Web Analytics Made Easy - Statcounter

مصطفی آذرکیش (مدیر کل دفتر کار و دانش آموزش و پرورش) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در خصوص رشته‌هایی جدید شاخه کاردانش گفت: یک سری رشته جدید در شاخه کاردانش را در نظر داریم که در مرحله تصویب در شورای عالی آموزش و پرورش است. رشته‌های جدید رشته‌های خوب و کارآمدی هستند، اما اسامی آنها را بعد از تصویب اعلام خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه شاخه کار دانش یک نوآوری آموزشی در نظام آموزش متوسطه از سال ۷۱ بوده است، گفت: این شاخه تحصیلی  به تناسب شرایط کشور به وجود آمد و بعدها این امکان ایجاد شد تا در صد درصد مناطق آموزشی حداقل یک هنرستان کار و دانش داشته باشیم و این برای ما یک موفقیت محسوب می‎شود.

 آذرکیش با اشاره به نقش فرهنگ در ایجاد رونق تولید گفت: قطعا نقش رونق تولید در بستر فرهنگی ایجاد می‌شود و باید از موضوع و مقوله فرهنگ به مهارت آموزی نگاه کرد، زیرا فرهنگ موثرترین عامل تحقق رونق تولید ملی در شرایط امروز کشور است.

 مدیر کل دفتر کار و دانش آموزش و پرورش ادامه داد: در بیانیه گام دوم انقلاب تاثیر ویژه ظرفیت عظیم جوانان را می‌بینیم. این جوانان نیز عمدتا در دوره آموزش متوسطه با ورود به آموزش‌های مهارتی می‌توانند اثربخشی، کارایی و در مجموع بهره‌وری منابع انسانی را افزایش دهند. در حال حاضر  در اکثر نظام‌های آموزشی کشورهای پیشرفته مهارت آموزی از جمله مقوله‌های مورد اهمیت است. وقتی که ما می‌خواهیم به رونق تولید دست یابیم در بستر رونق تولید به عنصری به نام کیفیت کالای تولیدی بر می‌خوریم و مطمئناً رونق تولید به عنصر کیفیت کالاهای تولیدی وابسته است و در ادامه آن این مهم به نیروی انسانی که دارای مهارت، خلاقیت و نوآوری باشد، نیاز دارد.

او تاکید کرد: با حضور وزارت آموزش و پرورش در تمام مناطق آموزشی کشور و ارتباط مستقیم خانواده‌ها، دانش آموزان، کارکنان آموزش و پرورش با تحولاتی که در آموزش و پرورش هست این امکان را ایجاد کردند تا ما برای فرهنگ‌سازی مصرف کالای ایرانی اقدام کنیم. این فرهنگ سازی باید به گونه‌ای باشد که کالاهای ایرانی مورد استفاده قرار بگیرد. وقتی ما از رونق تولید صحبت می‌کنیم در کنارش یک کالای باکیفیت را تولید خواهیم کرد و این کالای باکیفیت توسط نیروی انسانی ماهر تولید می‌شود. وقتی این چرخه را که در کنار هم می‌گذاریم متوجه برجسته بودن نقش مهارت‌آموزی به ویژه در مدارس می‌شویم.

مدیرکل دفتر کار دانش آموزش و پرورش ادامه داد: از آنجا که امسال سال رونق تولید است و تأکید ویژه‌ای به این شده، رئیس جمهور نیز در دیدار با معلمان نمونه تاکید بسیاری بر این داشتند که ما سهم آموزش‌های نظری را در مدارس کاهش و سهم آموزش‌های مهارتی را افزایش دهیم. ضمن اینکه تأکید شده دانش آموزان تا پایان دوره متوسطه بتوانند وارد بازار کار شوند. چالش اساسی که در امر توسعه اقتصادی و افزایش بهره‌وری در کشورها وجود دارد، عدم توانمندی افراد تحصیلکرده و متخصص است. از این رو ضرورت توسعه آموزش‌های مهارت محور و ترویج علوم تولید، بازاریابی و فروش محصولات محسوس و اجتناب ناپذیر است.

