Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- اعضای کمیسیون سیاست خارجی پارلمان نروژ در دیدار با هیئت پارلمانی ایران، اذعان کردند که امیدواریم کانالهای مالی اروپا برای حفظ روابط تجاری با ایران هر چه زودتر ایجاد شود.

گروه سیاسی خبرگزاری میزان؛ هیئت پارلمانی جمهوری اسلامی ایران که در اسلو به سر می‌برد در دیدار با رئیس و اعضای کمیسیون ‏سیاست خارجی مجلس نروژ در خصوص مهمترین مسایل و تحولات بین المللی و همکاری های ‏پارلمانی فی مابین جمهوری اسلامی ایران و نروژ با همتایان نروژی خود گفتگو کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



«حشمت الله فلاحت‌پیشه» رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در این دیدار با اشاره به سوابق ‏تاریخی روابط خوب دو کشور اظهار امیدواری نمود که روابط بین دو کشور بیش از گذشته تعمیق و ‏توسعه یابد.‏

وی همچنین با اشاره به اشتراک نظر دو کشور در خصوص مبارزه با تروریسم و داعش ‏و نقش آمریکا در ایجاد و حمایت از این گروههای تروریستی، خروج یکجانبه آمریکا از برجام را بیانگر ‏عدم احترام آمریکا به قوانین و مقررات بین المللی توصیف نمود و از موضع نروژ در حمایت از برجام ‏و مخالفت با اعمال تحریم های یکجانبه قدردانی نمود. ‏

فلاحت‌پیشه در ادامه با اشاره به کم کاری کشورهای ‏اروپایی در حفظ برجام، گفت: متاسفانه اروپا رویکرد مشارکت جویانه ایران را به اندازه کافی ارج ‏ننهاده است و عملکرد خنثی و بی تفاوت اروپا سبب خواهد شد این قاره را در مقابل تهدیداتی همچون ‏تروریسم قاچاق انسان و مواد مخدر آسیب پذیر تر از گذشته شود.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پایان ضمن تشکر از مهمان ‏نوازی طرف نروژی از سفر نمایندگان کمیسیون سیاست خارجی و دفاعی مجلس نروژ دعوت نمود به ‏تهران سفر کنند.

در این دیدار همچنین «محمدجواد جمالی‌نوبندگانی» عضو هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در پاسخ به سوالی در مورد سیاست‌های منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران گفت: ایران با دعوت دولت‌های قانونی منطقه و برای ‏جلوگیری از تجزیه این کشورها و ایجاد ثبات و امنیت منطقه‌ای به کشورهای منطقه کمک نموده و به ‏عنوان کشوری با قدرت منطقه‌ای قابل توجه و موئلفه های متعدد امنیتی و سیاسی ایران مانع از تسلط تروریست ها شده و گروه‌هایی که به اعتراف سردمداران دولت آمریکا، این کشور در ایجاد و پرورش ‌آنها نقش داشته است را شکست داده است.

وی همچنین نقش منفی برخی از کشورهای منطقه در حمایت از تفکر ‏تروریستی و کشتار بی رحمانه مردم یمن را مورد انتقاد قرار داد و در پاسخ به انتقادات از مجازات ‏اعدام گفت که متأسفانه برخی کشورها بدون توجه به فجایع جاری در یمن و مشکلات ناشی ‏از کمبود دارو در ایران که برای بیماران خاص و سرطانی حیاتی است مواضعی می‌گیرند. در حالی که این موارد ‏مصادیقی از اعدام تدریجی است که اروپا می‌بایستی سیاست دوگانه در برخورد با این فجایع را مورد ‏بازبینی قرار دهد.‏

در این دیدار همچنین «محمدمهدی برومندی» نایب رئیس کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی خواستار ارتقا هر چه بیشتر روابط بین دو کشور و به خصوص استفاده از تجارب نروژ در زمینه شیلات و آبزی پروری شد.

