Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-07@03:08:43 GMT

بند به بند قرارداد ویلموتس؛ مرخصی بی مرخصی!

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۰۲۱۹۳

بند به بند قرارداد ویلموتس؛ مرخصی بی مرخصی!

سرمربی جدید تیم ملی پروازی نیست، مرخصی‌هایش مشخص است و مالیات نمی‌دهد؛ فدراسیون هم باید امکانات رفاهی مثل خانه، خودرو، موبایل، اینترنت، بلیت هواپیما و… در اختیارش بگذارد.

به گزارش مشرق، دیگر کم‌کم باید باور کنیم که تیم‌ملی‌مان شکل و شمایل فوتبال بلژیک را به خود بگیرد؛ وقتی سراغ مارک ویلموتس رفته‌ایم، انتظاری جز این هم نباید داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آنجایی که ما ایرانی‌ها معمولاً بدون حاشیه نمی‌توانیم کاری انجام بدهیم، حضور ویلموتس هم حواشی زیادی داشته است. بررسی برخی نکات درباره سرمربی سابق تیم ملی بلژیک می‌تواند قابل توجه باشد.

ویلموتس پروازی نیست

قرارداد ویلموتس با فدراسیون فوتبال هنوز به صورت رسمی به امضا نرسیده است اما مهدی تاج و مدیران فدراسیون او را به صورت رسمی سرمربی تیم ملی معرفی کرده‌اند. منتهی تا وقتی که قرارداد به صورت رسمی منعقد نشود، نمی‌توان ویلموتس را سرمربی تیم ملی قلمداد کرد. پیش از این، در رسانه‌ها خبری منتشر شده بود مبنی بر این که در جریان مذاکرات طرفین به خاطر پروازی بودن به اختلاف خورده‌اند، چون ویلموتس انتظار داشته فقط برای تمرینات، اردوها و مسابقات تیم ملی در تهران حضور داشته باشد. با این حال رئیس فدراسیون فوتبال این خبر را رسماً تکذیب و تأکید کرد که ویلموتس در ایران حضوری دائمی خواهد داشت.

بیشتر بخوانید:

ویلموتس در راه تهران

پول ویلموتس را چه کسی می‌دهد؟

تنها دلیل عدم انعقاد قرارداد مباحث مالی بوده است که مهدی تاج درباره آن گفت: «هنوز بحث‌هایی مثل حوزه مالی مانده است و چیزی نیست که در اختیار فدراسیون فوتبال باشد که در یک جلسه رئیس فدراسیون یا هیأت‌رئیسه تصمیم بگیرند این کار را انجام دهند یا خیر.» نکته قابل تأمل اینجاست که مدیران فوتبال از چه طریقی می‌خواهند دستمزد ویلموتس و دستیارانش را در این شرایط سخت اقتصادی پرداخت کنند. تاج بر چه اساس و منطقی اعلام کرده مباحث مالی دست آنها نیست؟ آیا باز هم قرار است فدراسیون به وزارت ورزش و دولت برای پرداخت پاداش و حقوق مربیان خارجی تیم ملی فشار بیاورد؟ جالب اینجاست که سفارت ایران در بروکسل بلژیک موضوع پرداخت پول ویلموتس را تکذیب کرده است. پیش از این هم شنیده شده بود پول قرارداد ویلموتس از محل درآمدهای ایران در فیفا به او پرداخت خواهد شد، منتهی هیچ شفاف‌سازی درباره این مسأله انجام نشده است و مهدی تاج باید به جامعه فوتبال توضیح بدهد که چرا چنین حرفی زده و منظورش از باقی ماندن بحث‌های مالی چیست؟

مرخصی بی‌مرخصی

مرخصی و مأموریت‌های مارک ویلموتس مثل کارلوس کی‌روش نیست که اکثر روزهای سال را در خارج از ایران سپری کند. این مربی با هماهنگی شخص رئیس فدراسیون به مرخصی مشخص در طول سال خواهد رفت که گفته می‌شود به ٨ هفته می‌رسد. مأموریت‌های او برای سفرهای خارجی و شرکت در اجلاس و مراسم‌های مختلف و بررسی عملکرد لژیونرها با هماهنگی فدراسیون انجام می‌شود.

