Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در یک نشست خبری شامگاه پنجشنبه به گزارش یک روزنامه آمریکایی مبنی بر معافیت محدود برخی از مشتری‌های نفت ایران از تحریم‌های یکجانبه آمریکا واکنش نشان داد و گفت که سیاست واشنگتن در این زمینه تغییری نکرده است. 

پیش از این روزنامه وال‌استریت‌ژورنال با استناد به سخنان «برایان هوک»، نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور ایران گزارش داده بود کشورهایی که میزان واردات نفت آنها به سقف مجاز مشخص‌شده از سوی آمریکا نرسیده است می‌توانند تا رسیدن به این سقف به خرید نفت از ایران ادامه دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 برایان هوک در یک گفت‌وگوی تلفنی با خبرنگاران گفت: «هر گاه کشورها به سقفی که در مذاکرات  [برای واردات نفت از ایران] رسیدند... پس از آن در صورت خرید نفت از ایران مشمول تحریم خواهند شد.»

روزنامه وال‌استریت‌ژورنال این سخنان هوک را چراغ سبز آمریکا به چین و هند برای ادامه خرید نفت از ایران تفسیر کرد.

«مورگان اورتاگوس»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به سوال یک خبرنگار در خصوص این سخنان برایان هوک گفت: «ما داریم به سمت به صفر رساندن صادرات نفت ایران حرکت می‌کنیم و البته این معافیت‌های تمدید نخواهند شد و این کماکان سیاست ما است.»

آمریکا در ماه نوامبر، چین، هند و شش کشور دیگر را از تحریم‌های اعمال‌شده علیه بخش نفت و انرژی ایران معاف کرده و به آنها اجازه داد به خرید نفت از ایران ادامه دهند. این معافیت‌ها در اوایل ماه مه به پایان رسید و دولت آمریکا گفت که آنها را تمدید نخواهد کرد. 

دولت آمریکا هدف از تمدید نکردن این معافیت‌ها را ادامه سیاست موسوم به «فشار حداکثری علیه ایران» و رساندن واردات نفت این کشور به صفر اعلام کرد. مقام‌های جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده‌اند آمریکا موفق نخواهد شد واردات نفت ایران را به صفر برساند. 

اورتاگوس در کنفرانس خبری پنجشنبه مدعی شد کارزار فشار حداکثری در کاستن از نفوذ ایران در منطقه موثر واقع شده است. 

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در حالی این اظهارات را مطرح کرده که مقام‌های وزارت دفاع آمریکا می‌گویند پس از اعمال تحریم‌ها تغییری در رفتار ایران مشاهده نشده است. 

اورتاگوس گفت: «شاهد آن هستیم که میزان تبعیت [سایر کشورها] از تحریم‌ها علیه ایران جزو  موفقیت‌آمیز‌ترین اقدامات دولت و وزارت خارجه آمریکا بوده است.»

دولت آمریکا بعد از خروج از برجام در اردیبهشت‌ماه سال گذشته سیاستی موسوم به «کارزار فشار حداکثری» را علیه ایران در پیش گرفته است.

واشنگتن می‌گوید هدف از این سیاست رسیدن به توافقی جدید با ایران است که در آن به همه مسائل مورد اختلاف دو کشور، از جمله توانمندی‌های موشکی و فعالیت‌های منطقه‌ای ایران پرداخته می‌شود. 

جمهوری اسلامی ایران ضمن تأکید بر بی‌حاصلی گفت‌وگو با آمریکا، تأکید کرده توانمندی‌های نظامی و دفاعی خودش را به مذاکره نخواهد گذاشت. 

 سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بخش دیگری از سخنانش از آغاز نشست ضدایرانی شورای همکاری خلیج فارس در عربستان سعودی استقبال کرد.

این نشست از شامگاه پنجشنبه در شهر مکه عربستان سعودی آغاز شد. «ملک سلمان»، پادشاه سعودی که کشورش به دلیل رخدادهای جنگ یمن تحت فشار افکار عمومی دنیا قرار دارد، در سخنرانی افتتاحیه خود در نشست مکه ایران را به دخالت در امور کشورهای دیگر متهم کرد. 

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۳۴۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از واردات ۲۰۰ قلم کالای مهم صنعت نفت جلوگیری شد

وزیر نفت گفت: وزارت نفت در سال ۱۴۰۲ در موضوع ساخت کالا برای بار اول در میان دستگاه‌های اجرایی کشور مقام نخست را کسب کرد و سال گذشته از واردات ۲۰۰ قلم کالای مهم صنعت نفت که در داخل تولید می‌شد، جلوگیری کردیم.

به گزارش ایسنا، جواد اوجی در حاشیه بازدید از بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت نفت در جمع خبرنگاران با بیان اینکه امسال در این دوره از نمایشگاه هم‌زمان با رونمایی از توانمندی‌های شرکت‌های داخلی، از دستاوردهای بزرگ دولت سیزدهم در دو سال و نیم اخیر نیز پرده‌برداری می‌شود، اظهار کرد: همکاران من در وزارت نفت امسال از همه سالن‌های این نمایشگاه بازدید و نیازهای خدماتی و تجهیزاتی صنعت نفت را به سمع و نظر شرکت‌های داخلی توانمند خواهند رساند.

وی تصریح کرد: وزارت نفت اکنون در مقابل خود ۱۳۰ میلیارد دلار پروژه نیمه‌تمام (۳۰۰ پروژه) و جدید (۱۰۰ پروژه) دارد، ازاین‌رو این اطمینان را به شرکت‌ها و سازندگان داخلی می‌دهیم، همان‌طور که تاکنون از ظرفیت آن‌ها بهره برده‌ایم، از این پس نیز به این روال ادامه دهیم.

وی افزود: وزارت نفت با اتکا به شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی، برنامه‌های افزایش تولید نفت، گاز و فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی را در دستور کار خود داشته است و هزار قرارداد با بیش از ۶۷۰ شرکت دانش‌بنیان به ارزش یک میلیارد دلار امضا کرده‌ است.‌

وزیر نفت با بیان اینکه هیچ محدودیتی برای شما در این صنعت وجود ندارد، گفت: اواخر سال ۱۴۰۲ وزارت نفت ۲۰ میلیارد دلار در طرح ملی فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی، ۱۳ میلیارد دلار در توسعه میدان‌های نفتی و ۶ میلیارد دلار با شرکت‌های پتروشیمی برای توسعه ۱۶ مخزن گازی با اتکا به توان داخلی قرارداد امضا کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اندیشکده مطالعات جنگ بررسی کرد؛ حضور ایران در آفریقا، آمریکا را ترسانده است
  • مردم جوان در آمریکا خواهان تغییر واقعی هستند
  • اتحادیه اروپا چهاردهمین بسته تحریمی علیه روسیه را تصویب می‌کند
  • از واردات ۲۰۰ قلم کالای مهم صنعت نفت جلوگیری شد
  • پیوند علم و سیاست در دانشگاه‌های ایران علیه صهیونیسم
  • افشاگری تازه جمهوری‌خواهان علیه رابرت مالی
  • ازسرگیری مذاکرات رفع تحریم ها نزدیک است؟ | یک دیدگاه متفاوت درباره مثلث ایران، آژانس و آمریکا
  • هاآرتص: تل‌آویو نگران همه گیر شدن تحریم علیه اسرائیل است
  • ایران آمادگی بورس تحصیلی دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا را دارد
  • بورسیه دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا