Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-07@10:37:00 GMT

رشد استفاده از خدمات ماهواره ای در آسیا

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۳۶۴۹۵

رشد استفاده از خدمات ماهواره ای در آسیا

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، مرتضی براری در صفحه اینستاگرام خود نوشت: یک مطالعه آینده پژوهی در مورد بازار ماهواره‌های کوچک در آسیا و اقتصادی که این فناوری می‌تواند داشته باشد، نشان می‌دهد که تقاضا برای ارسال ماهواره‌ها و استفاده از سرویس‌های آنها در قاره آسیا به شدت در حال افزایش است. به نحوی که کشورهای چین، هند، سنگاپور و تایلند برای گرفتن سهم بازار خود از فناوری فضایی و ماهواره در این قاره، برنامه‌ریزی مدونی کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان فضایی ایران با اشاره به اینکه امروزه بهترین راه برای افزایش بهره وری در حوزه‌های مختلف، استفاده از فناوری‌های نوین است و استارت‌آپ‌ها و کسب و کارهایی زیادی حول محور افزایش بهره وری شکل گرفته‌اند، ادامه داد: فناوری فضایی با ارائه خدماتی نوین و کاربردی در این زمینه می‌تواند ابزار بسیار کارآمدی در این زمینه باشد.

براری با بیان اینکه استارت‌آپ‌ها و کسب و کارهای فضاپایه بسیاری در بخش‌های مختلفی مثل کشاورزی، مدیریت منابع آب، مدیریت انرژی و… در سراسر دنیا شکل گرفته‌اند که باعث افزایش چشمگیر بهره وری در این بخش‌ها شده‌اند، ادامه داد: برای مثال پروژه موییس با ارائه اطلاعات کاربردی بر پایه داده‌های ماهواره‌ای روی تلفن همراه کشاورزان اوگاندایی از قبیل اطلاعات هواشناسی، بازار، بیمه و… باعث شده تا برداشت محصول ذرت این کشاورزان ۷۰ درصد بیشتر از کشاورزان دیگر باشد و برداشت سویا، حبوبات و کنجد هم با این استفاده از این خدمات افزایش قابل‌توجهی داشته است.

وی با تاکید براینکه سازمان فضایی آمادگی دارد تا با همکاری افراد خلاق، نوآور و کارآفرین با ارائه خدمات فضاپایه باعث افزایش بهره وری در حوزه‌های مختلف کشور شود، اضافه کرد: طراحی و ساخت و تحویل در مدار ماهواره‌های عملیاتی و کاربردی سنجش از دور راداری و اپتیکی و اپراتوری ماهواره مخابراتی توسط کنسرسیوم‌های توانمند داخلی از دیگر اولویت‌هایی است که با جدیت در سازمان فضایی در حال پیگیری است.

معاون وزیر ارتباطات گفت: تاکنون جلسات کارشناسی و فنی زیادی با بخش خصوصی برگزار شده و خوشبختانه نتایج بسیار خوبی نیز حاصل شده است. در تلاشیم تا با تداوم فعالیت‌ها و همکاری تنگاتنگ با بخش خصوصی، مسیر روشنی برای بخش فضایی کشور رقم بزنیم. امسال شاهد نتایج بسیار مؤثری خواهیم بود که خبرهای خوش آن‌را در آینده‌ای نزدیک خواهید شنید.

انتهای پیام/

169 / 156 خدمات ماهواره بازار آینده پژوهی رئیس سازمان فضایی آسیا اقتصاد کسب وکار فضا پایه

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: خدمات ماهواره بازار آینده پژوهی رئیس سازمان فضایی آسیا اقتصاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۳۶۴۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پردازش انسان‌گونه داده‌ها با استارت‌آپ «هوش فضایی»

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، منابع آگاه اعلام کردند که دانشمند برجسته کامپیوتر فی-فی لی در حال ساخت استارت آپی است که از پردازش انسان مانند داده‌های بصری استفاده می‌کند تا هوش مصنوعی (AI) را قادر به استدلال پیشرفته کند.

لی، که در زمینه هوش مصنوعی از پیشگامان به حساب می‌آید، برای سرمایه گذاری اولیه این شرکت پول جمع آوری کرده است. به گفته دو منبع دیگر، سرمایه گذاران شامل شرکت سرمایه گذاری سیلیکون ولی، اندریسن هوروویتز و رادیکال ونچرس، یک شرکت کانادایی است که او سال گذشته به عنوان شریک علمی به آن ملحق شد.

