Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-01@05:20:30 GMT

از «سینما قدس» تا پردیس سینمایی «امید» در ایلام

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۰۹۰۰۵

از «سینما قدس» تا پردیس سینمایی «امید» در ایلام

رویایی که علاقه‌مندان به سینما با تخریب سالن سینما قدس شهر ایلام و تبدیل به پارکینگ شدنش در حال کمرنگ شدن بود، این روزها با خبر «ایلام صاحب پردیس سینمایی می‌شود»، رنگ و بوی واقعیت به خود گرفته و امیدها را زنده کرده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، سال 92 بود که سالن سینمای قدس شهر ایلام واقع در خیابان سعدی جنوبی در مرکز شهر و شلوغ‌ترین مکان و شریان اصلی شهر، به دلیل فرسودگی تخریب شد، سالنی سینمایی که سال‌های سال، پاتوق مردم این شهر برای تماشای فیلم‌های روز کشور بود، اما مکان این سینما بعد از تخریب به محلی برای پارک خودروهای همشهریان تبدیل گردید، البته به گفته مسئولان وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با توافقی که بین مالک خصوصی آن انجام‌شده بود، کار طراحی ساختمان تجاری و فرهنگی و خدماتی در 11 طبقه انجام گیرد که بخش از این فضا به سینما اختصاص پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

سرانجام در سال 97 به گفته عمران خودآموز، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام، با انعقاد تفاهم‌نامه‌ای بين فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، شهرداري ایلام و مالك سينما قرار شد که در همین محل، ساختمانی در قالب يك مجتمع سينمايي و تجاري راه‌اندازی شود که هم‌اکنون مراحل تغییر کاربری و اخذ پروانه را طی می‌کند.

 

اما در این بحبوحه، نیاز مرکز استان به داشتن یک سالن سینما برای مسئولان اجرایی و فرهنگی استان کامل احساس می‌شد و بر این اساس سالن اجتماعات مجتمع فرهنگی و هنری ارشاد اسلامی واقع در خیابان پیروزی با توجه به این ضرورت و با همکاری سازمان بنیاد سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و توجه مسئولان فرهنگی، با پیشنهاد اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی به امکانات و تجهیزات مدرن و به‌روز برای اکران فیلم‌های سینمایی، تبدیل به سالن سینما شد که سالن سینما فرهنگ نام گرفت و از آن موقع تاکنون نیز فیلم‌های روز کشور در این سالن اکران می‌شود.

 

اما خوشبختانه با پیگیری مسئولان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان داستان سینما در استان به همین‌جا ختم نشد و در کاری مشترک قرار شده که با همکاری شهرداری ایلام پردیس سینمایی شهر ایلام در این شهر احداث شود.

 

 عبدالحسین رحمتی، معاون امور سینمایی و هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام، در گفت‌وگو با خبرنگار ما در خصوص پردیس سینمایی شهر ایلام، اظهار کرد: این پردیس سینمایی در بلوار حضرت ابوالفضل (ع) شهر ایلام در کنار مجموعه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهر ایلام احداث خواهد شد.

 

وی، ابراز کرد: یکی از طرح‌های سازمان سینمایی کشور در راستای طرح‌های توسعه‌ای و حمایت از حوزه سینما، احداث پردیس‌های سینما در شهرهای مختلف کشور با عنوان سینما امید بوده است که در فاز اول این طرح با حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهرهای ایلام، گناوه، ایرانشهر و بانه برای ساخت پردیس سینمایی موردتوجه قرار گرفتند که به‌طورقطع نقش بسیار مهمی در راستای توجه به حوزه سینما خواهد داشت.

 

رحمتی، یادآور شد: در پی سفر وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی به ایلام ساخت پردیس سینمایی در شهر ایلام مورد تصویب قرار گرفت که با حضور معاونت محترم توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان سینمایی کشور و همراهی و تعامل مسئولان اجرایی و فرهنگی استان و به‌ویژه شهرداری ایلام، کار مکان‌یابی و طراحی این پردیس در شهر ایلام انجام شد.

 

معاون امور سینمایی و هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام، یادآور شد: این پردیس سینمایی در شهر ایلام، شامل 4 سالن سینما با ظرفیت‌های متفاوت (4 پرده سینمایی) و درمجموع ظرفیت گنجایش 400 نفر خواهد بود که می‌تواند هم‌زمان 4 فیلم سینمایی در این پردیس سینمایی اکران شود.

