم و زیاد شود، بر ابعاد جسمانی و روانی فرد آسیب وارد می‌کند؛ اینگونه دارو‌ها برای درمان اختلالات شدید توجه و تمرکز تجویز می‌شود، بنابراین دارای ترکیبات قوی است؛ لذا مصرف و قطع خودسرانه آن به افسردگی و پرخاشگری فرد منجر می‌شود؛ بنابراین مصرف ریتالین به بهانه امتحان توجیه علمی ندارد.

معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت بیان می‌کرد: داروی ریتالین دارای عوارض کوتاه مدت و درازمدت است. اختلالات روانی، خلقی، رفتاری و تکانه‌ای، انجام رفتار‌های بی پروا مانند رانندگی‌های شبانه برخی جوانان در اتوبانها، بی‌توجهی به اطرافیان، سرخوشی، عدم تمرکز، پرش افکار، بی‌خوابی که منجر به خستگی و خماری می‌شود، همچنین افسردگی پس از اتمام دوره مصرف، افکار پارانوئید و سوء ظن نسبت به دوستان، اطرافیان و خانواده و پرخاشگری فیزیکی از مهم‌ترین عوارض بلند مدت مصرف این مواد است. همچنین عدم تعادل روحی و روانی و حالات زودگذر عاطفی از عوارض کوتاه مدت این گونه مواد و داروهاست.

احتمال قاچاق و تقلبی بودن ریتالین‌های در دسترس

سیدعلی فاطمی نایب رئیس انجمن داروسازان ایران در این خصوص به خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس می‌گوید: ریتالین، دارویی است با نام رسمی متیل فنیدات که متاسفانه استفاده خودسرانه از آن شایع شده و این موضوع می‌تواند عوارض و مخاطراتی به دنبال داشته باشد، به خصوص اینکه ممکن است بحث داروی قاچاق و تقلبی آن هم به سایر مخطرات آن افزوده شود و ضروری است که در این خصوص فرهنگ عمومی آگاه‌تر باشد و خانواده‌ها مراقبت بیشتری داشته باشند.

به گفته فاطمی، استفاده از ریتالین در جایگاه درست آن، کاربرد‌های درمانی رسمی دارد و معمولاً برای درمان اختلال بیش فعالی در کودکان تجویز می‌شود و این درحالی است که تاثیر دارو‌های اعصاب روی بیماران و افراد سالم ممکن است با یکدیگر کاملا متفاوت باشد و دانش‌آموزان و دانشجویان نباید سلامتی خود را به واسطه دارویی که برای ایشان تهیه نشده است، به خطر بیندازند.

وی توضیح می‌دهد: شاید یکی از علل شیوع قابل توجه مصرف ریتالین در میان برخی دانش آموزان و دانشجویان، عدم اطلاع ایشان از عوارض جانبی آن است. عوارضی از قبیل تهوع، تشنج، سردرد، بی‌اشتهایی، بی‌خوابی، عصبانیت، افزایش اضطراب، افزایش فشارخون، احساس سرگیجه و بی‌نظمی ضربان قلب ممکن است متوجه مصرف کنندگان نادرست ریتالین باشد. البته عوارض مصرف طولانی مدت ریتالین ممکن است از این هم خطرناک‌تر باشد. ضمن اینکه بحث وابستگی به این دارو نیز مطرح است.

نایب رئیس انجمن داروسازان ایران تأکید می‌کند: ریتالین جزو دارو‌های تحت کنترل است و از طریق داروخانه‌ها به صورت عادی توزیع نمی‌شود، به مین دلیل، در این میان موضوع دیگری که حائز اهمیت است، این است که اغلب ریتالین‌های در دسترس، ممکن است قاچاق و حتی تقلبی باشند.

***

به نظر می‌رسد با توجه به اظهارات کارشناسان خانواده‌ها باید این موضوع مهم را که باعث آسیب‌های جسمی و روانی به فرزندان خواهد شد را مد نظر قرار دهند و سازمان غذا و دارو برای جمع‌آ‌وری ریتالین‌های تقلبی و قاچاقی که به صورت غیرقانونی در ناصرخسرو به فروش می‌رسند، برنامه‌هایی را پیش‌بینی کند.

منبع:فارس
انتهای پیام/

دوپینگ شب‌های امتحان با طعم «افسردگی و پرخاشگری»

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: خواندنی ها دانستنی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۹۵۲۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت الکلی پزشکان واکنش نشان داد

بهرام عین‌الهی درباره مسمومیت الکلی اخیر برای جمعی از پزشکان در شیراز گفت: در علم پزشکی مصرف ۲ دو چیز را همه عالمان پزشکی انکار می‌کنند و من هم جدا از مسائل شرعی صحبت می‌کنم. امروزه می‌گویند بسیاری از بیماری‌ها ناشی از مصرف سیگار است و می‌گویند تقریبا تمام اعضای بدن می‌تواند از مصرف سیگار دچار عارضه شود و متاسفانه می‌بینیم بعضی‌ها سیگار می‌کشند و بعضی‌ها خودشان ممکن است جزو پزشکان باشند، الکل هم همین طور است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: الکل هم جدا از مسائل شرعی از نظر پزشکی یکی از عواملی است که بسیاری از بیماری ها را ایجاد می‌کند، به خصوص می‌تواند در کبد عوارض بسیار زیادی داشته باشد. در رشته خود ما که چشم پزشکی هستیم؛ الکل‌هایی که استاندارد نیستند و ناخالص هستند موجب کوری می‌شوند که به آن الکل متانول می‌گویند در واقع الکل چوب این کار را انجام می دهد.

وی با بیان این که ما انتظارمان این است وقتی دانشمندان و عالمانی داریم که خودشان عوارض را می‌بینند خودشان به آن عوامل استناد کنند، عنوان کرد: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است. بنابراین نه تنها در مورد جامعه پزشکی بلکه درباره مردم هم استفاده از الکل می‌تواند عوارض بسیار زیادی ایجاد کند، عمر افراد را کوتاه می‌کند و می‌تواند بیماری‌هایی را در درازمدت داشته باشد، به خصوص بیماری کبدی را  می‌تواند به وجود بیاورد که آینده بدی را رقم بزند.

عین‌الهی با اشاره به این‌که وزارت بهداشت وظیفه‌اش این است که اطلاع‌رسانی کند، گفت: وزارت بهداشت می‌تواند بگوید این عوارض وجود دارد، ولی حالا اگر کسی سیگار می‌کشد ما عوارضش را می‌گوییم، انتخاب خودش است، الکل هم همین است و ما حتما می‌گوییم مردم عزیزمان استفاده نکنند برای این‌که عوارض درازمدتی دارد.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • تزریق این دارو فقط در بیمارستان انجام شود
  • دفاع عجیب خبرگزاری دولت از قلیان پرعارضه اکسیژن
  • وارفارین چیست و چه کاربردی دارد؟ + عوارض، استفاده در دوران بارداری و منع مصرف
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز/ عین‌الهی: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است!
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت الکلی پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز
  • وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت الکلی پزشکان واکنش نشان داد
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز
  • سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید