Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - مشاور رئيس سازمان و اوراق بهادار گفت: شکل گيري بازار نقدي ارزنخستين گام براي راه اندازي بازارآتي ارز است.
به گزارش خبرگزاري آريا، بهادر بيژني به راه اندازي بورس آتي ارز اشاره کرد و افزود: پيش نياز و نخستين قدم راه اندازي بازار آتي ارز، شکل گيري بازار نقدي ارز است که طي چند وقت گذشته مذاکراتي در خصوص راه اندازي اين بازار مطرح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي بيان کرد: بدون بازار نقدي ارز به هيچ عنوان نمي‌توان به راه اندازي بورس آتي اميدوار بود.
بيژني با بيان اينکه راه اندازي بازار آتي ارز زمينه شفافيت قيمت و معاملات ارز را فراهم مي‌کند، گفت: مسأله‌اي که اکنون در بازار نقدي وجود دارد استعلام قيمت از جاهاي مختلف است، گاهي معاملاتي انجام مي‌شود که از عمق چنداني برخوردار نيستند اما همان معامله سيگنال خطايي را به بازار وارد مي‌کند که باعث تأثيرگذاري بر قيمت ديگر ارزها مي‌شود.
مشاور رئيس سازمان و اوراق بهادار به مزاياي راه اندازي بازار نقدي ارز اشاره و بيان کرد: با راه اندازي اين بازار تمام مشکلات موجود برطرف، قيمت‌ها منطقي و نيز معاملات شفاف مي‌شود.
وي گفت: مسئولان بازار سرمايه چندين سال است که به منظور حفاظت از سرمايه‌هاي سرمايه گذاران در مقابل نوسان‌هاي موجود به دنبال راه اندازي اين بورس هستند.
بيژني با بيان اينکه درابتدا بازار نقدي بايد براي مدتي کار کند تا قيمت‌ها تعيين شود، اظهار داشت: زماني مي‌توان اقدام به راه اندازي بازار آتي ارز کرد که قيمت واقعي ارز تعيين شود اما اکنون که قيمت‌ها به صورت شفاف مشخص نشده است نمي‌توان بحث راه اندازي بازار آتي ارز را مطرح کرد.
به گفته مشاور رئيس سازمان و اوراق بهادار، سازمان بورس تمام تلاش خود را با همکاري بانک مرکزي جهت پيشبرد اين هدف به کار گرفته و اکنون همکاري بسياري خوبي بين اين دو نهاد شکل گرفته است.
وي در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه بورس ارز در کدام يک از شرکت‌هاي بورسي ايران تشکيل مي‌شود گفت: مسئولان حاضر در بازار سرمايه تمامي جهات را در نظر مي‌گيرند که بازار آتي ارز در کدام يک از بورس‌ها راه اندازي شود اما بورس کالا بورسي است که به خوبي شايستگي نوآوري و انجام مسئوليت‌هاي محوله را از خود نشان داده است.
بيژني در گفت و گو با ايرنا اظهار داشت: بازار سرمايه تصميم گيرنده آخر راه اندازي اين بورس است اما بورس کالا از توانايي لازم در راه اندازي بورس آتي ارز برخوردار است.
بيژني معتقد است که بورس کالا يکي از بورس‌هاي نوآور ايران است که محصولات متعددي را به بازار معرفي و از نظر ارزش معاملات نقش بسيار مهمي را در بازار سرمايه ايفا کرده است.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۲۷۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افت تراز یک پله‌ای ارزش دلاری بورس تهران!

بورس تهران که در سال قبل، هفتمین بازار سهام بزگ خاورمیانه به شمار می‌رفت؛ در سال جاری با افزایش قابل توجه دومین بازار سهام امارات متحده عربی، یک پله نزول کرد و به هشتمین بازار سهام بزرگ خاورمیانه بدیل شد.

به گزارش اکوایران، بورس تهران به عنوان بزرگترین بازار سهام کشور، دارای ارزش بازاری برابر با مجموع ارزش شرکت‌های پذیرفته شده در این بازار است. ارزش بازاری بورس تهران در سال گذشته نوسانات متعددی داشته است، ولی در اردیبهشت ماه امسال ترازی نزدیک به تراز اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ دارد. این در حالی است که ارزش دلار بازار آزاد در این مدت رشد داشته که ارزش دلاری کمتری به نسبت اردیبهشت ماه سال قبل برای بازار سهام در بر دارد.

ارزش دلاری بورس تهران با در نظر گرفتن نرخ دلار ۶۵ هزار تومانی در حال حاضر حدودا ۱۲۲ میلیارد دلار است و در صورتی که نرخ دلار بازار آزاد را ۶۰ هزار تومان فرض کنیم به ارزش دلاری ۱۳۳ میلیارد دلاری بورس تهران می‌رسیم. اردیبهشت ماه سال قبل، ارزش دلاری بازار‌های سهامی خاورمیانه به شکلی بود که بورس تهران پس از بورس شش کشور منطقه، با ۱۴۵ میلیارد دلار، هفتمین بازار سهامی بزرگ خاورمیانه به شمار می‌رفت. در اردیبهشت ماه امسال با کاهش ارزش دلاری بازار بورس اوراق بهادار تهران و افزایش قابل توجه ارزش دلاری بازار مالی دبی که دومین بازار سهامی کشور امارات متحده عربی به شمار می‌رود؛ بورس تهران به رتبه هشتم جدول بزرگترین بازار‌های سهامی خاورمیانه سقوط کرد.

تداول عربستان که در سال‌های اخیر به بزرگ‌ترین بازار سهامی منطقه تبدیل شده است؛ با رشد نزدیک به ۱۲ درصد در ارزش دلاری خود به نسبت اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ به ارزش دلاری ۲ هزار و ۹۸۰ میلیارد دلاری رسیده است. ارزش دلاری بورس ابوظبی نیز در این مدت ۹ درصد رشد داشته و به ۸۰۶ میلیارد دلار رسیده است.

بورس تل آویو نیز در یک ساله اخیر با افزایش ارزش بازاری همراه بوده و به ارزش دلاری ۴۷۵ میلیارد دلار دست یافته است. دومین بازار سهامی امارات متحده عربی نیز با ۹۵ درصد افزایش ارزش دلاری به ارزش ۱۸۷ میلیارد دلاری دست یافته است.

بورس تهران در حال حاضر بالاتر از بازار سهام کازابلانکا و مصر، هشتمین بازار سهامی بزرگ خاورمیانه به شمار می‌رود.

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی سه نیروگاه برق با ظرفیت ۵۸ مگاوات در صنایع بزرگ کرمانشاه
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • انتقاد یک نماینده مجلس از سیاست های نادرست ارزی دولت/ کالاهای اساسی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • کالاهای اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت 2 تا 3 برابری به دست مردم می رسد/ شرایط کنونی یعنی دولت منطقا باید در سیاست ارزی خود تجدیدنظر کند
  • قیمت دو برابری کالا‌های اساسی با جود تخصیص ارز ترجیحی
  • افت تراز یک پله‌ای ارزش دلاری بورس تهران!
  • پاسخ معاون رئیسی به انتقادات ارزی قالیباف