Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-26@18:53:48 GMT

وقت سرمایه‌گذاری در بورس رسیده است؟

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۰۱۰۷۹

وقت سرمایه‌گذاری در بورس رسیده است؟

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، هم در سال گذشته و هم از ابتدای امسال که قیمت‌ها در بورس با رشد فزاینده‌ای مواجه شد و خبر کانال‌شکنی‌های نماگر اصلی بازار در جامعه پیچید، کسانی که با بازار سهام آشنایی چندانی نداشتند برایشان جذابیت ایجاد شد که وارد بازار سرمایه شوند و منابع‌شان را در این بخش سرمایه‌گذاری کنند؛ اما در مقابل با نظرات متفاوتی مواجه شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما قبل از این نظرات، در مرحله اول خوب است که به دلایل مختلف رشد قیمت‌ها در بازار سرمایه توجه کنیم تا بدانیم که چه عواملی باعث رکوردشکنی‌های شاخص‌های بازار شده و جذابیت سرمایه‌گذاری در این بازار شده است.

از ماه‌های پایانی سال ۱۳۹۶ ارزش پول ملی رو به کاهش رفت و در نتیجه قیمت ریال نسبت به دیگر ارزها افت و سبب شد شرکت‌های بورسی که اغلب صادرات‌محور هستند از کاهش ارزش پول ملی، سود شناسایی کنند؛ به این ترتیب که آنها با مقدار ثابتی صادرات کالا نسبت به سال‌های گذشته ریال بیشتری عایدشان شد و این موضوع سود آنها را (به ریال) افزایش داد.

از طرف دیگر در بازار زمین و مسکن هم شاهد رشد قیمت بودیم؛ لذا بخش عمده دارایی‌های شرکت‌هایی که سهام‌شان در بورس یا فرابورس معامله می‌شود، زمین و ساختمان و در کل دارایی‌های ثابت است که با رشد قیمت مواجه شد. این موضوع نیز به خودی خود سبب شد که قیمت دارایی‌های ثابت شرکت‌ها و به دنبال آن قیمت سهام‌شان در بورس افزایش یابد.

نکته دیگری که سبب رونق گرفتن بازار سهام شد، انتظارات از آینده است. همانطور که می‌دانیم انتظارات از آینده یکی از متغییر های مهم در علم اقتصاد است. بسیاری از اقتصاددانان و فعالان بازار سرمایه پیش‌بینی‌هایی از وضعیت اقتصادی دارند که آن پیش‌بینی‌ها می‌تواند به بازار سهام و ذهنیت معامله‌گران جهت دهد. این موضوع نیز به تنهایی سبب شد قیمت سهم‌ها تحت تأثیر قرار گیرد.

در حال حاضر نیز در بازار سهام دیده می‌شود که حتی سهام شرکت‌هایی که از نظر بنیادی حرفی برای گفتن ندارند با رشد مواجه می‌شوند و بعضاً سهم‌هایی که برای آنها با توجه به پتانسیل‌هایشان پیش‌بینی رشد می‌شد، افت می‌کنند. در این میان هر روز شاهد صف‌های خرید و فروشی هستیم که هیچ ارتباطی به مقدار تولید و فروش کالا ندارد.

بسیاری از دست‌اندرکاران بازار معتقدند که اخبارهای کلان اقتصادی و سیاسی به این جو روانی دامن زده و بیشتر افراد نه با توجه به مسائل بنیادی بلکه بیشتر با هدف نوسان‌گیری اقدام به خرید و فروش می‌کنند و جو هیجانی بر موضوعات بنیادی اولویت داده شده است.

در عین حال می‌دانیم که ریسک و بازدهی با هم رابطه‌ای مستقیم دارد و هر چه ریسک بیشتری بپذیریم، می‌توانیم انتظار داشته باشیم که بازدهی بیشتری هم به دست آوریم.

در بازار سرمایه نیز در حال حاضر انواع ریسک‌های سیستماتیک و غیر سیستماتیک رشد داشته و سرمایه‌گذاران در این بازار ریسک‌های شدیدی را متحمل می‌شوند.

اما با همه این توضیحات آیا زمان سرمایه‌گذاری در بازار سهام فرا رسیده است؟ باید گفت که زمانی موقع سرمایه‌گذاری مستقیم در بورس فرا می‌رسد که عوامل رشد و افت قیمت‌ها در بازار سهام را بشناسیم و با ریسک‌های بازار آشنایی پیدا کرده باشیم. وقتی می‌توانیم درباره سرمایه‌گذاری در بازار سهام فکر کنیم که اصول سرمایه‌گذاری در آن را فرا گرفته باشیم. تجربه در معاملات نیز بسیار ضروری است و این موضوع می‌تواند در حد علم سرمایه‌گذاری مهم باشد.