‏وی با اشاره به اهمیت صلح و دوستی در دین مبین اسلام تفکر وهابیت را ریشه و منشأ تمام مشکلات ‏تروریستی در منطقه توصیف نمود و با اشاره به سبقه تاریخی و خصلت صلح دوستی مردم ایران بر ‏آمادگی دولت و ملت ایران برای مقابله با هر گونه تجاوز علیه کشورمان تاکید نمود.

‏برومندی از رویکرد غرب برای همزمان فروش سلاح و ابراز تأسف در خصوص فجایع یمن ابراز تعجب نمود.

«سمیه محمودی» نایب رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی نیز در این دیدار با اشاره به پیشرفت‌های مختلف بانوان در عرصه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و علمی در ایران مصادیقی از پیشرفتهای زنان ایرانی در صحنه های مختلف داخلی و بین المللی را ارائه کرد.

وی همچنین از طرح‌های مصوب در مجلس شورای ‏اسلامی برای ارتقاء خدمات به زنان بی سرپرست و بد سرپرست و همچنین تصویب قانون تابعیت برای ‏فرزندانی با مادران ایرانی خبر داد.‏

در این جلسه آنیکا هوتفلد رئیس و اعضای کمیسیون سیاست خارجی و دفاعی پارلمان نروژ با ابراز خرسندی از حضور هیئت ایرانی در نروژ خواست ‏و اراده نروژ در ارتقا سطح همکاری‌ها و روابط دوجانبه با جمهوری اسلامی ایران را مورد تاکید قرار ‏دادند.

طرف نروژی با اشاره به روابط نزدیک و استراتژیک این کشور با آمریکا با این حال اعلام کرد ‏که به رغم این روابط نزدیک با آمریکا نروژ از ابتدا با خروج این کشور از برجام مخالف بوده و عمیقاً از ‏این بابت اظهار تأسف نموده است.

طرف نروژی همچنین با اشاره به رصد دقیق تحولات در ‏منطقه خاورمیانه مخالفت خود با اعمال تحریم علیه کشورمان را یاد آور شد و گفت که عصبانیت ‏ایران در برابر این تحریم‌های ناعادلانه کاملاً قابل درک است.

نمایندگان نروژی اظهار امیدواری ‏کردند که با کاهش مجادلات لفظی در منطقه تنش کنونی در منطقه حساس خاورمیانه به نحو عاقلانه ‏ای مدیریت و مانع از گسترش ناامنی در منطقه گردد.

طرف نروژی همچنین با اشاره به اشتیاق شرکت‌های نروژی برای حضور در بازار ایران به خصوص در بخش شیلات و انرژی‌های پاک اظهار ‏امیدواری کرد و گفت: کانالهای مالی اروپا برای حفظ روابط تجاری با کشورمان هر چه زودتر ایجاد شود.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: ایران و نروژ آمریکا برجام تحریم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۲۸۵۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی، بدتر از تحریم خارجی است

به گزارش تابناک اقتصادی؛ با گذشت یک ماه و نیم از آغاز سال و تاکید رهبر انقلاب بر جهش تولید با مشارکت مردم، حال و روز بخش تولیدی کشور تحت تاثیر برخی سیاست‌ها و برنامه‌های اقتصادی دولت، چندان خوب نیست و فعالان اقتصادی و بخش مولد معتقدند سیاست بانک مرکزی موجب شده نه تنها جهش تولید نداشته باشیم که کاهش تولید هم داشته باشیم. این در حالی است که به تازگی انجمن‌های بزرگ تولیدی کشور در نامه‌ای به رهبر معظم انقلاب، از سیاست‌های بانک مرکزی در حوزه سرکوب نرخ ارز صادرات و انتشار گواهی سپرده ۳۰ درصدی انتقاد کردند و خواستار واقعی‌سازی نرخ ارز در سامانه نیما مبتنی بر نرخ شناور مدیریت شده نص صریح قانون شدند.

در این میان، نشست شورای راهبری بهبود محیط کسب‌وکار با موضوع بررسی راهکار‌های تحقق شعار سال یعنی جهش تولید با مشارکت مردم برگزار شد؛ نشستی مهم که با حضور معاون هماهنگی و نظارت اقتصادی و زیربنایی معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد و در آن نمایندگان بخش تولیدی و اقتصادی کشور به بیان نظریات و گلایه‌های خود پرداختند.

