Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هيات تجديدنظر شوراي رقابت گفت: قطعا حذف دائمی قیمت ها از اپلیکیشن ها و سایت های آگهی و فروش کالا به نفع دلالان و واسطه گران است.

به گزارش آخرین خبر، آلبرت بغزیان اظهار کرد: زمانی که قیمت کالا مشخص نباشد و نتوان کشف قیمت و مقایسه انجام داد، از یکسو فروشنده متضرر می شود، چرا که دلالان آن کالا را ارزان تر از او خریداری می کنند و از سوی دیگر خریداران زیان می بینند، زیرا واسطه ها آن کالا را به مراتب بیشتر از قیمت واقعی به خریدار می فروشند، از این رو حذف دائمی قیمت ها از اپلیکیشن های فروش کالا به نفع دلالان و واسطه گران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: حذف دائمی قیمت ها نه تنها کمکی به کاهش قیمت ها نمی کند، بلکه عملا بازار را دچار سردرگمی می نماید و صرفا واسطه گران و دلالان در خرید و فروش های حاصله سود می برند. این مساله درخصوص کالاهایی همچون مسکن و خودرو نیز صادق است. به طور مثال؛ در حوزه مسکن بنگاه های املاک بهتر می دانند چه کسانی بازارسازی می کنند و کدام بنگاه املاک در کدام منطقه لیدر قیمت گذاری مسکن است، لذا باید این واسطه ها را شناسایی و با آنان برخورد کرد.

عضو هیات علمی اقتصاد دانشگاه تهران یادآور شد: علاوه بر این باید مالیات بر عایدی مسکن برقرار شود تا قسمتی از سودهای حاصل از خرید و فروش مسکن به سمت دولت بیاید. نکته قابل توجه آن است، تا زمانی که ما نتوانیم هزینه های تولید مسکن را کاهش دهیم نمی توانیم نرخ اجاره و بازار مسکن را سامان بخشیم.

وی با بیان اینکه سایت ها و اپلیکیشن های فروش کالا عامل اصلی افزایش قیمت نیستند، تصریح کرد: حذف قیمت از این شبکه ها مانند بستن صرافی هاست، زمانی که صرافی ها بسته شد، نه تنها نرخ ارز ثبات پیدا نکرد بلکه توزیع و عرضه ارز در داخل فروشگاه ها، طلافروشی ها و ... باب شد و از آن جایی که دولت می بایست برای صرافی ها بار دیگر نقشی تعیین می کرد، این صنف دوباره آغاز به کار کردند.

بغزیان خاطرنشان کرد: اگر ما بخواهیم هر بار، بازاری را که کشف قیمت می کند، توقیف نماییم و از دائمی بودن این برخوردها سخن بگوییم، گرهی گشوده نمی شود و بر ابهام ها افزوده می گرد. تنها راهکار آن است که اجازه فعالیت به سایت ها و اپلیکیشن های فروش کالا داده شود و بیننده و شنونده نیز باید در خرید و فروش و در مواجهه با قیمت ها عاقلانه عمل کنند.

عضو هيات تجديدنظر شوراي رقابت افزود: حذف قیمت ها از سایت ها و اپلیکیشن های فروش کالا تصمیم غلطی است، چرا که قسمت عمده سود در واقع به جیب بازارسازانی می رود که به طور مثال؛ مالک برج ها و ساختمان های لاکچری هستند، در حقیقت این افراد عامل اصلی بازی با قیمت ها و افزایش آن هستند. به عبارتی واضح تر یک سازنده در هر محله ای تعیین کننده قیمت مسکن است و بنگاه های املاک او را خوب می شناسند.

بغزیان ادامه داد: در بحث ارز نیز قطعا بانک مرکزی عاملان افزایش نرخ ارز را به خوبی می شناسند، همچنان که خودروساز می داند کدام یک از نمایندگی هایش بازار را تشنه نگه می دارد و قیمت ها را در بازار افزایش می دهد. خودشان نیز در تحویل خودرو خلف وعده می کنند، با این حال متاسفانه اراده ای در دولت و بانک مرکزی برای ساماندهی این مسئله وجود ندارد.

عضو هیات علمی اقتصاد دانشگاه تهران با اشاره به اینکه حذف قیمت ها به معنای عدم شفافیت است، عنوان کرد: در بازار رقابتی سهم هر فرد در تعیین و تغییر قیمت ها بسیار ناچیز و به عبارتی صفر است اما در بازار انحصاری یک عده معدود از طریق بازی با قیمت ها و افزایش آن در حال کسب سود هستند.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه انصاف و اخلاق کاری در جامعه ما رو به کاهش است، افزود: باید با سودجویان برخورد قانونی صورت گیرد، همچنین بایستی طمع ر. به رشد در این افراد را از طریق مباحث مالیاتی و براساس گردش مالی آنان کاهش داد.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: شورای رقابت قیمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۲۱۲۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار خودرو روی دور تند ارزانی افتاد

روند بازار خودرو در چهارمین روز هفته، از ادامه کاهش قیمت‌ها حکایت دارد.