اما افرادی هم هستند که به هر دلیلی تمایل ندارند با اصول سرمایه‌گذاری در این بازار به صورت حرفه‌ای آشنا شوند، این افراد می‌توانند در صندوق‌های سرمایه‌گذاری بورسی سرمایه‌گذاری کنند، چراکه ریسک این صندوق‌ها از سرمایه‌گذاری مستقیم در بازار سهام به مراتب پایین‌تر است و همین صندوق‌ها نیز از نظر مقدار ریسک متفاوت است و می‌توان با توجه به ذائقه و ریسک‌پذیری‌مان از میان این صندوق‌ها یک نوع را انتخاب کنیم.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: سرمايه گذاري بورس بازار سهام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۰۱۰۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصوبه جدید مالیاتی مجلس: بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

طبق مصوبه مجلس مالیات بر عایدی سرمایه حاصل از انتقال اوراق بهادار یا کالای مورد معامله در بها بازار (بورس)‌ها و بازار‌های خارج از بها بازار (بورس) از قبیل صندوق‌های کالایی، صندوق‌های املاک و مستغلات و گواهی سپرده سکه طلا مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نیست.

به گزارش اکوایران، ایرادات شورای نگهبان به طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی و ماده ۱۲ به همراه ۸ تبصره این طرح از سوی مجلس اصلاح شد.

بر اساس این گزارش، طبق تبصره ۷ مقرر شد عایدی سرمایه حاصل از انتقال اوراق بهادار یا کالای مورد معامله در بورس‌ها و بازار‌های خارج از بورس مانند صندوق‌های کالایی، صندوق‌های املاک، مستغلات و گواهی سپرده سکه طلا مشمول مالیات نخواهد بود.

تبصره ۷ ماده ۱۲ به شرح زیر اصلاح شد:

تبصره ۷- عایدی سرمایه حاصل از انتقال اوراق بهادار یا کالای مورد معامله در بهابازار (بورس)‌ها و بازار‌های خارج از بهابازار (بورس) از قبیل صندوق‌های کالایی، صندوق‌های املاک و مستغلات و گواهی سپرده سکه طلا، مشمول مالیات موضوع این فصل نیست.

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی سوداگر را کسی عنوان کرد که با نیت سوء استفاده وارد بازار می‌شود و حجم وسیعی از ارز و طلا و خودرو را خریداری کرده تا به عنوان مثال سه ماه بعد به چند برابر قیمت فروخته و سود ببرد که در صورت تصویب، اجرای این طرح مانع از این کار می‌شود.

وی تصریح کرد: در واقعیت تنها کمتر از نیم درصد مردم مشمول قانون مالیات بر سوداگری می‌شوند آن هم مربوط به کسانی است که مالیات نمی‌دهند و فقط سود‌های کلان برده و از شرایط سخت تورمی سوء‌استفاده می‌کنند.

تاثیر مالیات بر سوداگری بر بازار‌ها

محمدرضا پورابراهیمی، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس، از اجرا و تاثیر قانون مالیات بر سوداگری در مهار نرخ ارز، مسکن، خودرو و طلا و تاثیرش بر رونق بازار بورس در روز گذشته، چهار اردیبهشت، خبر داد. لایحه مذکور، امروز پس از اصلاحیه ایرادات توسط شورای نگهبان، به تصویب رسید.

پور ابراهیمی با اشاره به این موضوع که ورود منابع به بازار دلالی موجب افزایش قیمت‌ها می‌شود، عنوان کرد: عملا بازار سوداگری به بازار افزایش قیمت‌ها تبدیل شده است که به شدت معیشت مردم را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در این طرح تلاش شده چهار دارایی شامل خودرو، طلا، ارز و مسکن را مشمول قانون قرار دهیم که باعث می‌شود اثر آن‌ها در حوزه سوداگری به کمترین حد برسد.

وی گفت: کلیه معاملاتی که با هدف سوداگری در حوزه املاک، ارز، طلا و خودرو صورت می‌گیرد، پس از تبدیل شدن این طرح به قانون، مهار می‌شود. رفتن منابع به سمت اقتصاد واقعی، تولید و اشتغال را در نظام اجرایی کشور عملیاتی می‌کند.

دیگر خبرها

  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • «قیمت دلار» برای اولین بار به ۴۴ هزار تومان رسید!
  • مصوبه جدید مالیاتی مجلس: بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد
  • بورس تغییر جهت داد
  • شاخص بورس پایان هفته را در سطح دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد ماند
  • بورس سبزپوش شد؛ رشد مناسب بازار در هفته اول اردیبهشت
  • رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی
  • صعود بورس ادامه خواهد یافت؟ | روزهای سرنوشت‌ساز برای شاخص کل
  • صندوق‌های املاک و مستغلات بورس، مسیری برای کمک به بانک‌ها جهت رهایی از بنگاهداری
  • پیش‌بینی بورس چهارشنبه ۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