Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون انرژی عنوان کرد: توسعه پتروشیمی و پالایشگاه ها و فروش فرآورده های نفتی در شرایط تحریم نفت باید پیگری شود. چرا که اگر نفت را به صورت خام نفروشند و آن را به ده ها فرآورده های با ارزش دیگر تبدیل کنند به دلیل تنوع درصادرات امکان تحریم وجود ندارد.

هدایت اله خادمی عضو کمیسیون انرژی در گفتگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ درخصوص ضرورت توسعه پالایشگاه‌ها با توجه به تحریم نفتی ایران اظهار داشت: دولت باید موضوع توسعه پتروشیمی و پالایشگاه ها و فروش فرآورده‌های نفتی در شرایط تحریم نفت را پیگیری کند و در این راستا هر کمکی هم که از مجلس بخواهد مجلس کوتاهی نمی‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: سیاست ها و برنامه ریزی ها در ایران تاکنون به نفع توسعه پالایشگاه‌ها نبوده و به این سمت که مواد خام را به فرآورده های با ارزش دیگر تبدیل کنند پیش نرفتند و این مشکلی است در بین مسئولان وزارت نفت که دنبال فروش نفت به صورت خام هستند و ازطرف دیگر هم واردات انجام می‌دهند.

عضو کمیسیون انرژی با اشاره به جلسه هفته گذشته کمیسیون انرژی اظهار داشت: افرادی که در این جلسه حضور داشتند اعلام کردند که هم علاقه و هم توانایی احداث تعدادی پتروپالایشگاه کوچک را دارند این یک اتفاق خوبی بود و کمیسیون هم تایید کرد و اعلام کرد که کمک می کند، اما این طرح و افراد باید از طرف وزارت نفت و بانکها حمایت شوند که به علت عدم حمایت نهادهای مربوطه اتفاق خاصی نمی افتد.

خادمی خاطرنشان کرد: مسئولان معمولا در زمانی که شرایط عادی و آرام بوده و اوضاع اقتصادی و روابط سیاسی بهتر است به فکر احداث پتروشیمی و پالایشگاه نیستند ولی زمانی که در یک بحران قرار می گیرند، می خواهند تمام کار های اساسی که در گذشته انجام نشده و نیاز به برنامه قبلی هم دارند را در آن زمان حل کنند که این شدنی نیست.

 

پالایشگاه سیراف همچنان در مرحله کلنگ‌زنی مانده است

وی در ادامه به ماجرای احداث 8 پالایشگاه در سیراف اشاره کرده و گفت: از زمان روی کار آمدن دولت دهم و یازدهم کلنگ پروژه پالایشگاه سیراف زده شده است اما هیچ اقدام عملی در این زمینه انجام نشده و این پروژه به حال خود رها شده است، بنابراین در این زمینه نباید خیلی امیدوار بود چراکه اگر می‌خواستند کاری انجام دهند این کار را قبلا انجام می دادند نه در این شرایط تحریم که انجام این کار سخت است.

عضو کمیسیون انرژی همچنین یادآوری کرد: اختلافات با مسئولین وزارت نفت بر سر همین موضوعات است سال های قبل مدیران وزارت می گفتند که وارد کردن بنزین بهتر از احداث پالایشگاه است به هر حال کشور خام فروش است و تک محصولی است و همین یک محصول را هم نمی خرند وکشور تحریم می شود.

وی تاکید کرد: کشور به یکسری مشکلات ریشه ای گرفتار است که بخشی اعظمی از آن به مسئولان بر می گردد که جاده صاف کن تحریم هستند و بخشی از آن هم به دشمنان قسم خورده ی بر می گردد، دشمن بالاخره دشمن است و انتظار از دشمنان این است که همیشه دشمنی کنند ولی از مسئولان کشور انتظار می رود برنامه ریزی کنند؛ مانند کشور چین که آمریکا با آن هم روابط خصمانه دارد ولی با برنامه ریزی اقتصادش را قوی کرده و با حمایت از تولید ایجاد شغل کرد در حال حاضر هم مقابل آمریکا می ایستد و آمریکا هم کوتاه می آید ولی مسئولان کشور این برنامه ریزی ها و اقدامات را انجام ندادند و علاقه ای هم به انجام آن ندارند.