به گزارش خبرآنلاین، آن‌طور که گزارش‌ها نشان می‌دهد، پراید ۱۵۱ SE مدل ۱۴۰۳ در بازار خودرو با کاهش یک میلیون تومانی به قیمت ۳۴۹ میلیون تومان و پراید ۱۵۱ SE مدل ۱۴۰۲ نیز با کاهش یک میلیون تومانی به قیمت ۳۲۴ میلیون تومان به فروش می‌رود.

در این میان، قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما مدل ۱۴۰۲ در بازار ۲ میلیون تومان کاهش یافته و ۶۵۸ میلیون تومان قیمت خورده است. پژو ۲۰۷ دنده‌ای مدل ۱۴۰۳ هم با کاهش ۲ میلیون تومانی، ۸۰۳ میلیون تومان به فروش رفت. اما پژو ۲۰۷ پانوراما اتوماتیک TU ۵ P مدل ۱۴۰۳ بدون تغییر، یک میلیارد و ۸۰ میلیون تومان به فروش رفت. پژو ۲۰۷ تیپ ۵ مدل ۱۴۰۲ با کاهش ۲ میلیون تومانی، ۷۰۸ میلیون تومان قیمت پیدا کرد. اما پژوپارس ELX-TU ۵ مدل ۱۴۰۲ بدون تغییر، به قیمت ۸۳۵ میلیون تومان رسید. پژوپارس LX مدل ۱۴۰۲، اما با افزایش ۱۵ میلیون تومانی، ۸۷۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرد.

بنا به این گزارش، تارا اتوماتیک V ۲ مدل ۱۴۰۳ در بازار با کاهش ۵ میلیون تومانی به قیمت ۹۷۰ میلیون تومان و تارا دنده‌ای V ۱ مدل ۱۴۰۳ با کاهش ۵ میلیون تومانی، ۸۱۰ میلیون تومان قیمت خورده است.

گزارش‌ها از بازار خودرو نشان می‌دهد دناپلاس اتوماتیک توربو آپشنال مدل ۱۴۰۳، با کاهش ۵ میلیون تومانی یک میلیارد و ۱۶۵ میلیون تومان قیمت خورد. دناپلاس اتوماتیک توربو آپشنال مدل ۱۴۰۲، اما ۵ میلیون تومان کاهش قیمت داشته و یک میلیارد و ۷۵ میلیون تومان قیمت خورده است.

راناپلاس مدل ۱۴۰۳ در حدود ۶۴۵ میلیون تومان و راناپلاس مدل ۱۴۰۲ در بازار ۶۱۵ میلیون تومان به فروش رفت. همچنین ساینا S دنده‌ای بنزینی مدل ۱۴۰۳ در بازار با کاهش ۱۲ میلیون تومانی ۴۳۸ میلیون تومان و ساینا S دنده‌ای بنزینی مدل ۱۴۰۲ هم با کاهش ۱۷ میلیون تومانی ۴۰۸ میلیون تومان قیمت خورده است.

اما سمند سورن پلاس EF ۷ دوگانه‌سوز مدل ۱۴۰۳ در بازار با کاهش ۲ میلیون تومانی ۸۱۸ میلیون تومان فروخته شد. شاهین G اتومات CVT مدل ۱۴۰۳ هم ۸۵۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرد. شاهین G اتومات CVT مدل ۱۴۰۲ در بازار به قیمت ۸۱۰ میلیون تومان رسیده است. همچنین کوییک GX L دنده‌ای مدل ۱۴۰۳ با کاهش ۲ میلیون تومانی به قیمت ۴۴۸ میلیون تومان به فروش رفت. کوییک GX L دنده‌ای مدل ۱۴۰۲ هم با کاهش ۲ میلیون تومانی به قیمت ۴۲۳ میلیون تومان رسید.

شما در جدول زیر می‌توانید قیمت انواع خودرو در بازار آزاد تهران را مشاهده کنید: 

دیگر خبرها

  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟ 
  • مبارزه با فرار مالیاتی به دلالان پتروشیمی رسید
  • کمبود کالا و افزایش قیمت در کمین بازار موبایل و لپ‌تاپ؟
  • معامله ارز، بی‌رونق‌تر از دیروز
  • نگاهی به قیمت هونگچی H۵ در بازار آزاد؛ یکی از گران‌ترین چینی‌های بازار + جدول
  • تمایل بازار غیر رسمی به فروش ارز بیشتر است
  • ۹۹ درصد لوازم خانگی تقلبی در اینجا به فروش می‌رسند | چقدر لوازم خانگی تقلبی در بازار وجود دارد؟
  • بازار خودرو روی دور تند ارزانی افتاد
  • عربستان قیمت نفت خود در بازار آسیا را افزایش می‌دهد