Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-03@04:54:55 GMT

دهیاران حق اعطاء مجوز ساخت و ساز را ندارند

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۲۱۵۲۲

دهیاران حق اعطاء مجوز ساخت و ساز را ندارند

دادستان شهرستان آوج گفت: ارائه هر گونه خدمات از جمله آب، برق و گاز چه در حوزه شهر و چه روستا به بناهای غیرمجاز، غیرقانونی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمد صمدی در گفتگو با  شاخص، با اشاره به وقوع برخی تخلفات و کم کاری ها در شوراها و دهیاری‌ها در خصوص ساخت و سازهای غیرمجاز در روستاها اظهار کرد: شوراها و دهیاری ها در پیشگیری از وقوع جرائم، تخلفات و مدیریت روستاها در عصر حاضر می توانند نقشی فعال ایفا نمایند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در برخی از روستاها و نیز بعضاً در سنوات گذشته ما شاهد کم رنگ شدن فعالیت و نظارت شوراها و دهیاری‌ها بوده و متاسفانه ساخت و سازهای غیر مجاز در خارج از طرح هادی، تغییر کاربری اراضی غیر مجاز، تصرف اراضی ملی و ساخت بناهای عظیم، کشت شاهدانه صورت گرفته است؛ البته کمرنگ شدن حضور برخی از دهیاران در روستاها نیز مشکلاتی را در پی داشته و مزید بر علت شده است.

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان آوج افزود: چنانچه دهیاران و شوراهای روستا به وظایف قانونی خویش در نظارت، اعلام جرم به مراجع قضائی و کوتاهی و قصور نمایند و به تبع آن جرم و تخلفی صورت بگیرد با احراز شرایط ماده ۱۲۶ قانون مجازات اسلامی تحت عنوان معاونت در جرم تحت تعقیب قرار خواهند گرفت.

این مسئول خاطر نشان کرد: برخی افراد با مراجعه به دادستانی عنوان داشته اند که دهیاری ها به آنان وعده الحاق اراضی خارج از طرح هادی را داده‌اند یا این افراد با چراغ سبز دهیاری ها، ساخت و ساز نموده اند، که در پاسخ به این مراجعات تصریح می گردد ارائه هر گونه خدمات از جمله آب، برق و گاز چه در حوزه شهر و چه روستا به بناهای غیرمجاز، غیرقانونی است.

صمدی بیان کرد: دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی بایستی تعامل بیشتری با دستگاههای انتظامی، امنیتی و قضایی داشته و تمامی تخلفات و جرائم روستا را مستقیماً یا از طریق بخشداری به مراجع ذیربط منعکس نمایند و در صورت مشاهده هر گونه ساخت و ساز غیر قانونی، مراتب جهت توقف عملیات به مراجع انتظامی با فوریت اعلام گردد.

دادستان شهرستان آوج تصریح کرد: دهیاران حق اعطاء مجوز چه بصورت کتبی یا شفاهی برای ساخت و ساز را ندارند و این تخلفی آشکار است و اخذ مجوز و پروانه تابع تشریفات قانونی است.

صمدی با بیان اینکه هر گونه تغییر کاربری غیر مجاز و تصرف حریم و بستر رودخانه ها و نیز راههای اصلی و فرعی جرم و مجازات سنگینی به دنبال خواهد داشت افزود: همچنین هر گونه تصرف اراضی ملی و نیز اجاره دادن اراضی ملی و مراتع جرم است.

وی کشت مواد مخدر همچون شاهدانه و ماری‌جوآنا را عمل مجرمانه خواند و گفت: کشت این نوع از گیاهان جرم بوده و نظارت برکشت، ازجمله وظایف ذاتی و قانونی دهیاران است.

انتهای پیام/ 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۲۱۵۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم تخریب تغییرکاربری‌های غیرمجاز در شهرستان سامان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز چهارمحال و بختیاری؛ مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سامان از قلع و قمع ۴۸بنای غیرمجاز درزمین‌های کشاورزی این شهرستان خبر داد.
حجت الله رئیسی گفت: از تعداد ۴۸ بنای غیرمجاز ۱۸ مورد در راستای تبصره ۲ ماده ۱۰ و بقیه برای اجرای احکام قطعی قلع و قمع شد که با تخریب این بنا‌های غیرمجاز تقریبا ۳ هکتار از اراضی کشاورزی از توابع بخش مرکزی و زاینده رود این شهرستان آزاد و به چرخه تولید بازگشت.
کارشناس حقوقی جهاد کشاورزی شهرستان سامان هم گفت: این عملیات در خصوص جلوگیری از تغییر کاربری‌های غیرمجاز و اجرای تبصره ۲ ماده۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها اجرا شده است.
احسان محمدی افزود: این بنا‌های غیرمجاز شامل ساخت ساختمان، محوطه‌سازی و دیوارکشی بوده که با حضور نماینده دادستان، یگان حفاظت اراضی کشاورزی، امور اراضی شهرستان سامان و نیروی انتظامی اجرا شده است.
علی نصیری مسئول گشت امور اراضی جهاد کشاورزی شهرستان سامان با اشاره دریافت مجوز برای ساخت و ساز در باغات و اراضی کشاورزی گفت: هرگونه ساخت و ساز باید طبق قانون و با دریافت مجوز از کمیسیون ماده یک تبصره یک صورت بگیرد.

وی افزود: سامانه ۱۳۱ امور اراضی کشور شبانه‌روز آماده دریافت اطلاعات و گزارش‌های تغییر کاربری و ساخت و ساز‌ها در اراضی کشاورزی از سوی مردم است.

علی کیانی مسئول امور اراضی جهاد کشاورزی شهرستان سامان با تاکید بر حفظ کاربری اراضی و اهمیت پیشگیری از تغییرکاربری‌ها گفت: دو دوره آموزشی ترویجی حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی‌ها با تدریس کارشناس مسئول حفظ کاربری جهاد کشاورزی طی سال گذشته برگزار شد.

وی خاطرنشان کرد: در این دوره آموزشی، قوانین حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی، تخلفات تغییرکاربری غیرمجاز و خردشدن اراضی کشاورزی و به خطر افتادن امنیت غذایی برای کشاورزان بیان شد.

دیگر خبرها

  • تخریب دو ساخت غیرمجاز در اسدآباد
  • تداوم تخریب تغییرکاربری‌های غیرمجاز در شهرستان سامان
  • واگذاری اراضی طرح ملی مسکن روستایی در تربت حیدریه
  • ۳۱ هزار مجوز استخدام فرزندان ایثارگر کسب شده است
  • قلع و قمع ۱۲ مورد ساخت و ساز غیر مجاز در نیشابور
  • نهال‌کاری در ۵۰ هکتار از اراضی تفرجگاه عینالی تبریز
  • استخدام ۲۰۲ نفر نیروی در دهیاری‌های استان بوشهر
  • ۲۰۲ نیروی جدید در دهیاری‌های استان بوشهر استخدام می شوند
  • رفع تصرف ۲۰ هزار مترمربع از اراضی ملی فرخ شهر
  • مشکل صدور مجوز ساخت در ۲۸ قطعه از زمین‌های رو به روی شهرک خانقاه برطرف می‌شود