Web Analytics Made Easy - Statcounter

تبریز- آذربایجان غربی با داشتن سهم ۳۵ تا ۴۵ درصدی بازار سیب درختی، به عنوان قطب تولید این محصول شناخته می شود اما همه ساله انباشت مقادیر بی شماری از این محصول در کنار جاده ها خود گواه این مدعاست که سیستم توزیع دچار نقصان و تولید این محصول نیز بیش از میزان تقاضا است.

قدس آنلاین-گروه استان ها: اگر به خاطر داشته باشد در سال ۹۶ بیش از یک میلیون تن سیب درختی ابه نازل ترین قیمت در کنار جاده ها انباشته شد و از یک میلیون و ۲۰۰هزار تن این محصول تنها ۲۰ هزار تن به مرحله صادرات رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وجود مشکلات حمل و نقل، نبود سردخانه به میزان کافی، نبود برنامه ریزی برای حمایت از تولید این محصول، عقب ماندن در رقابت با محصول خارجی، بسته بندی نامناسب، همسان نبودن کیفیت سیب داخلی با نمونه های خارجی و از همه مهم تر قیمت خرید ناعادلانه محصولات مرغوب و تفاوت قیمت آن در بازار مصرف از جمله دلایلی است که هم چون سال 96 رغبتی برای باغداران نگذاشت تا دست به جمع آوری محصول خود بزنند.

این مسئله باعث شد تا در همان سال ۴۰ درصد از کل سیب تولیدی آذربایجان غربی به صورت زیردرختی و صنعتی به فروش برسد و در واقع دلالان با به دست گرفتن بازار خرید و فروش سود اصلی این محصول را به جیب بزنند.

انباشت سیب عادی است

با وجود اینکه این مشکل همه ساله در آذربایجان موجب ضایعات بسیاری می شود و انباشت آن در کنار جاده ها بسیار خیره کننده و در آن حجم برای مردم تعجب آور است اما محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی این رویه را امری طبیعی می داند.

وزیر جهاد انباشت سیب های درختی در آذربایجان غربی در کنار جاده را روالی هر ساله می داند و می گوید: عده ای هستند که سیب های پای درختی و درجه سه را از کشاورزان خریده و در حاشیه پیاده روها تلمبار می کنند و سپس به مرور این محصول را به مراکز کنستانتره گیری می فروشند و وارد کارخانه های فرآوری می کنند.

اما اینکه چرا حجم بسیاری از محصول سیب آذربایجان غربی در کنار جاده ها و به عنوان سیب زیردرختی به فروش رسید سوالی است که خبرنگار ما  شهریور سال گذشته از اسمعیل کریم زاده رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی جویا شد.

سهم اندک صادرات

کریم زاده در حالی از صادرات ۲۵۰ هزار تنی محصول سیب این استان سخن می گوید که سال ۱۳۹۶  تنها ۲۰ هزار تن از این محصول به مرحله صادرات رسید.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: آذربایجان غربی به طور متوسط سالانه یک میلیون تن سیب درختی تولید می کند که حدود ۷۵۰ هزار تن آن به مصرف داخلی می رسد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر پایین بودن سهم اندک صادرات این محصول، نبود زیرساخت های لازم را علت این امر دانست و گفت: نبود سرمایه گذاری در بخش واحدهای فرآوری، سورتینگ و بسته بندی محصول، حمل و نقل نامناسب، نبود کامیون های یخچال دار و ... از جمله مشکلات سر راه صادرات محصول سیب استان است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی مشکل بازار پس از تولید را چالش بزرگ بخش کشاورزی آذربایجان غربی عنوان کرد و ادامه داد: متاسفانه با وجود ظرفیت بالای استان در زمینه تولید سیب مرغوب و با کیفیت همه ساله با فرا رسیدن فصل برداشت محصولات شاهد مشکلات بازار هستیم.

