Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@03:15:06 GMT

فراخوان هفتمین همایش باستان‌شناسان جوان

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۱۱۲۷۳

فراخوان هفتمین همایش باستان‌شناسان جوان

باستان‌شناسان جوانِ دانشگاه تهران، فراخوان هفتمین همایش بین‌المللی باستان‌شناسان جوان را منتشر کردند تا در هفت محور اصلی براساس ایران و سرزمین‌های همجوار برگزار شود.

به گزارش ایسنا، مهلت ارسال چکیده مقالات برای شرکت در این همایش تا ۲۵ خرداد مشخص شده و مهلت ارسال اصل مقالات نیز ۲۵ شهریور امسال اعلام شده است، قرار است براساس برنامه ریزی انجام شده، این همایش ۲۰ و ۲۱ آبان در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران برگزار شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همایش بین‌المللی باستان‌شناسان جوان در هفت محور و بخش‌های مختلف برنامه‌ریزی شده است: در محور «باستان‌شناسی ایران و سرزمین‌های همجوار» بخش‌های «ارتباطات تجاری، سیاسی و فرهنگی ایران و سرزمین‌های همجوار»، «راه ابریشم و نقش ایران در پویایی آن طی دوران تاریخی و اسلامی»، «تأثیر و تأثرات هنری ایران و سرزمین‌های همجوار»، «نتایج کاوش‌های باستان‌شناسی در ایران و سرزمین‌های همجوار و بررسی برهم کنش‌های فرهنگی آنها»، «تجارت مواد معدنی و راه‌های تبادل آن بین ایران و سرزمین‌های همجوار» مورد توجه قرار گرفته است.

در محور «باستان شناسی خلیج فارس» زیر بخش‌های «باستان شناسی خلیج‌فارس و سرزمین‌های همجوار»، «خلیج‌فارس در پرتو داده‌های زبان شناسی»، «خلیج فارس و یافته‌های باستان‌شناسی»، «خلیج فارس و باستان شناسی دریایی» بررسی می‌شود.

محور «جدیدترین یافته‌ها از فعالیت‌های باستان شناسی ایران»، بحثِ «فعالیت‌های میدانی و کتابخانه‌ای» را بررسی می‌کند.

محور «مبانی نظری و مکاتب باستان‌شناسی» زیربخش‌های «پژوهش‌های مرتبط با مکاتب مختلف باستان شناسی» و «رویکردهای جدید در کاوش‌ها و بررسی‌های باستان شناختی»؛ محور «حفاظت از میراث فرهنگی» با زیر بخش‌های «بررسی جایگاه سایت موزه‌های باستان شناسی»، «اهمیت حفظ منظر فرهنگی آثار و محوطه‌ها»، «حفاظت از یافته‌های باستان‌شناسی پس از کاوش»، «احیای بافت‌های تاریخی و باستانی»، «قاچاق در باستان شناسی» را مدنظر قرار دارد.

محور «باستان شناسی و علوم میان رشته‌ای» با زیر مجموعه «به‌کارگیری علوم میان رشته‌ای در باستان شناسی ایران: چالش‌ها و رویکردها» و «استفاده از علوم میان رشته‌ای در تفسیر مواد باستان شناختی» در این همایش بررسی می‌شود.

محور «باستان شناسی و هنر صخره‌ای» نیز با زیرشاخه‌های «مردم و آگاهی آنها در خصوص اهمیت و حفظ هنر صخره‌ای»، «هنر صخره‌ای و استفاده از آن در توسعه گردشگری»، «کتیبه‌ها در هنر صخره‌ای»، «ارتباطات هنر صخره‌ای ایران و سرزمین‌های همجوار»، «هنر صخره‌ای و مطالعات قوم نگاری» و «تاریخچه مطالعات هنر صخره‌ای ایران و سرزمین‌های همجوار» مورد توجه قرار گرفته است.

براساس توضیح روابط عمومی این همایش، ایده‌ی برگزاری همایش باستان‌شناسان جوان، سال ۱۳۷۹ و برای نخستین بار توسط حمید فهیمی مطرح شد و نخستین همایش نیز با عنوان همایش باستان‌شناسان جوان ایران در فروردین سال ۱۳۷۹ برگزار شد. همایش‌های دوم و سوم نیز در سال‌های ۱۳۸۲ و ۱۳۸۵ به دبیری شهرام زارع - دانشجوی وقت دانشگاه تهران و باستان شناس- در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران و با حمایت جهاد دانشگاهی و با همان عنوان و با رویکردی ملی برگزار شدند.

پس از سال ۸۵ و برگزاری سومین دوره همایش باستان‌شناسان جوان تا چند سال امکان برگزاری دوره‌های بعدی میسر نشد تا این‌که در بهمن ماه سال ۱۳۹۱، برگزاری چهارمین دوره همایش توسط جمعی از دانشجویان گروه باستان‌شناسی در انجمن علمی، مطرح و با پیگیری‌های مستمر انجام شده با مسئولان دانشکده ادبیات و علوم انسانی و دانشگاه تهران، مجوزهای لازم برای برگزاری آن اماده و گرفته شد.

