Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، فاز 11 پارس جنوبی به عنوان تنها فاز باقی‌مانده میدان گازی پارس جنوبی، تیر ماه سال 96 به عنوان نخستین قرارداد در قالب آی.پی.سی به کنسرسیومی از شرکت ایرانی پتروپارس، توتال از فرانسه و سی.ان.پی.سی چین واگذار شد. فازی مهم به این لحاظ که تمام فازهای اطراف آن مدت‌هاست در حال تولیدند، در طرف قطر شرکت اکسون آمریکا مشغول به کار  و مدت 10 سال است که بهره برداری از آن صورت می‌گیرد، فشار مخزن هم در حال کاهش است، بنابراین این پروژه 4.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

8 میلیارد دلاری در صدر اولویت وزارت نفت برای توسعه قرار داده شد و احداث ایستگاه تقویت فشار برای جلوگیری از افت مخزن و الگو شدن برای دیگر فازها در دستور کار قرار گرفت که به گفته مشکین فام مدیر عامل نفت و گاز پارس وزن آن 20 هزار تن است و تاکنون شرکت‌های ایرانی تجربه‌ای در این زمینه نداشته‌اند.  

طبق زمان بندی اعلام شده، توتال کار خود را آغاز کرد و حدود 90 میلیون دلار هم در این پروژه هزینه کرد. اما با آمدن دونالد ترامپ به کاخ سفید اوضاع دگرگون شد، توتال ایران را ترک کرد و سی.ان.پی.سی چین هم که قرار بود اپراتوری را بعهده بگیرد از بیم تحریم‌های آمریکا تعلل کرد، اکنون برخی شرکت‌های داخلی اعلام کرده‌اند که امکان توسعه این فاز را دارند، سعید محمد فرمانده قرارگاه خاتم در نشست خبری نمایشگاه نفت امسال اعلام کرد:" ما می‌توانیم پروژه را کاملا داخلی سازی کنیم، با ارتباطی که با خارج از کشور می‌گیریم تکنولوژی مورد نیاز را وارد کنیم و نیازهای پروژه را در راه توسعه برطرف کنیم". بدون تردید شرکت‌های ایرانی مثل پتورپارس، مپنا و قرارگاه خاتم تجربه زیادی در توسعه فازهای پارس جنوبی داشته‌اند، اما مهم در این فاز افت فشار مخزن است که شرکت‌های ایرانی تا کنون تجربه‌ای در این خصوص نداشته‌اند.

محمد مشکین‌فام در این باره به ایلنا گفت: ایستگاه تقویت فشار مورد نیاز در فاز 11 یک سکوی 20 هزار تنی است. سکوهایی که تاکنون  در پارس جنوبی ساخته شده هر کدام فقط 2500 تن وزن داشته‌اند، تا به امروز سکویی با این وزن نساخته‌ایم، در درجه اول باید یاردهای داخلی تقویت و نحوه ساخت، حمل و نصب سازه‌ها را بدانیم.

وی افزود: شناورهایی که در حال حاضر برای نصب سکو استفاده می‌شود 5 هزار تن است برای 20 هزار تن باید ماژولار شود. تاکنون حتی در خاورمیانه چنین سکویی نداشته‌ایم. فقط چند سکو در دنیا وجود دارد که در استرالیا و جاهای دیگر ساخته شده و توتال در آنها رفرنس داشته است، شرکت‌های داخلی مثل پتروپارس یا قرارگاه خاتم مدیریت عمومی پیمان انجام می‌دهند و کارگاه ندارند.

مدیر عامل شرکت نفت و گاز پارس تصریح کرد: شرکت صدرا در قرارگاه سکوهایی با وزن 2500 تن برای پارس جنوبی ساخته وقتی وزن بالا برود باید در طراحی و ساخت تغییراتی داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: بحث دیگر اینکه قرار بود این سکو برای فاز 11 اجرا و در بقیه فازها الگو قرار بگیرد، طی 5 یا 6 سال آینده در بقیه فازهای پارس جنوبی افت فشار در دریا خواهیم داشت، باید سکوهای تقویت فشار نصب شود که بتوانیم فشاری را که می‌خواهیم در خشکی داشته باشیم، تامین کنیم. در نتیجه کار کوچکی نیست، ما حدود 20 سکوی دیگر با این تناژ نیاز داریم، برای اولین بار باید کار با دقت انجام شود که بتوانیم برای بقیه فازها الگوبرداری کنیم.

مشکین فام درباره تکنولوژی ساخت این نوع سکو اظهار داشت: طراحی این تکنولوژی با یک شرکت فرانسوی است که با توتال کار می‌کرد و بعد ساخت است که در یاردهای مختلف دنیا شبیه آن ساخته شده، ما باید تکنولوژی را به داخل وارد کنیم. با توجه به اینکه توتال با شرکت‌های بین المللی زیادی کار کرده و خودش شبیه آن را ساخته انتظار داشتیم این تکنولوژی متنقل شود.

وی ادامه داد: اولین کاری که توتال کرد این بود که سه شرکت تاسیسات دریایی در خرمشهر، ایزوایکو در بندرعباس و صدرا در بوشهر را بازدید و به ما اعلام کرد چه تغییراتی باید در یاردها اعمال کنند، شرکتی می‌تواند این کار را انجام دهد که قبلا در این زمینه سابقه داشته باشد، انتظار ما این بود یک بار زیر نظر توتال این کار را در ایران انجام دهیم و بعد مثل بقیه کارهای پارس جنوبی در بقیه فازها کپی پِیست کنیم.

