Web Analytics Made Easy - Statcounter

ائتلاف آزادی و تغییر با محکوم کردن هرگونه دخالت کشورهای بیگانه در روند انقلاب مردم سودان اعلام کرد: اگر شورای نظامی خواسته های معارضان را در دوره انتقالی اجرایی نکند، نافرمانی مدنی به زودی سراسر کشور را فرا خواهد گرفت. ۰۹ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۴ بین الملل آفریقا آسیای غربی نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، بیش از یک هفته است که مذاکرات ائتلاف آزادی و تغییر در ارتباط با شورای حاکمیتی متوقف شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اختلاف دو طرف درخصوص تعداد اعضای نظامی و غیرنظامی شورای حاکمیتی و ریاست بر این شورا است. معارضان سودانی شورای نظامی را متهم کرده اند که نمی خواهد قدرت را به یک دولت مدنی واگذار کند. به همین دلیل طی دو روز گذشته اعتصاب سراسری بر سودان حاکم شد. براساس برنامه تنظمی معارضان قرار است از امروز نافرمانی مدنی در سراسر سودان اجرایی شود. ائتلاف آزادی و تغییر اعلام کرده است فعالیت های انقلابی ادامه خواهد یافت تا شورای نظامی قدرت را به یک دولت مدنی واگذار کند.

یکی از رهبران ائتلاف آزادی و تغییر دریک نشست مطبوعاتی در ارتباط با سفر اخیر رئیس شورای نظامی سودان  به مصر و امارات و معاون او به عربستان اظهار داشت: ما از جزئیات این سفرها اطلاع نداریم، اما اگر سفرهای مزبور برای سوق دادن کشور به سمت سیاست های منطقه ای است، همانطوری که در زمان عمرالبشیر بود، این سفرها از نگاه ائتلاف آزادی و تغییر قابل پذیریش نیست و ما آنها را رد می کنیم.

براساس توافقی که نظام عمرالبشیر با عربستان و امارات کرد، نظامیان سودانی در قبال دریافت کمک های اقتصادی به جنگ یمن اعزام شده اند. سرلشکر "عبدالفتاح برهان " رئیس شورای نظامی و سرلشکر " محمد حمدان دقلو ( حمیدتی ) " معاون او نقش فعالی در اعزام نظامیان سودانی به جنگ یمن داشته و دارند.

به نوشته روزنامه العربی الجدید، " بابکر فیصل "  با اشاره به توقف مذاکرات ائتلاف آزادی و تغییر با شورای نظامی درباره شورای حاکمیتی گفت: از یک هفته گذشته تا کنون هیچ تماسی بین دو طرف حاصل نشده است و ما براساس برنامه تنظیمی فعالیت های انقلاب خود را تشدید خواهیم کرد و میلیون ها سودانی را به ( نافرمانی مدنی ) یاری فرا می خوانیم و بزرگ ترین نماز عید فطر تاریخ سودان را در  محل برگزاری اعتصاب برپا خواهیم کرد.

وی درخواست شورای نظامی برای برگزاری انتخابات زود رس را رد کرد و اظهار داشت: برگزاری چنین انتخاباتی سبب نابودی انقلاب می شود، زیرا در زمانی که دولت عمیق بر ساختار قدرت، حاکمیت دارد، برگزاری انتخابات به معنای باز تولید نظام سابق است.

 در همین حال، یکی از اعضای شورای نظامی سودان گفت: این شورای قدرت را به کسی واگذار خواهد کرد که از طریق آراء مردمی انتخاب شده باشد.

روزنامه سودان تریبون نوشت: سرلشکر" صلاح عبدالخالق " این سخنان را در پاسخ به ائتلاف آزادی و تغییر که خواستار واگذاری قدرت به یک دولت مدنی است، بیان کرد.

وی گفت: هشت سازمان مسلح در سودان وجود دارد که از جمله آنها می توان به نیروهای مسلح، نیروهای واکنش سریع ، نیروهای دفاع مردمی ، نیروهای امنیت ملی و گروه های شبه نظامی اشاره کرد. وجود چنین سازمان های نظامی، کشور را در آستانه شعله ور شدن یک جنگ داخلی قرار داده است. لذا شورای نظامی ناگزیر است برای جلوگیری از بروز چنین جنگی قدرت را به کسی واگذار کند که از طریق آراء مردمی انتخاب شده باشد.

