Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش الف، حسن روحانی چند روز پیش در دیدار با شخصیت‌های حوزوی از شرایط ویژه کشور و لزوم کسب اختیار ویژه مطابق با شورای عالی پشتیبانی جنگ سخن گفته بود.

حسن روحانی گفته بود: «در دوران جنگ تحمیلی نیز در مقطعی که با مشکل مواجه شدیم، شورای عالی پشتیبانی جنگ ایجاد شد و همه اختیارات در دست این شورا بود و حتی مجلس شورای اسلامی و قوه قضائیه نیز در تصمیم‌گیری آن شورا دخالتی نداشتند و امروز هم در شرایط جنگ اقتصادی قرار داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همانگونه که در جنگ اختیارات ویژه‌ای را از امام راحل گرفته و توانستیم جنگ را اداره کنیم و حتی موفقیت‌های بسیاری را به دست آوریم امروز هم به چنین اختیاراتی نیاز داریم.»

سخنان روحانی در حالی است که حدود یک سال قبل بدلیل خروج آمریکا از برجام و در تقابل با اتاق جنگ آمریکا در وزارت خزانه داری، با دستور رهبری شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوای سه‌گانه تشکیل شد.

نخستین جلسه شورای هماهنگی اقتصادی در 5 خرداد ماه و به ریاست رئیس جمهور و با حضور علی لاریجانی و آیت الله آملی لاریجانی(به عنوان رئیس وقت قوه قضائیه) تشکیل شد. در جلسات شورای هماهنگی اقتصادی علاوه بر برخی از اعضای دولت، تعدادی از روسای کمیسیون ها و معاون اول قوه قضائیه و دادستان کل کشور نیز حضور دارند.

تشکیل چنین جلساتی با تدبیر رهبری و در راستای همکاری بیشتری قوا برای حل مشکلات مردم، دوری از بوروکراسی و روال عادی رایج که گاهاً زمان بر و هزینه بر است شکل گرفته است. حتی نخستین جلسه این شورا نیز در حضور رهبر انقلاب تشکیل شده بود.

چنین سازوکاری برای اتخاذ تصمیمات سریع معمولاً در دوران خاص امری متداول است. چنان چه در زمان جنگ تحمیلی شورای عالی پشتیبانی جنگ با فرمان امام خمینی(ره) و به ریاست رئیس جمهور تشکیل شده بود.

حسن روحانی، رئیس جمهور نیز در جلسه 5 خرداد سال 97 شورای عالی هماهنگی اقتصادی، تشکیل این جلسات را که با تدبیر مقام معظم رهبری صورت گرفته است، اقدامی مناسب برای تقویت بیشتر انسجام ملی و افزایش توان مدیریتی کشور برای تصمیم گیری های سریع و هماهنگ دانست و گفته بود: همکاری نزدیکتر سه قوه در حل مسائل اقتصادی مردم ، می تواند سرعت دستیابی ما به اهداف رشد کشور را افزایش دهد و امید مردم را به آینده بهتر تقویت کند.

اختیاراتی که موجب شده حتی اصلاح طلبان نیز اذعان کنند اختیاراتی که « به روحانی و سران سه قوه داده اگر به چوب داده بود تا الان یک کاری کرده بودند».

اما اخیراً رئیس جمهور با فراموشی و نادیده انگاشتن سخنان قبلی خود دوباره خواستار اعطای اختیارات ویژه مانند زمان جنگ شده بود. اما رئیس جمهور دقیقاً مشخص نکرده که منظور از اعطای اختیارات جدید فراتر از شورای هماهنگی اقتصادی چیست؟

این در حالی است که ستاد مرکزی پشتیبانی جنگ دارای اعضایی مانند وزیر کشور، وزیر جهاد سازندگی، وزیر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، وزیر دفاع، معاونت دفاعی نخست‌وزیر، رئیس ستاد مرکزی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نماینده‌ی امام‌جمعه‌ی تهران، سرپرست ستاد تبلیغات جنگ شورای عالی دفاع، نماینده‌ی آیت‌الله منتظری در ستاد جذب و هدایت کمک‌های مردمی، رئیس کمیسیون دفاع مجلس شورای اسلامی، عضو شورای عالی قضایی به نمایندگی از طرف شورا و مدیرعامل صداوسیمای جمهوری اسلامی بوده است.

در واقع ستاد پشتیبانی جنگ نیز بر اساس اعضای سه قوه و دیگران تشکیل شده بود.

برخی سخنان جدید رئیس جمهور را ناشی از ناتوانی دولت در مدیریت اقتصاد کشور و شانه خالی کردن از بار مسئولیت ارزیابی کرده اند، یا اینکه رئیس جمهور در پی مقصر جلوه دادن دیگران در افکار عمومی است. اما موضوع هر چه باشد مشخص نیست رئیس جمهور از اختیاراتی حداکثری که تاکنون دولت داشته چگونه در راستای کاهش مشکلات بهره گرفته و چه ثمراتی نصیب مردم شده است. آیا شورای عالی اقتصادی در طول این مدت در انجام وظایف خود موفق بوده یا خیر.

علاوه بر این دولت گاهاً برداشت و تفسیر خود از مصوبات شورای عالی هماهنگی اقتصادی را اجرا کرده است؛ چنان چه در جلسه نهم شورا که 27 مردادماه سال قبل برگزار شد در راستای قیمت گذاری مناسب و مقابله با بهم ریختگی بازار تصمیماتی اتخاذ شد تا به بازارهای مختلف سروسامانی داده شود اما این تصمیم در حوزه های مختلف نه تنها تاثیری مثبتی نداشته بلکه منفی بوده است. به همین دلیل بوده که اخیراً رییس سازمان بازرسی کل کشور در نامه ای به اسحاق جهانگیری حذف شورای رقابت از مرجع تعیین قیمت خودروهای تولید داخل را تفسیری اشتباه از مصوبه نهمین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی دانسته و متذکر شده که فرآیند قیمت‌گذاری خودرو باید به روند پیشین و شورای رقابت بازگردد.

