Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-26@14:00:36 GMT

حساسيت‌هاي اقتصادي اجراي يک طرح مالياتي

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۹۶۰۷۹

حساسيت‌هاي اقتصادي اجراي يک طرح مالياتي

خبرگزاري آريا - ابزارهاي مالياتي به دليل اثرگذاري بالايي که در فضاي کلي اقتصاد دارند مي‌توانند تبعات ناخواسته‌اي را به دنبال خود داشته باشند؛ در اين راستا طرح ماليات بر عايدي سرمايه طرحي است که به گفته کارشناسان در شرايطي که اقتصاد در رکود تورمي به سر مي‌برد بايد با حساسيت خاصي به اجرا دربيايد.
به گزارش خبرگزاري آريا، فرهاد دژپسند –وزير امور اقتصادي ودارايي- هفته گذشته و در حاشيه جلسه شوراي گفتگوي دولت و بخش خصوصي با بيان اينکه يک‌سري فعاليت‌هاي اختلال‌زا در اقتصاد وجود دارد، گفت که اينگونه فعاليت‌ها را بايد با وضع ماليات مؤثر کنترل کرد و مانع از فعاليت‌هاي مخل اقتصادي شد و براي اين مساله هم در آينده نزديک پيشنهادهايي داريم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به نظر مي‌رسد اشاره مبهم وزير اقتصاد به مخلان اقتصادي در وهله اول اشاره‌اي به سفته‌بازان و دلالان باشد، کساني که با استفاده از رانت‌هاي اطلاعاتي و سرمايه‌هاي هنگفت خود زمان‌هاي مناسب براي خريد و فروش اقلام سرمايه‌اي را انتخاب مي‌کنند.
واقعيت هم اين است که اين خريد و فروش‌ها در بازارهاي سرمايه‌اي مانند ارز، طلا و حتي خودرو علاوه بر ايجاد التهاب رواني در بازار باعث هدايت نقدينگي به سمت حوزه‌هاي غير مولد هم مي‌شود. ادامه اين شرايط مي‌تواند باعث تعميق رکود فعاليت‌هاي مولد نيز بشود چرا که با وجود بازارهاي پرسود سفته بازي ديگر کسي رغبتي براي راه‌اندازي يک کسب‌وکار توليدي ندارد.
ابزاري که فرهاد دژپسند براي کنترل اين اوضاع پيشنهاد کرده است "ماليات" است. ماليات‌ها به عنوان ابزاري کارآمد و مؤثر مي‌توانند باعث اثرگذاري جدي بر شاخص‌هاي کلان اقتصادي شوند. در اين مورد آن چيزي که احتمالاً مور نظر وزير اقتصاد است طرح ماليات بر عايدي سرمايه است که بحث آن مدتي است مطرح شده است.
با اين حال مسأله‌اي که در بحث ماليات‌ها مطرح است حساسيت استفاده از آن است، به اين معنا که در شرايطي که اقتصاد در وضعيت رکود تورمي به سر مي‌برد، اعمال هر نوع طرح مالياتي جديد بايد با ملاحظات خاصي انجام شود تا از تعميق رکود در اقتصاد اجتناب شود.
به گزارش ايسنا، طرح ماليات بر عايدي سرمايه يا capital gains tax گونه‌اي ماليات بر عوائد سرمايه‌اي است، که با هدف کاهش ميزان سود سرمايه‌گذاري در بازارهاي غير مولد و موازي بخش توليد، از صاحبان سرمايه گرفته مي‌شود. به گفته برخي مقامات سازمان امور مالياتي لايحه اين طرح تا نيمه نخست سال جاري براي ارائه به مجلس آماده خواهد شد.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۹۶۰۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وصول ۱۱۰ هزار میلیارد تومان مالیات از ابربدهکاران

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی در حاشیه نشست هفتگی هیئت دولت در جمع خبرنگاران گفت: یکی از مهم‌ترین مراجع بین‌المللی که برای تامین مالی پروژه‌ها استفاده می‌شود، بانک توسعه اسلامی است و هفته آینده پنجاهمین سالگرد تأسیس این بانک در عربستان سعودی با حضور ۴۷ کشور برگزار می‌شود.
وی افزود: متأسفانه در سال‌های گذشته تأمین مالی از سوی این بانک صورت نمی‌گرفت و یکی از اولویت‌های ما رفع موانع پرداخت اقساط کشور بود تا کاری کنیم این بانک برای ۱۱ پروژه عمرانی ما تأمین مالی کند.
خاندوزی خاطرنشان کرد: این اتفاق رخ داده و ما مسیر دور زدن تحریم در پرداخت بدهی ایران به این بانک را پشت سر گذاشتیم و بدهی‌های ایران را تا سال ۱۴۰۲ به صفر رساندیم و فرآیند بازپرداخت اقساط ۱۱ پروژه عمرانی آغاز شده است.
وزیر اقتصاد گفت: تا امروز بیش از ۴۰ میلیون یورو بازپرداخت جدید برای تکمیل پروژه‌ها دریافت کردیم و امیدواریم هفته آینده در ریاض نیز بتوانیم مجوز پرداخت‌های بیشتر و پروژه‌های دیگری را بگیریم. سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی امروز همچنین در حاشیه مراسم رسمی واگذاری دو باشگاه سرخابی‌ها به دو هلدینگ بانکی و پتروشیمی در جمع خبرنگاران گفت: سال گذشته از محل ابربدهکاران مالیاتی ۱۱۰ هزار میلیارد تومان مالیات معوقه وصول کردیم. وی گفت: مالیات معوقه ابربدهکاران شامل برخی شرکت‌های زیرمجموعه بانک‌ها و مالیات خود بانک‌ها بود که وصول کردیم تا فشاری به مودیان مالیاتی کوچک وارد نشود.

دیگر خبرها

  • لایحه جدید مالیاتی دولت به نفع تولید و در جهت جذب سرمایه در بخش مولد است؟
  • مشکلات مالیاتی شرکت‌های حمل و نقل بین المللی آذربایجان‌شرقی
  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند/ هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد
  • لزوم بازنگری در زمان اجرای مالیات بر عایدی سرمایه
  • ‌اقتصاد کشور را نباید دولتی مدیریت کرد
  • وصول ۱۱۰ هزار میلیارد تومان مالیات از ابربدهکاران
  • مصوبه جدید مالیاتی مجلس: بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد
  • سیر تا پیاز بند بورسی
  • پیش بینی رشد ۴۴ درصدی درآمد‌های مالیاتی
  • سوق دادن سرمایه‌ها به بخش تولید با اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم/ فشار را از دوش تولید کنندگان بر داریم