Web Analytics Made Easy - Statcounter

با ایجاد تغییراتی اساسی در تعریف و تشخیص بیماری‌ها در سازمان بهداشت جهانی، دیگر نمی‌توان تراجنس بودن را یک اختلال ذهنی رفتاری دانست. ‌

براساس نسخه‌ای که اخیرا تایید شده ناهماهنگی جنسی در فصل بهداشت و سلامت جنسی طبقه‌بندی می‌شود.

یک متخصص سازمان بهداشت جهانی می‌گوید این سازمان به این نتیجه رسیده که تراجنسی بودن "یک وضعیت مرتبط با سلامت روانی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"

دیده‌بان حقوق بشر می‌گوید که این تغییر، "تاثیری رهایی بخش در جهان دارد."

تشخیص قدیمی
بنابر تعاریف جدیدترین دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی که با نام آی سی دی - ١١ منتشر شده، ناهمگونی جنسیتی، ناهمگونی مستمر و مشخص بین تجربه جنسیتی شخص و جنسیتی است که فرد با آن شناخته می‌شود.

در آی سی دی -١٠ این وضعیت با عنوان اختلال هویت جنسی توصیف شده بود.

دکتر لال سی، متخصص بهداشت تناسلی در سازمان بهداشت جهانی، گفت: "به این دلیل این تعریف از دستور کار تشخیص خارج شد که ما اکنون درک بهتری داریم از اینکه تراجنسی بودن در واقع یک وضعیت بهداشتی نبود و حفظ این توصیف، نوعی انگ زدن محسوب می‌شد."

"بنابراین برای کاهش این انگ در حالی که هنوز دسترسی به درمان پزشکی وجود دارد، این وضعیت در فصل متفاوتی قرار داده شد."

گرائم رید، مدیر حقوق همجنسگرایان، دوجنسگرایان و تراجنسی ها در سازمان دیده‌‎بان حقوق بشر گفت که این تغییرات تاثیری رهایی بخش بر مردم تراجنسی در سراسر جهان دارد.

او افزود: "دولت باید به سرعت سیستم های درمانی ملی و قوانین مبتنی بر این تشخیص قدیمی را اصلاح کند.

همزمان ٩ سازمان فعال در زمینه هویت جنسی در بیانیه مشترکی گفتند: "برای رسیدن به اینجا راهی طولانی را پیموده ایم. تا چند سال پیش، خارج کردن تراجنسی ها از فهرست اختلالات روانی غیرممکن بود."

"امروز می‌دانیم که می‌توان این وضعیت را به طور کامل و کلی از بخش مربوط به بیماری جدا کرد."

خارج کردن هویت جنسی از فصل مربوط به اختلالات روانی و اینکه این وضعیت دیگر یک بیماری روانی محسوب نمی شود باعث شادمانی خاموش و/یا سئوالات بیشتری از کسانی شده که تحولات در زمینه هویت را دنبال می کنند.

اول این موضوع مطرح است که حذف این وضعیت در عمل چه معنایی دارد. آیا این حرکت به معنی رهایی برای تراجنسیتی ها در سراسر جهان و به خصوص کشورهایی است که فعالان از تشخیص نامناسب و ارعاب کارکنان درمانی در جریان بحث پیرامون هویت جنسیتی شکایت دارند.

آیا اگر هم منابع بیشتری صرف آموزش و تغییر دیدگاه های نشود این اقدام واقعا انگ کنونی را از جوامع حاشیه ای رفع خواهد کرد؟

بعد اصطلاح ناهمگونی جنسی هم هست (تمایل شخص به جنسیتی به غیر از جنسیتی که به آن شناخته می شود) که سازمان بهداشت جهانی هنوز برای توصیف تراجنسی ها به کار می برد.

زبان، به خصوص وقتی که موضوع جنسیت مطرح است مهم است. صفت "ناهمگون" که به معنی "نابجا" است باعث می شود که بعضی فعالان احساس کنند که سازمان بهداشت جهانی به اندازه ای که به نظر می‌رسد مترقی نیست.

اما سایر بخش های آی سی دی مورد توجه سایر گروه های اقلیت قرار گرفت. بیش از پنجاه سازمان بین-جنسی بیانیه مشترکی امضا کرده و در آن سازمان بهداشت جهانی را به خاطر تعریف تغییرات موجود در تکامل جنسیتی به عنوان "اختلالات در تکامل جنسیتی" محکوم کردند.

