Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-26@10:57:24 GMT

پاشنه آشیل آمریکا در جنگ تجاری با چین چیست؟

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۹۹۴۴۶

پاشنه آشیل آمریکا در جنگ تجاری با چین چیست؟

نیاز آمریکا به مواد معدنی نادر برگ برنده چین در جنگ تجاری با این کشور است که با اعمال محدودیت در صادرات این مواد می تواند صنایع خودروسازی، انرژی های تجدیدپذیر، دفاع و فناوری آمریکا را زمین گیر کند.

به گزارش مشرق، بازدید ساده رئیس جمهور چین از یک کارخانه ناشناخته نشان می‌دهد چین می‌تواند عرضه فلزات حیاتی را به آمریکا متوقف و صنایع آن را فلج کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین نگرانی در مورد ممنوعیت صادرات مواد معدنی نادر به آمریکا افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: چین از آمریکا نفت خام نمی خرد

مواد معدنی نادرکه به آنها «ویتامین های شیمی» هم می‌گویند گروهی از عناصر هستند که در ساخت بسیاری تجهیزات در مقادیر کوچک استفاده می‌شوند. این مواد معدنی در گوشی های همراه، باتری ها، توربین‌ها، لیزر ها، سلاح های الکترومغناطیسی، موشک‌ها، سنسورهای سلاح های پیشرفته، تکنولوژی رادارگریز و فناوری‌های ارسال پارازیت مورد استفاده قرار می گیرند. مثلاً از لانتانیوم در تجهیزات نورپردازی و لنز های دوربین استفاده می‌شود، از تئودیمیوم در خودروهای هیبریدی، یورونیوم در راکتورهای هسته‌ای و گادولینیوم در اشعه ایکس استفاده می شود. پالایشگاه های نفتی هم از کاتالیست های معدنی نادر برای فرآوری نفت خام و تبدیل آن به بنزین و سوخت جت استفاده می‌کنند.

چین طی دهه گذشته بیش از ۹۰ درصد عرضه جهانی این عناصر حیاتی را در دست داشته است ولی سهم آن در سال گذشته ۷۱.۴۲ درصد بود.

در ۲۰۱۸، تحقیقات زمین شناسی آمریکا ۳۵ ماده معدنی حیاتی برای اقتصاد کشور و امنیت داخلی را شناسایی کرد. آمریکا به شدت وابسته به واردات این مواد معدنی است. این کشور که کمتر از یک دهم عرضه جهانی این مواد را در اختیار دارد، بیش از نیمی از مواد مورد نیاز خود را وارد می کند.

تعجبی ندارد که مواد معدنی نادر یکی از محصولاتی بوده که تحت عوارض ترامپ قرار نگرفته است.

دستور هفته گذشته ترامپ برای منع هوآوی، بزرگترین شرکت تکنولوژی چین، از تجارت با شرکت‌های آمریکایی تیر خلاصی بود که چین را وادار به در پیش گرفتن اقدامات سخت‌تری می کند. مواد معدنی نادر یکی از قدرتمندترین سلاح های چین در برابر آمریکاست.

نیاز آمریکا به مواد معدنی نادر برگ برنده چین است. اگر این اتفاق بیفتد خودروسازی، انرژی های تجدیدپذیر.، دفاع و فناوری همه آسیب می بینند و بخش های وسیعی از اقتصاد آمریکا ضربه می خورد.

در واقع آمریکا در دهه ۱۹۶۰ بزرگترین تولید کننده این مواد معدنی نادر در معادن کالیفرنیا بود. ولی این فعالیت‌ها به خاطر نگرانی های محیط زیستی در ۱۹۹۸ متوقف شد و کل این سایت در ۲۰۰۲ به خاطر ترس از مسمومیت آب‌های زیرزمینی بسته شد. سیاست آمریکا اینگونه تغییر کرد: معدنکاری مواد معدنی نادر هزینه‌بر و خطرناک است. چرا کشور دیگری این کار را انجام ندهد؟

مشکل تحریم این مواد معدنی توسط چین برای آمریکا احتمالاً موقتی خواهد بود و این کشور می‌تواند به زودی آن را حل کند. آمریکا احتمالاً ذخایر کافی از این مواد معدنی را برای فعالیت های حیاتی مثل نظامی و دفاعی دارد.

تحقیقات زمین شناسی آمریکا نشان می‌دهد این مواد معدنی نادر چندان هم نادر نیستند. ۱۷ مورد از این عناصر با مقادیر زیاد در آمریکا، کانادا، برزیل، هند و استرالیا وجود دارد ولی مشکل اصلی برای آمریکا افزایش تولید در زیر ساخت های فعلی است.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: رونق تولید وعده های روحانی بازار سکه و ارز پرسپولیس جنگ تجاری آمریکا چین فلزات معدنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۹۹۴۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود هیات تجاری و اقتصادی استان هرمزگان به کشور چین

ایسنا/هرمزگان هیات اقتصادی-تجاری استان هرمزگان وارد کشور چین شد و قراردادی جهت خرید مکنده برای جلوگیری از وقوع حریق در خطوط تولیدی واحدهای تولیدی پلاستوفوم منعقد شد.

در اولین روز از سفر هیات تجاری و اقتصادی استان هرمزگان به چین، اعضاء این هیات در بدو ورود مورد استقبال گرم سرکنسول در فرودگاه قرار گرفتند.

خلیل قاسمی رئیس سازمان صمت هرمزگان در این باره اظهارکرد: پس از استقرار هیات تجاری، ترتیبی برای مذاکره یکی از واحدهای تولیدی پلاستوفوم جهت اصلاح خط تولید داده شد.

وی افزود: خطوط تولیدی این نوع از واحدها به دلیل دارا بودن نوع خاصی از مکنده‌ها مشکلاتی اعم از ایجاد حریق در خطوط تولید دارد که نیاز به اصلاح آنها یکی از اولویت‌ها محسوب می‌شد.

قاسمی بیان کرد: پس از مذاکرات واحد تولیدی استان هرمزگان با طرف چینی جهت اصلاح خطوط تولیدی از جمله مکنده در راستای جلوگیری از ایجاد حریق در این واحدها، مذاکره به خرید منجر شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ورود هیات تجاری و اقتصادی استان هرمزگان به کشور چین
  • اگر سرماخوردگی دارید این 2 میوه را بخورید
  • زمان برگزاری مراسم یادبود پیشکسوت فقید بسکتبال
  • ۷ واحد معدنی در زنجان احیا شد
  • تصاویر نادر رنگی از اوج قدرت آلمان نازی / ماشین‌های خودران در نیم قرن پیش / زنجیره اتفاقات پس از ترور رفیق حریری / تماشای زیبایی‌های جهان از آسمان با کیفیت 4K
  • فرآیند احداث پایانه مکانیزه مواد معدنی آغاز شد/ تحقق ترافیک ۱۰ میلیون تنی مواد معدنی و شیمیایی ظرف سه سال
  • بالاترین میزان تولید مواد معدنی در مجتمع سرب و روی مهدی آباد
  • این شهر بحرانی‌ترین کانون فرونشست زمین در کشور
  • پاشنه آشیل فاتح توپ طلا در پرسپولیس | جثه بزرگی که دردسرساز هم می شود
  • هیئت اقتصادی و تجاری هرمزگان عازم چین می‌شود