Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید ابراهیم رئیسی در دیدار قضات و کارکنان دستگاه قضایی استان قم که شامگاه چهارشنبه در مرکز آموزش قوه قضائیه برگزار شد، اظهار کرد: ضرورت تحول در دستگاه قضایی ضرروتی اجتناب ناپذیر است و در این راستا می طلبد تحولاتی چابک که به سلامتی و کارآمدی دستگاه قضایی بیانجامد؛ رخ بدهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: علما در کتاب قضا احتیاط ورود به دستگاه قضا را مطرح کردند اما امام خمینی (ره) در این راستا می فرمایند: علما احتیاط کنند اما اگر صلاحیت امر قضا را دارند و می‌توانند ورود کنند و این مسئولیت را بپذیرند باید وارد شوند که متعاقباً همین نظر را نیز رهبر معظم انقلاب نیز دارد.

رئیس قوه قضائیه با تاکید بر اینکه امروز یکی از ارتباطات قوه قضائیه با حوزه علمیه است، گفت: به دلیل اینکه قوه قضائیه در مسائل مستحدثه نیازمند مباحثه اجتهادی است بیش از پیش به ارتباطات علمی و فقهی با حوزه علمیه نیاز داریم.

وی با تبیین دلایل احتیاط علما در زمان های گذشته نسبت به امر قضا، تصریح کرد: شاید اینکه در اول کتب علما به ضرورت ورود به امر قضا توصیه نشده به دلیل فساد در حکومت بوده اما امروز فقه حکومت می‌کند و فروعات و مسائل پیش رو را باید در فقه پاسخ بدهیم اما در این راستا هیچ بن بستی وجود ندارد و کار جهادی و اجتماعی بین علما و حوزه باید صورت بگیرد.

آیت الله رئیسی با تاکید بر اینکه علما در گذشته به تنهایی فروعات را پاسخ می دادند، عنوان کرد: امروز در فقه به منابع رجوع می کنیم و نیاز است با حوزه علمیه و آن بخش از مراکز پژوهشی رابطه علمی دارند رابطه جدی داشته باشیم.

وی اضافه کرد: در راستای ارتباط قوه قضائیه با حوزه علمیه باید جذب و تربیت نیرو از سوی حوزه در دستگاه قضایی صورت بگیرد و اساتید باید روحانیون را تشویق کنند تا جذب بیشتری صورت بگیرد.

رئیس قوه قضائیه با عنوان اینکه عدل دایره وسیعی دارد، گفت: باید در اجرای عدالت اثباتی و اجرایی تلاش کنیم تا مزه شیرین عدالت را به مردم بچشانیم.

آیت الله رئیسی همچنین بر ضرورت تحول در قوه قضائیه تاکید و بیان کرد: با اینکه تحول در دستگاه قضایی یک ضرورت است اما پس از ۴۰ سال زمینه ای برای آزمون وخطا وجود ندارد بلکه امور باید دارای عزمی جدی و دور اندیشی باشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خویش با اشاره به اینکه کرامت تنها به خوش اخلاقی نیست، توصیه کرد: کرامت تنها حسن خلق نیست وسریع انجام دادن کار مردم، با حوصله پیگیری کردن آن و انجام شایسته وظایف نیز کرامت به ارباب رجوع است.

رئیس قوه قضائیه اضافه کرد: باید آمار ورودی پرونده را دردستگاه قضایی پایین بیاوریم و بیاندیشیم که این موضوع را به صورت خاص و راه‌های مناسب پی گیری کنیم.

وی در ادامه با شایسته دانستن اشتغال برای زندانیان عنوان کرد: مسئله زندانیان و اشتغال مولد کار شایسته‌ای است و در این رابطه گام‌های موثری بر داشته می‌شود که می‌تواند زندگی شرافتمندانه‌ای را برای آینده زندانیان به دنبال داشته باشد که در این راستا قوه قضائیه نیز مساعدت می‌کند.