 

برخی از مسئولان علاقه‌ای به ایستادگی در برابر ظلم آمریکا ندارند

عضو کمیسیون انرژی توضیح داد: دولت برای احداث پالایشگاه ها نیاز به مجوز مجلس ندارد و وزارت نفت اختیار دارد هرزمانی اقدام به احداث پالایشگاه کند. وزارت صمت هم می تواند در احداث پتروشیمی ها و پالایشگاه ها مشارکت کند. بخشی از پتروشیمی ها زیر نظر وزارت صنایع است و فقط خوراک آن را وزارت نفت تامین می کند. زمانی که پالایشگاه ها و پتروشیمی ها دولتی بودند به طور کل زیر نظر وزارت نفت بودند ولی از زمانی که به سمت خصوصی سازی رفتند بخشی از مسئولیت ها را وزارت صمت به عهده گرفت.

خادمی گفت: برای احداث پتروپالایشگاه ها نیازبه ارائه لایحه به مجلس نیست .مگر اینکه برای تامین منابع بودجه ی آن نیاز به مجوز باشد که مطمئن باشید مجلس موافقت می کند و اولویت مجلس احداث پالایشگاه است و به آن علاقه مند است  و بارها هم خواستار این موضوع بوده. یکبار هم در کمیسیون انرژی نحوه ی تامین بودجه این پروژه ها را تعریف کردند و دولت می تواند از بخشی از هزینه هایی که  از آن ها دریافت می کند صرف نظر کند و زمین در اختیارشان بگذارد؛ این کمک هایی است که از طرف دولت می تواند صورت گیرد و مابقی پروژه  هم توسط شرکت هایی که منابع می آورند تکمیل می شود؛ در واقع فقط تسهیل کردن کار با دولت است.

وی در خصوص نقش پالایشگاه ستاره خلیج فارس در شرایط فعلی و رسیدن میزان بنزین تولیدی این پالایشگاه به حد صادرات اظهارداشت: اکنون با وجود پالایشگاه ستاره خلیج فارس کشور در تولید بنزین خودکفا شده و نیازی به واردات بنزین نیست  ولی باید همیشه پالایشگاهی در حال ساخت در کشور باشد. تا بتوان نیازکشور را تامین کرد، چرا که با بالا رفتن میزان مصرف بنزین نیاز به تولید بنزین بیشتری است و در صورت کمبود نیاز به واردات آن است.

 

پالایشگاه ستاره خلیج فارس کمک زیادی به کشور کرد

عضو کمیسیون انرژی تشریح کرد: متاسفانه مسئولان بعد از انقلاب به دنبال پالایشگاه سازی نرفتند و فقط در زمان وزارت آقای آقازاده اقدام به احداث دو پالایشگاه بندرعباس و شازند شد و دیگر پالایشگاهی احداث نشد تا زمانی که در دولت های قبل احداث پالایشگاه ستاره خلیج فارس را شروع کردند و در این دولت آن را تکمیل کردند.

خادمی در رابطه با راه مقابله با تحریم نفتی آمریکا بیان کرد: مسئولان در صورت توسعه پالایشگاه و پتروشیمی‌ها، دیگر هراسی از تحریم نداشتند چرا که نفت خام به فراورده های نفتی نظیر بنزین تبدیل می شد که می توانستند آن را به کشورهای پاکستان، افغانستان و ترکیه صادر کنند.

وی با بیان اینکه ورود ناوهای آمریکا به خلیج فارس دولت را به تکاپو انداخته یادآوری کرد: این تکاپو حاکی از کم کاری مسئولان در شرایطی است که می توانستند اقدامات موثری در حوزه پتروشیمی انجام بدهند هرچند در شرایط فعلی هم می توان امید به توسعه پتروپالایشگاه ها داشت.