لی به طور گسترده به عنوان مادرخوانده هوش مصنوعی شناخته می‌شود، عنوانی که از نام پدرخوانده گرفته شده است و اغلب برای اشاره به سه محققی استفاده می‌شود که جایزه برتر دنیای محاسبات، یعنی جایزه تورینگ، را در سال ۲۰۱۸ به خاطر پیشرفت‌های خود در فناوری هوش مصنوعی دریافت کردند.

در توصیف این استارتاپ، یک منبع به گفت‌وگویی اشاره کرد که لی ماه گذشته در کنفرانس «تِد» (TED) در ونکوور ارائه داده بود. در این گفت‌وگو، او اشاره کرد که پیشرفت‌های اخیر در تحقیقات شامل الگوریتم‌هایی است که می‌توانند به‌طور معقولی پیش‌بینی کنند که تصاویر و متن در محیط‌های سه‌بعدی چگونه خواهند بود و بر اساس این پیش‌بینی‌ها عمل کنند. این الگوریتم‌ها از یک مفهوم به نام هوش فضایی استفاده می‌کنند.

برای نشان دادن این ایده، او تصویری از گربه‌ای را نشان داد که پنجه اش را دراز کرده بود و یک لیوان را به سمت لبه میز هل می‌داد. به گفته او، مغز انسان در کسری از ثانیه می‌تواند هندسه این لیوان، مکان آن در فضای سه بعدی، رابطه آن با میز، گربه و هر چیز دیگری را ارزیابی کند، سپس پیش بینی کند که چه اتفاقی می‌افتد و برای جلوگیری از آن اقدام کند.

لی گفت: طبیعت این چرخه با فضیلت را از دیدن و انجام دادن ایجاد کرده است که توسط هوش فضایی نیرو می‌گیرد.

او اضافه کرد که آزمایشگاه خودش در دانشگاه استنفورد سعی می‌کرد به رایانه‌ها چگونگی عمل در دنیای سه بعدی را بیاموزد. به عنوان مثال با استفاده از یک مدل زبان بزرگ به یک بازوی رباتیک وظایفی مانند باز کردن در و تهیه یک ساندویچ را در پاسخ به دستورات شفاهی بیاموزد.

لی با توسعه مجموعه داده تصویری بزرگ به نام «ایمیج نت» (ImageNet)، شناخته شده است که به ورود نسلی از فناوری‌های بینایی ماشین کمک کرد که برای نخستین باربه‌طور قابل اعتمادی قادر به شناسایی اشیاء بودند.

لی با ورود به دنیای استارت‌آپ‌ها، به مسابقه‌ای در میان پرطرفدارترین شرکت‌های هوش مصنوعی ملحق می‌شود تا الگوریتم‌های خود را به منظور غلبه بر محدودیت‌های فناوری‌های کنونی مانند مدل‌های زبان بزرگ، را که در میان پاسخ‌های انسان‌نمایی خیره‌کننده، گاهی به‌طور بی‌معنی ادعا‌های نادرستی مطرح می‌کنند، برطرف کند. بسیاری معتقدند که این توانایی استدلال باید قبل از رسیدن مدل‌های هوش مصنوعی به هوش عمومی مصنوعی یا (AGI)، به عنوان آستانه‌ای که سیستم می‌تواند بیشتر و یا بهتر از انسان وظایف را انجام دهد، ایجاد شود.

بعضی پژوهشگران معتقدند که با ساخت نسخه‌های بزرگ‌تر و پیچیده‌تری از مدل‌های کنونی، می‌توانند استدلال را بهبود بخشند، در حالی که دیگران معتقدند که مسیر پیشرفت شامل استفاده از مدل‌های جدید جهانی است که می‌توانند اطلاعات تصویری از محیط فیزیکی اطراف خود را جذب کرده و منطق را توسعه دهند، به‌طوری که نحوه یادگیری کودکان را تکرار کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش توان ارائه خدمات فنی مهندسی با بهره‌برداری از فناوری‌های نوین در استان‌ها
  • افزایش توان ارایه خدمات فنی و مهندسی با بهره‌برداری از فناوری‌های نوین در استان‌ها
  • حمل‌ و‌ نقل در ناوگان فناوری
  • آغاز فعالیت نخستین ماهواره اندازه‌گیری باران
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضایی منطقه هستیم
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضایی منطقه هستیم / ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد+ فیلم
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضای منطقه هستیم / ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد+ فیلم
  • پردازش انسان‌گونه داده‌ها با استارت‌آپ «هوش فضایی»
  • ایستگاه‌های زمینی؛ کلید توسعه فضایی ایران
  • برقراری نخستین ارتباط بلوتوثی با فضا/ مقرون به‌صرفه و کارآمد