Web Analytics Made Easy - Statcounter



احمد خرم، وزیر راه دولت اصلاحات با اشاره به شرایط اقتصادی گفت: ملاک درستی یک کار و یک امر از امور نتیجه آن است. نتیجه اگر مثبت بود، آن اقدام مثبت و اگر منفی بود، منفی است. امروز با نتایجی روبه‌رو هستیم که نشان می‌دهد در گذشته درست عمل نکردیم.

احمد خرم، وزیر راه دولت اصلاحات، در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین با نامناسب دانستن شرایط اقتصادی کشور بیان کرد: ارز از سال 91 یک مرتبه از حدود هزار تومان به سه هزار و ششصد، هفتصد تومان رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ارزش پول ملی به یک سوم سقوط کرد و رکود جامعه را گرفت نه رکود تنها، چون رکود تنها یا تورم تنها راه‌‌حل ساده‌ای دارند، اما رکود همراه با تورم معادلات را به هم می‌زند و فرمول‌ها را به هم می‌ریزد. مشروح نظرات احمد خرم درباره وضعیت اقتصادی کشور را در زیر بخوانید:

* ارزیابی شما از سال 98 و اتفاقاتی که در این سال پیش روی مردم و کشور است، چیست؟

سال سختی پیش رو داریم، سخت‌تر از همه سال‌ها. پایدار ماندن و کار کردن در راستای تولید، خدمات مولد و ایجاد اشتغال با کمبود منابعی که وجود دارد کار بسیار سختی است.

افزایش نقدینگی‌ بی‌رویه سال‌های قبل به خصوص دهه سوم و چهارم امروز خود را نشان می‌دهد. متاسفانه راه را به جایی کشانده که همه فرمول‌های علمی اقتصادی و راهکارها جواب مثبت نمی‌دهد.

*سال 97 از نظرتان چگونه گذشت؟ اتفاقاتی که در این سال رخ داد را نشات گرفته از چه چیزی می‌دانید و چرا وضعیت اینگونه پیش رفت؟

پیامبر اکرم جمله‌ای دارند که فکر می‌کنم کوتاه‌ترین جمله‌ای باشد که مطرح کرده‌اند. می فرمایند: «ملاک الأمر خواتمه» یعنی ملاک درستی یک کار و یک امر از امور نتیجه آن است. نتیجه اگر مثبت بود آن اقدام مثبت است و اگر منفی بود، منفی است. امروز با نتایجی روبه‌رو هستیم که نشان می‌دهد در گذشته درست عمل نکرده‌ایم. سال‌های گذشته از آغاز دهه 90 با مشکلاتی مواجه شدیم که در عرصه بین‌‌المللی، مسائل اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و امور اجرایی بن‌بست‌های زیادی مشاهده می شود. بن‌بست‌هایی که اگر بلدوزر هم داشته باشیم نمی‌توانیم آن را خراب کرد و راه را باز کنیم و راه بازگشت هم در برخی از امور نداریم. به عنوان نمونه در مسائل اقتصادی سال 91 و 97 را مشاهده کردید. ارز از سال 91 یک مرتبه از حدود هزار تومان به سه هزار و ششصد، هفتصد تومان رفت. ارزش پول ملی به یک سوم سقوط کرد و رکود جامعه را گرفت. نه رکود تنها، چون رکود تنها یا تورم تنها راه‌‌حل ساده‌ای دارند، اما رکود همراه با تورم معادلات را به هم می‌زند و فرمول‌های اقتصادی را هم بلا اثر می‌کند.

وقتی ما در یک دوره هشت ساله دولت نهم و دهم نقدینگی را از 67 هزار میلیارد تومان به نزدیک 600 هزار میلیارد تومان رساندیم و در هشت سال، 8 تا 9 برابر نقدینگی را بالا بردیم یعنی سالانه با توجه به ضریبی که می‌خورد بیش از 90 درصد افزایش نقدینگی داشتیم، در حالی که در سال‌های قبل از آن افزایش نقدینگی روی میانگین 25 درصد بود؛ یعنی چهار برابر نقدینگی را افزایش دادیم. پیش‌بینی می‌شد که چنین بلایی در سال‌های بعد بر سر مملکت بیاید و سال‌های زیادی هنوز در پیش است که تخریب‌هایی که این دو دهه دولت به دنبال آورده و می‌کند درست شود.

همچنین سال 97 شاهد بودید که قیمت دلار از سه هزار و 500 تومان رفت تا 19 هزار و 700 تومان و الان برگشته به بالای 13 هزار تومان. راهکار درست و علمی نداشته‌ایم و یا راهکارهایی پیشنهاد می‌کردیم و به اجرا در می‌آوردیم که پس می‌زد. با برخوردهای امنیتی، زور و فشار و کارهای غیرمعمول بانکی و انقباضی برخورد کردند. جابه‌جایی روزانه بیش از 50 میلیون تومان را ممنوع کرده تا حدی که سه گردش پول در طول سال به زیر یک گردش کاهش یافته و رکود کشنده برای مملکت ایجاد کرده است، با این قیمت توانسته‌ایم مقداری قیمت ارز را کنترل کنیم. قیمتی که در یک مقطع به 10 هزار تومان هم رسید، اما در مدت یک ماه باز هم برگشت به بالای 13 هزار تومان.