وی با بیان اینکه بیشتر مشکلات موجود بعد از تولید و در مرحله فروش بوجود می‌آید و مشکلات موجود در مرحله داشت محصول نیز عموماً از عدم فروش و بازاریابی مناسب ناشی می‌شود، افزود: افزایش میزان مصرف سرانه کشور نسبت به سایر کشورهای در حال توسعه با بالا رفتن توان خرید مردم و به کارگیری سیاست‌های حمایتی از قبیل توزیع سیب در سبد توزیعی مدارس، پادگان‌ها، مراکز آموزشی و درمانی و افزایش آگاهی‌های عمومی در خصوص مزایای مصرف سیب از طریق رسانه‌های جمعی می‌تواند در این خصوص راهگشا باشد.

کریم زاده در پاسخ به علت بروز پدیده رهاسازی محصولات کنار جاده ای نیز خاطرنشان کرد: محصولات کنار جاده ای سیب همان سیب زیردرختی یا درجه سه است که معمولا کارخانه های صنایع تبدیلی توسط واسطه ها در کنار جاده ها با قیمت نازل اقدام به خرید می کنند اما تمهیداتی که از سال های گذشته نسبت به خرید تضمینی سیب زیردرختی و ایجاد جایگاه های اصولی جمع آوری فراهم شده امیدواریم بتوانیم این مشکل را حل کنیم.

یک سال بعد

در حالی که مصاحبه قدس با رییس جهاد کشاورزی در شهریور سال گذشته حکایت از ضعف صادرات و سیستم های جذب این محصول داشت اما وی امسال در سخنان جدید خود موضع دیگری را اتخاذ کرده است و لذا انباشت سیب های درختی در کنار جاده را حالا شایعه می خواند.

اسمعیل کریم‌زاده با بیان اینکه امسال انباشت و خرید سیب صنعتی در کنار جاده‌های استان ممنوع است افزود: در این راستا سازمان جهاد کشاورزی و تعاون روستایی موظف شده‌اند آدرس محل‌های انباشت و میزان خرید سیب صنعتی را ارائه کنند. همچنین سازمان صنعت، معدن و تجارت نیز موظف شده تا زمان خرید و میزان ظرفیت کارخانه‌ها را برای این موضوع جمع‌بندی و اعلام کن

 وی ادامه داد: امسال سیب زیردرختی به جای دپوی فله‌ای برای فروش در کیسه‌های نایلونی نگهداری خواهد شد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: آذربایجان شرقی جهاد کشاورزی سیب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۲۸۳۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکمیل ۴۰۰ واحد نهضت ملی مسکن در یزد/ خرید و فروش امتیاز مسکن ملی ممنوع

احسان خواجه‌رضایی مدیرکل راه و شهرسازی استان یزد با اشاره به وضعیت پروژه‌های نهضت ملی مسکن و طرح جوانی جمعیت در استان یزد گفت: بالغ بر ۱۴۳ هزار متقاضی در استان یزد برای این پروژه‌ها ثبت‌نام را انجام داده‌اند که با پالایشی که صورت گرفته است بالغ بر ۵۷ هزار متقاضی الان تأیید نهایی شده‌اند.

وی ادامه داد: به غیر از ۵ هزار نفری که برای طرح جوانی جمعیت در استان یزد ثبت‌نام را انجام داده‌اند و تا چند ماه آینده اراضی آنها مشخص خواهد شد، بقیه متقاضیان از این نظر که محل ساخت و ساز و پروژه آنها کجا خواهد بود تقریباً تعیین تکلیف شده‌اند و پیامک انتخاب پروژه برای آنها ارسال شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان یزد عنوان کرد: با اقداماتی که در زمینه آماده‌سازی طرح‌ها و آغاز عملیات اجرایی پروژه‌های نهضت ملی مسکن انجام شد، امسال شاهد به ثمر نشستن طرح نهضت ملی مسکن در استان یزد خواهیم بود.

وی افزود: عملیات آماده‌سازی زمین که مراحل طولانی دارد و کار زیادی می‌طلبد در اکثر شهرستان‌ها و از جمله شهر یزد شروع شده است و این اقدام در اکثر شهرستان‌ها تمام شده و برای شهر یزد نیز در حال انجام است.