جهش تولید با دو مانع اصلی روبه روست

برای نمونه، حمیدرضا فولادگر، رییس شورای راهبری بهبود محیط کسب‌وکار، اظهار داشت: جهش تولید استفاده حداکثری از توان کشور برای تولید با حرکت بر لبه فناوری است؛ اما در مورد مفهوم مشارکت مردم که امسال به جهش تولید اضافه شده است، باید مشخص شود این مشارکت چه ابعادی دارد و با چه روش‌هایی محقق خواهد شد. موضوع جهش تولید با دو مانع اصلی تأمین نقدینگی واحد‌های تولیدی و همین‌طور ناترازی انرژی روبه روست.

خرید مواد اولیه تولید، گران‌تر از قیمت‌های جهانی است

رییس شورای راهبری بهبود محیط کسب‌وکار افزود: بر اساس اعلام بانک مرکزی برای حفظ میانگین رشد سالانه ۴ درصدی در اقتصاد، به هزار و ۳۰۰ همت تسهیلات جدید نسبت به سال قبل و حدود پنج هزار همت هم برای تمدید تسهیلات گذشته نیاز است؛ یعنی در مجموع نزدیک به ۶ هزار همت تسهیلات فقط برای حفظ رشد ۴ درصدی نیاز داریم. در نتیجه برای تحقق رشد ۸ درصدی در برنامه هفتم به منابع بیشتری نیاز است.

فولادگر افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد، شرکت‌های خصوصی واقعی، محصولات داخلی خودمان را به‌عنوان مواد اولیه تولید به قیمت بالاتر از قیمت جهانی دریافت می‌کنند. در این شرایط رقابت چطور ممکن خواهد بود.

علیرضا کلاهی صمدی، رییس کمیسیون صنعت اتاق ایران نیز درباره تأمین نقدینگی واحد‌های تولیدی، گفت: با توجه به کمبود منابع نقدی در سیستم بانکی راهی جز خرید اعتباری مواد اولیه تولید وجود ندارد. این امر می‌تواند در همه زنجیره تولید اجرایی شود؛ اما به این شرط که از طریق سامانه جامع تجارت از ورود دلالان و قاچاقیان به بورس کالا جلوگیری شود.

قیمت‌گذاری دستوری متوقف شود

محمدرضا نجفی منش، رییس کمیسیون کسب‌وکار اتاق تهران هم گفت: کمبود نقدینگی از یک‌سو و تأخیر بسیار بانک مرکزی در تخصیص ارز از سوی دیگر، در حال متوقف کردن تولید است. وی با بیان اینکه صنعت خودرو با سیاست دولت در زمینه قیمت‌گذاری دستوری متحمل زیان ۲۰۰ همتی شده است، افزود: درخواست می‌کنیم قیمت‌گذاری دستوری متوقف شود. سیاست بانک مرکزی موجب شده نه تنها جهش تولید نداشته باشیم که کاهش تولید هم داشته باشیم.

بانک‌ها پرداختی برای تسهیلات تولید ندارند/ خودتحریمی در کشور، بدتر از تحریم خارجی است

عباس جبالبارزی، نایب‌رئیس کمیسیون صنعت اتاق ایران نیز معتقد بود: معمولاً سیاست‌های اجرایی بر خلاف شعار‌های سال دنبال می‌شوند. هر سال در خردادماه بسته رونق تولید ارائه می‌شد، اما در سال گذشته این بسته در مهرماه ارائه شد و بانک‌ها هم اعلام کردند به دلیل سیاست کنترل تورم بانک مرکزی در جلسات کارگروه رونق تولید شرکت نمی‌کنیم، چون اساساً توان پرداخت تسهیلات نداریم. امسال هم وضع همین است. بانک‌ها نقدینگی را جمع می‌کنند، اما از سوی دیگر اعلام می‌کنند از آنجا که تکالیف دیگری چون پرداخت تسهیلات ازدواج و ... بر آن‌ها بار شده، توان پرداخت تسهیلات تولید را ندارند. وی با انتقاد از فرآیند شش ماهه تخصیص ارز، گفت: کدام تولیدکننده می‌تواند امروز ثبت سفارش کرده و شش ماه دیگر ارز مورد نیاز خود را دریافت کند. خودتحریمی در کشور بدتر از تحریم خارجی است. فرآیند تخصیص ارز حداکثر باید یک‌ماهه باشد.

