Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-26@01:16:36 GMT

تاج خورشیدی را چه زمانی می‌توان دید؟

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۹۶۸۷۴

تاج خورشیدی را چه زمانی می‌توان دید؟

خبرگزاری میزان- به گفته پژوهشگران فقط در تاریکی زودگذر یک خورشیدگرفتگی کامل، نور تاج خورشیدی به راحتی قابل مشاهده است.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، "تاج خورشیدی" (corona) بیرونی‌ترین لایه خورشید است. دمای تاج خورشیدی حدود ‎۱۰ به توان ۶ درجه کلوین است.

تاج خورشیدی گسترده که بیرونی‌ترین لایه خورشید است به طور معمول توسط قرص روشن خورشیدی پوشیده شده است و این موضوع از آن تصویری جذاب ساخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیدن جزئیات ظریف تاج خورشیدی به دلیل روشنایی آن کار آسانی نیست و حتی عکسبرداری از آن نیز دشوار است.

تاج خورشیدی همچنین منبع تولید بادهای خورشیدی است که جریان‌های ثابتی از ذرات باردار هستند که از خورشید منتشر می‌شوند و در سراسر منظومه شمسی جریان دارند. از آنجا که باد خورشیدی می‌تواند مدارهای ارتباطی و ناوبری در مدار اطراف زمین را مختل کند، دانشمندان امیدوارند از داده‌های کاوشگر خورشیدی پارکر برای درک بهتر این بادهای خورشیدی و منبع آنها استفاده کنند.

تاج خورشیدی به صورت لایه‌های پیچیده و سوزان درخشان دیده می‌شوند. در تصویر مذکور صدها ستاره که روشنایی آنها کمتر از ۱۱ قدر است در پشت ماه و خورشید دیده می‌شوند. مریخ در دورترین ناحیه سمت راست تصویر قرار دارد و به سختی قابل مشاهده است.

خورشید گرفتگی بعدی در دوم ژوئیه رخ می‌دهد و افراد ساکن شیلی و آرژانتین می‌توانند هنگام غروب، تاج خورشیدی را که به صورت یک نوار نازک درخواهد آمد، مشاهده کنند.

 

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: تاج خورشیدی خورشید خورشیدگرفتگی مریخ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۹۶۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرا خط دوم انتقال آب سد یامچی به تصفیه خانه آب اردبیل

معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای اردبیل با اشاره به اجرایی شدن خط دوم انتقال آب سد یامچی به تصفیه خانه آب اردبیل گفت: اعتبار مورد نیاز برای اتمام این طرح در سال ۱۴۰۳ نزدیک به ۹۰۰ میلیارد ریال برآورد گردیده است.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، رسول سیفی معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای اردبیل گفت: خط دوم انتقال آب سد یامچی به تصفیه خانه آب با هدف ارتقای کیفیت آب شهر اردبیل اجرا می‌شود.

وی افزود: با راه‌اندازی کامل این طرح در ماه‌های آینده، مشکلات کیفی آب آشامیدنی اردبیل تا حد قابل توجهی بهبود خواهد یافت.

وی با اشاره به احداث آبگیر در سد یامچی اردبیل ادامه داد: طرح احداث آبگیر‌های سد اردبیل و تاسیسات وابسته از اوایل دهه ۹۰ آغاز شده و تاکنون بالغ بر یک هزار میلیارد ریال در قالب طرح‌‎های گوناگون زیر مجموعه این طرح هزینه شده است.

معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای اردبیل اضافه کرد: اعتبار مورد نیاز برای اتمام این طرح در سال ۱۴۰۳ نزدیک به ۹۰۰ میلیارد ریال برآورد گردیده است.

سیفی همچنین گفت: محور اصلی خط دوم انتقال آب، مربوط به احداث برج آبگیر در کنار سد یامچی است که دهانه‌های آبگیر و خطوط آب‌آور این سازه، آب را از عمق مورد نظر در مخزن سد برداشت نموده و از طریق کانال آب‌آور در نهایت به تصفیه‌خانه اردبیل انتقال می‌دهد.

معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای اردبیل ادامه داد: علاوه بر خط جدید، خط قبلی نیز به‌صورت فعال مورد استفاده قرار گرفته و در آینده پس از اصلاح تمام موارد جزئی فنی و مهندسی، انتقال آب فقط از طریق خط جدید انجام خواهد شد.

سیفی از تست اولیه خط دوم انتقال آب از سد یامچی خبر داد و گفت: با هدف ارتقا کیفیت آب آشامیدنی شهر اردبیل، تست اولیه خط دوم انتقال آب از سد یامچی به تصفیه خانه آب شرب شهر اردبیل با موفقیت مورد آزمایش قرار گرفت.

وی اضافه کرد: افتتاح خط دوم انتقال آب می‌تواند اجازه انتخاب از با کیفیت‌ترین لایه مخزن را در اختیار ما قرار داده و به تبع آن مواد شیمیایی و ضدمیکروبی کم‌تری نیز در تصفیه خانه آب مورد استفاده قرار گرفته و در نهایت سلامت آب آشامیدنی مرکز استان را به میزان قابل توجهی ارتقا دهد.

سیفی ادامه داد: در این عملیات، خط دوم انتقال آب از سد یامچی به تصفیه‌خانه اردبیل زیر بار قرار گرفته و ضمن استحصال آب از دهانه سوم آبگیر سد که نزدیک‌ترین دهانه به تراز سطح آب دریاچه در حال حاضر است، آغاز شد.

معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای اردبیل اظهار کرد: این فرآیند در فاز نخست موجب جایگزینی بیش از ۳۵ درصد آب استحصالی از پایین‌ترین تراز آبگیری سد با آب تراز‌های بالاتر شده و موجب کاهش هزینه‌های تصفیه و بهبود کیفیت آب شهر اردبیل خواهد شد

وی ضمن ارایه توضیحاتی پیرامون وضعیت کیفی و زیست‌محیطی سد یامچی اردبیل بیان کرد: لایه‌بندی حرارتی مخزن سد یامچی معمولا با شروع فصل بهار و گرم شدن آب و هوا و جذب انرژی خورشیدی شروع شده و در فصل تابستان شدت بیشتری یافته و هر لایه حرارتی نیز معمولا خصوصیات کیفی متفاوتی از سایر لایه‌ها داشته و این لایه‌بندی به کیفیت آب هر لایه مورد نظر تاثیر مستقیمی دارد.

دیگر خبرها

  • (ویدئو) خورشید قرمز رنگ در آسمان چین پدیدار شد
  • چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟
  • چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟!
  • ماه صورتی در آسمان امشب را ببینید
  • رنگ ماه چهارشنبه شب صورتی خواهد شد
  • امشب رنگ ماه عوض می شود!
  • اجرا خط دوم انتقال آب سد یامچی به تصفیه خانه آب اردبیل
  • امشب پنجم اردیبهشت، ماه صورتی می‌شود
  • امشب ماه صورتی می‌شود
  • امشب ماه کامل صورتی را رصد کنید