مبحث دیگری که می‌تواند نشان‌دهنده نتیجه منفی چهل سال به خیال خودمان تلاش خالصانه و مخالصانه باشد، بحث پروژه‌های عمرانی است، یعنی پروژه‌های زیربنایی و خدمات عمومی از مباحث مهم است. ببینید ما الان بیش از 800 هزار میلیارد تومان به قیمت امروز پروژه ناتمام داریم. بودجه عمرانی در سال جاری هزار میلیارد تومان و تحقق آن نهایتا 30 هزار میلیارد تومان است. چند سال طول می‌کشد که پروژه‌های ناتمام به اتمام برسد؟

شما 800 هزار را تقسیم بر 30 کنید؛ چیزی حدود 27 تا 28 سال می‌شود. این‌ها به غیر از تعدیل‌ قیمت پروژه‌هاست. هر سال به همین 800 هزار میلیارد 10 تا 20 درصد تعدیل می‌‌خورد. ما لقمه را بزرگ‌تر از دهان جمهوری اسلامی برداشته‌ایم و نهایتا هم آن را در دهان نگذاشته‌ایم، آن را دور سر خود چرخانده‌ایم و آخر سر هم به جای اینکه آن را در دهان بگذاریم گذاشته‌ایم در گوش‌مان، انتظار هم داشته‌ایم که هضم شود.

نکته دیگر در خدمات عمومی است. 10 خط متروی تهران چند سال باید طول بکشد؟ سال 53 مترو تهران آغاز شده است و الان 98 هستیم . حدود 45 سال است که ما در حال ساخت متروی تهران هستیم. چهار خط و نیم آن عملیاتی است و پنج و نیم خط آن هنوز عملیاتی نشده است. مملکت ما فقیر بوده؟ پول نداشته است؟ در یک دوره هشت‌ساله بیش از هزار میلیارد دلار پول داشته است. کل متروهای هفت کلانشهر در کشور 25 تا 30 میلیارد دلار پول می‌خواهد که بازگشت هم دارد؛ یعنی می‌توانست فاینانس باشد، اما ما آن را انجام ندادیم. چه جوابی برای مردم و خدا و برای وجدان خودمان داریم؟ مسائل زیادی است که معوق مانده است، تکلیفشان چیست؟


منبع: بیتوته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.beytoote.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بیتوته» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۰۱۲۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پزشکیان: اجبار و گشت ارشاد نتیجه عکس می‌دهد

«گشت ارشاد» دو کلمه‌ای است که امروز در فضای مجازی ترند بوده و بحث و نقد این بحث تنها در فضای مجازی گرم نیست بلکه در هر محفل و مکانی در این امر بسیار مورد صحبت قرار می‌گیرد.

به گزارش جماران، در خصوص مسعود پزشکیان نماینده فعلی تبریز و منتخب مجلس آینده گفت: با زور و با این روشی که پیش می‌رویم نتیجه‌ی عکس خواهد داد. اینکه حجاب باید مراعات شود، یک اصل است؛ اما اینکه چگونه باید این پیام را رساند اصل دیگر است. این خانم‌ها و زنان در اختیار خود نظام بودند؛ صداوسیما، روحانیت، مدارس، معلم‌ها، صداوسیما و رادیو در اختیار سیستم بوده است و نتوانستیم آن‌ها را درست تربیت کنیم، حالا می‌خواهیم با زور درست کنیم؟!

به نظر من امکان‌پذیر نیست. عده‌ای از خانم‌ها مشکلی با دین و مذهب ندارند، بلکه می‌خواهند به این شکل زندگی کنند. اما این کارها باعث می‌شود آن‌ها با دین و مذهب مشکل پیدا کنند و با یک عناد نسبت به آن باوری که دارند برخورد کنند.

من به آقایان پیشنهاد می‌کنم بررسی کنند و قبل و بعد مداخله را ببین

وی ادامه داد: اگر ما اطلاع رسانی، هدایت و توجیه کنیم، فرد می‌پذیرد راهی که می‌رود اشتباه است، اما زمانی که به زور می‌گوییم باید این کار را انجام دهی، این غیر از عناد و ایجاد عقده در دل فرد کار دیگری نمی‌کند. من به آقایان پیشنهاد می‌کنم بررسی کنند و قبل و بعد مداخله را ببیند؛ اگر وضع حجاب بهتر شده است ادامه دهند، اما اگر بدتر شد، این یعنی مردم را بدبین کرده‌اند و باید راه خود را تغییر دهند.

اگر مسیر درستی تعیین شود مملکت درست می‌شود

وی در واکنش به اینکه می‌گویند روزی قرار بود ابراهیم رییسی گشت ارشاد مدیران راه‌اندازی کند نه گشت ارشاد، تصریح کرد: از زمان گشت ارشاد مدیران گذشته است. سیستم، سیستم نظارت است و خیلی از مسائل را می‌توان با نظارت اصلاح کرد. لازم به گشتن نیست؛ در آمریکا نیز می‌دانند ما در اینجا چه می‌کنیم! لزومی نداریم گشت ایجاد شود. اگر مسیر درستی تعیین شود مملکت درست می‌شود.