عضو کمیسیون انرژی در ادامه افزود: با گسترش پتروپالایشگاه ها، تولید رونق پیدا کرده و از طرف دیگر اشتغال زایی گسترده در کشور صورت می‌گیرد که در چنین شرایطی دیگر تحریم ایران از سوی آمریکا و حتی همه کشورهای غربی هم بسیار مشکل خواهد بود؛ در شرایطی که مشکلات داخلی است، حل آنها نیز از داخل کشور صورت می گیرد.

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۲۶۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر خوش وزیر نیرو/ صنعت نیروگاهی ایران خودکفا شد

وزیر نیرو گفت: صنعت نیروگاهی کشور امروز با رونمایی و راه‌اندازی سامانه ژنراتورهای گازی، در کل صنعت نیروگاهی خودکفا شده و آخرین حلقه نیروگاه‌سازی کشور نیز با توان متخصصان داخلی تکمیل شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، علی‌اکبر محرابیان در بازدید از کارخانه‌های گروه مپنا در جمع خبرنگاران ضمن تبریک روز کارگر به عموم کارگران کشور اظهار کرد: صنعت نیروگاهی کشور امروز با رونمایی و راه‌اندازی سامانه ژنراتورهای گازی، در کل صنعت نیروگاهی خودکفا شده و آخرین حلقه نیروگاه‌سازی کشور نیز با توان متخصصان داخلی تکمیل شد.

وی در ادامه سخنان خود به عملکرد دولت سیزدهم در بخش نیروگاهی کشور اشاره و بیان کرد: طی عملکرد دولت سیزدهم با کمک بخش‌های مختلف بیش از 8500  مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور‌ افزوده شد‌‌ و این مهم نقش بسزایی در رفع ناترازی برق کشور داشته است.

وزیر نیرو با اشاره به لزوم حمایت مالی از واحدهای نیروگاهی کشور به منظور افزایش راندمان و توسعه ظرفیت گفت:  با وجود اهمیت بالای حمایت مالی از طرح‌های توسعه ظرفیت نیروگاهی کشور، صندوق توسعه ملی به تعهدات خود در این حوزه به خوبی عمل‌ نکرده است.

وی در همین رابطه اضافه کرد: موضوع رفع ناترازی نیاز به سرمایه‌گذاری دارد که این اتفاق علاوه بر افزایش رفاه عمومی همچنین به افزایش بازدهی در حوزه انرژی منجر شده و به اقتصاد کشور نیز کمک شایانی خواهد کرد.

وزیر نیرو در ادامه سخنان خود به برنامه‌های وزارت نیرو برای عبور موفق از اوج بار 1403 اشاره کرد و گفت: طی سه سال اخیر برنامه‌های مشخصی برای مدیریت بار مصرف برق فصل گرم در دستور کار قرار گرفت که در سال 1401 برای این موضوع 100 اقدام، در سال 1402 تعداد 140 اقدام و برای فصل گرم سال جاری نیز 180 اقدام طراحی و‌اجرا شد.

محرابیان با تشریح بخش‌های مختلف برنامه‌های وزارت نیرو برای مدیریت مصرف برق در سال جاری گفت: بخشی از اقدامات وزارت نیرو‌ در این راستا به توسعه شبکه‌های انتقال، توزیع، افزایش پست‌ها و نظایر آن مرتبط است و بخشی نیز به افزایش ظرفیت و راندمان نیروگاهی کشور چه در بخش حرارتی و چه در بخش برقابی باز می گردد.

وی‌ با تاکید بر ضرورت مشارکت همه بخش‌های مصرف‌کننده برق برای عبور موفق از اوج بار سال جاری گفت: با توجه به تجارب دو سال گذشته در حوزه مدیریت مصرف برق، برنامه‌ریزی ویژه‌ای برای افزایش مشارکت بخش‌های مختلف در نظر گرفته شده که از جمله آن می‌توان به اختصاص پاداش‌های ویژه به مشترکان بخش خانگی اشاره کرد.