سرلشکر عبدالخالق با اشاره به اختلاف ائتلاف آزادی و تغییر با شورای حاکمیتی درخصوص تعداد اعضای نظامی و غیر نظامی این شورا گفت: این ائتلاف می خواهد تمام کرسی های شورای حاکمیتی را در اختیار داشته باشد که تحقق این موضوع غیر ممکن است مگراینکه آنها در جنگ بر ما پیروز شوند. ائتلاف آزادی و تغییر از طریق فشارهای اجتماعی و مردمی نمی تواند به خواسته خود برسد.

وی با بیان اینکه مذاکرات اتئلاف آزادی و تغییر با شورای حاکمیتی به بن بست رسیده است، اظهار داشت: تنها راه برون رفت از وضعیت کنونی برگزاری انتخابات زود رس است.

روزنامه سودان تریبون در خبر دیگری نوشت: دادستان خارطوم " صادق المهدی"  رهبر حزب الامه سودان را به دادگستری احضار کرد تا شهادت او را درباره کودتای سال 1989 بشنود.

عمرالبشیر با انجام کودتای در سال 1989 دولت منتخب صادق المهدی را سرنگون کرد و قدرت را درخارطوم به دست گرفت.

انتهای پیام/

R7969/P/S8,88,90/CT10 واژه های کاربردی مرتبط کشور سودان

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کشور سودان کشور سودان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۲۷۸۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم ۱۹ درصدی آموزش عالی از کل بودجه عربستان/ دولت به دانشگاه‌ها آزادی عمل می‌دهد

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، نظام آموزش عالی عربستان یکی از سریع‌ترین نظام‌ها از نظر رشد در خاورمیانه بوده و دارای دانشگاه‌هایی در کلاس جهانی است. ۷ دانشگاه این کشور در رتبه‌بندی کیو اِس (QS) در زمره برترین دانشــگاه‌های جهان قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: جای خالی دانشگاهیان در تدوین اسناد بالادستی آموزش عالی

عربستان ۲۰ درصد از ذخایر نفتی جهان را دارد. به همین دلیل، درآمدهای نفتی اصلی‌ترین منبع مالی تامین آموزش عالی در این کشور هستند. برنامه گسترش آموزش عالی در عربستان با هدف رهایی از وابستگی تاریخی به درآمد نفت و حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان از برنامه‌های جدی دولت است. برای این منظور، دولت ۵۰ میلیارد دلار، معادل با ۱۹ درصد بودجه ۲۵۴ میلیارد دلاری خود را خرج آموزش می‌کند.

نقش دولت در آموزش عالی عربستان

مؤسســات آموزش عالی در عربستان به دو شکل دولتی و خصوصی اداره می‌شوند. تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشــگاه‌های دولتی این کشور نه تنها رایگان بوده، بلکه دولت به همه دانشجویان عادی و دانشجویان بورسیه تحصیلی خارجی حقوق ماهانه پرداخت می‌کند.

در حال حاضر ۴۲ دانشگاه در عربستان فعال هستند که از این تعداد ۱۲ دانشگاه خصوصی و ۳۰ دانشگاه دولتی فعالیت دارند. در کنار این دانشگاه‌ها، ۷ کالج نظامی و ۱۳ کالج خصوصی و دولتی را نیز می‌توان در زمره دانشگاه‌هایی دانست که رشته‌های خاصی را ارائه می‌دهند.

حمایت دولــت از آموزش عالــی در عربســتان دو جنبه مالی و قانون‌گــذاری دارد. آموزش عالی عربســتان به ناچار در بخش قابل توجهی از بودجه و زیرساخت‌های خود به دولت متکی بوده است. با این حال، در ســالهای اخیر، بخش تجاری خصوصی در عربســتان ســعودی نیز مقادیر قابل توجهی پول و منابع را برای حمایت از رشد ظرفیت تحقیقاتی در دانشگاه‌های دولتی، ازجمله تأمین مالی کامل برای پروژه‌های تحقیقاتی در رشته‌های مختلف اختصاص داده اســت. البته موقوفات و کمکهای بشردوســتانه مختلف یک پدیده جدید در آموزش عالی عربســتان اســت که می‌توان گفت به‌ نوعی از اعمال مذهبی تأثیر می‌پذیرد و بنابراین، حداقل تا حدی، یک پیشــرفت طبیعی در تکامل آموزش عالی دولتی نیز به‌ شمار می‌آیند.

