Web Analytics Made Easy - Statcounter

عربستان سعودی در پایان برگزاری اجلاس فوق‌العاده سران عرب در مکه مکرمه، بیانیه‌ای منتشر کرد که در هر ۱۰ بند آن ایران را متهم کرد و خواستار مقابله با ایران شد.به گزارش بلاغ،اجلاس فوق‌العاده سران عرب سحرگاه امروز در مکه مکرمه برگزار شد.  

این اجلاس خارج از روند معمول اجلاس سالانه سران عرب بود که به دعوت سلمان بن عبدالعزیز شاه سعودی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

شاه سعودی هنگام دعوت به اجلاس فوق‌العاده سران عرب و سران شورای همکاری خلیج فارس، «بررسی پیامدهای» حمله پهپادی ارتش یمن به تأسیسات نفتی سعودی و همچنین حادثه فجیره امارات را علت این دعوت خود اعلام کرد. 

این بیانیه در حالی منتشر شد که «برهم صالح» رئیس جمهور عراق، به دلیل متهم کردن ایران به آن معترض شد و گفت که در تدوین آن از نظر عراق استفاده نشده و کشورش به آن معترض است. 

طبق گزارش وبگاه روزنامه «الریاض» عربستان، بندهای بیانیه پایانی این اجلاس به شرح زیر است.

1- در بند نخست‌، حوثی‌های یمن «تروریست‌های مورد حمایت ایران» توصیف شده‌اند؛ «محکومیت اقداماتی که شبه‌نظامیان تروریست حوثی، مورد حمایت ایران انجام داده‌اند. از فرستادن پهپاد به سوی دو ایستگاه پمپاژ نفت در داخل عربستان سعودی و اقدامات خرابکارانه‌ علیه کشتی‌های تجاری در آب‌های منطقه‌ای کشور امارات عربی متحده». 

2 - «تأکید بر اینکه کشورهای عربی برای بازیابی ثبات امنیتی در منطقه تلاش می‌کنند و تنها راه واقعی برای این هدف، احترام همه کشورهای منطقه به اصل حسن‌همجواری و امتناع از استفاده از زور یا وانمود کردن به آن و امتناع از دخالت در امور داخلی کشورها و نقض حاکمیت آنهاست. رفتار جمهوری اسلامی ایران در منطقه منافی این اصول و از بین‌برنده اقتضاهای اعتماد و در نتیجه تهدید مستقیم و خطرناک امنیت و ثبات در منطقه است. تأکید می‌شود که روابط همکاری با کشورهای عربی و جمهوری اسلامی ایران باید بر اساس اصل حسن همجواری و عدم دخالت در امور داخلی کشورهای و احترام به حاکمیت آنها باشد».

3- «تأکید بر همبستگی و انسجام کشورهای عربی با یکدیگر در مقابل دخالت‌های مستقیم یا غیرمستقیم ایران در امور داخلی این کشورها با هدف ناامن‌ کردن و بی‌ثبات‌سازی آن. تأکید بر راه‌های همکاری و هماهنگی در مقابله با خطرات ناشی از این مسئله». 

4- «محکوم‌سازی عملیات شلیک موشک‌های بالستیک ساخت ایران به عربستان از خاک یمن توسط شبه‌نظامیان حوثی تابع ایران. این مسئله، تهدیدی برای امنیت ملی عربی و تأکید بر حق عربستان سعودی در دفاع از خاک خود طبق منشور سازمان ملل و تأکید بر کمک به آن در اقداماتی است که [ریاض] علیه این تجاوزها در چارچوب قوانین بین‌الملل اتخاذ می‌کند. 

5 - محکوم‌سازی ادامه حمایت مستمر ایران از شبه‌نظامیان حوثی مخالف دولت قانونی در یمن».

6 - ابراز انزجار از دخالت‌های مستمر ایران در امور داخلی بحرین و کمک به تروریسم و آموزش تروریست‌ها و قاچاق سلاح و مواد منفجره و اختلاف‌افکنی با هدف بی‌ثبات ‌سازی و ناامن کردن بحرین و محکومیت این اقدامات.

7 - در بند هفتم، ادعای همیشگی امارات در خصوص جزایر ایرانی تکرار شده است: «محکوم‌سازی استمرار اقدام ایران در اشغال جزایر سه‌گانه امارات و تأیید اقدامات و همه ابزارهای مسالمت‌آمیز که امارات برای بازپس‌گیری حاکمیت خود بر جزایر اشغالی به کار می‌گیرد.

8 - ادامه محدودیت [ممنوعیت] برای شبکه‌های ماهواره‌ای مورد حمایت ایران روی ماهواره‌های عربی.

9- تشدید فشارهای دیپلماتیک کشورهای عربی با کشورها و سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی برای تمرکز بر اقدامات ایران که امنیت و صلح منطقه را به خطر می‌اندازد و درخواست از جامعه بنی‌الملل برای اتخاذ موضعی قاطع برای مقابله با ایران و فعالیت‌های ثبات‌زدا در منطقه و ایستادن با قاطعیت و قدرت مقابل تلاش‌های ایران که امنیت انرژی و آزادی و سلامت تأسیسات دریایی در خلیج ... [فارس] و گذرگاه‌های آبی دیگر را تهدید می‌کند؛ چه ایران این کار را بکند چه بازوهایش در منطقه.