فقط ٣ دستیار خارجی

ویلموتس طبق قرارداد تنها می‌تواند از سه دستیار خارجی در کادر فنی تیم ملی استفاده کند و فدراسیون به‌خاطر تجربه همکاری با کی‌روش در این زمینه سختگیری زیادی داشته است. مانو فررا اسپانیایی، تیری وریانس و هرمان دی‌لانتشیر بلژیکی دستیاران خارجی ویلموتس هستند. بقیه اعضای کادر ایرانی خواهند بود و توسط فدراسیون به ویلموتس معرفی خواهند شد و تا دوشنبه اسامی کامل اعضای کادر فنی تیم ملی اعلام خواهد شد. گفته می‌شود مارکار آقاجانیان یکی از همین نفرات است و طبق اعلام تاج تعداد دستیاران ایرانی افزایش پیدا کرده است. تاج درباره بحث دستیاران سرمربی گفته: «در اواخر سرمربیگری کی‌روش در تیم‌ملی، ۱۰ یا ۱۱ دستیار خارجی در تیم ملی بود که در قرارداد با این مربی بلژیکی، تعداد دستیاران به ۲ یا ۳ دستیار کاهش یافته است و مربیان ایرانی اضافه شده‌اند.»

جلوگیری از تکرار فاجعه

طبق توافق انجام‌شده و برنامه‌ای که فدراسیون از مدت‌ها قبل داشت، تمام سرمربیان تیم‌های ملی باید زیر نظر ویلموتس کار خود را انجام بدهند و این مربی باید نظارت دقیق روی مسابقات و برنامه‌های تمرینی آکادمی ملی فوتبال داشته باشد. البته این بند در قرارداد کی‌روش هم وجود داشت اما زور فدراسیونی‌ها به کی‌روش برای اجرای این بند قرارداد نمی‌رسید. برای جلوگیری از تکرار فاجعه اختلاف بین سرمربیان تیم ملی بزرگسالان و امید هم فدراسیون به ویلموتس تأکید کرده بدون هیاهو و با در نظر گرفتن اولویت‌ها بازیکنان زیر ٢٣‌سال در اردوی تیم‌ملی بزرگسالان یا امید در صورت همزمان‌بودن شرکت خواهند کرد.

مالیاتش را فدراسیون می‌دهد

هرچند مدیران فدراسیون فوتبال درباره جزئیات توافق و مذاکرات مالی با مارک ویلموتس هیچ شفاف‌سازی انجام نداده‌اند اما رسانه‌های بلژیکی خبر از توافق ١, ٣ میلیون یورویی داده‌اند. مهم‌ترین مسأله هم این است که پرداخت مالیات قرارداد سرمربی جدید تیم ملی هم درست مثل کی‌روش بر عهده فدراسیون فوتبال است و اسناد و مدارک آن برای ارائه به اداره مالیات بلژیک باید در اختیار ویلموتس قرار بگیرد. البته طرفین توافق کرده‌اند که به خاطر همین موضوع بحث مالیاتی رقم دقیق قرارداد بین آنها محرمانه بماند.

اختصاص خانه، خودرو، اینترنت، موبایل و بلیت هواپیما

فدراسیون فوتبال باید خانه با امکانات کامل، خودرو، اینترنت پرسرعت، تلفن‌همراه، بلیت رفت و برگشت هواپیما درجه بیزینس برای مرخصی و مأموریت‌های ویلموتس در نظر بگیرد. اگر برای شرکت در اجلاس‌های جهانی، مراسم‌هایی که توسط فیفا کنفدراسیون فوتبال آسیا برگزار می‌شود یا حتی ملاقات با لژیونرها ویلموتس بخواهد به خارج از ایران سفر کند، هزینه ایاب و ذهاب و خوراک و اقامت ویلموتس در آن کشورها بر عهده فدراسیون فوتبال خواهد بود. درباره سایر آپشن‌های رفاهی و خدماتی این قرارداد هنوز خبری به بیرون درز پیدا نکرده است.

تابعیت از قرارداد اسپانسرینگ

ویلموتس باید تابع قراردادهای اسپانسرینگ فدراسیون فوتبال باشد و مثل کی‌روش نمی‌تواند از قراردادها برای خودش سهم بخواهد. به این ترتیب سرمربی تیم ملی دیگر از اسپانسر لباس نمی‌تواند درخواست دریافت پول داشته باشد و ویلموتس باید با اسپانسر فدراسیون و سایر تیم‌های ملی هم همکاری داشته باشد و تمام مصاحبه‌هایش با هماهنگی فدراسیون انجام شود.

ماجرای پاداش صعود به جام جهانی

گفته می‌شود طرفین برای پرداخت ١٠‌درصد از پاداش‌های کنفدراسیون فوتبال آسیا و فیفا به‌ویژه برای صعود به جام جهانی به ویلموتس و دستیاران خارجی‌اش توافق کرده‌اند اما هنوز مدیران دقیق پاداش‌های نقدی مربی بلژیکی برای پیروزی در مسابقات دوستانه و رسمی مشخص نشده است. طبیعتاً غیبت غیر موجه در تمرینات و مسابقات تیم ملی و هرگونه رفتار خارج از قرارداد از سوی ویلموتس شامل جریمه نقدی می‌شود. همچنین شنیده شده در صورتی که تیم‌ملی نتواند به جام جهانی ٢٠٢٢ قطر صعود کند، قرارداد ویلموتس فسخ خواهد شد.»