بودجه دانشگاه‌های دولتی عربستان از سوی دولت تامین می‌شود و دانشجویان هیچ شــهریه‌ای پرداخت نمی‌کنند. بودجه هنگفــت دولت برای آموزش عالی در برنامه ۱۰ ساله توسعه ملی، در رایگان بودند تحصیلات دانشگاهی این کشور تاثیر بسزایی دارد. البته این حمایت مالی زیاد، به کنترل قوی دولت عربستان بر دانشگاه‌ها منجر شده است.

افزایش هزینه‌های آموزش عالی در عربستان به ۴۲ میلیارد دلار

افزایش ۸ میلیونی جمعیت عربستان در یک دهه گذشته، به تغییر آرمان‌ها و نیازهای آموزشی این کشور منجر شده است. همچنین تمایل آشکاری در دولت و جامعه برای افزایش نرخ مشــارکت در آموزش عالی، به ویژه در میان فارغ‌التحصیلان دبیرستان وجود دارد. چرا که اقتصاد دانش بنیان نیاز به نیروی کار با تحصیلات عالی در عربستان را افزایش داده است. در این راستا، تعداد تخمینی دانشجویان در نظام آموزش عالی این کشور به طور قابل توجهی رشد کرده است و به تقریبا ۸۰۰،۰۰۰ نفر در سال ۲۰۱۱ رســید. پذیرش این تعداد دانشجو برای دولت عربستان پرهزینه بود و پیشبینی میشد تا سال ۲۰۱۵ به مبلغ ۴۲ میلیارد و ۴۰۵ میلیون دلار برســد. افزایش سریع هزینه‌ها، همراه با بی‌ثباتی قیمتهــای نفت، عامل اصلی بــود که دولت عربستان را بر آن داشت تا به فکر منابع جایگزین برای تأمین مالی آموزش عالی باشد.

نظام جدید آموزش عالی عربســتان به دانشــگاه‌ها این آزادی را می‌دهد که به دنبال منابع مالی برای افزایش منابع خود باشند. همچنین به آن‌ها نوعی استقلال دانشگاهی می‌دهد تا بتوانند تخصص‌های جدیدی را متناسب با الزامات بازار کار ایجاد کنند.

دولت عربستان با هزینه‌کرد متوسط ۸ درصد از تولید ناخالص داخلی در پنج سال گذشته در بخش آموزش، یکی از بزرگترین نرخ‌های رشــد بودجه آموزش عالی را در جهان داشته است. در ســال ۲۰۲۰ دولت ۵۱/۵ میلیارد دلار یا ۱۹ درصد از کل بودجه را به آموزش اختصاص داد، درحالیکه در سال ۲۰۱۹ معادل با ۱۷/۵ درصد بود. این حمایت مالی دولت به معنای رشد چشمگیر نظام آموزشی این کشور در ادوار اخیر بوده است. بودجه آموزش عالی حدود ۹ درصد کل، معادل ۲۵ میلیارد دلار است.

انتهای پیام/

عاطفه نظارتی‌زاده کد خبر: 1228898 برچسب‌ها آموزش عالی

دیگر خبرها

  • نگاه هند به جنوب خلیج فارس؛ نزدیکی به امارات، عربستان و عمان
  • نزدیکی به ناتو در دستورکار کشورهای بی‌طرف اروپا
  • فیلم/رضوانی: برخی‌ها فیگور ریاست مجلس گرفته‌اند اما پاپس‌ می‌کشند
  • رهبر دموکرات‌های مجلس نمایندگان آمریکا از احتمال دخالت نظامی در اوکراین خبر داد
  • فهرست کامل کاندیداهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب برای انتخابات منتشر شد
  • لیست نهایی کاندیداهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب منتشر شد
  • کاندیداهای شورای ائتلاف در حوزه انتخابیه قائم‌شهر معرفی شد
  • سهم ۱۹ درصدی آموزش عالی از کل بودجه عربستان/ دولت به دانشگاه‌ها آزادی عمل می‌دهد
  • بلینکن خطاب به نتانیاهو: عملیات نظامی در رفح با مخالفت واشنگتن مواجه می‌شود
  • عملیات نظامی در رفح با مخالفت واشنگتن مواجه می‌شود