برگزار کنندگان همایش با همکاری دانشگاه تهران، تلاش گسترده‌ای برای برگزاری این همایش به صورت بین‌المللی و با دعوت از باستان‌شناسان خارجی که در ارتباط با باستان‌شناسی ایران، مشغول مطالعه و پژوهش بودند به ویژه باستان‌شناسان جوان فعال در این حوزه کردند تا عنوان همایش بین‌المللی باستان‌شناسان جوان برای نخستین بار مطرح شود.

این همایش با تلاش دانشگاه تهران و باستان شناسان جوان آن، مرتضی خانی پور و حسین عزیزی خرانقی برگزار شد و پس از آن در سال‌های ۱۳۹۴ و ۱۳۹۶ پنجمین و ششمین دوره این همایش به صورت بین‌المللی و با تلاش خانی‌پور و رضا ناصری و جمعی از دانشجویان دانشگاه تهران برگزار شد.

سیاست همایش تا کنون پذیرش آثار مرتبط با ایران از باستان شناسان جوان داخلی و خارجی بوده است. در این دوره از همایشِ باستان شناسان جوان سعی شده است با انتخاب عنوان «همایش بین المللی باستان شناسان جوان: ایران و سرزمین‌های همجوار»، همایش همچنان رویکرد جوان‌گرایانه خود را حفظ کرده و علاوه بر آن سیاست خود را در عنوان به‌صورت واضح‌تر بیان کند. به این منظور و برای جذب آثار مربوط به ایران، کلمه ایران به عنوان همایش، بازگردانده شد و همچنین در کنار آن و به علت بین‌المللی بودن همایش، سرزمین‌های همجوار ایران نیز به عنوان اضافه شد تا تمام پیوندهای مشترک تاریخی و فرهنگی این سرزمین با سرزمین‌های همجوار خود حفظ شود.

در این دوره که هفتمین دوره برگزاری همایش باستان شناسان جوان است از لوگوی دوره اول همایش که چند دوره‌ای مهجور مانده بود، دوباره استفاده شده تا نشانی از اصالت چندین ساله همایش باستان شناسان جوان باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانشگاه تهران باستان شناسي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۱۱۲۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام آیت الله مظاهری به هجدهمین دوره همایش حکمت مطهر

آیت الله العظمی مظاهری مرجع عالیقدر شیعیان در پیامی به مناسبت برگزاری هجدهمین همایش حکمت مطهر، موضوع جوانان را اساسی‌ترین نقطه هدف گذاری مرحوم شهید مطهری دانستند.

متن پیام این مرجع عالیقدر به شرح زیر است:

باوجود گذشت چهل و چهار سال از شهادت اسفناک متفکّر عالی‌مقام و اندیشمند بزرگ مرحوم آیت الله شهید مطهری قدس سره الشریف، هم ثلمه و خلاً فقدان آن استادِ اسلام‌شناسِ برجسته، هنوز در جامعه اسلامی محسوس و ملموس است که «ثُلِمَ فی الإسلامِ ثُلمَةٌ لا یَسُدُّها شیءٌ»؛ و هم به فضل خداوند متعال، آثار بنان و بیان آن دانشمند پرتلاش، همچنان مورد استفادۀ فرهیخنگان و حق‌جویان است که: «ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا کَلِمَةً طَیِّبَةً کَشَجَرَةٍ طَیِّبَةٍ أَصْلُهَا ثَابِتٌ وَفَرْعُهَا فِی السَّمَاءِ تُؤْتِی أُکُلَهَا کُلَّ حِینٍ بِإِذْنِ رَبِّهَا».

همایش با سابقه «حکمت مطهر» که با هدف زنده نگاه داشتن یاد و نام و آثار علمی این شهید والامقام برگزار می‌شود و از این جهت باید به اهتمام نیکوی متصدّیان و دست‌اندرکاران آن آفرین گفت، اینک و در هجدهمین دورۀ خود، موضوع بسیار با اهمیّت «جوانان» را مطمح نظر قرار داده است، موضوعی که یکی از مهم‌ترین و بلکه باید گفت اساسی‌ترین نقطه هدف گذاری مرحوم شهید مطهری رضوان الله تعالی علیه در عموم تلاش‌های علمی و فکری ایشان بوده است.

در ادامه این پیام آمده، در این فرصت کوتاه و به مناسبت طرح مسئله مهم «جوانان» لازم می‌دانم بر دو نکته اساسی در این محفل فکری و فرهنگی تأکید کنم:

نکته اول اینکه همان‌گونه که مرحوم شهید مطهری طاب ثراه به خوبی دریافته بود برخورد و مخاطبه با نسل جوان، بسیار خطیر و حسّاس است و باید براساس منطق و استدلال و واقع‌بینی در همه ابعاد مسائل نظری و مشکلات عملی جوانان، تنظیم و ساماندهی شود، زیرا اگر به سؤالات نظری و پرسش‌های نسل جوان که چه بسا، بسیار اندیشه سوز و ذهن آزار نیز باشد، و همچنین به احساسات و عواطف این نسل پرتکاپو و نیز به خواسته‌های به حق و به جای آنان، پاسخ منطقی و صحیح داده نشود، قطعاً موجب سرخوردگی و ناامیدی و بی‌اعتمادی و در نهایت طغیان‌گری این نسل مطالبه‌گر خواهد شد و زیان آن برای جامعه انسانی، بسیار وسیع و عمیق خواهد بود.