10 - محکوم کردن دخالت ایران در بحران سوریه و تبعات خطرناک آن برای آینده، حاکمیت، امنیت، استقلال و وحدت ملی و سلامت منطقه‌ای آن. چنین دخالتی، در خدمت تلاش‌های حل بحران سوریه طبق محتوای [بیانیه] ژنو-یک نیست. در خصوص تصمیم‌های بین‌المللی مرتبط با مسئله فلسطین، مسئله اصلی [کشورهای] عربی سران بر تعهد خود به تصمیم‌های اجلاس [سالانه] بیست‌ونهم سران عرب در ظهران یعنی "اجلاس قدس" و همچنین تصمیمات اجلاس سی‌اُم سران عرب در تونس تأکید کردند.

رئیس جمهور عراق به این بیانیه اعتراض و تأکید کرده است که در تدوین آن از بغداد نظرخواهی نشده است.

 

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۳۹۰۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیپلماسی فرهنگی در دولت سیزدهم به‌طور جدی دنبال می‌شود

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: دیپلماسی فرهنگی در دولت مردمی به‌عنوان راهکاری جدی برای ایجاد بسترهای لازم برای گسترش تعاملات توسط دولت دنبال می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بامداد امروز_دوشنبه دوازدهم فروردین_ ایران را برای شرکت در مجمع گفت‌وگوی فرهنگ‌ها به مقصد جمهوری آذربایجان ترک کرد؛ اسماعیلی پیش از ترک تهران درباره اهداف این سفر اظهار کرد: مجمع گفت‌وگوی فرهنگ‌ها نشستی است که در باکو برگزار خواهد شد و جمهوری اسلامی ایران هم در این اجلاس ضمن بیان نکات مهم، راهبردی و در حوزه تعامل فرهنگی با ملل و فرهنگ های دیگر از این سخنگاه برای بیان حقایق مختلف در حوزه فرهنگ اقلیت‌ها که محور گفت‌وگو های امسال است، استفاده خواهد کرد.

وی با بیان اینکه با توجه به وضعیت ناعادلانه‌ای که در صحنه نظامات بین‌المللی داریم باید از هر فرصتی برای بیان حقایق و تنویر افکار عمومی استفاده کنیم، افزود: به این اجلاس به‌عنوان فرصتی نگاه می‌کنیم که بتوانیم برنامه‌ها و نگاه انقلاب اسلامی را برای نخبگان و کشورهای شرکت کننده بازگو کنیم و امید است سخنگاهی برای بیان حقایق باشد.

وزیر فرهنگ با تاکید بر اینکه نکته بعدی گفت‌وگوهایی است که طبیعتا در چنین اجلاس‌هایی با کشورهای مختلف برای تقویت تعاملات فی‌مابین استفاده می‌شود، خاطرنشان کرد: دیپلماسی فرهنگی در دولت مردمی به‌عنوان راهکاری جدی برای ایجاد بسترهای لازم برای گسترش تعاملات توسط دولت دنبال می‌شود؛ در این راهبرد بیشتر معطوف به کشورهای دوست، همسایه، جهان اسلام و کشورهایی که در موضوعات مهم بین‌المللی نزدیکی راهبردی با ما دارند هستیم؛ در همین راستا تلاش می‌کنیم در فرصت اجلاس باکو گفت‌وگوهای مقتضی را انجام دهیم تا از نتایج آن مجموعه حوزه فرهنگی منتفع شود.

اسماعیلی تصریح کرد: دوستانم برنامه‌هایی را پیش‌بینی کرده‌اند تا بتوانیم در فرصت محدودی که به واسطه این اجلاس در اختیار داریم حداکثر استفاده را کنیم.

به گزارش ایمنا، ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها که با مشارکت وزارت فرهنگ جمهوری آذربایجان، آیسسکو و برخی سازمان‌های بین‌المللی مانند ائتلاف تمدن‌های سازمان ملل متحد برگزار می‌شود، چالش‌های جهانی مربوط به گفتمان تمدنی، همکاری برای مقابله با تنفر و تقویت ارزش‌های صلح مورد بحث و تبادل نظر قرار می‌گیرد؛ پیش از این نیز پنجمین دوره مجمع گفت‌وگوی فرهنگ‌ها در اردیبهشت سال ۱۳۹۸ برگزار شده بود که در آن دوره از این مجمع ۱۴۰ کشور و نهاد بین‌المللی مشارکت داشتند.

کد خبر 749685

دیگر خبرها

  • زمان اجلاس «صلح اوکراین» اعلام شد/ روسیه دعوت نشد!
  • شکست ائتلاف ضدایرانی
  • طرح بلینکن برای احیای ناتوی عربی
  • انتقاد از واکنش برخی کشورهای عربی بعداز حمله سپاه به اسرائیل (فیلم)
  • باید از هر فرصتی برای بیان حقایق استفاده کنیم
  • تاکید کشورهای عربی و اروپایی بر پایان جنگ غزه و راه‌حل ۲دولتی در نشست ریاض
  • دیپلماسی فرهنگی در دولت سیزدهم به‌طور جدی دنبال می‌شود
  • برگزاری نشست مقدماتی اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی
  • آغاز به کار نشست مقدماتی پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری‌های اسلامی در گامبیا
  • نشست مقدماتی اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در گامبیا