کد خبر 4629141

منبع: مهر

کلیدواژه: قم سیدابراهیم رئیسی قوه قضاییه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۲۴۸۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازش ۲۵ درصدی در پرونده‌های طلاق خراسان رضوی

معاون قضایی رئیس دادگستری در امور اجتماعی و پیشگیری از جرم خراسان رضوی از کاهش برخی جرایم در حوزه های قضایی در پی اقدامات پیشگیرانه و حمایتی خبر داد و گفت: شاهد سازش ۲۵ درصدی در پرونده‌های طلاق بودیم که از تشکیل ۴۵۰۰ مورد پرونده، پیشگیری شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، سیدامیر مرتضوی امروز در نشست مدیران حوزه پیشگیری  از جرم در مشهد اظهار داشت: با تلاش مسئولان، قضات و کارمندان مجموعه قضایی خراسان رضوی در سال 1402 و اهتمام بر اجرای محورهای سند تحول قضایی از جمله در زمینه پیشگیری از وقوع جرایم، شاهد اتفاقات خوبی در زمینه کاهش جرایم بودیم.

وی با تشریح برخی اقدامات صورت پذیرفته توسط این حوزه در سال گذشته بیان کرد: طرح ها و برنامه‌های متعدد ومتنوعی با رویکرد اجتماعی و با استفاده از ظرفیت های مردمی، با محوریت این معاونت به مرحله اجرا در آمد که نتیجه آن در نهایت به ارتقاء رضایت‌مندی اقشار مختلف اجتماعی انجامید.

معاون قضایی رئیس دادگستری خراسان رضوی گفت: اقدامات گسترده‌ای توسط دستگاه قضایی با همیاری سایر سازمان‌ها در زمینه صیانت و تحکیم بنیان خانواده به انجام رسید که ماحصل آن کاهش پرونده‌ها در زمینه طلاق و افزایش ایجاد سازش در این‌گونه پرونده‌ها و سایر پرونده‌های مرتبط  از جمله حضانت و ملاقات طفل بود، به نحوی که با اقدامات جمعی پیشگیرانه و حمایتی، شاهد سازش 25 درصدی در پرونده‌های طلاق بودیم که از تشکیل 4500 مورد پرونده، پیشگیری شد.

مرتضوی افزود: در پی اقدامات مؤثر پیشگیرانه در زمینه پرونده های حضانت و ملاقات طفل نیز بیش از 50 درصد سازش داشتیم. از جمله اقدامات دیگر، اجرای طرح قاضی مدرسه در تعداد زیادی از مدارس بود که جلسات متعددی با رویکرد ارتقای آگاهی‌های حقوقی برای دانش آموزان، والدین و مربیان در مناطق مختلف شهری توسط قضات برگزار شد.

وی عنوان کرد: از دیگر برنامه‌های موفق این معاونت در سال گذشته، راهبری قرارگاه اجتماعی زندان بود که با محوریت مجموعه قضایی و همیاری و همکاری سازمان‌ها و دستگاه‌های مختلف شکل گرفت و سیاست‌های اصولی دستگاه قضایی در زمینه کاهش جمعیت کیفری، توانمند سازی مددجویان، باز اجتماعی کردن آنها و حمایت از خانواده‌ها و مراقبت پس از خروج زندانیان به نحو مطلوب دنبال شد که علاوه بر آزادی تعداد قابل توجی از مددجویان، زمینه‌های اشتغال تعدادی از این افراد نیز فراهم شد به صورتی که در بهار امسال بیش از 3600 نمادهای شهری و فلاور باکس برای تزئین شهر توسط این افراد ساخته و در معرض دید شهروندان قرار گرفت.

مرتضوی گفت: در پاسخ به مطالبات عمومی، اقدامات منسجمی نیز در زمینه برخورد با جرایم مربوط به سرقت صورت گرفت که در نتیجه این اقدامات، شاهد کاهش جرایم مربوطه در 15 حوزه قضایی بودیم.

انتهای پیام/282/

دیگر خبرها

  • مردم از گرانی فوق العاده رنج می‌برند
  • ریسک ورود به پرونده شرکت های خودرویی را پذیرفتیم
  • نیمی از پرونده‌های قضایی گرمسار الکترونیکی شد
  • انتقاد غیرمنصفانه، شجاعت مدیران را سلب می‌کند
  • کارخانجات و واحد‌های تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل شناسایی شود
  • انتقاد غیرمنصفانه، شجاعت مدیران را سلب می کند
  • سازش ۲۵ درصدی در پرونده‌های طلاق خراسان رضوی
  • هشدار نسبت به برخورد قضایی با تخلفات شهری
  • ضرورت شفافیت عملکرد قضات
  • کاهش ۶.۱ درصدی ورودی پرونده‌های سرقت مستوجب تعزیر به دادگستری