افرادی که فکر می‌کنند در مسیر قرار دارند و مسلمان واقعی هستند چرا حرف‌های مقام معظم رهبری را اجرا نمی‌کنند؟

پزشکیان در پاسخ به این سوال که این بدسلیقگی‌ها از کجا نشات می‌گیرد؟ گفت: این بدسلیقگی‌ها از تمامیت‌خواهی یک عده خاص نشات می‌گیرد. انسان‌هایی به قدرت می‌رسند که سعی می‌کنند تمام قدرت را به دست بگیرند و دیگران را حذف کنند و وقتی این کار را می‌کنند باید توجیهی برای خود و جامعه ایجاد کنند که بتوانند رقیب خود را حذف کنند و به عده‌ای ضدانقلاب و ضد ولایت، مذهب گفته می‌شود که افراد را حذف کنند تا بتوانند خود این‌کار را انجام دهند.

وی یادآور شد: بارها گفتم که افرادی که فکر می‌کنند در مسیر درست قرار دارند و مسلمان واقعی هستند، چرا حرف‌های مقام معظم رهبری را اجرا نمی‌کنند؟! اگر علم و مهارت آن را دارند اجرا کنند، مردم مشکل نخواهند داشت. دیگران بد هستند اما شما که خوب هستید سیاست را اجرا کنید و بگذارید مشکل مردم حل شود، چرا حل نمی‌کنید؟! اما نه تنها حل نمی‌کنند بلکه کاری می‌کنند که مردم تصور کنند تمام این نقص و نارسایی‌ها از طرف رهبری است و به رهبری بی‌احترامی می‌کنند.

عضو کمیسیون بهداشت تاکید کرد: سیاست‌های کلی به غیر از بحث حجاب، بحث‌های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، آموزشی است و اگر به درستی اتفاق بیافتد، مملکت به این روز نمیافتد.

افرادی که نمی‌توانند سیاست را اجرا کنند، ضد رهبر هستند نه کسانی که انتقاد می‌کنن

وی در خصوص راهکار در این امر، افزود: راهکار اجرای سیاست است و افرادی که نمی‌توانند سیاست را اجرا کنند، ضد رهبر هستند نه کسانی که انتقاد می‌کنند و دانسته و ندانسته کاری را انجام می‌دهند. من به عنوان مسئول وظیفه دارم سیاست‌ها را اجرا کنم، قانون اجرا شود و بر اساس عدالت حکم کرده و مشکلات مملکت را حل شود.

امروز در مجلس اولویت و نگاه عده‌ای موضوع حجاب است

پزشکیان در واکنش به اینکه مردم تصور دارند امروز اولویت اول مجلس شورای اسلامی در بحث حجاب و عفاف است، گفت: امروز در مجلس اولویت و نگاه عده‌ای همین موضوع است، اما باید از همین عده سوال کرد؛ شما که تربیت همین افراد را به دست داشتید، چرا کاری کردید که به اینجا رسیده است؟! مگر تربیت دست ما نبود؟! مردم با چه آموزشی اینگونه شدند؟! ما به جای اینکه خود را نقد و ارزیابی کنیم و ببینیم اشکال کار کجا بوده است، با افرادی روبرو می‌شویم که محصول آموزش، مدرسه و صداوسیمای ما هستند.

مسئولان ما از اینکه سرمایه اجتماعی را از دست بدهند، بترسند

نماینده مردم تبریز در پاسخ به سوال که آیا مسئولان ما باید از وجود دوقطبی بترسند، گفت: مسئولان ما از اینکه سرمایه اجتماعی را از دست بدهند، بترسند. یک یا دوقطبی مهم نیست، زیرا اگر زمانی سرمایه اجتماعی را نداشته باشیم این چند قطبی را نیز از دست خواهیم داد.

دیگر خبرها

  • تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها
  • قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست / پایان دیرهنگام سکوتِ مجلس مقابل دولت!
  • راهکار اصلاح رابطه با خدا چیست؟
  • سردار رادان: در طرح نور به‌دنبال حجاب و عفاف و صیانت از دختران و خواهران خودمان هستیم/ شهادت می‌دهم که رئیس قوه قضائیه در حمایت از طرح حجاب و عفاف مردانه کنار ما بوده/ شهادت می‌دهم رئیس‌جمهور از ما حمایت کرده است
  • قالیباف: تا یکشنبه برنامه ارزی خود را ارائه نکنید خودمان موضوع را دنبال خواهیم کرد!
  • ضرب‌الاجل قالیباف برای دولت/ رئیس مجلس: تا یکشنبه برنامه ارزی خود را ارائه نکنید خودمان موضوع را دنبال خواهیم کرد!
  • راه خروج از رکود تورمی، مولدسازی است
  • نهج‌البلاغه| راهکار اصلاح رابطه با خدا
  • پزشکیان: اجبار و گشت ارشاد نتیجه عکس می‌دهد
  • راهکار هایی برای کنترل اشتها