Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-06@23:18:11 GMT

دلیل بروز سرگیجه چیست؟

تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۲۸۷۴۵

دلیل بروز سرگیجه چیست؟

 سرگیجه یکی از شایع‌ترین علل مراجعه افراد به پزشک است که شاید دلایل متفاوتی در هر فرد داشته باشد.

دلیل بروز سرگیجه

سرگیجه یکی از مشکلاتی است که شاید بسیاری از ما آن را تجربه کرده باشیم، اما علتش را به طور مشخص ندانیم.

سرگیجه اغلب به دلیل کاهش جریان خون در مغز رخ می‌دهد و حالت چرخش را برای فرد مبتلا ایجاد می‌کند؛ با این حال، اکثر افرادی که به اینگونه مشکلات دچار می‌شوند، آن‌را جدی نگرفته و هرگز به دنبال درمان آن مشکل نمی‌روند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


درواقع هر اختلالی که در بدن به وجود می‌آید، توانایی خطرناک بودن را دارد و سرگیجه نیز از این قاعده پیروی می‌کند.

بر اساس تحقیقات انجام شده، سرگیجه می‌تواند به دلیل التهابات و مشکلات گوش داخلی و مرکز فرماندهنده مغز باشد و تبعات جدی را برای افراد ایجاد کند.

سرگیجه یکی از شایع‌ترین علل مراجعه افراد بزرگسال به پزشک است.

اگرچه سرگیجه مکرر یا مداوم می‌تواند شما را از کار کردن باز دارد، اما سرگیجه به ندرت نشان دهنده یک بیماری جدی و تهدید کننده حیات است. درمان سرگیجه به علت و علائم شما بستگی دارد، اما به‌طورمعمول موثر است.

نشانه‌های بروز سرگیجه

سرگیجه در بیشتر مواقع می‌تواند به طور خاص به صورت یکی از احساسات زیر بیان شود:

احساس کاذب حرکت یا چرخش (Vertigo یا سرگیجه دورانی)

سبکی سر یا احساس غش

از دست دادن تعادل یا عدم تعادل

سایر احساسات مانند شناور بودن یا سنگینی سر

تعدادی از بیماری‌های زمینه‌ای می‌توانند سبب بروز این مشکلات شوند. برخی از این بیماری‌ها سبب بروز اختلال در سیگنال‌هایی می‌شوند که توسط مغز از یک یا تعداد بیشتری از سیستم‌های حسی دریافت می‌شوند:

چشم ها، که به شما کمک می‌کند تا محل قرارگیری بدن در فضا و چگونگی حرکت آن را تعیین کنید.

اعصاب حسی، که پیام‌هایی را درباره حرکات و حالات بدن به مغز می‌فرستند.

گوش داخلی، که دارای حسگر‌هایی است که به تشخیص ثقل و حرکت عقب و جلو کمک می‌کند.

علت بروز سرگیجه

محرک‌های خاص، مانند فعالیت‌ها یا موقعیت‌های خاص ممکن است سرنخ‌هایی برای تشخیص علت زمینه‌ای سرگیجه فراهم کنند.

طول مدت سرگیجه و هرنوع علائم دیگری که شما احساس می‌کنید می‌تواند در تشخیص علت دقیق کمک کننده باشد.

چه زمان به پزشک مراجعه کنیم؟

یکی از عقلانی‌ترین پیشنهاداتی که دکترنیم به کاربران خود می‌دهد این است که در صورت مواجهه با هرگونه اختلال در بدن خود، به پزشک معتمد مراجعه کنند. اما شاید امکان مراجعه به پزشک برای برخی از کاربران فراهم نباشد.

در این حالت، اگر دچار مشکلات زیر شدید به پزشک مراجعه کنید:

احساس تنگی نفس

احساس ضعف عضلانی شدید

تهوع و استفراغ شدید

احساس ضعف بیش از حد

عدم توانایی در کنترل تعادل

از دست دادن شنوایی

درد شدید در گردن

تاری دید و مشکلات در صحبت کردن

از دست دادن هوشیاری

سرگیجه دورانی (Vertigo)

سرگیجه دورانی به‌طورمعمول نتیجه یک تغییر ناگهانی یا موقتی است که در فعالیت ساختار‌های تعادل در گوش داخلی (سیستم دهلیزی) یا در اتصالات ساختار‌های تعادل در مغز روی می‌دهد.

این اتصالات حرکت و تغییرات در وضعیت سر را حس می‌کنند.

بلند شدن از حالت نشسته یا حرکت سبب بدتر شدن این حالت می‌شود. برخی اوقات سرگیجه دورانی آنچنان شدید است که سبب بروز تهوع، استفراغ و عدم تعادل می‌شود.

اما، این مشکل به مدت طولانی ادامه نمی‌یابد. طی مدت چند هفته بدن نسبت به آنچه سبب بروز سرگیجه بوده است، سازگار می‌شود.

علل سرگیجه دورانی

سرگیجه وضعیتی خوش خیم حمله‌ای (BPPV). BPPV سبب بروز سرگیجه دورانی شدید و کوتاه مدت، بلافاصله به دنبال تغییر وضعیت سر شده و اغلب زمانی روی می‌دهد که شما در بستر می‌چرخید یا صبح از خواب بلند می‌شوید. BPPV شایع‌ترین علت سرگیجه دورانی است.