روش مخاطبه و مواجهه با جوانان، روش دهن‌کجی و انتقاد و سرزنش و رَمی به بی‌عقلی و بی‌دینی نیست، و با چنین روشی محال است که بتوانیم جلوی انحرافات دینی و کجروی‌های اخلاقی را در نسل جوان بگیریم. اگر خواهان هدایت و رشد نسل جوان هستیم، تنها راه متین و صحیح آن این است که اولاً: باید از نزدیک با درد و رنج جوانان آشنا شد و ثانیاً با زبان منطق و عطوفت و مهربانی با آنان، تعامل سازنده برقرار کرد، چنانکه در آن بیانِ بلندِ رئیس مذهب جعفری حضرت امام صادق سلام الله علیه که این روزها در آستانه سالروز شهادت آن امام به حق ناطق، قرار داریم، آمده است که به بعضی از اصحاب خود که درباره مخالفان عقیدتی در آن روزگار از آن امام همام پرسیده بود، فرمودند: «فَلاَ تَخْرَقُوا بِهِمْ. أَمَا عَلِمْتَ أَنَّ إِمَارَةَ بَنِی أُمَیَّةَ کَانَتْ بِالسَّیْفِ وَالْعَسْفِ وَالْجَوْرِ، وَ إِنَّ إِمَارَتَنَا بِالرِّفْقِ وَ التَّأَلَّفِ وَ الْوَقَارِ وَالتَّقِیَّةِ وَ حُسْنِ الْخَلْطَةِ وَ الْوَرَعِ وَ الاِجْتِهَادِ؛ فَرَغِّبُوا النَّاسَ فِی دِینِکُمْ وَ فِیمَا أَنْتُمْ فِیهِ».

و، امّا نکته دوم که آن نیز برخوردار از اهمیّت جدی است این است که: خواسته‌های به حق نسل جوان برای برخورداری از یک زندگی سرافراز و آبرومند، باید در رأس توجّه مسئولان و کارگزاران کشور قرار گیرد و همگان باید به این آسیب اساسی، توجّه کنیم که اگر این مطالبات و انتظارات، به درستی پاسخ داده نشود و جوانان ما با معضلات بزرگی نظیر فشار بیکاری و افسانه مسکن و بحرانِ افزایش سنّ ازدواج و فقر و تبعیض و فساد و اعتیاد و سایر آسیب‌های شکننده اجتماعی مواجه بوده و خود را در مقابله با این مشکلات خانمان سوز، بی پناه ببینند، قطعاً ما با بحران سرمایه اجتماعی بزرگی مواجه خواهیم شد که کمترین نتیجه خسارت‌بار آن کاهش مشارکت‌های ملّی و اجتماعی است.

هر دو نکته‌ای که به اجمال بیان شد، چه نکته اول که مربوط به ساخت اندیشه و فکر و نظر بود، و چه نکته دوم که مربوط به عرصه اجرا و عمل می‌شود، مطمح نظر همۀ متفکّران دینی و مصلحان اجتماعی از جمله مرحوم آیت الله شهید مطهری اعلی الله مقامه بوده و امید است همه اندیشه‌ورزان و نیز همه مجریان و سیاست‌مداران، بدان توجّه بیش از پیش نمایند. ان شاء الله.

منبع: خبرگزاری اهل‌بیت(ع) - ابنا

دیگر خبرها

  • امسال ۸۷ هزار و ۵۵۰ زائر از کشور برای به جای آوردن اعمال حج تمتع به سرزمین وحی می‌روند
  • زائران آماده اعزام به سرزمین وحی / اعزام زائران خراسان شمالی اواخر اردیبهشت انجام می‌شود
  • چرا این «دوازده‌وجهی» باستان‌شناسان را حیرت‌زده کرده است؟ (+عکس)
  • می گوید: جسد موجود در تابوت‌ها سالم بودند اما...+ عکس | ماجرای ویدئوی جنجالی تابوت‌های باستانی خوزستان چیست؟
  • فراخوان ارسال مقالات به همایش بین المللی «۷۵ سال اشغالگری در فلسطین»
  • همایش بهاباد شناسی برگزار می شود
  • فراخوان جذب دانشجوی دکتری در پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی
  • بیست و هفتمین همایش ملی مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی در ایستگاه آخر
  • پیام آیت الله مظاهری به هجدهمین دوره همایش حکمت مطهر
  • از باستان‌شناسی خلیج‌فارس غافل مانده‌ایم