وی با بیان اینکه برنامه‌های آموزش مهارتی با جدیت دنبال شوند، گفت: ما برنامه افزایش رونق تولید مبنی بر آموزش‌های مهارتی را با جدیت بیشتری دنبال می‌کنیم. ما دنبال این هستیم که بتوانیم سیاست‌های کلی اشتغال اقتصاد مقاومتی را افزایش دهیم، زیرا هدفمان از رونق تولید و ارائه خدمات؛ ترویج فرهنگ کار و کارآفرینی، افزایش سطح معیشت خانواده، ایجاد نشاط سلامتِ روانی جوانان، مدیریت و جهت بخشی به اوقات فراغت جوانان، و تقویت انگیزه در خصوص کسب مهارت به منظور ایجاد شغل است.

آذرکیش تاکید کرد: در همه جای دنیا بزرگترین سرمایه منابع انسانی است و برای اینکه با بهره‌وری منابع انسانی را بالا ببریم، مهارت آموزی را توصیه می‌کنیم. در حال حاضر بیش از ۹۱۰ هزار دانش آموز در ۷۱۰۰ هنرستان و مدارس کاردانش و فنی حرفه‌ای کشور در حال آموزش هستند. مشاغلی که اینها آموزش می‌بینند، بیش از ۲۰۳ عنوان رشته مهارتی است.

وی با بیان اینکه گستردگی مشاغل و تغییرات در تکنولوژی مزید بر توسعه مهارت آموزی در مدارس شده است، گفت: از آنجا که بحث اصلی در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی و رونق تولید ملی به مهارت آموزی دانش‌آموزان مربوط می‌شود، قطعا با برنامه‌های ویژه‌ای که در نظر داریم، این امکان را فراهم خواهیم کرد تا توسط مهارت‌آموزی اشتغال ایجاد شود. در این راستا برنامه‌های آموزش همراه با تولید را در مدارس داریم.

آذرکیش ادامه داد: از طرفی لازم است  سایه شوم کنکور کنار زده شود تا بتوان فضای بازی را برای توجه بیشتر دانش‌آموزان در واحدهای آموزشی و مهارت آموزی داشته باشیم. آنچه را که دانش آموزان، آموزش می‌بینند با تولید عجین است. دانش آموزان حتی در این مقطع برای خود کسب درآمد دارند. ما دانش آموزانی را داریم که در حین تحصیل کسب و کاری را هم برای خود راه انداخته‌اند و درآمدهای خوبی دارند. ما در خراسان رضوی، یزد و لرستان و بسیاری از شهرهای دیگر  کشور شاهد این بودیم که دانش‌آموزان در حین تحصیل موفق به کسب منابع درآمدی از طریق آموزش‌های مهارتی مدارس شده‌اند.

وی با بیان رشته‌هایی که دانش آموزان از طریق آن موفق به کسب درآمد شده‌اند، گفت: اشتغال به نسبت استان‌هایی که آنها در آن زندگی می‌کنند، متنوع است، مثلا در استان‌هایی که دریا داریم پرورش میگو ماهیان گرمابی و سردابی رونق زیادی دارد.

مدیر کل دفتر کار و دانش آموزش و پرورش با تاکید بر توجه این مدارس به بحث کارآفرینی بیان کرد: بحث‌های مربوط به کارآفرینی را به طور جدی در سطح آموزش وپرورش پیگیری می‌کنیم. البته در جهت فرهنگ‌سازی در ارتقای جایگاه و منزلت اجتماعی این آموزش‌ها، صدا و سیما و دیگر رسانه‎ها کمک زیادی کردند تا نگرش مثبتی به مهارت آموزی در جامعه ایجاد ‌شود، این نگرش مثبت به کیفیت بهتر آموزش‎های مهارتی کمک زیادی کرده است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: مقام معظم رهبری فنی و حرفه ای کاردانش مهارت آموزی اشتغال دانش آموزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۹۹۷۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰۰۰ هنرستان جدید در کشور ساخته می‌شود