 

رحمتی، افزود: کار ساخت ساختمان پردیس سینمایی امید در شهر ایلام بر عهده شهرداری از طریق فراخوان مناقصه عمومی و جذب پیمانکار خواهد بود و کار تجهیز این پردیس سینمایی ازجمله تجهیزات مدرن نمایش فیلم بر عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان سینمایی کشور خواهد بود.

 

وی، بابیان اینکه کار ساخت پردیس سینمایی ایلام در مرحله فراخوان مناقصه عمومی قرار دارد، ابراز کرد: البته با تفاهمی که با مالک خصوصی سینما قدس شهر ایلام نیز صورت گرفته مقررشده که سالن سینمایی مدرنی در مجموعه تجاری و فرهنگی در همان مکان سینما قدس احداث شود که در آینده‌ای نزدیک کار ساخت این مجموعه و همچنین سالنت سینمایی مدرن در مرکز شهر ایلام آغاز خواهد شد.

 

و اما طالب صادقیان، شهردار ایلام از اعلام و انتشار فراخوان مناقصه عمومی احداث پردیس سینمایی امید در این شهر خبر داد و گفت: این پردیس سینمایی (چهار سالن) در پی سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حمایت سازمان امور سینمایی کشور و سرمایه‌گذاری شهرداری ایلام احداث می‌شود.

 

وی، بابیان اینکه فراخوان مناقصه عمومی احداث سالن‌های ٤ گانه سینما امید با حمایت سازمان برنامه‌وبودجه کشور و سازمان سینمایی با ظرفیت ٤٠٠ صندلی منتشرشده است، ابراز کرد: پس از شناسایی پیمانکار، عملیات اجرایی ساخت این پردیس سینمایی، در زمینی به مساحت یک هزار و ۴۰۰ متر واقع در بلوار ابوالفضل (ع) شهر ایلام آغاز خواهد شد.

 

شهردار ایلام، با اشاره به اینکه برای ساخت فاز اول این پروژه شامل سفت‌کاری با اسکلت اعتباری بالغ‌بر ۲ میلیارد و ۳۵۰ میلیون تومان در نظر گرفته‌شده است، خاطرنشان کرد: شهرداری ایلام در حد توان خود از طرح‌های فرهنگی و هنری در راستای ایجاد نشاط و توسعه حوزه فرهنگ و هنر حمایت خواهد کرد.

 

به‌هرحال امروزه سینما رسانه‌ای نافذ و تعیین‌کننده در فرهنگ عمومی جامعه، بسترسازی، عملیاتی کردن برنامه‌ها و راهبردهای کلان ملی و بین‌المللی است و به‌طورقطع نقش مهمی در ایجاد نشاط اجتماعی دارد که صدالبته باید زیرساخت‌های هنر هفتم که خود منشأ بسیاری از تحولات فرهنگی و اجتماعی است، در جامعه فراهم شود و ساخت پردیس‌های سینمایی، در گسترش فضاهای نمایش فیلم، کمک شایسته‌ای به هم به خود سینما و هم به علاقه‌مندان هنر هفتم خواهد کرد.

 

پایان پیام/92

منبع: شبستان

کلیدواژه: شب قدر ماه رمضان مراسم شب قدر خبرگزاری شبستان مجلس احیای شب قدر قرآن اردبیل شب های قدر مسجد قدس امید پردیس سینما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۰۹۰۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیاتی از طرح‌های مطالعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

رئیس مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جزئیاتی از طرح‌های در درست اجرای این مرکز ارائه کرد و گفت: امیدوارم به سرانجام رسیدن طرح‌های ملی، انقلابی در ساحت تولید داده‌های فرهنگی کشور رقم زده و دست سیاست‌گذاران این حوزه را از حیث سیاست‌گذاری پر کند.

به گزارش ایسنا،‌ نشست خبری مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز با حضور صابر جعفری کافی‌آباد (رئیس مرکز) و سجاد یاهک (معاون مرکز) در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد.