منبع: روزنامه شهروند

منبع: مشرق

کلیدواژه: رونق تولید وعده های روحانی بازار سکه و ارز پرسپولیس تیم ملی فوتبال ایران مارک ویلموتس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۰۲۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مورد عجیب عبدالله

فولاد خوزستان، یکی از سه تیم انتهایی جدول لیگ برتر فوتبال ایران که حال و روز خوشی را تجربه نمی‌کند و خطر سقوط به دسته پایین‌تر این تیم را تهدید می‌کند، در شرایط عجیبی گیر کرده است. این شرایط متوجه عبدالله ویسی، سرمربی این باشگاه است که به تازگی در اقدامی بی‌سابقه که از آن به‌عنوان سنگین‌ترین جریمه تاریخ فوتبال ایران یاد شده است، مبلغ دو میلیارد تومان جریمه شده ست.

این موردی است که روز گذشته کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال در اطلاعیه‌ای کوتاه از آن پرده برداشت و نوشت: «عبدالله ویسی، سرمربی تیم فولاد خوزستان، به دلیل مصاحبه غیرفنی و خارج از حوزه مسئولیت خود و اظهارنظر غیرمسئولانه و غیرحرفه‌ای علیه فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ مبلغ دو میلیارد تومان جریمه نقدی شد. مبلغ جریمه نقدی باید در مدت یک هفته پرداخت شود. ادامه فعالیت این مربی در لیگ برتر منوط به پرداخت جریمه است».

پیش از این بار‌ها سابقه داشته که جریمه‌های مالی برای بازیکنان و سرمربیان در نظر گرفته شود؛ ولی رقم دو میلیارد تومان جریمه از آن دست اتفاقات شوکه‌کننده‌ای است که تا به الان نظیرش دیده نشده است. ازاین‌رو بسیاری بر آن شده‌اند تا دلیل این جریمه سنگین را بیابند. به عبارت ساده‌تر، این سؤال مطرح می‌شود که کدام مصاحبه غیرفنی از سوی ویسی مطرح شده که استحقاق چنین جریمه سنگینی را داشته است؟ برای رسیدن به پاسخ این پرسش باید سری به هفته گذشته زد که فولاد در اراک در دیداری دشوار مقابل آلومینیوم یک – یک مساوی شد. پس از آن بازی، عبدالله ویسی در کنفرانس خبری در شرایطی که به‌وضوح ناراحت به نظر می‌رسید، از ناتوانی کمیته اخلاق و انضباطی فدراسیون و سازمان لیگ گله کرده و خواستار ورود شورای امنیت ملی و حفاظت اطلاعات شده بود.

او گفته بود: «حرص می‌خوریم که می‌گوییم ورزش سالم و سلامت و پاک است. اگر کمیته اخلاق و کمیته انضباطی و فدراسیون و سازمان لیگ نمی‌توانند دخالت کنند و نمی‌توانند ببینند که چه بازی‌هایی دارد رقم می‌خورد و اگر عرضه ندارد، شورای امنیت ملی و حفاظت اطلاعات بیایند وسط و بازی‌ها را رصد کنند و نگذارند حقی ضایع شود. ما جلوی دوربین یک جور حرف می‌زنیم و بازی‌های ما یک جور دیگر درمی‌آید. این حق‌خوری و ظلم به فوتبال است. انتظار داریم فدراسیون بازی‌ها را رصد کند. خودمان را می‌زنیم به آن راه که هر اتفاقی می‌افتد، آن سر قضیه است که هم شما می‌دانید و هم من و هم تمام فوتبالیست‌ها، جلوی دوربین حرف دیگر می‌زنیم و پشت قضیه کار‌های دیگر می‌کنیم. جمع کنید لطفا و نگذارید حق کسی چه در قهرمانی و چه در سقوط ضایع شود».

این بخش از صحبت‌های ویسی در کنفرانس خبری حالا مشخصا برایش گران تمام شده است؛ هرچند او در همان کنفرانس کذایی مجبور شد درباره یکی دیگر از بازیکنان خبرساز تیمش صحبت کند: ابراهیم سلجوقی. ماجرای این بازیکن هم از آن دست اتفاقات عجیب‌وغریبی است که در فوتبال ایران و باشگاه فولاد رقم خورده است.