وزیر آموزش و پرورش از ساخت یک هزار هنرستان جدید در کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی آموزش و پرورش، رضا مراد صحرایی در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: پس از ۱۲ سال از تصویب سند تحول بنیادین، نخستین آئین نامه برای اجرای این سند یعنی بخش مهارت آموزی دانش آموزان تصویب شد، این آئین نامه در ۱۰ ماده به تصویب هیئت دولت رسید و بر این اساس تا پنج سال آینده، یک هزار هنرستان جدید در کشور ساخته می‌شود و تعداد دانش آموزان در رشته‌های مهارتی در هنرستان به نیمی از دانش آموزان کل کشور می‌رسد؛ این عدد الان ۳۹ درصد است.

وی افزود: موضوع تغییر تقویم آموزشی که مصوبه دولت است در قالب یک طرح تصویب شده و در حال بررسی است و هنوز قطعی نشده است؛ ۸۰۰ هنرستان نیز از طریق تغییر فضای آموزشی موجود ایجاد می‌شود.

وزیر آموزش و پرورش گفت: بر اساس این آئین نامه، ۲۵۰۰ هنرستان به واحدهای تولیدی و کارآفرین تبدیل خواهد شد، معادل دو درصد اعتبارات حساب‌های ملی و استانی پیشرفت و عدالت به عنوان مشوق در اختیار شرکت‌های و صنایعی قرار می‌گیرد که هنرستان تأسیس می‌کنند.

صحرایی ادامه داد: تأسیس هنرستان وابسته به دستگاه‌ها و غیردولتی و تیزهوشان در این آئین نامه دیده شده است و وزارت صمت مکلف به ایجاد هنرستان در جوار شهرک‌های صنعتی شده است و وزارت تعاون، نفت صمت، کشاورزی، فرهنگ، گردشگری، راه، بهداشت، کشور و ورزش حداقل پنج هنرستان وابسته مبتنی بر طرفیت‌های خود برای تقویت مهارت آموزی ایجاد کنند.

وی خاطرنشان کرد: ۲۰ درصد ظرفیت آموزشی مراکز فنی و حرفه‌ای به آموزش مهارت به سایر دانش آموزان غیر فنی و حرفه‌ای اختصاص می‌یابد، وزارت آموزش و پرورش مکلف شده به دانش آموزان به دوره دوم غیر فنی و حرفه‌ای، ۳۰۰ ساعت آموزش مهارتی بدهد، تغییر کاربری هنرستان‌ها و تصاحب زمین‌های ممنوع است، اگر هنرستانی قابل استفاده نباشد، با اجازه وزارت آموزش و پرورش امکان تغییر بهره برداری از آنها ممکن است؛ آئین نامه توسعه سواد خواندن کشور و برنامه ملی اوقات فراغت به زودی به دولت خواهد آمد.

کد خبر 747528

دیگر خبرها

  • مهارت آموزی معلمان در دستور کار آموزش و پرورش باشد
  • آموزش مهارت تیراندازی به ۱۰ هزار دانش آموز قزوینی
  • طرح شنابرای۴۰۰۰دانش آموز کهگیلویه و بویراحمدی اجرا می شود
  • آموزش شنا به ۴ هزار دانش‌آموز ابتدایی کهگیلویه و بویراحمد
  • حضور بیش از ۳۳ هزار دانش آموز البرزی در اردوی عملی آمادگی دفاعی
  • اجرای طرح شنا برای ۴ هزار دانش‌آموز ابتدایی کهگیلویه و بویراحمد
  • ۱۰۰۰ هنرستان جدید در کشور ساخته می‌شود
  • تغییر۱۰ درصد برنامه درسی دوره متوسطه اول به نفع مهارت‌آموزی
  • تصویب نخستین آیین نامه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
  • نیمی از دانش آموزان کشور راهی هنرستان می‌شوند