مدیر عامل شرکت نفت و گاز پارس یادآور شد: قرارگاه تا بحال این کار را انجام نداده و برایش متصور نیست که چه چیزی را باید تغییر دهد، کسی که کار نکرده چگونه می‌خواهد تغییر ایجاد کند، کسی باید اولین توسعه را انجام دهد که قبلا رفرنسی داشته باشد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: پارس جنوبی پتروپارس نفت و گاز وزن خرمشهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۰۸۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز

مدیرعامل «توتال انرژی» هشدار داد تحریم‌های پیشنهادی اتحادیه اروپا برای ممنوعیت واردات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) روسیه، باعث افزایش شدید قیمت گاز و سود بردن فروشندگان جهانی گاز از جمله خود «توتال انرژی» می‌شود.

به گزارش ایسنا، پاتریک پویانه در پاسخ به سوال تحلیلگری که درباره تاثیر تحریم‌های پیشنهادی اتحادیه اروپا پرسیده بود، گفت: اگر اتحادیه اروپا، پروژه «یامال ال‌ان‌جی» را تحریم‌ کند، قیمت ال‌ان‌جی به سرعت بالا خواهد رفت و در سطح جهانی، به نفع ما خواهد بود. اگر تحریم‌هایی در کار باشند، مثبت است و منفی نیست زیرا درآمد توتال از پروژه «یامال ال‌ان‌جی»، کاملا محدود است.

مدیرعامل «توتال انرژی» گفت: سران اروپا بر این موضوع واقف هستند که امنیت تامین کنونی آنها، بر ال‌ان‌جی متکی است و نمی‌خواهند دوباره افزایش قیمت را مشاهده کنند. آنچه من درک می‌کنم این است که آنها ممکن است ایده‌هایی داشته باشند اما این ایده‌ها برای سال ۲۰۲۷ به بعد خواهد بود نه قبل از آن.

شرکت فرانسوی «توتال انرژی»، سهم ۲۰ درصدی در پروژه «یامال ال‌ان‌جی» واقع در شرق روسیه دارد و سهم عمده این پروژه در اختیار شرکت روسی نواتک است. توتال همچنین ۱۹.۴ درصد سهم در نواتک دارد.

پویانه اظهار کرد: توتال، سود نقدی از پروژه «یامال ال‌ان‌جی» از سال ۲۰۲۳ دریافت نکرده است زیرا تحریم‌ها علیه مبادلات مالی با روسیه، خارج کردن پول از این کشور را دشوار کرده است. این شرکت حدود ۴۵۰ میلیون دلار سود نقدی نیم سالانه را در اواخر سال ۲۰۲۲ از نواتک دریافت کرد.

قیمت گاز طبیعی اروپا پس از حمله نظامی روسیه به اوکراین و کاهش شدید واردات گاز از روسیه در سال ۲۰۲۲، به شدت افزایش یافت.

ظرفیت جهانی جدید ال‌ان‌جی تا سال ۲۰۲۷ که قرار است پروژه‌های بیشتری راه اندازی شوند، محدود خواهد بود و به معنای آن است که اروپا با آسیا و خریداران دیگر برای محموله‌های ال‌ان‌جی، در رقابت خواهد بود و این موضوع، قیمت‌ها را بالا می‌برد.

چندین کشور عضو اتحادیه اروپا خواستار وضع تحریم‌هایی علیه ال‌ان‌جی روسیه شده اند اما برای تصویب چنین اقدامی، موافقت همه اعضای این بلوک، ضروری است.

روسیه در سال میلادی گذشته، ۱۴.۸ درصد از گاز اتحادیه اروپا را تامین کرد و محموله‌های ال‌ان‌جی تخفیف‌دار روسیه، تا حدودی جایگزین واردات گاز اروپا از این کشور از طریق خط لوله شد.

بر اساس گزارش رویترز، پس از افزایش شدید قیمت گاز که باعث شد مصرف کنندگان و کسب و کارهای اروپایی مجبور شوند در طول زمستان، مصرف خود را کاهش دهند، سیاستمداران اروپایی برای کنترل قیمت انرژی و تضمین امنیت تامین آن، تحت فشار قرار دارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حضور بیش از ۶۵۰ شرکت دانش‌بنیان داخلی و خارجی در نمایشگاه ایران‌هلث ۱۴۰۳
  • تقاضای بررسی لایحه توسعه سواحل مکران اعلام وصول شد
  • برگزاری همزمان مرحله دوم و سوم لیگ آب‌های آرام و مرحله پایانی لیگ کانوپولو
  • احتمال خروج توتال از پروژه ال‌ان‌جی روسیه
  • تولید ۱۹۶ میلیارد مترمکعب گاز شیرین در پالایشگاه‌های پارس جنوبی
  • تولید بیش از ۱۹۶ میلیارد مترمکعب گاز شیرین در پالایشگاه‌های سیزده‌گانه پارس جنوبی
  • تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز
  • شاخص شدت انرژی در کشور رو به افزایش است
  • حضور فارسی‌ها در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ ایران
  • مدیر شرایط اضطراری و بحران پتروشیمی‌های منطقه ویژه پارس منصوب شد