خواجه‌رضایی بحث ساخت و ساز نهضت ملی مسکن در استان یزد به دو صورت پیگیری و در حال انجام است، افزود: در برخی از شهر‌ها بنا بر ملاحظاتی که وجود دارد و طرحی که در شورای مسکن در نظر گرفته شده، طرح نهضت ملی مسکن به صورت گروه‌ساخت است یعنی بعد از مرحله آماده‌سازی، زمین تحویل متقاضی می‌شود و حمایت‌های دولت کماکان ادامه دارد و خود متقاضی مراحل ساخت را پیگیری می‌کند و ساخت و ساز را انجام می‌دهد.

وی افزود: در برخی از شهر‌های دیگر نیز واحد‌ها به شکل نیمه‌ساز است به این صورت که اسکت، نما، دیوار حیاط و درب‌ها مشخص و تکمیل می‌شود و سپس تحویل متقاضیان می‌شود که به سلیقه خودشان واحد را تمام کنند.

مدیرکل راه و شهرسازی استان یزد یادآور شد: بنا به برنامه‌ریزی انجام شده برای سال ۱۴۰۳، قریب به اتفاق تعهد استان در طرح نهضت ملی مسکن را در سال جاری تعیین تکلیف می‌کنیم و به صورت گروه‌ساخت یا نیمه‌ساز تحویل متقاضیان می‌شود که این اقدام بنابر ملاحظات در هر شهرستان و همچنین از نظر تمکن مالی متقاضیان خواهد بود.

وی گفت: تقریبا تا خرداد ماه امسال قریب ۴۰۰ واحد پروژه نهضت ملی مسکن تکمیل‌شده در شهر یزد و تعدادی واحد نیز در شهرستان‌ها به مرحله افتتاح خواهد رسید و قابل بهره‌برداری است. 

وی در خصوص تحویل زمین به متقاضیان طرح جوانی جمعیت نیز گفت: آماده‌سازی فاز یک پردیس زندگی در مراحل آخر است و در سطح ملی در حال پیگیری هستیم که شرایط ساخت برای کسانی که در طرح جوانی جمعیت ثبت نام کرده‌اند تسهیل شود و از نظر تسهیلات بانکی و همچنین پروانه ضوابطی تسهیلی برای این متقاضیان در نطر گرفته شده و نهایی شود.

خواجه‌رضایی ادامه داد: با توجه به اقداماتی که در حال انجام است امیدواریم بتوانیم تا اردیبهشت و اوایل خردادماه اراضی را تحویل متقاضیان طرح جوانی جمعیت بدهیم تا مراحل ساخت را بتوانند دنبال کنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه خرید و فروش امتیاز مسکن ملی ممنوع است، گفت: این ممنوعیت به صورت مکرر از سوی رسانه‌ها اطلاع‌رسانی شده است و با کسانی که این اقدام را انجام دهند به صورت قانونی برخورد خواهد شد و به مراجع قضایی معرفی می‌شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت تردد در جاده های شمال ؛ شلوغ یا خلوت، بارانی یا خشک؟
  • وجود ۱۴ نقطه حادثه خیز در جاده‌های ارومیه
  • پیشرفت ۷۸ درصدی طرح ساماندهی راه‌های روستایی آذربایجان غربی
  • تصادف شدید جاده سلماس در آذربایجان غربی (فیلم)
  • رفع و آشکارسازی ۹ نقطه حادثه‌خیز در محورهای مواصلاتی ارومیه
  • رفع و آشکارسازی ۹ نقطه حادثه خیز در محور‌های مواصلاتی شهرستان ارومیه
  • برای فروش سفره یکبار مصرف چه باید کرد
  • سطح زیرکشت کلزا در آذربایجان‌غربی ۲ برابر شد/پیش‌بینی برداشت حدود ۱۲ هزار تنی
  • تکمیل ۴۰۰ واحد نهضت ملی مسکن در یزد/ خرید و فروش امتیاز مسکن ملی ممنوع
  • بررسی وضعیت پروژه‌های تامین آب شرب در شهر و روستا‌های شهرستان پیرانشهر