ابراهیم بهادرانی، عضو شورای راهبری نیز با بیان اینکه ما در اتاق ایران نگران وضعیت فعلی تولید هستیم و نه جهش تولید، افزود: بر اساس گزارش شامخ در حال حاضر واحد‌های تولیدی با ۴۱ درصد ظرفیت خود، تولید می‌کنند. سال گذشته در بررسی دیگری ۳۹.۷ درصد مشکلات بنگاه‌ها مشکل تأمین مالی بوده است. گزارش ۱۲ ماهه عملکرد سیستم بانکی نشان می‌دهد تورم ۴۰.۷ است و رشد تسهیلات ۲۴.۷ درصد بوده است. همچنین وام‌های بخش دولتی ۸۰ درصد رشد داشته‌اند. یعنی بخش عمده همین رشد ۲۴ درصدی شامل بخش‌های دولتی شده است. ۹۰ درصد تأمین مالی واحد‌های تولیدی نیز از طریق بانک‌ها انجام می‌شود؛ لذا ما نگران هستیم که حتی همین وضع فعلی تولید نیز تداوم نیابد.

لیلا مرادی، مدیرکل دفتر محیط کسب‌وکار وزارت صمت نیز با اشاره به نیاز مالی چهار هزار و ۲۰۰ همتی واحد‌های تولیدی در سال گذشته، گفت: حدود ۱۷۰۰ همت از این نیاز از منابع بانکی و ۸۰۰ همت نیز از بازار سرمایه تأمین شد، ولی ما اصابت این تسهیلات به هدف را ندیدیم و بخش عمده واحد‌های ما گله‌مند بودند. پیشنهاد وزارت صمت این است که بر اساس اولویت‌های وزارتخانه این وام‌ها پرداخت شود. در این صورت هدایت هدفمند نقدینگی بهتر انجام خواهد شد.

ضرورت تک‌نرخی شدن ارز و کاهش مداخله‌گری بانک مرکزی در بازار ارز

آرش نجفی، رییس کمیسیون انرژی اتاق ایران نیز با تأکید بر ضرورت تک‌نرخی شدن ارز و کاهش مداخله‌گری بانک مرکزی در بازار ارز، در رابطه به معضل ناترازی انرژی، اظهار کرد: راه‌حل کاهش ناترازی تولید نیست و تولید فقط ناترازی را عقب می‌اندازد. راه‌حل ناترازی بهبود مصرف و افزایش بهره‌وری است. وی افزود: از آنجا که سال گذشته مشکل تأمین گاز وجود داشت، ۱۲ میلیارد دلار سوخت مایع در نیروگاه‌ها استفاده شد؛ در حالی که پروژه پیشنهادی بخش خصوصی برای تعویض بخاری‌ها ۶ میلیارد دلار هزینه دارد.

پایه پولی به‌عنوان موتور تولید تورم، افزایش یافت


فرزانه صمدیان، رییس گروه انرژی، صنعت و معدن مرکز پژوهش‌های اتاق ایران، گفت: آنچه در یک سال اخیر موجب تشدید مشکل تأمین مالی بنگاه‌ها شده، سیاست بانک مرکزی در راستای کنترل تورم و محدودیت ترازنامه بانک‌ها، بوده است. این امر باعث شد تسهیلات به نفع بخش دولتی تخصیص داده شود. در اثر این سیاست، سال گذشته نقدینگی ۸ درصد کاهش یافت. اما بدهی بخش غیردولتی به بانک‌ها با ۶ درصد کاهش و بدهی بخش دولتی به سیستم بانکی ۴۵ درصد افزایش مواجه شد. در همین حال پایه پولی به‌عنوان موتور تولید تورم، ۱۱ درصد افزایش یافته است.