این یکی مربوط به خبری است که خبرگزاری تسنیم هفته گذشته به آن پرداخت و نوشت که «ابراهیم سلجوقی از سال ۱۳۹۵ و در دوره مربیگری سیروس پورموسوی به فولاد خوزستان پیوست؛ بازیکنی ۳۱ ساله که هفت فصل متوالی در فهرست باشگاه خوزستانی بوده است؛ اما آمار بازی بسیار کمی دارد. با اینکه معمولا بازیکنان فولاد شناخته‌شده هستند، این بازیکن گمنام است. در سایت باشگاه فولاد آمار بازی این بازیکن ۱۶ دقیقه عنوان شده و در لیگ برتر فصل ۱۴۰۰-۱۳۹۹ یک دقیقه و در جام حذفی فصل ۱۴۰۱-۱۴۰۰ به مدت ۱۵ دقیقه برای این بازیکن آمار بازی به ثبت رسیده است. درحالی‌که سایت باشگاه فولاد پست این بازیکن را مهاجم عنوان کرده؛ ولی او در یکی از مصاحبه‌هایش پست خود را مدافع اعلام کرده است. این موارد در حالی رخ می‌دهد که در فصل اخیر به دلیل محدودبودن فهرست فولاد به‌ناچار چند بازیکن خود را در فهرست مازاد قرار داد. در فصول گذشته بار‌ها دیده شده است که بازیکنان بزرگ باشگاه خوزستانی به دلیل پر بودن فهرست و جایگزینی بازیکنان جدید با قلم قرمز مربیان خود روبه‌رو شده‌اند؛ اما درباره سلجوقی اوضاع متفاوت است. هنوز مشخص نیست چرا و چطور این بازیکن گمنام توانسته است در دوره حضور مربیان متوالی هفت فصل پی‌درپی در این تیم حضور داشته باشد».

مطرح‌شدن اسم ابراهیم سلجوقی هم بدون حاشیه نشد؛ چند ساعت بعد از گزارش تسنیم، عنوان شد که او پسر یکی از سرداران سپاه است که در فولاد با وجود چنین کارنامه‌ای مشغول به کار است. این یکی هم از دیگر مواردی شد که ویسی را بر آن داشت تا درباره ابراهیم سلجوقی در کنفرانس خبری صحبت کند. او در دفاع از این بازیکن گفت: «نجاست فوتبال را رها کردیم و برای تیمی که نماد فوتبال ایران است، حاشیه درست می‌کنیم و ظلم است. بچه علی پروین و ناصر حجازی فوتبالیست شد نابودش کردند، می‌گویند فرزند فلان سردار در تیم فولاد است، من آدم سیاسی نیستم. این بازیکن از پنج‌سالگی در تیم‌های پایه فولاد بوده و از کجا می‌دانست آن موقع پدرش سردار می‌شود؟ تیم را به حاشیه نبرید. چرا این حرف‌ها را می‌زنید؟ اگر می‌رفت دکتر و رئیس دانشگاه می‌شد، هم می‌گفتند پدرش سردار است، این ظلم است».

به هر روی عبدالله ویسی و فولاد خوزستان حالا در شرایط بحرانی‌تر از قبل گرفتار شده‌اند. آن‌ها باید امروز در شرایطی روبه‌روی تیم تراکتور قرار بگیرند که با حاشیه جدیدی روبه‌رو شده‌اند. ویسی روز گذشته هم در مقام دفاع از صحبت‌هایش برآمد. او در کنفرانس خبری و در شرایطی که مشخصا تصور می‌کرد دو میلیارد ریال جریمه شده و نه دو میلیارد تومان، گفت: «من هفته گذشته صحبتی داشتم که به برخی از دوستان که برای من قابل احترام هستند، برخورد و شنیدم فدراسیون دو میلیارد ریال من را جریمه کرده است؛ زیرا خواسته بودم که بازی‌ها را رصد کنند. خب رصد نکنید و صد میلیون تومان دیگر هم من را جریمه کنید. مگر من چه گفتم، فقط خواستم بازی‌ها را رصد کنند. گواردیولا و مورینیو هم این را می‌گویند؛ اما هنوز به کمیته انضباطی نرفته‌ام، برای من حکم بسته‌اند».

دیگر خبرها

  • رده‌بندی گران‌ترین قراردادهای تاریخ با ورزشکاران
  • شروط مهم فدراسیون فوتبال برای برگزاری فصل آینده لیگ برتر
  • برگزاری سمینار داوران نخبه فوتبال آسیا
  • ۷ داور از ایران در سمینار داوران نخبه فوتبال آسیا
  • فدراسیون فوتبال ۳۵۰ میلیون تومان دیگر به جیب زد!
  • مورد عجیب عبدالله
  • ۱۰‌ماه با علی خطیر؛ هیاهوی بزرگ برای هیچ!
  • واکنش فدراسیون فوتبال به درخواست وزیر ورزش
  • حکم فدراسیون در مورد هوادار جنجالی سپاهان!
  • برخی از فرهنگیان هدیه روز معلم دریافت نکردند