التهاب گوش داخلی. علائم و نشانه‌های التهاب گوش داخلی (التهاب حاد عصب دهلیزی) شامل شروع ناگهانی سرگیجه دورانی به صورت مداوم و شدید که ممکن است چند روز طول کشیده و همراه تهوع، استفراغ و عدم تعادل باشد. این علائم ممکن است شدید بوده و منجر شود شما در بستر بمانید. زمانی که این علائم با از دست دادن ناگهانی شنوایی همراه باشد، این حالت را التهاب لابیرنت می‌نامند. خوشبختانه، التهاب عصب دهلیزی در بیشتر مواقع فروکش کرده و به خودی خود از بین می‌رود.

بیماری منییر (Meniere’s disease). در این بیماری مایع بسیار زیادی در گوش داخلی جمع می‌شود. این بیماری با حمله‌های ناگهانی سرگیجه دورانی مشخص می‌شود که تا چند ساعت طول کشیده و با کاهش شنوایی، صدای زنگ در گوش و احساس پری در گوش مبتلا همراه است.

میگرن وستیبولار (Vestibular migraine). میگرن بیشتر از یک بیماری سردرد است. همانطور که برخی افراد همراه با میگرن aura (شامل اختلالات بینایی، تاری دید و یا دیدن نوار‌های ضربان دار و چشمک زن و یا خطوط زیگزاگی) را تجربه می‌کنند، سایر بیماران ممکن است سرگیجه دورانی یا سایر انواع سرگیجه را حتی زمانی که سردرد شدید ندارند، تجربه کنند. سرگیجه دورانی ممکن است چند ساعت یا چند روز طول کشیده و ممکن است با سردرد و همچنین حساسیت به نور و صدا مرتبط باشد.

نوروم‌آکوستیک. نوروم آکوستیک یک تومور خوش خیم است که بر روی عصب دهلیزی به وجود می‌آید. این عصب رابط گوش داخلی با مغز شما است. علائم نوروم آکوستیک بیشتر شامل از بین رفتن تدریجی شنوایی و وزوز گوش در یک طرف است که با سرگیجه و عدم تعادل همراه است.

سایر علل؛ به ندرت ممکن است سرگیجه دورانی، نشانه یک مشکل عصبی جدی مانند سکته مغزی، خونریزی مغزی یا مولتیپل اسکلروز (ام اس) باشد. در این موارد، به‌طورمعمول سایر علائم عصبی مانند دوبینی، اختلال تکلم، ضعف یا کرختی صورت، عدم هماهنگی اندام‌ها یا مشکلات شدید تعادل نیز وجود دارد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سرگیجه مشکل عصبی علل سرگیجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۲۸۷۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روند تعویض شناسنامه در استان بوشهر تسریع می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، اسکندر پاسالار ظهر دوشنبه در نشست کارگروه تجمیع چاپ و توزیع شناسنامه بوشهر گفت: طبق قرارداد منعقده چاپ و توزیع شناسنامه‌ها بین سازمان ثبت احوال کشور و شرکت ملی پست، چاپ و توزیع همه شناسنامه‌های کشور به صورت منطقه‌ای خواهد شد.

مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر با بیان اینکه زیرساخت‌های لازم برای شروع این طرح در استان بوشهر فراهم شده است، افزود: از این پس همه درخواست‌های تعویض و المثنی شناسنامه استان بوشهر در شیراز چاپ و به آدرس متقاضیان پست خواهد شد.

وی، با اشاره به روند اجرای طرح تجمیع چاپ و توزیع شناسنامه‌ها، بیان کرد: در این طرح، دفاتر پیشخوان مکلف هستند قبل از اخذ درخواست، از صحت آدرس مراجعان اطمینان حاصل کنند و در صورت مغایرت آدرس نسبت به بروز رسانی آخرین آدرس محل سکونت افراد در سامانه اقدام و سپس درخواست تعویض یا المثنی شناسنامه را از متقاضیان اخذ کنند.

مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر، ادامه داد: پس از اخذ درخواست و تأیید توسط مأموران کنترل ثبت احوال استان بوشهر، درخواست به صورت الکترونیکی به مرکز چاپ شیراز ارسال و شناسنامه جدید پس از چاپ، پاکت گذاری و توسط مأمورین شرکت ملی پست درب نشانی، تحویل شهروندان خواهد شد.

پاسالار با تاکید بر بروز رسانی آدرس محل سکونت توسط شهروندان قبل از مراجعه به دفاتر، گفت: با توجه به اینکه بروز رسانی آدرس محل سکونت در سامانه نزدیک به ۲ ساعت زمان می‌برد، برای جلوگیری از ازدحام جمعیت در دفاتر پیشخوان و معطلی افراد، متقاضیان قبل از مراجعه برای درخواست تعویض و المثنی شناسنامه، چنانچه آدرس محل سکونت آنان تغییر یافته است از طریق سامانه نسبت به بروز رسانی آدرس محل سکونت خود اقدام کنند.

وی تصریح کرد: طرح تجمیع چاپ و توزیع شناسنامه‌ها با هدف توسعه خدمات الکترونیک، سهولت خدمات رسانی به متقاضیان و افزایش رضایتمندی مردم انجام شده است.

کد خبر 6098133

دیگر خبرها

  • روند تعویض شناسنامه در استان بوشهر تسریع می‌شود
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • فیزیک ثابت کرد که «دشمنِ دشمنِ شما واقعاً دوست شماست»
  • دشمن دشمن شما، واقعا دوست شما است؟
  • امدادگران هلال احمر خواف به سرنشینان ۳۰ خودرو گرفتار سیلاب امدادرسانی کردند
  • سرگیجه با آمار تورم
  • سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید
  • تست سلامت از روی خطوط صورت و چروک پیشانی
  • ببینید | میگرن چیست؟
  • میگرن چیست؟ + فیلم