تشکیل کارگروه تأمین مالی برای جهش تولید

پس از این اظهارات نمایندگان بخش خصوصی و تولیدی کشور، معاون هماهنگی و نظارت اقتصادی و زیر بنایی معاون اول رییس‌جمهور گفت: بسته دولت برای اجرای شعار سال، بر مبنای دو محور اصلی تأمین مالی و بهبود فضای کسب‌وکار در دست تدوین است. حمید پاداش با بیان اینکه هنوز مفهوم مشارکت مردم کاملاً روشن نیست، افزود: در دولت روش‌های متعارف مشارکت، همان روش‌های مشخص شده در قانون بودجه تعیین شده است. درباره حوزه‌ای که بخش خصوصی می‌تواند مشارکت کند نیز فعلاً جمع‌بندی ما خدمات فنی و مهندسی است. از اتاق ایران می‌خواهیم برای تعیین شاخص‌ها و حوزه‌های مشارکت مردم کمک کند.

در خوش‌بینانه‌ترین حالت تأمین مالی از طریق بازار سرمایه کمتر از ۷ درصد است

پاداش با اشاره به اینکه اقداماتی در رابطه با بهبود تأمین مالی غیر بانکی در دست اجراست، گفت: در سال گذشته حدود ۸۰۰ همت تأمین مالی بنگاه‌های از طریق بازار سرمایه انجام شده است؛ اما کافی نیست و باید افزایش یابد. وی با بیان اینکه در خوش‌بینانه‌ترین حالت تأمین مالی از طریق بازار سرمایه کمتر از ۷ درصد است، افزود: با دستور معاون اول رئیس‌جمهور، کارگروه تأمین مالی برای جهش تولید تشکیل شده است. اولویت روش‌های تأمین مالی در این کارگروه به ترتیب بازار سرمایه، فایننس و از محل افزایش بخش حدید منابع در نظام بانکی است.

وی با تأکید بر اینکه باید نابرابری در دسترسی بنگاه‌ها به منابع از بین برود، ادامه داد: در این راستا قرار است، بخش عمده تسهیلات به بخش خصوصی و بر اساس اولویت‌بندی وزارت صمت تخصیص داده شود. بسته تأمین مالی بخش خصوصی در سراسر کشور آماده شده و این مبنایی برای حل نابرابری تأمین مالی میان بخش خصوصی و دولتی است. وی اظهار کرد: با ایجاد کارگروه تأمین مالی با دو محور اصلی رفع نابرابری در دسترسی بخش خصوصی به منابع و تنوع ابزار‌های تأمین مالی تلاش می‌کنیم مشکل تأمین مالی را حل کنیم.

معاون هماهنگی و نظارت و زیر بنایی معاون اول رئیس‌جمهور، با طرح پیشنهاد تشکیل کارگروه واکنش سریع با اتاق ایران، گفت: برای افزایش تعامل با اتاق ایران یک نماینده از سوی این معاونت به شورای راهبری معرفی خواهد شد.

 

دیگر خبرها

  • سیاست همسایگی دولت سیزدهم
  • انتقاد شدید فرماندار رزن از نحوه استخدامهای جهاد کشاورزی
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی، بدتر از تحریم خارجی است
  • اقلیم کردستان: روابط تاریخی ما را به ایران پیوند داده است
  • افزایش قیمت گاز در اروپا؟!
  • تحریم‌های غرب چه تاثیری بر صادرات روسیه داشت؟
  • فیلم| انتقاد تند سناتور آمریکایی از سیاست آمریکا در قبال جنایات در غزه؛ وقت آن رسیده به صدای مردم آمریکا گوش دهیم!
  • تحریم ترکیه طی چند روز بر مصرف‌کنندگان اسرائیلی تأثیر خواهد گذاشت؟
  • افت شاخص انتظارات تورمی به پیش از آغاز تحریم/ تدوام روند نزولی نرخ تورم
  • واکنش کاردار ایران به سخنان وزیر دفاع انگلیس