Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید محمد علی حسینی سفیر سابق ایران در ایتالیا در رابطه با پیشنهاد وزیر امور خارجه کشورمان درباره امضای تعهدنامه عدم تجاوز میان ایران و کشور‌های حوزه خلیج فارس گفت: وزارت خارجه قبلاً نیز طرحی تحت عنوان " مجمع گفت‌وگوی جمعی در منطقه خلیج فارس" را مطرح و آن را تبیین کرده بود. طرح "معاهده عدم تجاوز میان ایران و کشور‌های حوزه خلیج فارس" نیز ابتکاری است که با توجه به شرایط خاص و حساس منطقه و با هدف کاهش تنش و ایجاد آرامش مطرح شده و دنبال می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی در پاسخ به اینکه این پیشنهاد با توجه به شرایط و تحولات کنونی چه جایگاهی می‌تواند در کاهش تنش و افزایش تعامل کشور‌های حوزه خلیج فارس با ایران داشته باشد؟ ادامه داد: جمهوری اسلامی برخلاف برخی از کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس و به دور از رویکرد‌های نظامی گرایانه حذفی، از ابتدا و با هدف ایجاد آرامش و استقرار ثبات و امنیت منطقه‌ای، طرح‌های مختلفی را ارائه داده که مبتنی بر مشارکت دسته جمعی تمامی کشور‌های منطقه بوده است. طرح معاهده عدم تجاوز میان ایران و سایر کشور‌های حوزه خلیج فارس در صورت اجرای موفقیت‌آمیز آن حتماً می‌تواند در کاهش تنش و همچنین زمینه‌سازی برای افزایش تعامل و همکاری میان کشور‌های منطقه مؤثر باشد و گام بلندی در تقویت امنیت و ثبات منطقه‌ای به حساب آید. البته شرط لازم و اساسی، استقبال عملی سایر کشور‌های حوزه خلیج فارس از چنین ابتکاری است.

حسینی در پاسخ به این‌که این پیشنهاد می‌تواند بهانه‌های مورد ادعای برخی کشور‌ها نسبت به ایران را از دست آن‌ها خارج کند؟ اساساً این کشور‌ها بنای تعامل و حل و فصل اختلاف‌ها را دارند؟ گفت: پیشنهاد ایران و پافشاری بر اجرای این ایده می‌تواند بسیاری از اتهامات بی‌اساس و مغرضانه علیه کشورمان را بی اثر و خنثی سازد.

وی افزود: برخی از کشور‌های عربی منطقه با دنباله‌روی از افراطی‌ترین و آتش افروزترین عناصر حکومتی ایالات متحده سعی داشته و دارند که ایران را به عنوان کشوری ناآرام و جنگ‌طلب که سیاست‌هایی تنش‌زا و ثبات‌زدا را دنبال می‌کند، معرفی نمایند. اما دو طرح مجمع گفت‌وگوی جمعی و معاهده عدم تجاوز و جدیت ایران در دنبال کردن آن نشان می‌دهد چنین اتهامی، بی مورد و نامربوط است. البته عکس این مطلب درست است و آن اینکه کشور‌هایی که بی‌جهت برخوردی تخریبی با چنین ایده‌هایی دارند، ناامنی، بی‌ثباتی، حضور و دخالت تحریک‌آمیز بیگانگان که حاصلی جز رشد افراط گرایی و تروریسم در منطقه نداشته را بر ایده‌های سازنده و امنیت آفرین منطقه‌ای ترجیح می‌دهند.

این دیپلمات کشورمان اظهار کرد: کشور‌های حوزه خلیج فارس می‌توانند با یک محاسبه دقیق و نه چندان مشکل، دریابند که رهایی از مشکلات و بحران جاری منطقه راهی جز ارائه ایده‌ها و ابتکارات سازنده و راه‌حل‌های منطقه‌ای بر اساس مشارکت همه طرف‌های منطقه‌ای، احترام به قواعد پذیرفته شده بین‌المللی، احترام به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی کشور‌ها و همچنین به رسمیت شناختن عملی حق تعیین سرنوشت برای ملت‌ها و دوری از رویکرد‌های نظامی گرایانه ندارد.

سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه در پاسخ به این پرسش که پیش از این آقای ظریف پیشنهاد دادند که کشور‌های منطقه خلیج فارس برای تأمین امنیت این حوزه باید ائتلافی منطقه‌ای تشکیل دهند، اما از آن استقبال نشد، به نظر شما پیشنهاد اخیر ایشان راهکاری برای نزدیک شدن کشور‌های حوزه خلیج فارس به یکدیگر و شکل گیری یک گفت‌وگوی منطقه‌ای می‌تواند باشد؟ اظهار کرد: اینکه کشور‌هایی در منطقه ممکن است از این ایده یا ایده‌های مشابه استقبال نکنند، امری محتمل است و این به خود آن‌ها مربوط است. اما عدم استقبال یک یا چند طرف از یک ایده و یک راه‌حل، نمی‌تواند و نباید مانع از فعالیت دیپلماتیک و همچنین پیگیری راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز مبتنی بر گفتگو و مشارکت دسته جمعی گردد.