نکته جالب این است حذف شورای رقابت از فرایند قیمت گذاری نه تنها مشکل بازار خودرو را حل نکرده بلکه موجبات ایجاد آشفتگی عجیب و غریبی در بازار شده و قیمت خودروها به صورت سرسام آوری افزایش یافته است. در حال حاضر وضعیت به گونه ای شده که با قاطعیت نمی شود گفت فلان مدل خودرو تا چند روز دیگر چگونه است. به عبارتی تصمیم دولت و وزارت صنعت صرفاً در راستای اهداف تحمیل شرایط و خواسته های خودورسازها که انحصار بازار را در اختیار دارند بوده است.

بنابراین با توجه به شرایط پیش آمده معقول آن است رئیس جمهور دقیقاً عنوان کند در چه زمینه ای خواهان اختیارات است و البته مهم تر این که دولت بیش از آن که مشغول جنگ روانی در داخل باشد واقعا به فکر سرو سامان دادن به اقتصاد در راستای عامه مردم و نه عده ای محدود باشد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۱۵۵۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشخصات خودرو برقی مناسب ناوگان تاکسیرانی تعیین شد

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، یکصد و نود و دومین جلسه شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور هشتم اردیبهشت ماه با حضور اعضای شورا در وزارت کشور برگزار شد.

در این جلسه به دنبال درخواست اتحادیه سازمان‌های حمل و نقل مسافری کشور در خصوص درخواست بازنگری در مشخصات خودروی برقی مناسب ناوگان تاکسیرانی شهری و همچنین ضرورت تصویب مشخصات علائم ممیزه ناوگان حمل و نقل دانش‌آموزی با توجه به اصلاح آیین نامه اجرایی حمل و نقل دانش آموزان مورد بررسی قرار گرفت.

در این جلسه مورد زیر به تصویب رسید:

مشخصات خودرو برقی مناسب ناوگان تاکسیرانی

با توجه به تصویب ضوابط وسایل نقلیه برقی برای خدمت در ناوگان تاکسی شهری در جلسه یکصد و هشتاد و پنجم شورای عالی ترافیک شهرهای کشور، براساس توجیهات ارائه شده توسط اتحادیه مذکور با عنایت به نبود تجربه عملی قبلی از عملکرد خودروهای برقی و لزوم احتیاط در بهره برداری از آنها، اتحادیه حمل و نقل مسافری کشور با کمک پژوهشکده خودرو، سوخت و محیط زیست دانشگاه تهران ضمن بررسی مشخصات مصوب، پیشنهاد اصلاحی به شرح ذیل را که پس از طرح و بررسی بصورت ذیل مورد موافقت اعضای این شورای عالی قرار گرفت:

۱- خودروهای برقی معرفی شده باید شرایط اخذ شماره انتظامی برای خودروی شخصی را داشته باشند.

۲- خودروهای برقی معرفی شده باید سایر الزامات مربوط به خودروهای مناسب احتراقی موضوع مصوبات جلسات ۱۱۰ و ۱۸۱ و ۱۹۱ شورا را در خصوص ناوگان تاکسی شهری احراز نموده و در بحث ضوابط پیشران خودرو، مشخصات جدول ارائه شده ملاک عمل بوده و احراز انطباق شرایط خودرو با ضوابط مصوب از طریق دبیرخانه شورای عالی (با همکاری کمیته‌ فنی ذیربط و اتحادیه های ذیل سازمان شهرداری¬ها و دهیاری¬های کشور) صورت خواهد پذیرفت.

همچنین مقرر شد سقف تعداد ناوگان تاکسی برقی در هر شهر و تعداد پروانه صاده برای این نوع از ناوگان، متناسب با زیرساخت‌های ایجاد شده خصوصاً تعداد ایستگاه و رابط شارژ که از سوی شهرداری ذیربط به دبیرخانه شواری عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور اعلام می‌گردد، توسط این شورای عالی تعیین شود.

اعضای شورای عالی ترافیک بر ضرورت ارائه همه خدمات پشتیبانی این ناوگان توسط خودروسازان ذیربط خصوصاً باطری‌های بکار رفته، حداقل به مدت ۱۰سال از تاریخ واگذاری، تأکید کردند.

دیگر خبرها

  • جبهه انقلاب با عبور از اختلافات جزیی، ایران قوی را بسازد
  • جبهه انقلاب با عبور از اختلافات جزئی، ایران قوی را بسازد
  • یادواره ۲۴ شهید روحانی شهرستان‌های انار و رفسنجان برگزار شد
  • چرخه بازپروری معتادان متجاهر کامل اجرا نمی‌شود /کارتن خواب‌ها چهره شهر را نا زیبا می‌کنند
  • حمایت از ایرانیان خارج از کشور از دغدغه‌های مهم دولت است
  • بررسی مسائل زیست محیطی اصفهان در جلسه شورای عالی حفاظت محیط زیست با حضور رئیس جمهور
  • جییو 07 ؛ یک سدان عالی از جیلی در آستانه ورود به بازار قرار دارد (+تصاویر)
  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • تعیین مشخصات خودرو برقی مناسب ناوگان تاکسیرانی
  • مشخصات خودرو برقی مناسب ناوگان تاکسیرانی تعیین شد