در ابتدای این نشست صابر جعفری درباره تحولات ساختاری و فنی مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: در این دو سالی که مسئولیت مرکز طرح‌های ملی را عهده‌دار شده‌ام، تصور می‌کنم انقلاب یا دست‌کم تحول بسیار عمیقی در مکانیزم پیمایش‌های ملی مربوط به حوزه‌های مختلف ساحت فرهنگی رقم خورده است.

وی افزود: پیش از این مدت، حدود یک دهه شاهد رکودِ داده در این مرکز بودیم که در این دو سال این مرکز احیا شد. به‌ عبارت دیگر این تغییر را، محصول شجاعت دولت محترم و البته وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حرکت در مسیر برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری مبتنی بر ارزیابی‌های علمی از فرهنگ کشور می‌دانم.

جعفری با تاکید بر اینکه این احیا با دو تحول جدی در دو محور مهم دنبال شد، بیان کرد: سال‌ها به دلیل تعطیلی این مرکز در دولت‌های نهم و دهم و اقتضائات آن، این مرکز تبدیل به دبیرخانه انجام طرح‌های ملی شده و ساختار انجام طرح‌های ملی دچار فروپاشی شده بود. در این سال‌ها انجام طرح‌های ملی از سوی نهادی انجام می‌شد که رئیس دفتر از سوی آن مأمور شده بود. بعد از ایام کرونا از طریق ارزیابی کارشناسی طرح‌های انجام‌شده با یک شورای علمی متشکل از اساتید دانشگاه‌های مختلف کشور، به این نتیجه رسیدیم که پیشرفت کار مطابق با مفاد قرارداد منعقد شده بین دفتر طرح‌های ملی و مجریان نیست.

وی افزود: از این‌رو با مجریان جدیدی که از اساتید دانشگاه‌های درجه یک کشور هستند، قراردادها منعقد و انجام طرح‌ها به راه افتاد. در این تحول جدید، دفتر طرح‌های ملی در متن اجرای طرح‌های ملی و کل فرآیند انجام طرح‌ها در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات قرار گرفت. تغییر دوم در این زمینه، کاهش مدت‌ زمان انجام طرح‌ها از طریق استفاده از اساتید برجسته علمی انجمن‌شناسی در هر استان و نیز هزینه مالی آن به نصف مبلغ موارد پیشنهادی بنگاه‌های جمع‌آوری داده بود.

وی با اشاره به موضوع دل‌مشغولی نسبت به کیفیت داده‌ها در طول تاریخ، اظهار کرد: یکی از تغییرات در طول تاریخ پیمایش‌ها در جهان، دل‌مشغولی نسبت به داده‌هایی است که پشتوانه سیاست‌گذاری قرار می‌گیرند. بعد از ورود ما به دفتر طرح‌های ملی برای اولین‌بار و با توجه به پیشرفت پلتفرم‌های انجام پرسشنامه، همه پرسشنامه‌ها اعم از میدانی و تلفنی را به شیوه بسیار نظام‌مند شنود می‌کنیم و به محض دریافت خطا، آن پرسشنامه و در صورت لزوم آن پرسشگر را کنار را می‌گذاریم.

جعفری ادامه داد: به عبارت دیگر کیفیت جمع‌آوری داده‌ها دائماً به‌صورت نظام‌مند پایش می‌شود. مشکل دیگر در این زمینه، «عدم پاسخگویی» است که در سال‌های اخیر میزان آن افزایش یافته است. نرخ عدم پاسخگویی در برخی پیمایش‌های اخیر بسته به میزان حساسیت آن‌ها، به ۵۰ درصد می‌رسد و نوعاً آنچه تحت عنوان نتایج پیمایش‌ها منتشر می‌شود، مربوط به بخشی است که افراد حاضر به پاسخگویی شده‌اند. در گزارش‌های رسمی مرکز طرح‌های ملی علاوه بر گزارش از پاسخگویان، گزارش تفصیلی از عدم پاسخگویان ارائه می‌شود تا امکان تفسیر روشن از داده‌ها در اختیاز مخاطب قرار گیرد.