وی با اشاره به طرح این پیشنهاد از سوی وزیر امور خارجه در حالی که در سفر کاری در عراق به سر می‌برد گفت: کشور عراق به عنوان یک کشور عربی، اسلامی و همسایه می‌تواند نقش مؤثر و سازنده‌ای داشته باشد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: طرح ظریف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۴۱۳۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون نیروی دریایی سپاه: مسکونی سازی برخی جزایر خلیج فارس با جدیت دنبال می‌شود

معاون نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: خلیج فارس ۹۰ جزیره دارد که ۳۴ جزیره آن متعلق به ایران است و برای برخی از آن‌ها طرح مسکونی سازی با جدیت دنبال می‌شود تا همه مردم ایران بتوانند از این ظرفیت بزرگ ملی بهره بگیرند.

به گزارش ایسنا، سردار احمد راستی، معاون دانش و پژوهش نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی امروز ۱۱ اردیبهشت در اختتامیه اولین جشنواره ملی خلیج فارس در مرکز هرمزگان با اشاره به نقش تاریخی مردم جنوب ایران در اخراج امپریالیسم و استکبار از این منطقه، یاد و خاطره همه شهدای عرصه دریا در کشورمان را گرامی داشت و اظهار کرد: ملت ایران با دلاوری و شجاعت خویش توانست بزرگ‌ترین نیروی دریایی وقت جهان را از جزایر خلیج فارس بیرون کند و این افتخاری برای هر ایرانی است.

به گفته وی، روز ملی خلیج فارس، روز یادآوری مجاهدت‌های تاریخی در مسیر حفظ کشور و استقلال و عزت ملی است و اکنون این اقتدار ملی در اوج خود در شرایطی قرار دارد که هیچ عنصر فرامنطقه‌ای قادر به عرض اندام در برابر ملت ایران نیست.

سردار راستی همچنین تصریح کرد: اشراف کامل هوایی، سطحی و زیرسطحی در خلیج فارس برقرار است و دوران گردن کشی گذشته برای ملت ایران طی شده است و این حوزه تمدنی متعلق به کشور‌های پیرامونی آن است و نباید اجازه دهند که مستکبران در این منطقه به بهانه‌های واهی جولان دهند.

معاون نیروی دریایی سپاه با طرح این نکته که اقتدار و عظمت ملت ایران به حدی رسیده که دشمنان به دنبال ائتلاف سازی برای مهار این قدرت روز افزون هستند، خاطرنشان کرد: در همین مسیر ائتلاف سازی نیز شاهد شکست مفتضحانه دشمنان هستیم.

وی گفت: خلیج فارس، دریای صلح و دوستی و برادری است و این کانون انرژی در جهان نباید عرصه دخالت برخی بیگانگان برای اختلاف افکنی میان کشور‌های منطقه شود. این دریای گسترده، بیش از ۳۰۰ میلیون نفر را در کشور‌های پیرامونی خود جای داده و لذا اهمیت این منطقه بر هیچ کس پوشیده نیست.

سردار راستی با تقدیر از نخبگان و نوآوران کشورمان و شرکت کنندگان در جشنواره اختراعات خلیج فارس، این تلاش‌های ارزشمند را گامی در مسیر استقلال و عزت ایران اسلامی برشمرد و از بانیان این جشنواره قدردانی و اظهار کرد: نیروی دریایی سپاه نیز در سایه همکاری همدلانه با نخبگان و دانشگاهیان و مبتکران کشورمان در عرصه‌های مختلف، توانسته به سطح برتری از بازدارندگی در صیانت از منافع ملی کشورمان دست یابد و تداوم این راه نیز با بر همین پایه استوار است.

معاون نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: خلیج فارس متعلق به همه ملت ایران و بستری امن برای همه ملت‌های منطقه است که می‌بایست با هم از آن بهره برده و خود، تعیین کننده موضوعات و مولفه‌های آن باشند.

دیگر خبرها

  • (ویدیو) ظریف تحلیل کرد؛ مهمترین کاری که باید پس از بحران غزه انجام می‌دادیم
  • لزوم توجه به رویکردهای اساسی برای تفکیک زباله از مبدا
  • ظریف: اسرائیلی‌ها به آمریکایی‌ها هم لگد زدند | اسرائیل به هیچ کس رحم نکرد | آنانکه دل‌شان برای آمریکا لک می‌زند باید بدانند آمریکا چه کرد
  • ظریف: خیلی‌ها فکر می‌کنند آمریکا ابر قدرت است اما امروز چیزی به نام قدرت هژمون نداریم / اسرائیل هیچ وقت پای کسی نخواهد ایستاد + فیلم
  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • نمایش قهرمان اسکیت ایران به مناسبت روز خلیج فارس
  • (تصاویر) ظریف و مسجدجامعی در نشست ژئوپلیتیک خلیج فارس
  • معاون نیروی دریایی سپاه: مسکونی سازی برخی جزایر خلیج فارس با جدیت دنبال می‌شود
  • بانک ذخایر دریایی افتتاح شد
  • خلیج‌فارس تاریخ سربلند ملت ایران است