در بعضی کشورهای از جمله ژاپن افراد برای شناسایی قانونی جنسیت خود به تشخیص سلامت روان نیاز دارند.

کشورها تا سال ٢٠٢٢ وقت دارند که این تغییرات را اجرا کنند.

تغییرات در دستور العمل تشخیصی برای اولین بار سال گذشته اعلام و در مجمع سازمان بهداشت جهانی در روز شنبه گذشته تصویب شد./ بی‌بی‌سی فارسی

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۴۰۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش روانشناسی و مشاوره در ارتقاء بهداشت روانی جامعه با اهمیت است

سردار نظری گفت: نقش روانشناسی و مشاوره در ارتقاء بهداشت روانی جامعه با اهمیت است.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو سردار محمد علی نظری فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان، به گرامیداشت مناسبت روز روانشناس و مشاور، در مراسم تجلیل از مشاوران در مرکز مشاوره خانواده مهر کرمان، فرهنگ سازی درباره استفاده از مشاوره را ضرورت جامعه مدرن امروز دانست و با اشاره به اهمیت نقش روانشناسی و مشاوره در ارتقاء بهداشت روانی جامعه گفت: مراکز مشاوره برای ایجاد اعتماد به نفس در نوجوانان و جوانان و اعتماد بخشی به افراد جهت تعیین مسیر درست زندگی، کمکشان می‌کنند.

وی افزود: پیش از این مردم استان با مشاوره خیلی آشنا نبودند و اکنون چند سالی است که اندکی این مسئله در بین مردم جا افتاده است.

او اظهار داشت: مشاوره فردی یک فرآیند کمکی است که طی آن یک فرد متخصص در زمینه روانشناسی، به مراجعه‌کننده خود در حل مشکلات و چالش‌های زندگی‌اش در زمینه‌های شخصی، اجتماعی، تحصیلی، شغلی و ... کمک می‌کند؛ ولی بخش از مردم نمی‌دانند و مشاوره را به موضوعات پزشکی و اختلالاتی که مدنظرشان است، می‌برند.

سردار نظری فرهنگ سازی درباره استفاده از مشاوره را ضرورت جامعه مدرن امروز دانست و با اشاره به اهمیت نقش روانشناسی و مشاوره در ارتقاء بهداشت روانی جامعه تصریح کرد: اینکه بتوانیم به افراد مشاوره بدهیم بسیار مهم است؛ چون بخشی از جنگ شناختی دشمن در مورد این اختلالات است.

فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان اظهار داشت: دشمن در تلاش است تا بین نسل جوان و حتی نسل‌های بالاتر اعتماد به نفس را پایین بیاورد و ناامیدی را پمپاژ کند و با ضریب دادن به مشکلاتی که وجود دارد، این مشکلات را فردی کند و به فرد نسبت دهد.

وی با اعلام اینکه مراکز مشاوره برای ایجاد اعتماد به نفس در نوجوانان و جوانان کمک می‌کنند و جلوی بسیاری از اختلالات مخصوصاً در خانواده‌ها را می‌گیرند، افزود: تجربه نشان داده استفاده از مشاوره سبب اعتماد بخشی به افراد و تعیین مسیر درست در زندگیشان می‌شود.

دیگر خبرها

  • رویکرد ما برای ارتقاء بهداشت روانی باید جامعه‌محور شود
  • انگلیس رکورددار سوء مصرف الکل در کودکان و نوجوانان
  • نقش روانشناسی و مشاوره در ارتقاء بهداشت روانی جامعه با اهمیت است
  • اختلال در ریشه کنی مالاریا در ایران
  • پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟
  • ریشه کنی مالاریا در ایران دچار اختلال شد
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ وضعیت افسردگی در کشور
  • انتشار گزارش سازمان جهانی هواشناسی دریاره وضعیت اقلیمی آسیا با مشارکت پژوهشگاه هواشناسی
  • گزارش سازمان جهانی هواشناسی در خصوص وضعیت اقلیمی آسیا در سال ۲۰۲۳ میلادی منتشر شد
  • تاکید بر اولویتی به نام سلامت روان