رئیس مرکز طرح‌های ملی به پیمایش‌های معوق و جدید انجام‌ شده در این مرکز اشاره و خاطرنشان کرد: زمانی که مسئولیت این دفتر را عهده‌دار شدم، ۶ پیمایش ملی بر زمین‌ مانده وجود داشت که علی‌رغم مشکلات بودجه‌ای پژوهشگاه، با تلاش همکاران آن‌ها را به راه انداختیم که مهم‌ترین آن‌ها، موج چهارم ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان بود که اواخر آذر ۱۴۰۲ آغاز و گزارش ملی آن در اواسط زمستان ۱۴۰۲ ارائه شد و برای اولین‌بار فعالانه در مدت بسیار کوتاه ۲ الی ۳ ماهه، از آن رونمایی کردیم. داده‌ها و برش‌های استانی این پیمایش مهم و تأثیرگذار نهایتاً تا اواسط خردادماه، در اختیار شورای فرهنگ عمومی و استان‌ها قرار خواهد گرفت که امیدوارم به بصیرت سیاست‌گذاران حوزه فرهنگی بیفزاید.

وی افزود: از دیگر پیمایش‌های بسیار مهم، «پیمایش نگرانی‌های ایرانیان نسبت به مهاجران افغانستانی» بود که با توجه به حساسیت‌های سیاست‌گذاری وقت نسبت به مهاجران افغانی، انجام این پیمایش کمکی بنیادی به بدنه سیاست‌گذاری کشور بود. همچنین پیمایش‌های «سبک زندگی ایرانیان» و «وضعیت استفاده از شبکه‌های مجازی و ابعاد زندگی کاربران» در حال انجام هستند. همچنین پیمایش‌های دیگری در دستور کار قرار دارند که عبارتند از: پیمایش هویت ملی ایرانیان با اجرای دکتر اردشیر انتظاری، طراحی نقشه خلقیات ایرانیان با اجرای دکتر صبوریان، آرزوهای جوانان با اجرای دکتر علیرضا حدادی و همکاری مرکز طرح‌های ملی.

جعفری بیان کرد: علاوه‌بر این موارد، پیمایش‌های معنی‌داری در سال‌های آتی انجام خواهد شد که سنجش وضعیت فرهنگ عمومی ایرانیان، سواد تاریخی ایرانیان و سواد فرهنگی ایرانیان از آن جمله‌اند. پیمایش‌های «خانواده» به سفارش وزارت کشور و «سبک زندگی نوجوانان» از دیگر پیمایش‌های در دستورکار هستند که امید است منابع مالی آن‌ها تأمین شود.

وی در پایان اضافه کرد: امیدوارم به سرانجام رسیدن این طرح‌های ملی، انفجار و انقلابی در ساحت تولید داده‌های فرهنگی کشور رقم بزند و دست سیاست‌گذاران این حوزه را از حیث سیاست‌گذاری پر کند.

در ادامه این نشست سجاد یاهک - معاون مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با بیان اینکه درست‌ اجرا کردن یک پیمایش، مهم‌ترین بخش یک داده است، اظهار کرد: اگر این مهم مخدوش شود و پرسشنامه، طرح فنی آن، نظارت بر آن‌ها و ... معیوب باشد، کل این چرخه معیوب خواهد شد. از این رو دفتر طرح‌های ملی خیلی تلاش کرد که این زیرساخت اساسی را فراهم کند و مسئولیت گردآوری داده و راهبری آن را خود بر عهده گیرد. این کار از مهم‌ترین اقدامات بود که قطعاً اهمیت داده‌های آن طی سال‌های آتی روشن خواهد شد. ما در این دفتر ریل‌گذاری خوبی انجام دادیم که تاکنون ۴ پیمایش ملی انجام شده و ۸ پیمایش دیگر نیز در دستور کار قرار دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اعلام اولویت‌های تولیدی از سوی رییس سازمان سینمایی
  • جزئیاتی از طرح‌های مطالعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
  • ۱۰نظرسنجی مربوط به پیمایش حجاب انجام شده/احیای مرکز طرح‌های ملی
  • بوشهر در تعداد اجراهای موسیقی از برترین استان‌های کشور است
  • به روز کردن صندلی‌های پردیس سینما بهمن سنندج با اعتبار ۲۰ میلیارد ریالی
  • وزارت ارشاد: محمد خزاعی می‌ماند
  • ۳ فیلم سینمایی در راه اکران سینماها
  • سه فیلم جدید در راه اکران/قرارداد «تاوان»،«نیلگون» و«قلهک» ثبت شد
  • تغییر رئیس سازمان سینمایی تکذیب شد
  • تغییر محمد خزاعی در سازمان سینمایی تکذیب شد