محرابیان در همین رابطه اظهار کرد: بیش از 80 میلیون پاداش اعم از هدایایی چون لوازم برقی کم مصرف مورد نیاز خانه و خانواده، صدها خودرو، بسته‌های اینترنتی و... برای مشترکان کم مصرف در تابستان سال جاری در نظر گرفته شده که به افشار محتلف مانند کودکان، نوجوانان، بانوان و... که در مسابقات مربوطه شرکت کرده و در مدیریت مصرف برق سال جاری نقش آفرینی کنند، اهدا می‌شود.

وزیر نیرو در پاسخ به پرسشی درباره نحوه مدیریت مصرف برق صنایع نیز اظهار کرد: سال گذشته برای اولین بار میزان مصرف کلی برق صنایع از میزان مصرف برق بخش خانگی در ایام فصل گرم سال فراتر رفت.

محرابیان در ادامه با تاکید بر اهتمام وزارت نیرو برای تامین برق کافی برای صنایع در دوره اوج بار مصرف امسال ادامه داد: بر اساس تفاهمنامه‌ای که با وزارت صمت و بر اساس قانون منعقد شده است، صنایع بزرگ ملزم به ایجاد نیروگاه به منظور تامین بخشی از برق مورد نیاز خود هستند.

وی با بیان این که انرژی مورد نیار صنایع امسال نیز در ساعات مختلف تامین می‌شود،گفت: هم‌اکنون 5 واحد نیروگاهی صنایع در استان‌های مختلف کشور به بهره‌برداری رسیده است ‌صنایعی که اقدام به احداث نیروگاه‌های خود تامین کرده‌اند، در اولویت اجرای برنامه‌های مدیریت مصرف برق قرار نمی‌گیرند.

وزیر نیرو در پاسخ به پرسش دیگری درباره میزان واردات و صادرات برق کشور گفت: تبادل برق با کشورهای همسایه یکی از سیاست‌های اصلی وزارت نیرو است که به صورت کلی در طول یک سال ما 80 درصد صادرات و 20 درصد واردات دا‌ریم.

وزیر نیرو در این بازدید همچنین گفت: گروه تولیدی مپنا یکی از افتخارات صنعت کشور است که نقش مهمی در اجرای فعالیت های نیروگاهی چه در داخل و چه در خارج از کشور دارد.

محرابیان با تاکید بر اینکه گروه مپنا به طور کامل مورد حمایت دولت قرار دارد، ادامه داد: این گروه صنعتی توانسته است در طول سال‌های گذشته با به روزرسانی دانش مهندسی و تکنولوژی، همسو با دانش روز جهان حرکت کند و نقش  اثرگذاری در پاسخ به نیاز کشور در حوزه انرژی ایفا کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی نخستین PDH کشور در سال ۱۴۰۴
  • تولید بنزین از پتروشیمی‌ها کلید خورد
  • ۵۰ پروژه جدید به ارزش ۲۵ میلیارد دلار برای ایجاد ارزش افزوده در دستورکار وزارت نفت است/ برنامه‌ریزی برای تبدیل متانول به بنزین
  • ۵۰ پروژه جدید برای ایجاد ارزش افزوده به ارزش ۲۵ میلیارد دلار در دستورکار وزارت نفت است/ برنامه‌ریزی برای تبدیل متانول به بنزین
  • تولید بنزین از متانول برای کمک به رفع ناترازی بنزین
  • عبور از تحریم‌های نفتی و رکوردشکنی فروش نفت خام
  • مینی پالایشگاه دهدشت کلنگ زنی شد/تولید ۱٠ هزار بشکه بنزین در روز
  • خبر خوش وزیر نیرو/ صنعت نیروگاهی ایران خودکفا شد
  • کلنگ زنی مینی پالایشگاه دهدشت/ تولید ۱٠ هزار بشکه بنزین
  • پالایشگاه‌های فراسرزمینی، استراتژی مهم دولت سیزدهم در افزایش صادرات نفت